• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu yaşayan var mı??

ben de semsiyelerın ucundakı sivri şeyler gözume batacakmış gıbı korkarım yagmurlu havalarda hep ınsanlardan uzak yurumeye calışırım ne kı bu yaaa

Ben bazen binamıza çok yakından bir helikopter, uçak falan geçse sanki eve çarpacak ve biz de parçalanarak ölecekmişiz gibi hissediyorum. :KK70:
Banyodayken, mesela duştan çıkarken falan yerleri ıslak gördüğüm zaman rahatsız oluyorum. Tek bir damla bile bırakmadan kuruluyorum, kurulamadan hayatta çıkmam. Ayağımın kayması sonucu düşüp kafamı çarpıp beyin kanaması geçirmekten ve tabi aynı şeyin evde yaşayan diğer insanların da başına gelmesinden korktuğum için. Çünkü ben kaç kişi biliyorum öyle çevremde o şekilde düşüp beyim kanaması geçirip ölen.

Ha bi de eski tip asansörlerden korkuyorum, rahatsız oluyorum ama avmlerdekilerden falan değil, eski 6-10 katlı apartmanların eski asansörlerinden. Babam 5. katta oturuyordu eskiden, onun evine gittiğim zaman tek başıma hayatta asansörünü kullanmazdım. Babam bana manyaksın sen derdi.

Bir arkadaşımında öyle, bıçak ve benzeri sivri cisimlere karşı aşırı hassas.
Bilinçaltında bebekken yaşanılan birşeyin sonradan ortaya çıkmasıymış.

Ayy hatunlar yorumlarınız çok bomba :D
hakikaten ne biçim korkularımız varmış ya
hiç aklıma gelmeyecek şeyler okudum.
mutlaka bilinçaltımızla ilgisi olduğuna inanıyorum ben de.
Sanırım yapabileceğimiz en iyi şey bunları görmezden gelmek...
Çünkü çok düşünmeye başlayınca takıntılı bir hal alabilir.

Bende evden cikmadan önce defalarca ütü, ocak firin ne varsa kontrol ederim, hatta bazen eve cikip tekrar kontrol ederim, ve gidecegim yere gecikerek varirim.
Benim yüzümden yangin cikarsa, ve evde uyuyan (sabahlari) kisi yada kisiler benim yüzümden yanarsa, kendimi nasil affederim, bu aciya nasil dayanirim diye icim icimi yiyor.
Yangin cikararak insanlara zarar verme fobisi Kisacasi..

obsesif kompulsif belirtiler gibi geldi
yalnız bunlar bulaşıcı ulu orta anlatmayın
böyle şeyleri okuyup kapanlar oluyor biliyor musunuz:))

haklısınız aslında
umarım kimseye yeni bir fobi kazandırmamışımdır.
bunu bi annem biliyo benim de bi eşim.
dışarıdaki başka insanlara anlatmaya cesaret edemedim deli bu derler diye :)

Benim yanımda ne komidin var ne bişey. Hayali korkutuyor beni de. Gözlerimi kapatıp uyumaya odaklanıyorum gözüme bıçak batıyor gibi oluyor gözlerimi sıkıyorum geçmiyor. Kendimi bildim bileli böyle. Her gece olmuyor hatta şu aralar hiç olmadı ama siz yazınca aklıma geldi yine. Benim de küçüklüğümden kalma bir şey. Gözleriniz gün içinde çok yoruluyorsa belki ondandır..

işte bir kaderdaşım daha..
aklına getirdiğim için özür dilerim.
benim de geçen hafta tuttu işte böyle bi nöbetim :P
2 gece gözüme batıyooo diye eşimi de rahatsız ettim.
bu hafta yok gibi
yani uyumamı falan engellemiyor.
fazla bilgisayarla haşır neşirsem oluyor gibi geliyor bana da. ama tam da emin değilim.

Aynısı bende de var.hassas böyle.gözleriniz renkli mi?

