• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun üstesinden nasıl gelebilirim?

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Yeni bir yere gittiğimde, sıkıldığımda, üzüldüğümde ilk önce bir baş dõnmesi geliyor, ellerim titriyor ve uyuşuyor bayilacak gibi oluyorum. Cogunlukla bunun ustesinden gelebiliyorum kendimi telkin edip, bu yuzden cantamda hep cubuk kraker tasiyorum. ama biktim artik o histen.
Universiteye baslayacagim birkac gun sonra, derse girince boyle olacagini dusunup kendimi korkutuyorum derslerin süresi 2 saat oldugunu düşününce. Hap kullanmak istemiyorum 18 yaşındayim. Ne yapmam gerekiyor bunun üstesinden gelmek için? Aglayasim geliyor artık düşündükce

Sosyal anksiyete diyeceğim ama üzüldüğünüzde de oluyormuş. Bu kadar anlatmanızla tahmin yapılabilir ancak, daha ayrıntı verseniz?

Son düzenleme:
Sosyal anksiyete diyeceğim ama üzüldüğünüzde de oluyormuş. Bu kadar anlatmanızla tahmin yapılabilir ancak, daha ayrıntı verseniz?
Çoğunlukla dersteyken oluyor sıkıldığımda, bir kere ailevi bir kavga oldu yine aynısı oldu, annem tansiyonumu ölçtü çok düşük çıktı. Bu yüzden hep çubuk kraker taşıyorum yanımda kurtaricim oluyor. Heyecanlandığımda da oluyor. İlk önce sıcak basıyor, kalp çarpıntısı oluyor sonra başım dönüyor gözüm kararıyor, yanımdaki tanımadığım bir insan olsa da iyi olmadığımi söyleme ihtiyacı duyuyorum bayilacagimi haber veriyorum. Ama bayilmiyorum. Çubuk kraker yiyorum birkaç tane, kafamı dagitirıyorum, başka şeyler düşünüyorum dışarı çıktığımı düşünüyorum geçiyor yavaşca

Çoğunlukla dersteyken oluyor sıkıldığımda, bir kere ailevi bir kavga oldu yine aynısı oldu, annem tansiyonumu ölçtü çok düşük çıktı. Bu yüzden hep çubuk kraker taşıyorum yanımda kurtaricim oluyor. Heyecanlandığımda da oluyor. İlk önce sıcak basıyor, kalp çarpıntısı oluyor sonra başım dönüyor gözüm kararıyor, yanımdaki tanımadığım bir insan olsa da iyi olmadığımi söyleme ihtiyacı duyuyorum bayilacagimi haber veriyorum. Ama bayilmiyorum. Çubuk kraker yiyorum birkaç tane, kafamı dagitirıyorum, başka şeyler düşünüyorum dışarı çıktığımı düşünüyorum geçiyor yavaşca
Bu psikolojik bir hastalık canım. Kendi kendine geçmesini bekleyemezsin ve tedavi olmalısın.
Bu yaşta ilaç kullanmak istemiyorum dersen ilerler ve daha ağırlarını kullanırsın.
Düşük dozlu ilaçlar ve bol bol konuşarak yapılan terapiyle en kısa sürede kurtulabilirsin bundan.
Erteledikçe ilaç dozu yükselecek.

Çubuk krakerle geçiyorsa anlattıklarınız piskolojik değil bence.aynı durum bende vardı.. Otobüste 10 dakika bile ayakta kalamazdım sizin gibi kraker falan yerdim,bayılcağımı anlardım oturmam gerekirdi,oturunca geçerdi. O aralar ciddi tansiyon problemin vardı, b 12 ve demir eksikliğinde meğer dibe vurmuşum öyleki hastaneye yatıp tedavi görmüştüm. Bence doktoru ertelmeyin biran önce muayane olun...

canım doktora gitmekten bir zarar gelmez ki
endişeni azaltacak bir ilaç verebilir

daha çok gençsin sürekli kaygı, endişe tüm hayatını alt üst edebilir

sen kendi kendini düzeltmek istiyorsan olumlu mesaj içeren kitaplar okuyabilirsin
kişisel gelişimle ilgilenebilirsin

