• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu yaşayan var mı??

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Benim küçüklükten beri bi problemim var arada tekrar yaşıyorum bazen azalıyor unutuyorum

Mesela yatağın yanında komidin var ya onun köşesi sivri ve yatınca göz hizama geliyor
işte o sivri köşe gözüme (özellikle sol gözüme) batacakmış hissi yaşıyorum. gözüm rahatsız oluyor. ağrı desem değil acı desem değil huzursuzluk

ben de o köşenin üstünü yumuşak bişeyle kapatıyorum
ellerimi gözlerimin üstüne koyuyorum ya da gözüme uyku bandı takıyorum

bir diğeri bıçaklar
aramızda 4-5 metre bile olsa başkasının elinde ucu bana dönük bıçak varsa yine gözlerim çok fena oluyor
şu an hayalimde canlandırdım hemen huzursuzluk hissettim mesela

bu bi çeşit fobi olmalı belki
ama her sivri şeye karşı değil
özellikle köşeli cisimlere karşı
mümkün olduğunca köşelere bakmamaya çalışırım zaten

şu sıralar tv izlerken oluyor
tv deki bazı görüntülerde rahatsız oluyorum

eşime anlattım
benim hatun iyice kaçırdı artık dedi :)
böyle olan var mı?

Aynen bende de var Canım o dediğin. Bıçaga bakmam korkarım sanki batacakmış hissi. Demir olan şeylere dokunamam. Kötü bi şey ama eskiden beri böyleyim

Psikolojik bir sıkıntı mi yoksa fobi mi ben de bilmiyorum ama evet var.

Mesela salata dograrken hayal ediyorum kendimi bir anda o bicak elime saplansa diyorum icim geciyor. Banyoda jilet yere düşmüş olsa bi yerime batar diye düşünüyorum. Baska seyler de var ama suan bunlar aklima geldi.

Yani benimki daha degisik sanırım. Psikopatmiyim neyim:KK53:
Boyle seyler geliyor aklima o anı yaşıyorum resmen içim kiyiliyor :eek:

Senin yaşadığın durum fobiden cok saplanti mi acaba ?
O sivri kenar kucukken birinin başına bir iş açtı da senin aklinda mi kaldi?

Ben de hep, yüksek bir yerden mesela, balkondan düşüşümü hayal ederim hep. Ben demirlere yaslanmışım, bir anda demir yerinden çıkmış, sonra bir anlık afallama, nabzım ölümüne atıyor, karnımda rahatsız edici bir kıpırdanma, boğazımda ise son tükürüğümü yutamamanın getirdiği yanma, derken aşağı doğru serpilme, rüzgar yüzüme vuruyor, kıyafetlerim ki eğer sırt üstü düşüyorsam, yukarı doğru çekiliyor, ellerimde bir boşluk hissi çünkü hiçbir şeyi tutamıyorum, ve sonra her şey daha da hızlanıyor. Ve güm! Yere çakılıyorum, ensemin hemen üs kısmı, hafif çıkıntısı olan yer, çarpmayı en çok orada hissediyorum, sonra bir kan tadı falan derken gerisini anlatmayayım.
Rüyalarımda hep düştüğümü görürüm de. Her yüksekten aşağıya baktığımda tekrar tekrar aynı anları yaşarım.

yaa sizin de değişik korkularınız varmış :)
hiç sivri bişey kafama falan batmadı
ama neden böyle bi hisse kapılıyorum bilmiyorum

Ben de hep, yüksek bir yerden mesela, balkondan düşüşümü hayal ederim hep. Ben demirlere yaslanmışım, bir anda demir yerinden çıkmış, sonra bir anlık afallama, nabzım ölümüne atıyor, karnımda rahatsız edici bir kıpırdanma, boğazımda ise son tükürüğümü yutamamanın getirdiği yanma, derken aşağı doğru serpilme, rüzgar yüzüme vuruyor, kıyafetlerim ki eğer sırt üstü düşüyorsam, yukarı doğru çekiliyor, ellerimde bir boşluk hissi çünkü hiçbir şeyi tutamıyorum, ve sonra her şey daha da hızlanıyor. Ve güm! Yere çakılıyorum, ensemin hemen üs kısmı, hafif çıkıntısı olan yer, çarpmayı en çok orada hissediyorum, sonra bir kan tadı falan derken gerisini anlatmayayım.
Rüyalarımda hep düştüğümü görürüm de. Her yüksekten aşağıya baktığımda tekrar tekrar aynı anları yaşarım.
ay tövbe düşmüş kadar oldum ya
niye bunu kafanda tekrar tekrar canlandırıyosun kendisiylesorunlu arkadaşım :)

muhtemelen küçüklükten kalan bir sivri yer anın vardır ya da çok korkutmuşlardır

rahatsız ediyor ise bir uzmana git diyeceğim ama elini verip kolunu kaptırma durumu da olur mu hani şu hastalığın da bu hastalığın da var derler mi

bize günlük yaşantıda normal gelen bazı davranışlar uzmanlara takıntı vs gibi geliyor

