Bunlar da benim tecrübelerim...

1masal

yavrucanım ♥
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
224
2
46
Sakarya
Bir zamanlar her Allah'ın günü sitenin bu bölümünü tekrar tekrar inceliyordum, sonra uzun zaman uğramadım siteye. Ama şimdi çok şey öğrendiğim buradaki tecrübelere bende kendi tecrübemi eklemek istiyorum.
3 yıl korunmadığımız ve tekrar tekrar yapılan tüm test ve tahliller (kısırlık tedavisinde aklınıza gelebilecek tüm yapılması gerekenler) temiz çıkmasına rağmen bir türlü gebelik oluşmuyordu. Varolan tek sorun tek tüpümün tıkalı olmasıydı ama bu da gebelik için engel değildi. Neyse sonunda laparoskopiye karar verildi. Hem tüpün gerçekten tıkalı olup olmadığına bakılacak, tıkalıysa açılmaya çalışacak aynı zamanda da rahim ve yumurtalıkların durumuna bakılacaktı.
21 Ocak'ta ameliyat oldum fakat doktorun söylediğine göre uzun uğraşlara rağmen tüp açılmamış, hatta doktor önce tüpü almaya karar vermiş sonrada vazgeçmiş. Küçük bir kist varmış sadece onu çıkarmış. Yani hiç bir şey değişmemişti. Yaklaşık iki hafta çok kanamam oldu. Bu kanamamın etkisiyle adet zamanımda bir anormallik olacağını düşündüğüm için aradan 1 buçuk ay geçmesine rağmen adet olmadığım için bir şey yapmadım. Ta ki geçen gün evde yaptığım idrarda gebelik testi pozitif çıkana kadar :)
Önce inanması zor oldu ama kan testindede pozitif çıkınca bugünde doktor ultrasonda fasulyeden bile küçük siyah bir noktayı "işte burda" diye gösterince nihayet artık inandım, hamileyim:49:

İşin özü şu; bana ameliyattan sonra aşılama önerilmesine rağmen artık hiç bir şekilde tedaviye devam etmemeye karar vermiştim. Şu an burda bu yazıyı okuyan çoğu kişinin bu "kısırlık tedavisi" sürecinin maddi en çokta manevi ne kadar yıpratıcı olduğunu çok iyi bilir.
Ne ilaç ne kür ne de başka bir şey Allah c.c. "ol" dediği vakit oluyor.
Benim nacizane tavsiyem tevekkül. Yani yapılması gerekenleri yapın sonrasını da Allah c.c. bırakın. O c.c. isterse sizin çabalarınızı vesile kılar isterse de bende olduğu gibi hiç olmayacak bir zamanda "ol" der.
Tam manasıyla teslim olun. İnanın bu teslimiyet "kısırlık tedavisi"nin tüm yaralarını iyileştiriyor.
Rabbimden hepinize tevekkül diliyorum. :5:

Son düzenleme:
hamişim inş..anasına babasına faydalı sağlıklı bir evladın olur..hikayeni okudum bir hüzünlendim bir sevindim..:62:

evt gerçekten rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olacak..... inşallah tez vakitte bende annelik duygusunu tadarım rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsinn.inşallahhh

evt gerçekten rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olacak..... inşallah tez vakitte bende annelik duygusunu tadarım rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsinn.inşallahhh

canim, deniz, cok sevindim senin adina,gercekden, senin diyer yazilarini da okumusdum,RAbbime cok sukur, benim bi evladim var, cok sukur, ama sora dan 3 dusuk hamilelik gecirdim,simdi endometriozis var dediler sende, ve burda hastaligimla ilgili cok sey okudum , anladimki iyi ki bi cocugum var benim, cok sukur Rabbime, yoksa napardim, cok ugrasmali olurdum....yine de her basimiza gelen hastaliga, iyiliye , kotuluye sukr etmeliyiz
Rabbim bebisini saglam, saleh evlatlardan etsin, Amin, bebisi olmayanlara da hayirli zamanda, hayirli evlatlar versin, Amin

hamişim inş..anasına babasına faydalı sağlıklı bir evladın olur..hikayeni okudum bir hüzünlendim bir sevindim..:62:
Sağolasın arkadaşım Allah cümlemize hayırlı salih evlatlar nasip etsin inşallah. Kucaklarımıza almayıda nasip etsin. :16:

İnşallah arkadaşım, bütün samimiyetimle inşallah en kısa zamanda sende tadarsın bu duyguyu.

