bunlar nasıl geçer..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ne sürersen sür iz kalıcak, sen de ona her baktığından kendinden utanacaksın.

Acilen tedavi olman lazım, 16 yasındasın ama boyundan büyük seyler yapıyorsun. Amac dikkat cekmek mi? Ailen seninle ilgilensin diye mi tüm bunlar. Yanımda olsam tekme tokat dalacam, madem sorunların var sorunlarını çözecek adımlar at. Sanki hepimiz el bebek gül bebek büyüdük, hepimizin sorunları vardı ama aşmak icin caba harcadık. 1000 tane konu acınca sorun cözülmez, 1000 konuda söylenenlerin hangisini yaptın?

iyide güzelim..sen buraya konu açıp durmaktan başka bişey yapmıyosun ki..
burda söylenenlerin hiç birini dinlememişsin ki sen..
şu yaptığına bak..o izler geçer geçmesinede senin şu ruhuna güzelliğine geleceğine yaptıkların geçer mi?çıkar mı aklından?
yaşadıkların kolay değil evet ama bunu daha da zorlaştıranda sensin..
herkesin 1001türlü derdi var..
ama sen hem bizleri dinlemiyorsun daha kötü şeyler yapıyorsun..hemde sızlanıyosun!.
tedavi şart sana

iyi de sorunun ne senin ? nicin bunu yapiyorsun kendine? izler gecer mi gecmez mi neyle nasil gecer bilmiyorum ama bu kafayla yenilerine ve daha derin izlere care aramak zorunda kalirsin. yazik

Her yerde aynı etkiyi gösterir .
Arkadaşın dediği gibi bir uzmandan yardım almanız şart .
Diğer konularınızı da az çok biliyorum .

Geçer öyle derin değillermiş zaten. Merak etme...
Peki tesekkur ederim ..
Hayir yaptigim icin utanmiyorum utanmiycamda belki isteyerek yaptigim bisey olsaydi utanirdim ama 'istemeyerek' yapiyorum elimde degil anlik kriz gibi bisey .. tesekur ederim

Yeni degiller..peki tesekkur ederim

Contractübex diye bir merhem var,eczaneden alabilirsin.
Yara izine birebir.
Tesekkur ederim
Kabuk yoldukca yeniden kabuk oluyo .. tesekkur ederim
kurtulcam.. tesekkur ederim

hayir dinliyorum ozelden sikca konustugum ablalarda var bunun dogru olmadiginida biliyorum sacma geliyo ama isteyerek yapmiyorum hepside tej seferde olmus sey degil bunlar yeni degil.. tesekkur ederim

Bunlar yeni olan seyler degil ki onceden olanlar.. dinliyorum .. psikolog icin gecen hafta cuma gitcrktik bazi seylerden korktum gitmedim ama korkmama gerek olmadiginida bi abla acikladi .. o yuzden tekrar randevu alicaz..
Dikkat cekmek icinde degil istemeden yapiyorum..

Pek yeni gibi görünmedi gözüme, eski derken bir haftalık mı? Daha yeni kabuk bağlamış.

Korkmadım diyosun, utanmadım diyosun. İnsan bence en cok kendine verdiği zarar icin utanmalı. Karşındakilerin canını yaktığında özür diler, affedilirsin ama kendine verdiğin zararın telafisi cok zor. Yasın cok kücük. Sağlıklı adımlar atmalısın.

jilet izini asla kremler geçirmez.
o artık senınle bırlıkte olacak.
ama doktora gidersen yaraların derin değilse, lazer yöntemı ile
derinse, iz değiştirme amelıyatı olursun.

