• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun icin antidepresan kullanmalimiyim ?

Gizemgulu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2019
169
48
13
28
Kızlar 1 ay once sevgilimden ayrıldım her sabah kalbim acıyarak uyanıyorum ve geceleri hep uykumda o geliyo gozumun önüne yarı uyur yari uyanık uyuyorum . Sabahları oyle bi kalbim aciyoki anlatamam bu normal mi ya valla sıkıldım bu durumdan . Olan kullanmayı düşünüyorum çünkü bu durum elimde değil normal mi sizce?

Kızlar 1 ay once sevgilimden ayrıldım her sabah kalbim acıyarak uyanıyorum ve geceleri hep uykumda o geliyo gozumun önüne yarı uyur yari uyanık uyuyorum . Sabahları oyle bi kalbim aciyoki anlatamam bu normal mi ya valla sıkıldım bu durumdan . Olan kullanmayı düşünüyorum çünkü bu durum elimde değil normal mi sizce?
Yaşadığınız çok normal çünkü çok yeni.

Antodepresan dilersen doktora git, uygun görürse verir zaten. Ama bana kalırsa kullanmadan hallet. Arkadaşlarınla vakit geçir, hobilerine yogunlaş, yeni çevrelere gir. Yalnız kalma ki aklına devamlı gelmesin. Aşk acısı geçer de başka acılar (ölüm) geçmiyor. Geçse bile yarası hep kalıyor. Şükretmelisin.:) Kimse senden değerli değil, kıymetini bil.

Ben kimseyi böyle sevmedim nedn herkes aşırı acı çekiyor ayrılınca. Tm Bende üzüldüm de o kadar değil. Belki ben âşık olmamışımdır bilmiyorum.Sizin hatanızdan dolayı mi bitti kavgalı mi ayrıldınız merak ettim de?

Iyi tarafında hatasından dolayi
Ben kimseyi böyle sevmedim nedn herkes aşırı acı çekiyor ayrılınca. Tm Bende üzüldüm de o kadar değil. Belki ben âşık olmamışımdır bilmiyorum.Sizin hatanızdan dolayı mi bitti kavgalı mi ayrıldınız merak ettim de?

Acınız daha çok çok taze bence antidepresan yerine aktiviteler yaratın kendinize gerçi ne yaparsanız yapın mutlaka aklınızın bi köşesinde o oluyor ama dolaplarınızı çekmecelerinizi filan düzenleyin mesela,odanızda değişikliğe gidin,uyandığınızda yürüyüşe filan çıkın egzersiz yapın.yani böyle sizi sürekli meşgul edecek şeyler bulun.İlaç sadece sizi uyuşturucak acınızı dindirmeyecek paspasın altına süpürecek.Ben 2 sene önce birine deli divaneydim sürekli ağlıyordum acı çekiyordum psikoloğa gittim takıntı yapmışsın diye P ile başlayan bi ilaç verdi kullanmadım.Biraz zaman biraz aktivite biraz gözümden ırak olması derken birkaç ay sonra acı filan kalmadı 1 sene sonrada tamamen unuttum.

Daha çok yeni. Yaşadığınız duygu gayet olağan. Bu acıyı yaşamak için kendinize müsade verin. Bir süre sonra hiçbir şey hissetmeyeceksiniz.

Antidepresanlar öyle hadi başlayayım denilecek ilaçlar değil hafife alınmamalı. Başlamak da bırakmak da doktor kontrolünde olması gerek. Yoksa ağır sonuçları olabiliyor. Önce kafanızda bitirmelisiniz. Düşünmemeye oyalanmaya çalışın. Çok zor bir süreç ama geçiyor, hepimiz geçirdik böyle zamanlar. Güzel günler göreceksiniz inşallah 😊🙏

Ben üzerimde eski eşime ait bir ton borçla boşandığım zaman bile antidepresana sarılmadım. Kendi kendinize halledebilirsiniz bence. Yok halledemezseniz bir doktora başvurun

Aynı şeyleri yaşıyoruz şuanda bende 1 ay önce ayrıldım ve hala unutmadım hala sizin yaşadığınız şeyleri yaşıyorum ama ilaç kullanmayı hiç düşünmedim. Bence sizde kullanmayın evet zor biliyorum ama zamana bırakmak daha dogru sanki

Daha hayata yeni yeni başlıyorsunuz. Evlenceksiniz, çocuk dogurcaksiniz, buyutceksiniz. Yazık değil mi hemen antidepresan başlıyorsunuz. Ciddi bir
Sıkıntın olur. Baş edemezsin anlarım. Sevgili nedir ya

Acının hakkı çekip tüketmek bence
Şimdi ilaç içtin duyguların uyuştu diyelim ilacı bıraktıktan sonra o acı tekrar ortaya çıkıyor inan bana
Acını yaşa bitsin gitsin sonra hayatına devam et derim
Çok da kötü hissediyorsan bir terapiste görünürsün

Antidepresan kullanmanız gerektiğine burada biz ya da orada siz karar veremezsiniz. Antidepresan yazmaya yetkisi olan hekim karar verir.
Antidepresan güçlü bir ilaçtır ve antidepresan kullanmış biri olarak size nacizane bir tavsiyem var. Sevgiliden ayrıldınız diye kullanmayın.
Yazdıklarınız ayrılık sürecinin olağan getirileri. Şu an hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama geçecek.
Başka bir sevgiliniz olacak, yeniden seveceksiniz.

Doktora gıt bunu doktor bilir.Biz bılemeyız.

Biliyorum geçecek mutlaka . Ama suan gecmiyo ve beni hayattan sogutuyobende psikolojik sorunlarım olduğunu düşünüyorum
Kızz bende aynıydım bi zamanlar hatta intihar falan düşündüm denedim..sonra ne mi oldu aşık oldum sevdim evlendim mis gibi bi yuvam karnımdada yavrumz var şükürler olsun..geçecek bu yüzden kendine zarar verme...

Back
X