bunun adı azimdir.artık ondan daha iyi yemek yapıyorum

dilekumur

ölerek sonsuza doğuyoruz
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2008
164
4
296
43
Diğer
seneler seneler önce eşim ve ben aynı üniversitede okuyoruz
birgün ona pilav ve bezelye yaptım
neyse
çok mutluyum sevgilime süper yemekler yaptığım için
ve kendimden fazlasıyla eminim kendime çok güveniyorum bu konuda
ben yemekleri sevgilime teslim edip yurda döndüm
ıkı üç saat sonra
telefonum çaldı ve şöyle bir soru ile karşılaştım
'canım o pilavdan daha varmı?
sevindim
begenmiş demekki dedim
evet dedim biraz daha var
bana dediki
'sakın onu çöpe dökme'
yok canım dökermiyim dedim
'hayır' dedi
'köpekler pilav sanıp yerler yazık olur'
dilek bu nasıl bir pilav bıcakla kestık
yiyemedik.
neyse çok üzüldüm
ama arkadaşalrımda aynı fikirde oldukları için kendimi savunma durumum olmadı
ve bana birkac gün sonra
annesının pilav tarifini getirdi
çok sinirlenmiştim,üzgünlük degil kızgınlıktı bu sefer benimki
ama azmın elınden hiçbir şey kurtulmazmış
azmettim bıkmadım yorulmadım
zaten potansiyelde varmıs demekki
şimdi süper yemekler yaparım
artık kayınvalideme yemek tarifi verebiliyorum
ya sizler
eşiniz ne diyor
sizinmi annesinmi yemeklerı daha iyi:lepi:

senin ki talihsizlik olmuş. :)) geçmiş olsun.benim eşim yemeklerimiz çok beğenir.herkesten güzel yaptığımı söyler.hatta eşimin annesine ve anneme bile yemek,börek vs. tarifi verdğim çok olur. :))

ama dürüst olmalıyım talihsizlikten çok yeteneksizlik diyebilirim
o zaman 18 yasında üniversiteye yeni başlamıştım
daha önce de yemek yapmıştım ama bana kötü oldugunu söyleyen olmamıstı
en azından annem belkide şevkimi kırmak istememişti
dediğim gibi şimdi
yemek benim için sacıma fön çekmek kadar kolay
hırs ınsana neler yaptırıyor

nişanlıyken ona pişirdiğim ilk pastamı yakmıştım :) ve 1-2 ay dilinden kurtulamamıştım. Sonra ben sinir oldum azmettim ve çeşit çeşit pastalar yapmaya başladım hepsindede övgüler aldım, şimdi herkese anlatır eşim, pasta börek yapmada benim eşimin üstüne yoktur der. Amaa yemeklerde tam bir fiyaskoyum. Bazı yemekleri güzel yaparım bazılarını tutturamam. Mesela geçen bir pırasa yaptım, pırasa yemeği oldu pırasalı pilav :)
Sonra geçen yine ıspanak yapayım dedim, pırasadan tecrübeliyim ya :) pirincini az koyayım dedim, bu seferde çok az olmuş, ıspanaklar suyun içinde yüzüyordu.
Kuşbaşı et kavurması yapayım dedim etler suyunu çekip tavaya yapıştılar ve güzelim etler yandı.
Yani sözün özü yemekleri tutturamadım, aslında aynı yemeği 3-4 kez denesem olur ama ben bir daha denemeye korkuyorum, yine kötü olacak diye.

bende de aynı sı oldu bekarken hiç güzel yemek yapamazdım
pek de yemek yapmazdım
dediğin gibi potansiyelde varmışki
şuan çok güzel yemek yapıyorum
kaynanamdan güzel yaptığım kesin
birkeresinde kaynanam kendi agzıyla dedi
oğluna nemutlu böyle yemekler yiyorsan diye.

birde ben şunu anladım insana sorumluluk
yapmıyacagı şey yokmuş.

