• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunlar nasıl geçer..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Derin ler hic mi gecmez ?
Ise yaramiyo biliyorum cunku ne zaman yapsan sonrasinda pismanlik duyuyorum ama o an istemeden yapiyorum
Cok tesekkur ederim
Malesef canım derinler hiç geçmiyor benimkiler hala geçmedi yani.Belki lazer tedavisiyle geçebilir ama bilmiyorum

canim benim ya cok uzuluyorum sana ben
kim bilir nasil sorunlar yasadin ki bunlari yaptin kendine
ergen sendromu diyenlere aldirma hic bir ergen sirf ergenlik sendromu yasadigi icin bunlari kendine yapmaz
ben cok agir bir ergenlik gecirdigim halde yapmadim
16 yasinda bir insan gorunce aman ergen iste ne yasamis olabilir ki diye atliyo bazilari hemen

ama sen akilli mantikli bi kizsin lutfen bunlari kendine yapma
ne yasamis olursa olalim saglam kalmaliyiz
hicbir seye uzulme gamsiz ol demiyorum sana
sanirim anneni kaybettin kisa bir sure once ve uvey annenle sorunlarin var
yanlis hatirlamiyorsam boyleydi

Bak canim inancin varsa yazdiklarimi oku simdi

su dunyada en fazla 70-80 yil yasayabiliyor ortalama bir insan
bize vadedilen ise sonsuz yasam
yani bu 16 yillik okul hayatin icin 10 dakikalik sinava girmek gibi bir sey
o sinava girerken tokezledin diye birakma kendini zaten azicik vaktimiz var degerlendir onu
herkes bir gun olecek kimi dogarken oluyor daha kimi 40 yasinda kimi 70
Sen o 10dakikalik sinava girerken sevdiklerin senin yaninda olacak ama bazen sinavdan sonraki yere erken gidebiliyorlar sen sadece 10 dakika beklemek varken bunlar icin o 10dakikani mahvedersen sinavini gecemezsin ki
simdi diyeceksin ki sen ne 10 dakikasindan bahsediyorsun bir omur bu
haklisin bir omur belki 80 yil
ama sonsuz hayatin yaninda 80 yil emin ol bir 10 dakika bile degil
anneni yeniden gormek icin 10 dakika bile beklemiyceksin yani
Elbette ozlersin yaninda olmak istersin bunlar cok dogal seyler
ozlediginde ona dua edebilrsin mesela ikiniz icinde hayirli bir sey bu

O uvey anne belasina kafani lutfen cok takma
hayatina odaklan sana siddet uyguluyorsa ona caktirmakdan kameraya falan cekmeye calis babana goster
ya da mesela babanla oturup konusabilirsin canim
de ki babacigim senle sorunlarimi konusmak istiyorum
cok yanlizlik cekiyorum psikolojim iyi degil bana ilgi goster

su an yazdiklarim senin icinde bulundugun durum icin anlamasi zor olabilir haklisin
ama sadece bir dusu yazdiklarimi

benim babamla aram hic iyi degil hep kavga ederiz beni dovdugu bile olmustur ama bugun benimle bir konustu kendimi o kadar rahatlamis hissettim ki..

Benim bir arkadasim var annesi kiz 12 yasindayken vefat etti babasi daha kadincagizin 40i cikmadan evlendi yeni gelen kadin tam bir cadi merhametsiz bencil birisi.
Arkadasima ve kiz kardesine hep kotu davrandi butun evin pisligini o iki kiz topladi evi onlar evirdi cevirdi daha en buyugu 12 yasinda! O uvey pisligi kucuk kiza demir sopayla vurup kolunu morartmis babaniza soylerseniz kotu olur diye tehdit etmis. Babanin olanlardan haberi yok tabi sadece anlasamiyorlar saniyor.
tani sonradan bazi gercekler de ortaya cikti adam hep bosanacam diyor ama bi turku bosanmiyor kizlarin psikolojisi berbat arkadasimin mide sorunlari cikti bir suru saglik sorunu var kardesi kollarina cizik atmis falan.
daha bir suru sey var iste.
ama o baba kizlarina bir sey olsun istemez yine de su an olaylari tam anlayabildigini sanmiyorum cunku kadin cok fettan sakliyor bazi olaylari sadece sozlu kavga var saniliyor evde.