Yalnız değilmişim demek, yok ya normal kahverengi gözlerim.
:/

küçük yaşlarda yaşadığınız ama hatırlamadığınız bilinçaltına atılmış düşünce ve duygular sizi kontrol ediyor benzer olaylara karşı. amacı sizi korumak. üstünde durdukça artar. yüzleştikçe silinir hafızadan. böyle bir şey okumuştum.

nasıl yüzleşcem ki ama? gidip gözümü mobilya köşesine yaklaştırıp dayanmaya çalışsam mı? düşüncesi bile rahatsızlık veriyo şu an :D

ben de semsiyelerın ucundakı sivri şeyler gözume batacakmış gıbı korkarım yagmurlu havalarda hep ınsanlardan uzak yurumeye calışırım ne kı bu yaaa

heh bak şimdi ben de onlardan rahatsız olmaya başladım.
:D

anladım ki kk da normal hatun yok. hepimiz sıyırmışız. ben de hep yerde ucu yukarı bakan bir bıçak olduğunu ve benim o bıçağın üstüne diz kapağıma saplanacak şekilde düştüğümü hayal ediyorum.

offfffff bu çok fena yahu
gerçekten çok kötü bi his olmalı
dizimi tuttum istemsiz.
hepimiz delirmişiz ya bu nee :D :D :D

Herkesin öyle küçük takıntıları vardır. Mesela bende tvnin laptopun patlayacağını düşünürüm :D obsesiflik boyutunda değilse sorun değil. Yani hayatınızı etkilemiyorsa çok önemli değil. Ama hayatınızı etkileyen boyuttaysa psikiyatriye gidin.

haklısınız aslında
umarım kimseye yeni bir fobi kazandırmamışımdır.
bunu bi annem biliyo benim de bi eşim.
dışarıdaki başka insanlara anlatmaya cesaret edemedim deli bu derler diye :)

işte bir kaderdaşım daha..
aklına getirdiğim için özür dilerim.
benim de geçen hafta tuttu işte böyle bi nöbetim :p
2 gece gözüme batıyooo diye eşimi de rahatsız ettim.
bu hafta yok gibi
yani uyumamı falan engellemiyor.
fazla bilgisayarla haşır neşirsem oluyor gibi geliyor bana da. ama tam da emin değilim.

Yalnız değilmişim demek, yok ya normal kahverengi gözlerim.
:/

nasıl yüzleşcem ki ama? gidip gözümü mobilya köşesine yaklaştırıp dayanmaya çalışsam mı? düşüncesi bile rahatsızlık veriyo şu an :KK70:

heh bak şimdi ben de onlardan rahatsız olmaya başladım.
:KK70:

offfffff bu çok fena yahu
gerçekten çok kötü bi his olmalı
dizimi tuttum istemsiz.
hepimiz delirmişiz ya bu nee :KK70: :KK70: :KK70:
AAAA SAKIN :D :D:D BEN ÇEKİOM ONLARDAN

Ben de alt göz kapağımın tırnak makası ile kesilmesinden korkuyorum. Çok saçma evet ama nerden geldi girdi aklıma bilmiyorum. Sanırım hepimiz anormaliz.
:KK31:

Açılın ben psikoloğum :KK14: bu yasadiklarinizin hepsi obsesif kompulsif bozukluk icine giriyo bu bi kisilik bozuklugu hastaligi yani tikler takintilar falan. Cok rahatsiz edecek derecedeyse bir psikologa gitmenizi oneriyorum

Okb tanisi koymak bu kadar kolay degil diye biliyorum ama ben mi yanlis biliyorum ki.. Yeterli mi bu belirtiler? Yanlis anlamayin ben de pdr mezunuyum. Merakimdan ogrenmek icin soruyorum.

Ben de alt göz kapağımın tırnak makası ile kesilmesinden korkuyorum. Çok saçma evet ama nerden geldi girdi aklıma bilmiyorum. Sanırım hepimiz anormaliz.
:KK31:

Berna bu ne ya :D
sen iyice değişik bir fobiye sahipmişsin :)
korkma bence çünkü böyle bişeyin olma ihtimali herhalde trilyonda bir bile değildir.