Doktor konusunda haklısınız, gitmem gerekiyor ama randevu bile yok ki okul açıldıktan sonra hepsi. Korkuyorum gerçekten aynı şey olur diye. Kanim da düşük aslında, tansiyonun da düşüyor ama kendimi telkin edince geçiyor yavaş yavaş, napacagimi bilmiyorum

kuzenim yaşadı aynı şeyleri hatta o bayılıyordu da..mutlaka bir nöroloğa gitmenizi tavsiye ederim..bir problem çıkmazsa psikoloğa gidin.. kuzenim 1 sene boyunca gereksiz yere dünyanın ilacını içti psikolojik diye..

Üstesinden gelebilir misiniz bilmiyorum tek başınıza yapabileceğiniz bir şey değil gibi
Doktora gitmelisiniz

Doktor konusunda haklısınız, gitmem gerekiyor ama randevu bile yok ki okul açıldıktan sonra hepsi. Korkuyorum gerçekten aynı şey olur diye. Kanim da düşük aslında, tansiyonun da düşüyor ama kendimi telkin edince geçiyor yavaş yavaş, napacagimi bilmiyorum
Valla ihamle gelmez inanki... Lütfen bir fırsatını bulun ve gidin. Bende bayılmamak için kendimi yatıştırırdım.ama bir gün beceremedim, bir gün otıbüs durağında okula gitmek için beklerken bayılmışım kaldırımada kafamı çarpmışım. Ama hiçbirşey hatırlamıyordum.uyandım ve yerdeydim. Ben çok erteledim.rica ediyorum en yakın zamanda gidin sorunu öğrenip tedavi olun.

Okulun ilk gününden önce gidemem ki randevu yok. İlk günü bi kurtarayım da inşallah. Nasıl kurtaracağımı bilmiyorum 2saat boyunca aynı yerde of

Benzer durumlari bende yasiyorum. Fakat ben bu gibi durumlarda gorme ve duyma yetimide kisa sureligine kaybediyorum. Endokrin ve norolojiden randevu almanizi oneririm. Kontrollerde bir problem cikmaz ise psikologa basvurabilirsiniz.

Bunu düşünüp sıkıntı yapma.ders 2 saat diye hiç dışarı çıkılmaz olurmu cnm.hocalar ara veriyor istek doğrultusunda. Yada çok kötü olursan çıkana bir şey demiyorlar.böyle kafana takip strese girme.heyecanlanma.derse girerken çayını cubuk krakerini alabilirsin yanına.sorun yok.yani bizde yoktu en azindan.hala öyledir herhalde.anladigim kadari ile ders 2 saat sürdüğü için heyecanlanip stres oluyor ve kotulesiyorsun.ben bu yüzden yazdım bunları. Tabii doktora da gitmelisin.

Yeni bir yere gittiğimde, sıkıldığımda, üzüldüğümde ilk önce bir baş dõnmesi geliyor, ellerim titriyor ve uyuşuyor bayilacak gibi oluyorum. Cogunlukla bunun ustesinden gelebiliyorum kendimi telkin edip, bu yuzden cantamda hep cubuk kraker tasiyorum. ama biktim artik o histen.
Universiteye baslayacagim birkac gun sonra, derse girince boyle olacagini dusunup kendimi korkutuyorum derslerin süresi 2 saat oldugunu düşününce. Hap kullanmak istemiyorum 18 yaşındayim. Ne yapmam gerekiyor bunun üstesinden gelmek için? Aglayasim geliyor artık düşündükce

Bunu bize değil doktora soracaksin canım

Hiçbir acı cehaletten daha fazla zahmet verici değildir. demis Hz Ali.
Suan yasadigin saglik probleminin ne oldugunu bilmiyorsun ama korkuyorsun. Tam da bu soze uygun.
Bilmedigin seyi bir bilene sorsan..
Bak herkes yazmis, randevu yok vs bahane. Git acile, boyle bir sorunum var de.
Internette degil tipta bilimde ilimde ara cozumunu...
Saglikla..

Back
X