Bunalmış bir anne

Mazef

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2015
7.428
5.390
198
Herkese merhaba.yazacaklarim uzun olursa kusura bakmayın kısa olursa da bakmayın hele devrik cumlelerime hiç bakmayın.

15 aylık bir kızım var.emiyor.ilk dişlerini 5. Ayını geçince çıkarttı.6. 5 aylıktan sonra hep dış sıkıntısı yaşadık.simdi toplam sekiz dışı var iki aziyi aynı anda cikartmaya çalışıyor.uykulari çok kotu.gece 4-5 defa uyanırsa kendimi şanslı sayıyorum.

Harama benidemi diyerek değişik versiyonlar demedim.gunduz uykusunu kisalttim.aksam uykusuna yatirmadim.uyutmadan yarım saat önce doyirdum.bir saat once doyurdum iki saat önce doyurdum.uyuturkenn emzirdim.bazen akşam doyurup arda yemek vermedim uyuturken emzirdim.bazen yatirmadan önce yemek verdim emzirmeden uyuttum.bir dönem gece emzirnesini biraktim. Velhasıl kelam herşeyi denedim ama gece sik uyanıyor.

Son dönem azılar çıkacağı için gece ağlayarak uyanmaya başladı.en iyi ihtimal yarım saatte bir uyanıyor. Son on gundur bir gün gece surekli uyumasa bir gün bakıyorum sadece iki kere uyanmış.hatta bir kere dokuzda yattı 12 de uyanip emdi geri uyudu sabah yediye kadar uyumuş. ama ertesi gece birde bir uyandı saat beşe kadar uyuyup uyanip agladi.

Sorum sevgili tecrübeli annelere varsa doktorlara pedagoglara bu bir günün diğerinden farkı nede birinde uyuyor birinde uyumuyor.daha ne yapabilirim.cok yiprandim artik.cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Mune abla bu konunun yeri burası değil diye kibleyen olursa lütfen konunu taşıma gerçekten çok çok cevaba ihtiyacım var.yoksa ikinci konum akıl hastanesindeyim olacak.

Dişler dönerek cıktığı icin cocuk da acıdan dönerek uyuyor dolayısıyla da uyanıyor. Bir de memede teselli bulduğu icin uyku düzeni hepten bozuluyor.

Ben yatırmadan önce diş etlerine karanfil yağı sürdüm(bir damla karanfil yagını saf zeytinyagıyla seyrelttim) köpek dişleri dışında inanılmaz faydasını gördüm. Aynı anda dört azıda bile bana mısın demedi, ama uykularımız hep yarım yamalaktı.

Benim kızım da 21,00 da gece uykusuna yatardı ama 01 den itibaren ger saat bası emerdi. 22 aylıkken memeden kestim, sükürler olsun düzeldi. Akşam yatırıyorum sabah kalkıyo.

Saglıkla büyütün bebeğinizi.
Dönem dönem büyüme atakları oluyor bebeklerin,bu dönemlerde gece uyanma sebepsiz ağlama gibi durumlar olurmuş. Bizim Doktorumuz söylemişti gece uykuda büyür çocuklar,atak döneminde ağrılari olabilir,huzursuzluklari olabilir normal diye. Birde dis çıkarıyormuş duble olmuş tabi.
Atak dönemlerine googledan bakın isterseniz,ne gibi sıkıntılar yaşanabiliyor onunla ilgili deneyim ve bilgilerde vardı,o dönem araştırmıştım biraz.

20 aylık hala uyumuyor benim de delirmeye ramak kaldı. Sürekli uyanıp emmek istiyor karnı tok eminim. Sanırım sütten kesmek benim son çarem. Yardımcı oldum mu, hayır daha berbat haldeyim

Dis dönerek çıktığı için mi bebekler dönerek uyuyor
Çok tuhaf

Bu kadar bunaltmayın kendinizi gerçekten.
Bende sizin durumunuzdaydım, üstelik benimkisi sadece 4 ay emdi.
24 ay burnumdan geldi.
İlk 6 ay kolik olduğu için, bildiğin elektrik süpürgesi sesinle uyuyorduk.
Seste uyuyamayan eşim bile alışmıştı buna, o derece yani...
Fakat eşimin hakkını ödeyemem, çok destek oldu bana.