Son düzenleme:

2 hafta , kabuk bagladikca yoldum gecer diye tekraesan kabuk oldu
Isteyerek yapsaydim utanirdim ama uzuluyorum gorunce canim yaniyo yaparken degil o an kendimde degilin gibi kendimde olsam boyle birsey yapmam(((2 haftadan once olanlarda var ayni zmanlarsa degiller)))

Son düzenleme:
Lazer yontemi ne demek

netten bakabılırsın canım.
ama şunu bil, bu izler doktor dısında bır müdahale ile asla geçmez.
yaşın biraz ilerlediği zaman o izlerden utanacak ve o izlere nerende ise sürekli orayı kapatacaksın.
izlerin çok yeniymiş bence doktora git.

Son düzenleme:

Senin fotograflarını gördüm ben, o kadar güzel bir genc kızsın ki, senin gibi bir kardeşim olsun isterdim.

Bir an evvel doktora git. Zaman kaybetme. Önce kendini düşün, kendini sev. Hicbir sey senden daha kıymetli değil.

Bacagimda ve karnimsa sort artik suanda bile giymiyorum.. tesekkur ederim

Cokcokcok.. tesekkur ederim
Gidicem..

canım kimse seni yargılayamaz
allahtan başka kimse yargılayamaz ne yapmış olursan ol
çünkü bir gün yargılayan kişininde bu duruma düşmeyeceğini rabbimden başkası bilmez bunu unutma
kimse kimsneinde ne yaşadığını bilemez
yaşında pek ufak be anacımmm kıyamam sana

neyse silverdin krem al eczaneden çok bişi dğeil
prospektüsüne göre kullan görürsün faydasını
birdahada yapma inş böyle şeyler

ay çok korkunç gözüküyor canım yapma böyle seyler
eisteyerek yapmiyorum ...

Pros... icindeki kagit mi ?? Tesekkur ederim

Senin yaşlarındayken ben de yapmıştım benimkiler çok daha derindi hala izleri duruyor.Ve emin ol hiçbir işe yaramıyor hiçbir acını dindirmiyor bunları yapmak.Hatta yaşın ilerlediğinde çok utanıyorsun bu izlerin görünmesinden.İnsanlar soruyor ve açıklama yapmak zorunda kalıyorsun.Seninkiler derin değilmiş tavsiye edilen kremlerden al iz kalmaz muhtemelen ve sakın bir daha yapma

Derin ler hic mi gecmez ?
Ise yaramiyo biliyorum cunku ne zaman yapsan sonrasinda pismanlik duyuyorum ama o an istemeden yapiyorum
Cok tesekkur ederim

canim benim ya cok uzuluyorum sana ben
kim bilir nasil sorunlar yasadin ki bunlari yaptin kendine
ergen sendromu diyenlere aldirma hic bir ergen sirf ergenlik sendromu yasadigi icin bunlari kendine yapmaz
ben cok agir bir ergenlik gecirdigim halde yapmadim
16 yasinda bir insan gorunce aman ergen iste ne yasamis olabilir ki diye atliyo bazilari hemen

ama sen akilli mantikli bi kizsin lutfen bunlari kendine yapma
ne yasamis olursa olalim saglam kalmaliyiz
hicbir seye uzulme gamsiz ol demiyorum sana
sanirim anneni kaybettin kisa bir sure once ve uvey annenle sorunlarin var
yanlis hatirlamiyorsam boyleydi

Bak canim inancin varsa yazdiklarimi oku simdi

su dunyada en fazla 70-80 yil yasayabiliyor ortalama bir insan
bize vadedilen ise sonsuz yasam
yani bu 16 yillik okul hayatin icin 10 dakikalik sinava girmek gibi bir sey
o sinava girerken tokezledin diye birakma kendini zaten azicik vaktimiz var degerlendir onu
herkes bir gun olecek kimi dogarken oluyor daha kimi 40 yasinda kimi 70
Sen o 10dakikalik sinava girerken sevdiklerin senin yaninda olacak ama bazen sinavdan sonraki yere erken gidebiliyorlar sen sadece 10 dakika beklemek varken bunlar icin o 10dakikani mahvedersen sinavini gecemezsin ki
simdi diyeceksin ki sen ne 10 dakikasindan bahsediyorsun bir omur bu
haklisin bir omur belki 80 yil
ama sonsuz hayatin yaninda 80 yil emin ol bir 10 dakika bile degil
anneni yeniden gormek icin 10 dakika bile beklemiyceksin yani
Elbette ozlersin yaninda olmak istersin bunlar cok dogal seyler
ozlediginde ona dua edebilrsin mesela ikiniz icinde hayirli bir sey bu

