- 2 Aralık 2012
- 452
- 284
- 123
- Konu Sahibi dr_patoloji
-
Uzmanlığı zaten kazandım uzman olacağım bitirmeme az kaldı.Zorunlu hizmetinde alır gidersin kızınla anneni tek başına degilsin ama bu kafa yogunluguyla uzmanlıgı kazanabilirmisin bilemem
Yanlış alıntı pardonBunları bana neden yazdınız bende ayrılmaktan çekinmememsi gerektigini düşünüyorum zaten?
Doğru Allah büyüktür dua etmeli hayırlısını versin diye.Allah yarattığı kuldan vazgecmez kaldiramsyacagi yükü yuklemez sabret gun dogmadan neler doğar
Asker eşi olmak zor , çok katı oluyorlar , bizim gibi hassas değiller çoğu konudaAma çok korkuyprum tek başıma yapmamaktan,kızıma yetememekten, bu hayatta yalnız kalmaktan çok kokruyprum. Ne kardeşim ne babam var. Sadece bir annem birde kızım var. Onlara birşey olursa ben ölürüm. Çok korkuyprum.
İyi akşamlar bayanlar. Eski konularımı bilenler bilir. Geçen cuma günü başımıza gelen olayda eşim bana ben ona çok kırıldım. Eve döndüm hiçbirşey olmamış gibi karşıladı ama ben çok öfkeliydim. Neyse. Kızgınlık anında artık umrumda değilsin demem üzerine herşeyin başladığı 6 ekimde gel bu işi bitirelim dedi. Anlaşmalı boşanmayı teklif etti. Hayır demedim ama engel de olmayacağım. Ama bunun lafını ettiği an sanki koca bir öküz yüreğime oturdu. Çıldırasım geldi yuvam dağılıyor onu bir daha göremeyeceğim. Dört yıllık emek gitti diye bağırarak ağlamak geldi ama sonra bana yaşattıkları üzüldüğüm anlar ben herşeyi biliyorum havaları falan....... Geldi aklıma. Sonra vicdanıma sordum sen bu evlilik için herşeyi yaptın mı diye.belki de yapmadım,onun horultusuna dayanıp yanında yatmalıydım,Cinsel sorunlarını bana yaktığında sesimi çıkatmamalıydım, benden habersiz doğum izninde kayınvalideyi eve getirip baktırma planlarını sineye çekmeliydim,bebek çıldırasıya ağlarken ona dokunmayıp yardım istemeyip kurmaylığa çalışmasına teşvik etmeliydim, 40 derece ateşle popodan yenen iğne ile yatıp kaldığım için balayının tadını çıkaramadığı için ben suçluyum, akrabaları akın akın gelmek isteyipte ben geri çevirince suçlu ben oldum, evde yemek yapmayı beceremeyip,yorgunluktan veya gebelikten yemek yapamadığım için ben suçluyum. Evde yapılan yemeği beğenmeyip gidip dışarıda yemesine müsaade ettiğim için ben suçluyum.........daha anlatsam gider ama ben neden çok üzülüyorum. Neden perişan hissediyorum. Bu iş artık bitti.
Sizinle benzer konumdaydım.
Neden üzüldüğünüzün cevabı benim konumda olabilir:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/huzunluyum.957090/
Kısaca:
1. İyi niyetliydiniz, ölene dek sürecek diye bir evliliğe başladınız, ama olmuyor.
2. Hayatta bir çok zor şeyi başarabilmişken (tıp, tus, tez vs) eğitimi olmayan bir çok kişinin yürütebildiği evliliği becerememek size başarısızlık gibi geliyor ve koyuyor (benim böyle oldu açıkçası, o dönemde bakıyordum apartman görevlisine, karı-koca, bir sürü de çocuk, akşam olunca evlerinde bir sofranın başında mutlu bir şekilde karınlarını doyuruyorlardı, pazar günü eski külüstür bir arabaya doluşup pikniğe gidiyorlardı, oysa benim her şeyim vardı, evim, arabam, param, eğitimim, genel kültürüm, ama neden ben yürütemedim diye çok acı çekmiştim)
3. Karşınızdaki kişinin "normal" olduğunu sandınız ama kandırıldınız, çünkü evlenmeden önce güzel bir şekilde normal insan taklidi yaparak sizinle evlenebildi (bende böyle oldu en azından). Kandırılmak insana koyuyor.
4. Eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor (evde sadece çorba olması, yorgunluktan uymanız, bebeğinize bakamamakla suçlanmanız). Siz de zamanla bunu kabulleniyor ve normalleştiriyorsunuz. bu da sizi kendi gözünüzde değersizleştiriyor. Lütfen psikoloğa gidin. Yeniden değerinizi kazanın. Çünkü siz çok kıymetlisiniz.
Sevgi kaldıysa da şu an hiçbirşey hissetmiyorum.Kesinlikle doğru. Önce psikolojin düzelmeli ; hataların olarak görülen ve yüzüne vurulan bunca şey gerçekten senin suçun mu ?kendisi kurmaylığa çalışıyordu zamanında ama seninde tezin var ,asistansın seminerin var okuman lazım zaten yorgun argın gelıyorsun bunların bilincinde mi ? suçluluk psikolojisine sizi itmesine izin vermeyin.
seviyor musunuz hala ? anlaşmalı bosanalım dediğinde yüreğime öküz oturdu dediniz ya..sevginiz sevgisi var mı hala ?
2 sene olutorNe zaman doğum yaptınız.
Boşanmak için ortada gerçekten de bir sebep var mı? Uyuşturucu dayak şiddet (psikolojik fiziksel veya cinsel) var mı? Bunlari bir düşünün eksiler artilar yapın. Hayatınızda neyi degistirirseniz bu evlilik kurtulur diye düşünün. Mesela yemek temizlik misafir agirlama problemi çözülür cinsellik problemi tedavi edilebilir mi. Cinsellik olmadan evliliğe devam edebilir misiniz gibi biraz düşünün korkmayın.Ama çok korkuyprum tek başıma yapmamaktan,kızıma yetememekten, bu hayatta yalnız kalmaktan çok kokruyprum. Ne kardeşim ne babam var. Sadece bir annem birde kızım var. Onlara birşey olursa ben ölürüm. Çok korkuyprum.
bence sizin içinde en iyisi bu hemen hemen ilk konularınızdan itibaren zaten bu adamın düzelmeyeceği belliydiİyi akşamlar bayanlar. Eski konularımı bilenler bilir. Geçen cuma günü başımıza gelen olayda eşim bana ben ona çok kırıldım. Eve döndüm hiçbirşey olmamış gibi karşıladı ama ben çok öfkeliydim. Neyse. Kızgınlık anında artık umrumda değilsin demem üzerine herşeyin başladığı 6 ekimde gel bu işi bitirelim dedi. Anlaşmalı boşanmayı teklif etti. Hayır demedim ama engel de olmayacağım. Ama bunun lafını ettiği an sanki koca bir öküz yüreğime oturdu. Çıldırasım geldi yuvam dağılıyor onu bir daha göremeyeceğim. Dört yıllık emek gitti diye bağırarak ağlamak geldi ama sonra bana yaşattıkları üzüldüğüm anlar ben herşeyi biliyorum havaları falan....... Geldi aklıma. Sonra vicdanıma sordum sen bu evlilik için herşeyi yaptın mı diye.belki de yapmadım,onun horultusuna dayanıp yanında yatmalıydım,Cinsel sorunlarını bana yaktığında sesimi çıkatmamalıydım, benden habersiz doğum izninde kayınvalideyi eve getirip baktırma planlarını sineye çekmeliydim,bebek çıldırasıya ağlarken ona dokunmayıp yardım istemeyip kurmaylığa çalışmasına teşvik etmeliydim, 40 derece ateşle popodan yenen iğne ile yatıp kaldığım için balayının tadını çıkaramadığı için ben suçluyum, akrabaları akın akın gelmek isteyipte ben geri çevirince suçlu ben oldum, evde yemek yapmayı beceremeyip,yorgunluktan veya gebelikten yemek yapamadığım için ben suçluyum. Evde yapılan yemeği beğenmeyip gidip dışarıda yemesine müsaade ettiğim için ben suçluyum.........daha anlatsam gider ama ben neden çok üzülüyorum. Neden perişan hissediyorum. Bu iş artık bitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?