1 yaşına kadar evdeydim kendim baktım oğluma.
Fakat ne gece, ne gündüz kalıyordu bana.
Hep ilgi isteyen, uyku uyumayan, uyuduğu an benimde kafamı vurup yattığım andı.
Ev desen ona keza, hareketli ve rahat durmayan bir bebek ile ne kadar oluyorsa, o kadardı.

Fakat geçti mi? Eveeettt!!!
Hepsi bir rüya gibi kaldı ardımda. (hoş hamileyim sil baştan ne yapıcam onu düşünüyorum)
2 yaşına girdiğinde birşeyler değişmeye başladı.
Ben hemen odasını ayırdım, odası yakındı yatak odama o yüzden rahat davrandım biraz.
Herkes "ama daha çok erken, bıdı bıdı" yorumlar yapsa da kimseyi dinlemedim.

Başta yatağını yadırgar gibi oldu, odayı.
Yatak odasına yöneldi hep, ben de her seferinde "aaa bak senin yatağın burdaymış ki!
"Hadi annecim yatağımızda yatalım" şeklinde telkinler verdim.
Ufak bir gece lambası edindim. Öyle öyle çok kısa sürede kendi odasına alıştı.
Geceleri aralıklı olarak uyanmaları oluyordu fakat gidip bir sırtını ovunca, emziğini verince dalıyordu.

Şimdi maşallahımız var.
2,5 yaşında, kendi yatağı var artık (araba ahşap yatak) onda uyuyor.
Geceleri ağlamıyor mu? Evet bazen hala gecede bir veya maksimum iki sefer uyanıyor.
Bu uyanmalar ya huysuzluk yaptığı dönemlerde, hastalandığı dönemlerde veya çok uykusunun olmadığı zamanlarda oluyor.

Fakat gel gelelim erken uyumaya alıştıramadım.
10 - 10:30 dan evvel asla uyumadı.
Hele 11 - 12'leri bulduğumuz zamanları saymıyorum.

Her çocuk kendine munhasır.
Ben de senin gibi her yolu denedim.
Fakat mizaç olduğuna karar verip en sonunda pes ettim.
Pes ettiğim noktada da birşeyler düzelmeye başladı.

Bir çok spekülasyon var çocukların uyumaması konusunda.
Kimisi uykuya dalış sürecinde bir problem oluşuyor diyor, kimisi de illa anne-baba ile uyumak ister diyor.
Bizimkisindeki problem ise, gerçekten uykuya dalış sürecindeydi.
Çocuk doktorumuz zamanında bir şurup önerdi (adını hatırlamıyorum).
Şurubun asıl amacı aslında iştah açmak fakat yan etkisi uyku yaptığı için, geceleri yarım ölçek veriyordum.
Çok kısa zaman kullandım, çünkü bu tarz ilaçlara karşıyım.
Doktor önermesine rağmen tereddütle kullandım diyebilirim.
Faydası oldu mu? Bence oldu.

Eğer çocuk doktorunuz var ise düzenli gittiğiniz, muhakkak danışın doktorunuza.
Uyku konusunda muhakkak sorunlarınızı belirtin, size iyi bir tavsiyede bulunacaktır.
Bizim doktorumuz çok yardımcı olmuştu bu konularda.

İnşallah size bir nebze yardım edebilmişimdir.

Beterin beteri var mesela ben iki yaşında kızım üç aylık bir oğlum var biri dursa biri durmuyor kafayı yiyeceğim halimi görsen şükredersin disi gazı maması bezleri isim hiç bitmiyor bir uyusada dinlensem diyemiyorum diğeri uyuyor ve evim ne halde yetişemiyorum artık belki sana moral olur

diş çıkarma safhasında daha sık uyanması normal ancak emzirdiğiniz sürece gece uyanmaları bitmeyecek.. gece yatsın sabah kalksın gibi emzirmeyi kestiğinizde mümkün ancak..

Dis dönerek çıktığı için mi bebekler dönerek uyuyor
Çok tuhaf
Normalde nasıl rahat uyuyacaklarını bilemedikleri ve vücutlarını kontrol edemedikleri icin döne döne uyurlarmış ama diş cıkarırken dönmeleri rahatsızlıklarından :) dişlerle alakalı değil. Doktorumuz söylemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…