demem o ki: babanla konus sorunlarini anlat.
uvey annenden bir sure bahsetme inanmiyorsa sana.
Iliskiniz nasil bilmiyorum ama sicak bir iletisim kurmaya calis onunla.
cunku o senin BABAN.
sen o kadinin yaptiklarini ortaya cikarirsan senin arkanda duracagina eminim

Yine kendimi tam ifade edemedigim icin kendime ufaktan kufrederek bitiyorum umarim sen anladin ne demek istedigimi.

bu arada cok uzun oldu farkindayim ama sana bir seyler yazmak istedim faydam olduysa ne mutlu.

Not: yasim 18 seniaz cok anlayabiliyorum yani

Yaptiklarimin ergenligimle alakasi yok özentilikten veya ilgi cekmek amacli yapmiyorum asiri sinir veya uzuntumu istemeden kendimden cikariyorum

Ama onlar 2 kardes.. her zaman birbirlerine destek cikabilirler ama onlarda da siddet varmis bende oyle birsey yok..

Annem ölmeden önce babamla aramda hic bi duygu yoktu 7 yasindayken bosanmislar senede en fazla 5 kere goruyodum gormeye gelmiyodu o yuzden bi bagimiz yok 6 ayda da ona yakinlasip bi bag kuramadim ona karsi icimde bi duygu yok ama en son konustugumuzda sarildim.. (daha gecen gunlerde..) o da ozur diledi psikolog konusunu konustuk ..

Yazdiklarinin tamamini anladim ablacik ama bende uzun bisi yazmayi beceremiyorum ozur dilerim ..

Cokcok... tesekkur ederim

senin yaşlarında kardeşim var ve kendine böyle bişey yaptığını bana söylemezse çok üzülürdüm
ailen nasıllar bilemicem ama bak Allah korusun bu şeyler izlerin dışında başka şeylere de sebep olabilir
o yüzden ailene söyle bir an önce doktora götürsünler seni
korkuyor olabilirsin ailenden ama korkma seni onlardan daha çok düşünen pek bulamazsın
kendimden biliyorum bak kardeşim böyle bişey yapmış olsa çok kızardım belki ama bir an önce tedavisini yaptırırdım
onlardan bişey gizleme Allah korusun bazı şeyleri ailenizin korkusundan mı çekindiğinizden mi söylemiyorsunuz daha kötüsü geliyor başınıza
bu dediklerimi yapmicaksan da en azından zeytin yağı sür bari yumuşasın canını acıtmasın

Korkudan cok babamin bunlari bilmesini istemiyorum tepkisini tahmin edebiliyorum ona sadece psikolog dedim kabul etti sonra psikologa anlattigimda bunu babama soyler diye korktum gitmedim sonra bi ablada soylemiycegini soyledi o yizden tekrar randevu alicsz.. cok tesekkur ederim

Korkudan cok babamin bunlari bilmesini istemiyorum tepkisini tahmin edebiliyorum ona sadece psikolog dedim kabul etti sonra psikologa anlattigimda bunu babama soyler diye korktum gitmedim sonra bi ablada soylemiycegini soyledi o yizden tekrar randevu alicsz.. cok tesekkur ederim

walla ne güzel baban varmış
benim babama psikolog desem daha yüzüme bakmazdı bana masraf çıkarıyon diye
bunları da söyle işte şeker gibi adam mış
demekki psikolojinin bozuk olduğunun farkında bunları da bu yüzden yaptığını anlayacaktır

walla ne güzel baban varmış
benim babama psikolog desem daha yüzüme bakmazdı bana masraf çıkarıyon diye
bunları da söyle işte şeker gibi adam mış
demekki psikolojinin bozuk olduğunun farkında bunları da bu yüzden yaptığını anlayacaktır

Yeni yrni duzeliyo gibiyiz ..
Yinede bilmesini istemiyorum hala hos ksrsilamadigi seyler var

benim bir arkadaşım vardı oda bacaklarına jilet atardı,erkekti artık alışkanlık haline getirmişti bunu,aman canım sende alışkanlık haline getirme tatlım bu şeyi,yaşın ilerledikçe güzelleşeceksin,genç kız olacaksın sonrasında bu izlerden utanacaksın,yapma canım benim kendine zarar verme kır,dök,bağır çağır içine atma sıkıntılarını,zor günler geçiriyorsun bir piskologtan yardım al cnm..bu arada contractubex belki iyi gelir bulabilirsen kantaron yağı yara izlerine çok iyi geliyor diye duymuşluğum var umarım faydasını görürsün..

