Doğal Saç Bakım Kürleri bunlar da benden olsun

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

carrie_izmir

kamikaze..
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
136
20
298
ankara
merhabalar hepinize..

daha önceki paylaşımlara baktım benzer şeyler gördüm ama şimdi kendi deneyimlerimi ve bakım karışımlarımı paylaşayım dedim..

öncelikle saçlarım hiç uzamıyordu.belime gelen saçlarımı depresyona girip kestirdim..2 sene oldu..akabine neden kestirdim diye bir daha depresyona girdim

son 3-4 aydır değişik şeyler deniyorum ama istikrarlı bir şekilde..ilk zamanlar yani 2 aylık bir sürede haftada 1 kez entele losyonu 1 kez de diplere yılan yağı uçlarına ise ılık zeytinyağı ve badem yağı sürdüm..faydasını görmedim desem yalan..ha saçlarım uzamak için çıldırmadı ama diplerden saçlarım çıktı ve pırıl pırıl yaptı saçlarımı..sonra 1 aya yakın saçlarımı dinlendirdim..

şimdi ise annemin(kendisi doktordur) hemşire ve doktor arkadaşlarının uyguladığı 2 tarif aldım..ikisini de kullananları gördüm kafalarından saç fışkırıyor ve inanılmaz sağlıklı uzuyor..tarifleri ve kullanım şekillerini birazdan yazacağım..ayrıca ben buradan şampuana sarımsak atılmasını okumuş fakat denememiştim..yeğenim benden duyup yapmış..saçlarını görünce sinir oldum kıskançlıktan kudurdum göğüs altına gelen saçları şimdi belinde 1-1,5 aydır kullanıyor..2 haftadır ben de başladım sonum hayır olsun diyelim..

tarif 1:
susam yağı
kekik yağı
hint yağı badem yağı
çam terebentin

bu yağları cam kavanoza koyun. yağların ettiği miktar kadar da zeytin yağı. (ağzını iyi kapatın kekik yağı uçar gider yoksa) bu karışımı 2 haftada 1 saçınıza yedirin ve 30 dakika bekleyip yıkayın..

tarif 2:
2 kaşık kuru mayayı ılık suyla ıslatın.içine yarım limon 1 kaşık zeytin yağı, 1 kaşık bal ve 1 yumurtanın sarısını koyup karıştırın..tavsiyem biraz macun kıvamı gibi yapmanız çünkü ben suyu biraz fazla kaçırınca ne sürdüysem ensemden aşağı aktı bu karışımı da haftada 1 yapın. 2 saat sonra yıkayabilirsiniz..ben de geçen hafta başladım bu iki tarife..sonuçları paylaşırım..şimdiden fark ettiğim şeylerse saçlarımın parlaklığı yumuşaklığı ve dökülmede azalma..

mayalı tarifi 2. defa denedim..sonuç parlaklık ve saçımı çok gür gösterdi.bu hafta sonu ise yağ karışımını yapıcam. iki haftalık ara olduğu için onunla ilgili gelişmeleri söyleyemiyorum

ama kullanan tanıdığım 1 yıl içinde boy ve gürleşme açısından 2 katına çıktığını söylüyor..bakalım ben gelişmeleri yazmaya devam edicemmmmmm

bekliyorum canım haberlerini..ben de yağlı olanını yaptım,mayayı içiyorum diye..şimdilik pırıl pırıl valla..:90::90::90:

bekliyorum canım haberlerini..ben de yağlı olanını yaptım,mayayı içiyorum diye..şimdilik pırıl pırıl valla..:90::90::90:

mayanın faydası su götürmez ya elimden geldiğince ben de içmeye çalışıyorum ama midemi rahatsız ediyor biraz..bakalım yağı da 2. kez bu hafta yapıcam...derdim elektriklenme ya neye dokunsam çarpılıyorum saçlarım yılbaşı ağacı gibi :78:

bu kadar net sonuçlar aldığım ilk formüller..deneyin gerçektende bakın 2 kişi uzattık..değil mi valhala?

evet canım benim..
saçalrım yavaş yavaş düzene girmeye başladı..ve kulak altında bir boy yapabildim sonunda..üstlerde çok az bir kat kaldı..ki benim saçım erkek saçı gibi kısa ve çok biçimsizdi..
ellerine sağlık carrieciğim

ya bende çok uğraştım saçımla tam herşeyden vazgeçip bunları buldum en çabuk etki eden bunlar oldu..faydam dokunabildiyse ne mutlu bana..inşallah saçların sağlıklı olarak istediğin gibi uzar canımmm

şimdi ise annemin(kendisi doktordur) hemşire ve doktor arkadaşlarının uyguladığı 2 tarif aldım..ikisini de kullananları gördüm kafalarından saç fışkırıyor ve inanılmaz sağlıklı uzuyor..tarifleri ve kullanım şekillerini birazdan yazacağım..ayrıca ben buradan şampuana sarımsak atılmasını okumuş fakat denememiştim..yeğenim benden duyup yapmış..saçlarını görünce sinir oldum kıskançlıktan kudurdum göğüs altına gelen saçları şimdi belinde 1-1,5 aydır kullanıyor..2 haftadır ben de başladım sonum hayır olsun diyelim..

canım 2 haftada bir yazmışsın haftada 1 uygulasak nası olur .....

bekliyoruz tarifleri şekerim..
ben şampuanıma bal katıyorum..henüz sarmısak katmadım..ballısı bitince onu da yapacağım..
haftada 1 de olur herhalde canım ama yine de Carrie arkadaşımız daha iyi bilir sanırım.

canım mayalı tarif haftada 1 yapılıyor zaten ama diğer yağ karışımı 2 haftada 1..bir zararı olur mu çok bilemem ama 30dk beklettiğimize göre demek ki pek hayırlı olmayabilir haftada 1 olması..tarifi aldığım kişi de bu şekilde uygulamış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…