Bunun çözümü yok mu?

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Arkadaşlar benim yakın arkadaşımın kız kardeşi var kendisi 18 yaşında.5 yaşındayken 3. katlı balkonlarından betona düştü. Ağır kurtuldu ama malesef kafatası zedelendi. Yani o çarpan taraf ezildi sol gözü aşagıya doğru kaydı. Bir kaç doktorla görüşmüşler onlar yapamayız tehlikeli bir ameliyat demiş. Malum kızın da çok moreli bozuk ağlayıp duruyormuş. Ben size bu konu hakkında soru soracaktım. Böyle bir durum etrafında yaşayan gören veya tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?

Suanda anatomik durum ne nasil bi operasyon gerekli bilemiyoruz ki. Doktorlar bile yardimci olamamis. Goz icin sadece estetik bi mudahale yapilabiliyor mu bi estetisyenle gorusseler. Bide yurtdisinda bi doktora gorunme ihtimalleri var mi?

Suanda anatomik durum ne nasil bi operasyon gerekli bilemiyoruz ki. Doktorlar bile yardimci olamamis. Goz icin sadece estetik bi mudahale yapilabiliyor mu bi estetisyenle gorusseler. Bide yurtdisinda bi doktora gorunme ihtimalleri var mi?
Gözü çok az yukarı çekebiliriz demişler sadece yurt dışına gidemezler büyük ihtimal

Peki doktorların bir şey yapamayız deme sebebi nedir? Kazanın üstünden çok zaman geçip müdahale edilebilirligin azalmasi mi yoksa anatomik olarak böyle bir şeyin mümkün olmayışı mı? Gerekçeyi merak ettim.

Kafatası ezilmiş gözü aşağı doğru kaymış doktorlar da ameliyatın tehlikeli olduğunu üstlenemeyeceklerini söylemişler...
Malesef çoğu hastane veya doktor böyle sıkıntılı durumları olan hastaları kabul etmiyor özel hastanelerde oluyo bu..

Konu sahibi size de geçmiş olsun çok üzüldüm

Çok geçmiş oldun inşallah düzelir. Tek doktora takılı kalmasınlar. Hatta 6-7 doktordan fikir alsınlar. Tavsiye üzerine iyi doktorlara gitsinler. Farklı şehirlerdeki adı duyulmuş doktorlara gitsinler. Kaç defa yüz nakli yapıldı. Neler neler yapıldı. Bir çözüm bulabilecek biri illaki bulunur. Ama riskin boyutu çok büyükse bilemedim. Hayatını tehdit edecekse yada görme kaybına beyin hasarına neden olacaksa... Sonuçta bir defa ölümden dönmüş. Bu hayat hediye gibi ona. Çok zor durum bilemedim.

İşinin ehli ve daha cesur doktorlar bulunabilirse kabul ederler belki. Ama burada o kızın kararı önemli, böyle yaşamak istemiyorum, ne olursa olsun diyorsa doktorun pek fazla yük altında kalacağını sanmiyorum. Ama o benim kızım/ kardeşim olsaydı bu kadar riski göze almasını istemezdim açıkçası, çok korkardım. Ama bir yandan da kız için üzülüyorum, hep ağlıyormuş Çok zor bir durum gerçekten.

Çok haklısınız böyle cesaretli doktor bulmak zor kimse o yükün altına girmek istemez o yüzden kolay kabul etmiyorlar ayrıca bi dalda değil bi kaç farklı dallarda doktora ihtiyaç var sanırım kafatası ezilmiş sonuçta ve estetik cerrahi da ihtiyaç duyulacak umarım başarılı olabilirler...
Bi genç kız için çok zor bi durum, hele ki dış görünüşe bu kadar önem verilen ortamlarda kendine karşı güvensiz olacaktır ve o üzüntüyü düşünemiyorum bile..

Kesinlikle, çok üzücü. Keşke fiziksel özelliklerin umursanmadigi bir dünyada yaşıyor olsaydik ama tam tersine insanlar bu konuda gittikçe acımasızlaşıyor ve bu durum yüzünden söz konusu kızın üstüne daha çok yük biniyor. Umarim bir çözüm yolu bulunur, kendini daha iyi hisseder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…