Sevgili kardeşim, muhtemelen öfke, terkedilmişlik, reddedilme ve yalnızlık hissi nedeniyle kendine zarar veriyorsun. Dürtüselsin ve kesinlikle psikolojik destek almak zorundasın. Bilmem bunları söylemenin faydası var mı? Bir işe yarayacak mı? Unutma canım kaybedilmiş ergenlik kaybedilmiş hayattır. Silkelen artık, kendine gel.

benim bir arkadaşım vardı oda bacaklarına jilet atardı,erkekti artık alışkanlık haline getirmişti bunu,aman canım sende alışkanlık haline getirme tatlım bu şeyi,yaşın ilerledikçe güzelleşeceksin,genç kız olacaksın sonrasında bu izlerden utanacaksın,yapma canım benim kendine zarar verme kır,dök,bağır çağır içine atma sıkıntılarını,zor günler geçiriyorsun bir piskologtan yardım al cnm..bu arada contractubex belki iyi gelir bulabilirsen kantaron yağı yara izlerine çok iyi geliyor diye duymuşluğum var umarım faydasını görürsün..
Isteyerek yapmiyorum .. alicam.. babamin bilmesini istemedigim icin herseyi alamiyorum.. leki cok tesekkur ederim
Sevgili kardeşim, muhtemelen öfke, terkedilmişlik, reddedilme ve yalnızlık hissi nedeniyle kendine zarar veriyorsun. Dürtüselsin ve kesinlikle psikolojik destek almak zorundasın. Bilmem bunları söylemenin faydası var mı? Bir işe yarayacak mı? Unutma canım kaybedilmiş ergenlik kaybedilmiş hayattır. Silkelen artık, kendine gel.

Psikologa gidicektim ama benim yuzimden gidemedik bidaha randevu alicak babam.. cok tesekkur ederimm

Yaptiklarimin ergenligimle alakasi yok özentilikten veya ilgi cekmek amacli yapmiyorum asiri sinir veya uzuntumu istemeden kendimden cikariyorum

Ama onlar 2 kardes.. her zaman birbirlerine destek cikabilirler ama onlarda da siddet varmis bende oyle birsey yok..

Annem ölmeden önce babamla aramda hic bi duygu yoktu 7 yasindayken bosanmislar senede en fazla 5 kere goruyodum gormeye gelmiyodu o yuzden bi bagimiz yok 6 ayda da ona yakinlasip bi bag kuramadim ona karsi icimde bi duygu yok ama en son konustugumuzda sarildim.. (daha gecen gunlerde..) o da ozur diledi psikolog konusunu konustuk ..

Yazdiklarinin tamamini anladim ablacik ama bende uzun bisi yazmayi beceremiyorum ozur dilerim ..

Cokcok... tesekkur ederim

ergenliginke alakasi var demedim zaten sadece ergenlik bu durumu atlatmayi zorlastiriyor bence
iki kardesler de kiz kendi aleminde yasiyor saclarini sifira yakin biseye vurdurmustu gecen
o zaman o evden kurtulana kadar kadini cok takmamaya bakicaksin siddet de yok diyorsun cevap verme ona takma pek
baban simdiye kadar seninle cok gorusmedi diye bundan sonra da oyle olucak diye bir sey yok 20 yil cocugunu aramayip pisman olup doneler var sonucta bir de ayni evdesiniz normal baba kiz iliskisine donmeniz zor degil

valla canim rica ederim ben senden uzun bir seyler yazmani beklemiyorum da ablacik falan dalga mi geciyorsun anlamadim ki.

