Çok iyi niyetlisin ve eşine hiç bir şekilde kondurmak istmiyorsun bu olayı. Fakat arkadaşların da ifade ettiği gibi, bu senin olaylara doğru şekilde yaklaşmanı engelliyor. İlgi gören bir erkeğin şımarması ve bu ilgiye gerçekten karşısındakine ilgi duymuyorsa bile karşılık vermesi olağan bir şey, fakat asla anlayışla karşılanması gerekn bir şey olarak kabul edilemez.
Mesajdan anlaşılıyor ki ortada bir iletişim var o kadın ve eşinle ilgili. Eşinin bunu senin yaptırdığını düşünüyor olabileceğini söylemişsin, eğer öyle olsa bu karşıdaki kadına asla karşılık vermezdi fakat belli ki vermiş. Eski eşinden şüphelenmişsin, böyle bile olsa, eşinin karşılık vermesini haklı çıkarmaz bunların hiç biri. Yani, bunu eski eşinin yaptırmış ve eşinin bu tongaya düşüp ona karşılık vermesi bile senin gururunun incinmesine sebep olmaz mı?Bazı arkadaşlar demişler ki "sessiz kal, nasılsa vazgeçecektir eşin". Ben buna katılmıyorum. Bence, "ben böyle bir şey yapsam, eşim ne tepki verirdi" diye düşünüp öyle tepki vermek gerek. benim eşim beni mahvederdi. Bence aynı şey senin eşin için de geçerlidir. Doğal olarak, bu durumu olağan bir durum olarak kabullenip kendi kendine sönmesini beklemek kendine yaptığın çok büyük bir haksızlıktır.
Öncelikle senin bunu bi şekilde kabullenip kabullenemeyeceğine karar vermen gerek arkadaşım. Bir kaç sonuç var:
1. Konuşulur, tartışılır, ayrılık dahi göze alınır- eşin ayrılmak istemez, çocuğunu eşini kaybetmek istemez, özür diler, af diler yalvarır, barılşılır.Bir daha da asla olmaz böyle bi şey.
2. Konuşulur, tartışılır, ayrılık göze alınır- eşin umursamaz, ayrılırsınız (tabi göze alabilirsen)
3. Konuşulmaz, üstü kapatılır. Eşin zamanla bu heyecandan geçer, eskiye dönersiniz.(düşük bi ihtimal)
4. Konuşulmaz, üstü kapatılır, eşin bu heyecana kapılır gider, sen evdeyken onunla gezer, sen mutsuz ve yanlız kalırsın. sonunda yine ayrılırsınız.
5. Konuşulmaz, üstü kapatılır, eşin bu kadından bıkar, sna döner, sonra yine başka heyecanlar arar çünkü herhangi bir bedel ödemiyordur, eşi zaten bi şey demiyordur.
Bana kalırsa, her şekilde konuşulmalı, ama ayrılık göze alınır, ama alınmaz. Ama kesinlikle konuşulmalı. Bilmiyorum başkaları ne der.