Açılın ben psikoloğum :KK14: bu yasadiklarinizin hepsi obsesif kompulsif bozukluk icine giriyo bu bi kisilik bozuklugu hastaligi yani tikler takintilar falan. Cok rahatsiz edecek derecedeyse bir psikologa gitmenizi oneriyorum

ay tövbe düşmüş kadar oldum ya
niye bunu kafanda tekrar tekrar canlandırıyosun kendisiylesorunlu arkadaşım :)
Şimdi aslında işin evveliyatını düşündüm ama bir yere varamadım. Çok küçüktüm, annemlerle uyuyordum, sonra rüyamda bir yerden düşüp, tekrar havalanıp, deyim yerindeyse pin pon topu gibi sıçrıyordum. Tabi sıçrayarak uyanıyordum hep, en eski hatırladığım anı bu. Gece karanlığında yatakta sıçrayarak, nefesi kesilmiş bir şekilde uyanmam, karıncalanma hissi falan...
İşte hiç bir yerden de düşmedim, yani o rüyalardan önce düşmedim. Bir kere bir yerden düşmüştüm, biraz da o yüzden iyi tasvir edebiliyorum. Bir de gerilim romanları okumamın da etkisi vardır.
Belki de önceki hayatımda düşerek öldüm, 92 yılından evvel, bir gökdelenden aşağı bırakmışımdır kendimi :D Bilemiyorum

Bence çocukluğumuzda yaşadığımız bir şey bilinç altımıza işlemiş.
Allah korusun benim de kızım balkona çıkınca kalbim pır pır oluyor,rüyalarımda bile düştüğünü görüyorum. Ben işteyken aklım hep onda, çok güzel bakılıyor biliyorum ama böyle bir korkum var hem de aşırı :KK43:

Köşe olmasa da Bıçakla ilgili bende de aynı durum var. Ama kötü anılarım da var hem de çok kötü. Bıçağı bunlara yorarak anlayabiliyorum ama çok saçma fobilerim de var. Ama bence hepsinin bilinçaltında açıklaması var yani mantıklı olmasa da sebepleri var. Zihnimizin boş olduğu dönemlerde kendini Gösteren şeyler sanırım.

bana gece uyurken oluyor bazen ... duvar çok uzagımda değil ama dibinde de değilim. sanki biraz hareket etsem kafamı duvara vurcakmışım gibi bi his oluyor

yüksekten hiç korkmazdım :) rüyamda yüksek bir apartmanın çatı katındaymışım aşagı bakarken biri beni atmış o günden beri yükseklik korkum var :)

muhtemelen küçüklükten kalan bir sivri yer anın vardır ya da çok korkutmuşlardır

rahatsız ediyor ise bir uzmana git diyeceğim ama elini verip kolunu kaptırma durumu da olur mu hani şu hastalığın da bu hastalığın da var derler mi

bize günlük yaşantıda normal gelen bazı davranışlar uzmanlara takıntı vs gibi geliyor

çok aşırı sorun yaratmıyo aslında
sadece nedenini çözemediğim şekilde bazı zamanlar çok rahatsız oluyorum uyumaya çalışırken falan
ama bi süre hiç aklıma gelmiyo bazen tekrar ediyo anlamadım ki :)

Açılın ben psikoloğum :KK14: bu yasadiklarinizin hepsi obsesif kompulsif bozukluk icine giriyo bu bi kisilik bozuklugu hastaligi yani tikler takintilar falan. Cok rahatsiz edecek derecedeyse bir psikologa gitmenizi oneriyorum

bi kaç tikim de var ama artık kontrol altında tutabiliyorum
günlük yaşamımı etkileyecek düzeyde değil onlar
bu gözüme mobilya köşesi girecek hastalığını da nerden buldum bilmiyorum ki :)

Bence çocukluğumuzda yaşadığımız bir şey bilinç altımıza işlemiş.
Allah korusun benim de kızım balkona çıkınca kalbim pır pır oluyor,rüyalarımda bile düştüğünü görüyorum. Ben işteyken aklım hep onda, çok güzel bakılıyor biliyorum ama böyle bir korkum var hem de aşırı :KK43:

yaa belki kızınız balkona yaklaşınca siz de müdahale edip onu da korkutursanız o da ilerde yüksekten düşmekten korkmaya başlar

Back
X