O uvey anne belasina kafani lutfen cok takma
hayatina odaklan sana siddet uyguluyorsa ona caktirmakdan kameraya falan cekmeye calis babana goster
ya da mesela babanla oturup konusabilirsin canim
de ki babacigim senle sorunlarimi konusmak istiyorum
cok yanlizlik cekiyorum psikolojim iyi degil bana ilgi goster

su an yazdiklarim senin icinde bulundugun durum icin anlamasi zor olabilir haklisin
ama sadece bir dusu yazdiklarimi

benim babamla aram hic iyi degil hep kavga ederiz beni dovdugu bile olmustur ama bugun benimle bir konustu kendimi o kadar rahatlamis hissettim ki..

Benim bir arkadasim var annesi kiz 12 yasindayken vefat etti babasi daha kadincagizin 40i cikmadan evlendi yeni gelen kadin tam bir cadi merhametsiz bencil birisi.
Arkadasima ve kiz kardesine hep kotu davrandi butun evin pisligini o iki kiz topladi evi onlar evirdi cevirdi daha en buyugu 12 yasinda! O uvey pisligi kucuk kiza demir sopayla vurup kolunu morartmis babaniza soylerseniz kotu olur diye tehdit etmis. Babanin olanlardan haberi yok tabi sadece anlasamiyorlar saniyor.
tani sonradan bazi gercekler de ortaya cikti adam hep bosanacam diyor ama bi turku bosanmiyor kizlarin psikolojisi berbat arkadasimin mide sorunlari cikti bir suru saglik sorunu var kardesi kollarina cizik atmis falan.
daha bir suru sey var iste.
ama o baba kizlarina bir sey olsun istemez yine de su an olaylari tam anlayabildigini sanmiyorum cunku kadin cok fettan sakliyor bazi olaylari sadece sozlu kavga var saniliyor evde.

demem o ki: babanla konus sorunlarini anlat.
uvey annenden bir sure bahsetme inanmiyorsa sana.
Iliskiniz nasil bilmiyorum ama sicak bir iletisim kurmaya calis onunla.
cunku o senin BABAN.
sen o kadinin yaptiklarini ortaya cikarirsan senin arkanda duracagina eminim

Yine kendimi tam ifade edemedigim icin kendime ufaktan kufrederek bitiyorum umarim sen anladin ne demek istedigimi.

bu arada cok uzun oldu farkindayim ama sana bir seyler yazmak istedim faydam olduysa ne mutlu.

Not: yasim 18 seniaz cok anlayabiliyorum yani

senin yaşlarında kardeşim var ve kendine böyle bişey yaptığını bana söylemezse çok üzülürdüm
ailen nasıllar bilemicem ama bak Allah korusun bu şeyler izlerin dışında başka şeylere de sebep olabilir
o yüzden ailene söyle bir an önce doktora götürsünler seni
korkuyor olabilirsin ailenden ama korkma seni onlardan daha çok düşünen pek bulamazsın
kendimden biliyorum bak kardeşim böyle bişey yapmış olsa çok kızardım belki ama bir an önce tedavisini yaptırırdım
onlardan bişey gizleme Allah korusun bazı şeyleri ailenizin korkusundan mı çekindiğinizden mi söylemiyorsunuz daha kötüsü geliyor başınıza
bu dediklerimi yapmicaksan da en azından zeytin yağı sür bari yumuşasın canını acıtmasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…