bunlar sadece hurafe demi, gerçek olamaz:(

Everdeen

pamuğum selenim
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
2.511
1.460
Böyle bir şeye bu kadar takılıp üzüleceğim aklıma gelmezdi.6 aylık hamileyim, eşimle akşam üstü yürüyüş yapalım dedik.sonra minik minik kara dut ağaçları gördük, tabi ben hemen saldırdım nasıl yiyorum, kendimden geçmiş gibi aslında o kadarda çok sevmem ama hamile olunca canım çekti..Neyse yedik bitirdik beni gören bir teyze aman yüzüne falan değme çocuğunda doğum lekesi olur dedi.eşim baktı.yanağıma kocaman değmişim dutlu elimi, koca bir kırmızı.hemen sildim ama kafama takıldı acaip moralim bozuldu, netten baktım dolu seyler yazmışlar bende balık lekesi, bende çilek, ,bende zeytin...bi arkadasımla konuşdum,kuzeninin yüzünde bi leke varmış annesi hamileyken birşey yemiş yüzüne sürmüş elini., o yüzden kızının yüzünde kırmızı leke olmuş:KK43:çok moralim bozuk:KK43:olamaz böyle bişey dimi varmı böyle duydugunuz, basınıza gelen bişey.birde çocuk gelişimi meuzunuyum okadar hocalar anlattı,hatırlıyorum ozaman böyle bir konu bile işlemişdik hurafe diye, ama insan hamile olunca gözü birşey görmüyor herşeyden korkuyor herşeye inanabiliyor.eşimde kafamı dağıtmaya çalışıyor ama resmen çöktüm 2 saat içinde. Birde yüz yani keşke başka yerim olsaydı, kızımın yüzünde birşey olmaz inşallah.

Ciğere dokunursan olur dediler banada. Hamileyken kurbanın ciğer etini ben temizledim doğradım elim kolum yüzüm her tarafımada bulaştı. Bebişimin vücudunda hiç bişey yok.
Hayatı boyunca herhangi biyerine bişey sürmeyen var mıdır acaba.
Bi leke görüyolar aaa ben şunu yapmıştım diyolar. Tabiki hurafe

Hurafe fln değil. Annem bana hamileyken ciğer sürmüş bacağına, denemek amaçlı. Türkiye haritası gibi bir ciğer lekem oldu, deney başarıyla sonuçlandı. Ama tabii ki sende durum, bilmeden yapmak. O geçerli midir bilmiyorum ama, inşÂllah olmamıştır.

Milletin hayalgücü çok geniş boşver sen
Aynısını annem erikle yapmış, hiçbir lekem bir şeyim yok :KK53:

Bilimsel bir temeli var mı, yok, es geç o zaman :)

Erik pek leke yapmaz ki zaten. Daha çok çilek, ciğer gibi koyu şeyler leke bırakıyor. Bir keresinde de halam kuzenime hamileyken çilek yemiş göğüsünün üstünü kaşımış, olmuş. Ama onunkisi geçti benim ki kaldı, kara kaderim :/

Erik pek leke yapmaz ki zaten. Daha çok çilek, ciğer gibi koyu şeyler leke bırakıyor. Bir keresinde de halam kuzenime hamileyken çilek yemiş göğüsünün üstünü kaşımış, olmuş. Ama onunkisi geçti benim ki kaldı, kara kaderim :/

psikolojik bir etkiden o yoksa çilek değdi iz olacak bir alakası olamaz ki canım :)

o degıl de ben hamıleyken agaclar çağalayla dolmustu bı arkadasa gıderken gordum bı tane koparıp yedım, bende bılmıyordum da etrafımdakıler benı uyardı. hamıleyken boyle seyler yapmak ıyı degılmıs anladıgım kadarıyla karnımdakı bebek hırsızlık ogrenırmıs gıbı bıseyler dedıler sasırmıstım

Olmaz olur mu, bende de leke var annem pekmez yerken biri yüzüne falan değdirme demiş. Annem de ben öyle şeylere inanmam demiş, elini pekmeze daldırmış sonra yanağına dokundurmuş. Ama benim ensemde var bir karış pekmez rengi leke. Hep kızarım anneme.
Bi şeye falan gözük belki lekesiz doğurursun.