ergenliginke alakasi var demedim zaten sadece erenlik bu durumu atlatmayi zorlastiriyor bence
iki kardesler de kiz kendi aleminde yasiyor saclarini sifira yakin biseye vurdurmustu gecen
o zaman o evden kurtulana kadar kadini cok takmamaya bakicaksin siddet de yok diyorsun cevap verme ona takma pek
baban simdiye kadar seninle cok gorusmedi diye bundan sonra da oyle olucak diye bir sey yok 20 yil cocugunu aramayip pisman olup doneler var sonucta bir de ayni evdesiniz normal baba kiz iliskisine donmeniz zor degil

valla canim rica ederim ben senden uzun bir seyler yazmani beklemiyorum da ablacik falan dalga mi geciyorsun anlamadim ki.

Duzeliyoruz yavas yavas..

Neden dalga geciyim :|| yanlis anlasilcak birsey dediysem ozur dilerim yorumlariniz icin de cok tesekkur ederim..

Kusura bakma ama amacini anlamis degilim....tamam anliyorum anneni kaybetmissin uvey anneyle yasiyorsun babanla baba kiz olamiyorsun ama bunlar vucuduna zarar vermeye degermi...... kendini toplamaya calisacagina yaptigin oldumu simdi.....
Senden beter durumda olan kisiler var bunu unutma..... ya baban sana hic sahip cikmasaydi hic gidecek yerin olmasaydi......

Haline sukret babanla kaybettigin yillari gec olmadan yakalamaya calis......

Kusura bakma ama amacini anlamis degilim....tamam anliyorum anneni kaybetmissin uvey anneyle yasiyorsun babanla baba kiz olamiyorsun ama bunlar vucuduna zarar vermeye degermi...... kendini toplamaya calisacagina yaptigin oldumu simdi.....
Senden beter durumda olan kisiler var bunu unutma..... ya baban sana hic sahip cikmasaydi hic gidecek yerin olmasaydi......

Haline sukret babanla kaybettigin yillari gec olmadan yakalamaya calis......

Halisiniz ama kesiklerin bunlarla bi alakasi yok ki sinirlerime veya cok uzuntulu duygularima hakim olamiyorumm ..
Tesekkur ederim

Sana bir olay anlatayim belkide kendine ceki duzen vermen icin bir yol olur.....
Bir tanidigim vardi esi yillardir yurt disinda yasamis o kadin 7 cocugunu tek basina buyuttu..... bunlar 5 erkek 2 kiz kardesler...... bir erkek ruh ve sinir has hastanesinde tedavi gordu dengesini kaybetmisti....uzun yillar sonra babalari temelli dondu ama bu sefer annesi aniden vefahat etti o cocuklar boynu bukuk kaldi babasi hemen evlendi kendinden cok yasi kucuk biriyle kadin 23 yasinda adamda baya olgun....diger erkek kardeside annesinin olumu uzerine kafayi yedi ablasi evlendi diger buyuk iki abiside yurt disina gitti....

Sorumsuz baba uvey Anne akli dengesi tam yerinde olmayan 2 erkek kardes...... bu kiz evin en kucugu annesinin olumunden sonra orta okuldan sonra okumadi cok kisi israr ettigi halde....

Bu kiz kuran kurslarina dini sohpetlere gitti.... pisman oldu acik ogretimden liseyi bitirdi...... universite sinavlarina girdi il birincisi oldu....hayali ogretmen olmakti cok iyi puan aldi en iyi universiteye bile tercih yapacak kadar....istedigi bolumu okuyabilecek kadar..... nezamandir yurt disindaki teyzesi ogluna istiyordu onu bile red etti hayir ben okuyacagim ayaklarimin uzerinde duracagim dedi.....

Bu kizin hali senden beter degilmi???? Bu kizda canina kiysaydi yada kendine zarar verseydi..... hergun deprasyindayim deseydi....bu annesini kaybedince senden bile kucuktu simdi 19 yasinda piril piril bir genc tek amaci okumak kimseye yuk olmamak.....
Sende surkelen artik olenle olunmuyor....

Hayatta bir gayen olsun kendine disardan okumaya calis olmuyorsada kurslara felan git.....

