Bunu yapanlar bir lokma ekmeğe,bir yudum suya...

Ah bilmiyorsunuz. .O barınaklar daha vahim durumda oraya düşen hayvan sağ çıkmıyor.

İnsanlar biraz merhamet edip yemek artıklarını verselerdi ne olurdu.Belediye aranana kadar hayvan haklari derneklerinı, sivil kuruluşları arasalardi mutlaka bir çözüm bulunurdu.
Ah evet belki de bilemiyorum.Hayvanları severim ama aşırı fobim de var. Uzaktan severim :)
Lakin besliyorduk arada.
Ben yaklaşmasam da.
Çok fazla besleyen de var burada.
Korkan, şikayet eden de var,besleyen de.

Dediğim gibi barınakların durumunun farkında değilim. Ama zaten bahsettiğim şey de o. Barınaklar iyileştirilmeli o halde.
Medeniyet dediğim şey. Yani o hayvanlar barınaklarda sefil değil, doğal yaşamalı. Sistem öyle olmalı.
Dileyen sahiplenmeli.
Ne bileyim güzel şeyler olabilir.
Çok mu hayalperest bir yaklaşım?
Umarım görürüz öyle günleri.

Ah evet belki de bilemiyorum.Hayvanları severim ama aşırı fobim de var. Uzaktan severim :)
Lakin besliyorduk arada.
Ben yaklaşmasam da.
Çok fazla besleyen de var burada.
Korkan, şikayet eden de var,besleyen de.

Dediğim gibi barınakların durumunun farkında değilim. Ama zaten bahsettiğim şey de o. Barınaklar iyileştirilmeli o halde.
Medeniyet dediğim şey. Yani o hayvanlar barınaklarda sefil değil, doğal yaşamalı. Sistem öyle olmalı.
Dileyen sahiplenmeli.
Ne bileyim güzel şeyler olabilir.
Çok mu hayalperest bir yaklaşım?
Umarım görürüz öyle günleri.
ulasimiz'a katılıyorum, bazı barınaklar çok iyi durumda ama maalesef çoğu barınak kötü durumda:( bir takım barınaklara da en azından Ege bölgesi için diyeyim yabancılar maddi destek sağlıyor, ne güzel yabancılar sahip çıkıyor diyebiliriz belki ama aslında ne kadar acı, bizlerin yapmadığını yapıyorlar, barınaktaki köpeklerin fotoğraflarını çekip yurtdışı bağlantılı sayfalarında yayınlayıp sahiplenilmelerini sağlıyorlar ama ne yazık ki ülke genelinde hayvancıkların hali içler acısı, korkan, dokunmaktan çekinenleri anlarım, herkes sokak hayvanlarına yaklaşamayabilir ama öldüren canilere diyecek söz bulamıyorum, minicik kedi yavrularını bile zehirliyorlar, inanın ben kaç tanesini ağlayarak gömdüm hatırlamıyorum, kaç tanesini de çenesi paramparça, ağzı burnu kan içinde veterinere götürdük, o zavallıcıkların acıdan kıvranan halini görüpte kayıtsız kalana vicdan sahibi diyemem.

16 can, biz bir tanesi bile önemli derken 16 tane birden, o kuzular nasıl acıyla kıvranmıştır:( aklıma geldikçe içim parçalanıyor, yapanlar salıverilmiş, diyecek söz bulmakta güçlük çekiyorum artık, umarım bu hayvancıklar, kedisinden köpeğine, karıncasından sincabına, kertenkelesine kadar hepsi bizim gazabımızdan kurtulur.

Back