ben unıwersıtedeyken sımdıkı esım, o zamankı sewgılımle ılk defa bır aksam gecırecektık beraber ewde..
neyse ben bı hırsla yemek yapım dedım
gıttık makarna falan aldık, ew de esımın bı akrabasının yazlıgı yanı mutfakta yıcek en ufak bısey yok..
neyse bız basbasa olucaz ılk defa falan dıye cok heyecanlıyız yemekle de pek wakıt kaybetmek ıstemıyoruz makarna aldık, esım de sarap almıs..
ben makarnayı yaparken bole tv de falan goruyodum bole yemeklere sarap marap koyuyolar ya bıraz ıste yok tat werıomus falan.. ben de artıslık olsun dıye azıcık sarap koydum makarnayı pısırırken..
sofraya bı getırdım kı baska da yıcek bıse almamısız, hayatımda oyle berbat bısey ne gordum ne de yedım:))))) en azıma surmuyorum esım de kıyamam ben utanmıyım dıye yıyo:) yemeyebılırsın ya cok kotu yanı dedım, ıyı madem dıyıp dırek bıraktı:)) sonra da salak ben ılk basbasa kaldıımız aksam artık strestenmı bılmıyorum uyuyakalmısım, bı uyandım gece olmus esım soylenıyo:))
ılk berbat saraplı makarna deneyımımden sonra sımdı cok gusel yemek yapıyorum ama..

ılk evlendıgımız zaman yemeklerım tam bır felakettı (kucuk corba tenceresınde pılav yapmıstım acayıp bıse olmustu ) ama hıc sesını cıkartmaz ellerıne saglık cok guzel olmus derdı .sımdıde harıka yemek yapıyorum fakat tuzu az eksık olsa hemen soyluyor. yanı her zaman ıyı yemek yapmamak lazım sonra degerı bılınmıyor.

o zaman konuyu şöyle özetleyebiliriz
yemek yapmak doğuştan gelen bir yetenek değil
sevgili ve kayınvalide sahibi olduktan sonra
her kadının içindeki hırsın açığa cıkma olayı
ben daha ıyı yaparım
ben daha ıyı yaparım::):):)
kadın milletinden korkulur
ben bunu bilir bunu söylerim

ben de benzer bir olay yaşamıştım üni.de.okuyunca aklıma geldi.eşimle ev arkadaşım vasıtasıyla tanışmıştık.ev arkadaşım pek yemek yapmayı bilmezdi.bir gün bana akşama bir arkadaşımı(eşimi) yemeğe davet ettim yemek yapabilir misin diye benden ricada bulunmuştu.ben de girdim mutfağa anneannemden aldığım en zor tariflerle yemek yapmaya başladım.hani misafir ya öyle basit bir şey olmasın diye.patlıcan oturtma ve pilav yaptım.acemilik işte ne patlıcanlar ne pilav pişmemiş.yemekteyiz,patlıcanları ağzımıza attıkça gacırt gucurt sesler geliyordu resmen.çiğ kalmıştı.pilavsa tam bir lapa.anlıyacağınız o akşam rezil olmuştum.eşim gece bittiğinde evine dönerken bana dönüp keşke patlıcanları biraz pişirseydin annem bir patlıcan yapar parmaklarını yersin deyip beni sinir edip gitmişti.aradan yıllar geçti biz evlendik ve şimdi harika yemekler yapabiliyorum.:lepi: eşim annesinin yemeklerini beğenmez oldu,özellikle kadın ne zaman pilav yapsa yemez karımın pilavı gibi olmuyor der:jeyyar: ama benim o patlıcan faciası hala dilindedir.unutamadı gitti :sm_confused:

ilk evlendiğimde hiç yemek bilmiyordum
eşime cok kötü tatlar yedirdiğimi biliyorum
ama hiç sesini cıkarmadı
biraz annesinden biraz annemden derken
şmidi tüm yemekleri yapabiliyorum :lepi:

eşim yemeklerimi hep beğendi
hatta ilk zamanlar gözlerini böyle açıp :1shok: maşallah yaaa sende ne yetenekler varmış diyordu
halada öyle
şimdi annesinin yemeklerini eskisi kadar beğenmiyor
bayramda kahvaltıya gitmiştik kahvaltı bile yapamadı
ya niye yemiyorsun diyorum ne biçim hazırlamış yaa diyor :))
evlenmeden önce hiç yemek yapmazdım 40 yılda bir ama tüm yemekler nasıl yapılır içine ne koyulur bilirdim
ee bide severek yapınca çok güzel oluyor

Nişanlıyken kayınvalidemler köye gitmişlerdi bende iş çıkışı eşime yemek yapmaya gititm bir akşam. Tarhana çorbası ve patates kızartması yapmıştım.
Tarhanıyı fazla kaçırmışım galiba hem kopkoyu hemde acımtırak bir tat olmuştu.
Sesini çıkarmadan eveleye geveleye yedi yemeğini sonrada eline sağlık aşkım patates kızartması çok güzel olmuş demişti kaydirigubbakcemile3

Şimdi her yemeği yapabiliyorum :lepi:

Son düzenleme:
özendiğim zaman gerçekten güzel yaparım eşimde itiraf eder ama özensiz sadece karın doyurmak için yapınca tatsız tuzsuz oluyor , bu aralarda pek özenmiyorum he he :))

Öyle çok güzel yemekler yapmam, yani bilmiyorum çeşit falan, öğrenmeyede pek niyetim yok galiba..
Gerçi yapan çok mu yaranıyor sanki..
Bu arada eşimin annesi çoook güzel yemek yapar, ellerine sağlıkcokacimcoook, hiç onunla yarışma gibi bir hırsım olmadı, her defasında söylerim överim yemeklerini, onunda çok hoşuna gider... :icecream:

Ondan, bundan, şundan daha güzel yemek yapacam polemiklerine hiç girmem.
Bildiğim gibi yaparım. Fenada sayılmaz yemeklerim.
Beğenmeyen peynir ekmek yiyebilir.
Zaten yemekle uğraşacak çok vaktimde yok. ne yaparsam onu yeriz.

yemek yapmayı ve mutfağı seven arkadaşların azimli olmalarını anlıyorum.
Ama ben sevmiyorum...

herkes annesinin karnından yemek yapmayı biilerek doğmuyo canım bak ne güzel azmetmiş öğrenmişsin herşey içten gelince güzel olur tebrikler..ben kendimi bildim bileli mutfaktayım böğle bir durumla karşılaşmadım hiç... eşimin annesinin yemekleride , benimkinin yanında devede kulak kalır ..patates kızartmaktan başka bişi bilmez annesi bilirde işine gelmez.. eşimi aldığımda 60 kg idi bi evlendik eşim 70 kiloyu geçti..annesi çok cimridir ..

Bence içten gelen bir özellikde değil, bazılarının elinin lezzeti bambaşka oluyor, mesela ablam ilk defa yaptığı yemeği bile nefis yapar herkes beğenir ama ben aynı yemek üzerinde abartmadan 10 kez denesem bile olmuyor. Yemek konusunda beceriksizim, artık mutfaktan iyice soğudum, tabi bunda eşiminde payı var, birçok yemeği yemiyor, yaparsam ses çıkarmaz ama 2 kaşık alıp doydum diyor, bende iyice bıraktım artık, kahvaltıya talim.

ben yemek yapamyo bilmiyorum eşmi daha iyidir bi haftadır bişeler yapıyorum aferin alıyorum öğrenicem yemek olayını hırs yaptımşakkıdı

bana mutfak deemeyinn delikafaduldendelikafadulden

temizlik bulasik camasir ütü herseye raziyim :lepi:

ama mutfak yemek demeyinnnn delikafaduldendelikafadulden

Back
X