Halisiniz ama kesiklerin bunlarla bi alakasi yok ki sinirlerime veya cok uzuntulu duygularima hakim olamiyorumm ..
Tesekkur ederim

Herkesin dedigi gibi terapiste gitsen belki bir yardimi olur..... oturdugun yerden iyice kafayi yersin.....yanlizlik en buyuk dusman.....

Sana bir olay anlatayim belkide kendine ceki duzen vermen icin bir yol olur.....
Bir tanidigim vardi esi yillardir yurt disinda yasamis o kadin 7 cocugunu tek basina buyuttu..... bunlar 5 erkek 2 kiz kardesler...... bir erkek ruh ve sinir has hastanesinde tedavi gordu dengesini kaybetmisti....uzun yillar sonra babalari temelli dondu ama bu sefer annesi aniden vefahat etti o cocuklar boynu bukuk kaldi babasi hemen evlendi kendinden cok yasi kucuk biriyle kadin 23 yasinda adamda baya olgun....diger erkek kardeside annesinin olumu uzerine kafayi yedi ablasi evlendi diger buyuk iki abiside yurt disina gitti....

Sorumsuz baba uvey Anne akli dengesi tam yerinde olmayan 2 erkek kardes...... bu kiz evin en kucugu annesinin olumunden sonra orta okuldan sonra okumadi cok kisi israr ettigi halde....

Bu kiz kuran kurslarina dini sohpetlere gitti.... pisman oldu acik ogretimden liseyi bitirdi...... universite sinavlarina girdi il birincisi oldu....hayali ogretmen olmakti cok iyi puan aldi en iyi universiteye bile tercih yapacak kadar....istedigi bolumu okuyabilecek kadar..... nezamandir yurt disindaki teyzesi ogluna istiyordu onu bile red etti hayir ben okuyacagim ayaklarimin uzerinde duracagim dedi.....

Bu kizin hali senden beter degilmi???? Bu kizda canina kiysaydi yada kendine zarar verseydi..... hergun deprasyindayim deseydi....bu annesini kaybedince senden bile kucuktu simdi 19 yasinda piril piril bir genc tek amaci okumak kimseye yuk olmamak.....
Sende surkelen artik olenle olunmuyor....

Hayatta bir gayen olsun kendine disardan okumaya calis olmuyorsada kurslara felan git.....

Herkesin dedigi gibi terapiste gitsen belki bir yardimi olur..... oturdugun yerden iyice kafayi yersin.....yanlizlik en buyuk dusman.....

Oyle durumlari benden cok daha kotu hem annesino kaybetmis hemde kardesleri gozunun onunde mahvolmus.. bana boyle bisey olsa hic kaldiramazdim .. sanirim insanada kaldiramiycagindan fazla dert verilmiyo ..
Bende ilkokul ogretmenligi istiyorum ..

Burayi anlayamadim ablacik " disardan okumaya calis olmuyorsada kurslara felan git.. " ben zaten okuyorum kii -yada yanlismi anladim-

Psikolaga da gidicem..
Yazdiginiz hersey icin cokcokcok.. tesekkur ederim

Oyle durumlari benden cok daha kotu hem annesino kaybetmis hemde kardesleri gozunun onunde mahvolmus.. bana boyle bisey olsa hic kaldiramazdim .. sanirim insanada kaldiramiycagindan fazla dert verilmiyo ..
Bende ilkokul ogretmenligi istiyorum ..

Burayi anlayamadim ablacik " disardan okumaya calis olmuyorsada kurslara felan git.. " ben zaten okuyorum kii -yada yanlismi anladim-

Psikolaga da gidicem..
Yazdiginiz hersey icin cokcokcok.. tesekkur ederim

Okula gittigini bilmiyordum ne guzel bir ugrasin var daha ne istiyorsunki hayattan.....kendine oku meslek sahibi ol....ayaklarinin uzerinde dur....bak yaz ayindayiz guzel kurslara katil....spor gibi ramazan aradan ciksin 6 yasindaki oglumu hemen yuzme kursuna yada basketbola gonderecem evde bosbos oturup sinir bozulacagina en azindan ilerde yapabilecegin bir activite olur.....m

Kendinede zarar verme boyle fotolari paylasma bu psikolojiden kurtulsan bile o yaralara baktikca icinde kapanmayan yaralar olur.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X