Efendimiz (sav) sahabelerine dönerek; “Allah’a günahsız dillerle dua edin” buyurdu. Efendimizin bu sözünü işiten sahabeler: “Ey Allah’ın Resulü, bu nasıl mümkün olabilir?” diye sordular. Bunun üzerine efendimiz şöyle buyurdu: “Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir”
ben burda birbirlerini hiç tanımayan insanların birbirlerine yaptıkları duaların çok içten olduğuna inanıyorum. O yüzden her daim dua edelim birbirimize inşallah :13:

canim, deniz, cok sevindim senin adina,gercekden, senin diyer yazilarini da okumusdum,RAbbime cok sukur, benim bi evladim var, cok sukur, ama sora dan 3 dusuk hamilelik gecirdim,simdi endometriozis var dediler sende, ve burda hastaligimla ilgili cok sey okudum , anladimki iyi ki bi cocugum var benim, cok sukur Rabbime, yoksa napardim, cok ugrasmali olurdum....yine de her basimiza gelen hastaliga, iyiliye , kotuluye sukr etmeliyiz
Rabbim bebisini saglam, saleh evlatlardan etsin, Amin, bebisi olmayanlara da hayirli zamanda, hayirli evlatlar versin, Amin

Amiiin amin. Allah var olan evladına sağlıklı huzurlu ömürler versin,
Rabbim sizlere bağışlasın inşallah. :54:

çok sevindim masal inşllh kucağınada alırsın bende hamileyim Allah ol deyince oluyo gerçekten biz de hiç beklemiyoduk sürpriz oldu şimdi çok mutluyuz şükür

çok sevindim masal inşllh kucağınada alırsın bende hamileyim Allah ol deyince oluyo gerçekten biz de hiç beklemiyoduk sürpriz oldu şimdi çok mutluyuz şükür

Çok şükür arkadaşım, inşallah sende Allah'ın izniyle sağlıklı bir evlat alırsın kucağına :70:

çok zor günler geçiriyorum.hatta aylar...ben de hsg çektirdim önce uterus bicornis çıktı.ameliyat dediler 6 ay sonrasına gün verildi ve oldu.ama bicornis değil septum olduğu ayrıca tüplerimin birinde hasar diğerinde yapışıklık olduğu görülmüş.yapışıklık halledilmiş gibiymiş ama dr bana tüp bebek olacak dedi..gerçekten psikolojim alt üst.aklımı kaybedecek gibiyim kendimi tutamıyorum ve sürekli ağlıyorum.ne kadar zor bir durum.böyle sınav olmaz diyorum tövbe estağfurullah.....ama isyan etmeden de geçemiyorum.inşallah allah bize de tez vakit sağlıkla bir bebek nasip eder.,

çok zor günler geçiriyorum.hatta aylar...ben de hsg çektirdim önce uterus bicornis çıktı.ameliyat dediler 6 ay sonrasına gün verildi ve oldu.ama bicornis değil septum olduğu ayrıca tüplerimin birinde hasar diğerinde yapışıklık olduğu görülmüş.yapışıklık halledilmiş gibiymiş ama dr bana tüp bebek olacak dedi..gerçekten psikolojim alt üst.aklımı kaybedecek gibiyim kendimi tutamıyorum ve sürekli ağlıyorum.ne kadar zor bir durum.böyle sınav olmaz diyorum tövbe estağfurullah.....ama isyan etmeden de geçemiyorum.inşallah allah bize de tez vakit sağlıkla bir bebek nasip eder.,

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. Çok zor biliyorum ama sabır sabır sabır... Bana da doktor ameliyattan sonra tüp bebek tedavisinin ilk aşaması olan aşılama demişti ama bak çok şükür gerek kalmadı. Herşeyin vakti zamanı var, biliyorsun. Ben hep dua ettim "Rabbim senden ne gelirse razıyım" dedim. Hala daha aynı şeyi söylüyorum. Şu an hamileyim ama yarın ne olacak bilemiyoruz ki!
İsyan kelimesini bile aklından çıkar. Hemen güzel bir tövbe et ve Rabbimizden hayırlısını istemeye devam et.
İnan ben hiç çocuğumun olmamasına bile hazırlamıştım kendimi. Öyle ya bu hayatta bulunma sebebimiz zaten sınav.. Bu da biz kadınların sınavlarından biri. Yaradan'dan umut kesilmez.
Zamanı gelince "ol" demesi yeter. Hastalık sadece bir bahane..
Ben ne zaman istersen seninle dertleşmeyi hazırım, sen yeter ki isyan edip umudunu kaybetme :54:

tevekkülü ne güzel anlatmışsın arkadaşım.tam bunalıp daraldığım bi zamanda yazını okudum bana çok iyi geldi.benimde 4 yıldır olmuyor,hsg de temiz çıktı sebepsiz infertilite diyorlar.ne zaman aşılama yaptırmak istesek nasip olmadı.gittiğim tüm dr.lar bişey yok bekleyin dedi klomen kullanıp bekledik sonuç hep hüsran.son dr.um da laparoskopi yapalım dedi.sizce önce laparoskopimi aşılamamı yaptırmak gerekiyor öneriye ihtiyacım var çünkü laparoskopiden korkuyorum aşılama daha kolay geliyor