Şaka. Saçmalamayın lütfen. Hayal ürünü. insanlar eşleştirdiği şeylere inanmaya bayılırlar. Bu devirde böyle şeylere inanılır mı? Akıl diye bir şey var.

ya gerçekten çok saçma
güya annem de kediye ciğer vermiş gizlice belini tutmuş benim belimde leke var
ama ne alaka yani onu tuttu diye mi oldu hayır tabiki de

Valla olabiliyor hurafehalt etmiş..duşuneceğiniz bence dut lekesi olmasın dize ait olmayan dutları yemek olsun bence...heleki hamile bir annenin daha hassas olması gerektiğini düşünüyorum..hani mevsimide gidip alabilirdiniz bir marketten.
Bahçeden yemedim ki belediye ekmiş çocuk parkına sıra sıra zaten hep yere dökülmüş Birine ait değil.bende dikkat ederim ama meyve gibi önemsemedim hem hamileyim canım cekti, bişey olmaz inşallah.

o degıl de ben hamıleyken agaclar çağalayla dolmustu bı arkadasa gıderken gordum bı tane koparıp yedım, bende bılmıyordum da etrafımdakıler benı uyardı. hamıleyken boyle seyler yapmak ıyı degılmıs anladıgım kadarıyla karnımdakı bebek hırsızlık ogrenırmıs gıbı bıseyler dedıler sasırmıstım
Daha neler duycam:KK43:yemez olsaydım allahım ben bu kadar dikkat ederken akşam akşam başıma gelen.birde evimizin altı hep kendi bahçemiz tüm meyveler var bahçede koparıp yemem bile.dut görünce canım istedi.ama belediye ekmiş bahçeden almadım:KK43:

Valla olabiliyor hurafe diyenler halt etmiş..duşuneceğiniz bence dut lekesi olmasın dize ait olmayan dutları yemek olsun bence...heleki hamile bir annenin daha hassas olması gerektiğini düşünüyorum..hani mevsimide gidip alabilirdiniz bir marketten.

Hah iste ben de tam bunu diyecektim hay agzina saglik. Bu cok tehlikeli coook.
Bununla ilgili bir de olay var.
Kadinin biri hamileyken komsusuna gidiyor. Orda bir nar goruyor. Cani cok çekiyor ama utaniyor istemeye. Gizliden mutfaga gidip nara igne batirip suyunu cekiyor.
Bir çocuğu oluyor ve su tasiyan kadinlarin bidonunu patlatiyormus surekli. Sonra yasadigi bu olay akla gelmis.
Bir insan hamileyken cok daha dikkatli olmali hu tür hassas konularda.
Suratinda iz cikmis bence cok onemli degil. Benim kuzenimin de alninda cilek lekesi vardi. Ergenlikte gecti sukur..

ya gerçekten çok saçma
güya annem de kediye ciğer vermiş gizlice belini tutmuş benim belimde leke var
ama ne alaka yani onu tuttu diye mi oldu hayır tabiki de

e yani zaten insan böyle bir şey yaşadıktan sonra geri kalan hamilelik sürecinde kimbilir daha kaç yerine dokunuyor
o zaman her yeri leke olurdu
ama insan bir yerde çıktı mı, ha buraya dokunmuştum diyor

e sen geri kalan 34934094 noktana daha dokundun onlar noldu? :confused:

Bırakın bu konuyu takmayın

Hurafeden girilmiş hırsızlıktan çıkılmış yani

Leke iddiası var ben de duydum arkadaşın annesi iş yerimin bahçesinden çiçek alaıyormuş bahçıvan vermek istememiş tam sökmüş aklına gelmiş böyle kollarına sürüp elini silkelemiş kızının kolunda çiçek lekeleri vardı

Bana çok makul gelmiyor bilimsel bir açıklanası da yoktur gibi

Canınızı sıkmayın ben hurafeyi de gönül rızası olmadan alınca olur diye biliyorum muhtemelen kişilerin hamile iken her gördüklerini istemelerinin önüne geçmek için anlatılmış hikayelerdir

bunu yeni duydum. kizimin gobusunde kibris desenli bi leke var bu sebepten mi oldu acep? valla bu tur seylerin gercek olabildigi kadar yanilma payida var bence, psikolojikte olabilir. aksini dusunmeye calisin ins olmaz

annemde bana hamileyken bahceden gul alip koklamis yuzune surmus..bnm yanagimda boyle gul gibi pembe bir leke vardi ve guller acmaya basladiginda belirirdi :) ama zamanla buyuyosun tenin acildikca kayboluyo bende bisi kalmadi :)
cok kafana takma canim bu konuyu cagirirsin..Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah..

Benim derdim lekeydi birde başka düşünceler girdi kafama.belediye ekmiş çocuk parkına sıra sıra hem birinin bahçesinden yemedim.bir sürüde meyve agacımız var asagıda inipde koparmam onu yiyesim geldi işte. bizim burada hep meyve agacları var herkesde birbirini tanır meyvelerini verir,birinin bile olsa asla haram etcegini sanmamda zaten bilir tanırlar.ama yedim işde.yedim yani:KK43:

X