Berna bu ne ya :KK70:
sen iyice değişik bir fobiye sahipmişsin :)
korkma bence çünkü böyle bişeyin olma ihtimali herhalde trilyonda bir bile değildir.
Çok saçma geldiğinden kimselere söyleyemiyodum. Takıntı değil de ayda yılda bir aklıma gelir işte :KK28:

Çok şükür tek değilmişim.benim var.abimlerin evinde kocaman bir avize var gittiğimizde yere yatak yapar yatarız her yattıgımızda o avize tam yüzümün hizasına denk gelir ve ben eşimi kaldırıp koltuga cıkartırım yüzümüze düşcek diye.birde tv sehbamızın köşeleri sivri yiğenim yeni yürüyor sanki o köşeye düşecek kafası patlayacak diye canlanır gözümde içim hoş olur.o da esek sıpa korktugumu anladı hep o köşeye gider.bide bulaşık makinesini boşaltırken bıçagı biri ters koymuşda elime girecek gibi olurum ama hep bunlar kafayı bozdum iyice:KK53:

Benim küçüklükten beri bi problemim var arada tekrar yaşıyorum bazen azalıyor unutuyorum

Mesela yatağın yanında komidin var ya onun köşesi sivri ve yatınca göz hizama geliyor
işte o sivri köşe gözüme (özellikle sol gözüme) batacakmış hissi yaşıyorum. gözüm rahatsız oluyor. ağrı desem değil acı desem değil huzursuzluk

ben de o köşenin üstünü yumuşak bişeyle kapatıyorum
ellerimi gözlerimin üstüne koyuyorum ya da gözüme uyku bandı takıyorum

bir diğeri bıçaklar
aramızda 4-5 metre bile olsa başkasının elinde ucu bana dönük bıçak varsa yine gözlerim çok fena oluyor
şu an hayalimde canlandırdım hemen huzursuzluk hissettim mesela

bu bi çeşit fobi olmalı belki
ama her sivri şeye karşı değil
özellikle köşeli cisimlere karşı
mümkün olduğunca köşelere bakmamaya çalışırım zaten

şu sıralar tv izlerken oluyor
tv deki bazı görüntülerde rahatsız oluyorum

eşime anlattım
benim hatun iyice kaçırdı artık dedi :)
böyle olan var mı?
Bende oyleyim yaa.
Sopa oklava gibi seylerle sakasina bile gelemiyorum.heryanim geriliyo.
Yorumlari okumadim belki bi adi vardir

Benim küçüklükten beri bi problemim var arada tekrar yaşıyorum bazen azalıyor unutuyorum

Mesela yatağın yanında komidin var ya onun köşesi sivri ve yatınca göz hizama geliyor
işte o sivri köşe gözüme (özellikle sol gözüme) batacakmış hissi yaşıyorum. gözüm rahatsız oluyor. ağrı desem değil acı desem değil huzursuzluk

ben de o köşenin üstünü yumuşak bişeyle kapatıyorum
ellerimi gözlerimin üstüne koyuyorum ya da gözüme uyku bandı takıyorum

bir diğeri bıçaklar
aramızda 4-5 metre bile olsa başkasının elinde ucu bana dönük bıçak varsa yine gözlerim çok fena oluyor
şu an hayalimde canlandırdım hemen huzursuzluk hissettim mesela

bu bi çeşit fobi olmalı belki
ama her sivri şeye karşı değil
özellikle köşeli cisimlere karşı
mümkün olduğunca köşelere bakmamaya çalışırım zaten

şu sıralar tv izlerken oluyor
tv deki bazı görüntülerde rahatsız oluyorum

eşime anlattım
benim hatun iyice kaçırdı artık dedi :)
böyle olan var mı?
Bilinç altında böyle bir şey vardır belki o yüzden öyle hissediyorsunuz

Bence siz bu duruma kendinizi odaklamışsınız böyle olur olacak oldu diye o yüzden bu endişeleriniz ile yüzleşmelisiniz yoksa çözüm bulamazsınız

Back
X