tevekkülü ne güzel anlatmışsın arkadaşım.tam bunalıp daraldığım bi zamanda yazını okudum bana çok iyi geldi.benimde 4 yıldır olmuyor,hsg de temiz çıktı sebepsiz infertilite diyorlar.ne zaman aşılama yaptırmak istesek nasip olmadı.gittiğim tüm dr.lar bişey yok bekleyin dedi klomen kullanıp bekledik sonuç hep hüsran.son dr.um da laparoskopi yapalım dedi.sizce önce laparoskopimi aşılamamı yaptırmak gerekiyor öneriye ihtiyacım var çünkü laparoskopiden korkuyorum aşılama daha kolay geliyor

Allah en kısa zamanda hayırlı haberler almanı nasip eder inşallah.
Aşılama tecrübem hiç olmadı o konuda bir şey söyleyemem ama laparoskopi hiç korkulacak bir şey değil bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bildiğim kadarıyla en büyük riski narkoz verilecek olması, bu da zaten biliyorsun her ameliyat için geçerli bir risk.
Bence laparoskopinin en büyük avantajı hem tanı hem tedavi amaçlı yapılıyor olması. Yani bugüne kadar yapılan tüm tetkikler tedaviler dışında görülemeyecek şeylerin görülebilecek olması güzel.

Benim ameliyatımda hsg de gözüken tüpümün tıkalı olması ameliyatla teyit edildi ama aynı zamanda bu tıkanıklık dışında kalan herşeyinde normal yani sağlıklı olduğu anlaşıldı. Yani tüpün tıkalı olması ve açılamıyor olması beni üzmedi (zaten hsg de de belliydi) aksine herşeyin normal olduğunu duymak beni çok umutlandırmıştı.

Laparoskopi sebepsiz kısırlık tanısını koymak için son nokta. Zaten ondan sonra banada aşılama demişti doktorum, o yüzden bence doktoruna güven laparoskopi yaptır. Ordan da hayırlısıyla temiz haberlerini alınca zaten belki aşılama için acele bile etmeyebilir ve biraz zamana bırakabilirsin. O da olmadı zaten tüp bebek.

Arkadaşım bunlar sadece vesile. Biliyorsun Rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman olacak. Belli ki bir vakti zamanı var bebeğinin.. Takdir O'nun (c.c.)

Bu arada bir nebzede olsa üzerindeki sıkıntına ortak olabildiysem ne mutlu bana.. Merak ettiğin, paylaşmak istediğin birşey olursa seve seve :80:

çok teşekkür ediyorum bilgilendirdin.Allahın takdiri tabi o ne zaman ol derse olacak biliyorum ama bazen daralıyor insan.tam sıkıntılı zamandada senin gibi düşünüp tevekküle yönlendiren insanlarla karşılaştırıyor Rabbim.onun için şükrediyorum ve duaların vesilesiyle birgün anne olacağıma inanıyorum..dua ile..

çok teşekkür ediyorum bilgilendirdin.Allahın takdiri tabi o ne zaman ol derse olacak biliyorum ama bazen daralıyor insan.tam sıkıntılı zamandada senin gibi düşünüp tevekküle yönlendiren insanlarla karşılaştırıyor Rabbim.onun için şükrediyorum ve duaların vesilesiyle birgün anne olacağıma inanıyorum..dua ile..

O zaman ben hemen sana güzeeel bir dua edip, Rabbime havale ediyorum :)
Sende bana et olur mu?.. Bunu okuyan herkeste bir Amin desin inşallah..

ne guzel bır mutluluk ALLAHIM daim etsın.... insallah saglıkla kucagınıza almak nasip olur şimdi ne kadarlık oldu bebiş

ne guzel bır mutluluk ALLAHIM daim etsın.... insallah saglıkla kucagınıza almak nasip olur şimdi ne kadarlık oldu bebiş

Amin, Allah razı olsun, Allah isteyen herkese hayırlısıyla kısmet etsin inşallah.

Allah bağışlarsa 4 ay bitti dün. Hatta kontrolüm vardı gittim, sağlıklı gelişimi iyi çok şükür ama velet cinsiyetini göstermedi :) Ayaklarını bağdaş kurmuş, doktor ne yaptıysa açmadı.
Çok istediğimiz bir bebek olduğu için Allah'tan ne gelse razıyız orası ayrı tabi.. Aksini düşünürsem nankörlük olur :)

Back
X