• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bununla nasıl baş edecem? ruhum daraldı

Kızlar ne yapıcam bilmiyorum.Çok moralim bozuk..Bugün kayınvalidemi ziyarete gittim görümcemde ordaydı...ben çocuklarla ilgilenirken mutfakta dedikodumu yaptıklarını duydum hatta en başta üstüme bile alınmadım ama sonra adım geçince anladım Nasıl gücüme gitti anlatamam nasıl giyiniyor bu böyle falan diye konuştular hiç yakışıyor mu falan dediler hiç oğlumun yanına yakışmıyor dedi kayınvalidem hatta şaştım kaldım
görümcem bana karşı hiç öyle değildi.ama bildiğin çok kötü bir şekilde çekiştiriyorlardı:KK1:
Bütün gün suratım asık gezdim ve beni kızı gibi görüyordu çok samimiydik bir olumsuzluğumu görsün suratıma söylesin.O kadar yaşlı kadın niye böyle yapıyor??ve acayip soğudum ben bu kişilerden :anne: o kadar moralim bozuldu ki yüzlerini bile görmek istemedim yüzüme karşı deseler hiç gocunmam ama arkamdan böyle konuşmaları beni çok rahatsız etti eşime bu durumu anlatsam mı diye düşündüm ama olayı büyütmek istemedim.sizce nasıl davranmalıyım neler oluyor anlamıyorum güvenimi çok sarstılar.
Kesinlikle duydugunuz anda tepki gostermeliydiniz. Bence umursamayin, herkesin her dedigini umursarsak ohooo. Araya mesafe koyun derim.

Bence eşine söyleme. Uygun bi Zamanda kv ve görümcene durumu ifade et. Herşeyin farkında olduğunu üzüldüğünü falan söyleyebilirsin. Ama onlar için eşinle Aranı asla bozma.

Ne giymiştinizde böyle dediler?

Hani üstünüz başınız özensiz eski tüylenmiş babaanne hırkası gibi miydi?

Yoksa siz açıksınız onlar kapalıda açıklığınızı mı yakıştıramadılar?

2. şıksa gülün geçin ağlamayın hiç boşverin

kızlar bu sabah eşime anlattım..beni senin yanına yakıştırmıyorlar falan dediler kendimi çok kötü hissettim dedim..
eşimde dememişlerdir öyle yanlış anlamışsındır falan diye konuyu kapatmaya çalıştı. ismim geçti nasıl yanlış anlayabilirimki dedim bende.annesini savunmaya geçti boş yere olay çıkarma dedi konu kapandı öyle işe gitti.Tamda tahmin ettiğim gibi davrandı. daha kendimi eşime inandıramıyorum kendimi çok değersiz hissettim birde yalancı konumuna düştüm gözünde
bizim bir wp grubumuz var 2-3 arkadaşım birde eltim var grupta.içimi oraya döktüm bu olaydan sonra. eltim bana destek çıktı sağolsun kendisinin içi dışı birdir aklına ne gelirse söyler.benim tam tersim.hiç utanmaları yokmu boşver onları falan diye konuştu baya beni rahatlattı bir nebze olsun.konuşayımmı onlarla dedi bende yok sakın konuşma benim halletmem gerekenbir konu dedim sohbetimiz kaldı öyle.daha sonrasında beni görümcem aradı telefonunu açmadım sesini duymak bile istemedim..aradan bir saat geçmedi eltim mesaj atmış niye açmadın telefonu falan diye.anlayacağınız eltim konuşmuş haberim olmadan.o kadar tembihledim ama nafile.ardından yine telefonum çaldı açtım bu sefer dedi ki kızım olayı ne büyüttün sen bu kadar diye konuştu,cevap vermeme dahi izin vermedi.Üstüne giyimini falan sevmiyoruz yakıştırmıyoruz evet doğru ne olmuş yani sende düzgün giyinseydin de bizi konuşturmasaydın dedi ben donakaldım öyle.sonra ben hep böyleydim şimdimi farkına vardınız niye bu kadar ikiyüzlüsünüz davranışlarınızla dedikleriniz aynı mı şimdi diye konuştum.telefonu yüzüne kapattım. gerçekten başım ağrımaya başladı bir insan nasıl bu kadar terbiyesiz olabilir ya aklım almıyor. özür dileyeceğine söylediklerine bak.kızlar ben napıcam bilmiyorum bu yüzsüzlerle.kaç senedir hep canımlı kızımlı konuşanlar şimdi bana düşman kesilmiş.yemin ederim artık kaldıramıcam ben bu olayı şaşkınlıktan birşey diyemiyorum artık....
Bu tepkiyi vermesini zaten bekliyorduk. Herhangi bir erkek de böyle tepki verecektir. Önemli olan eşinizin gözünü açmanız. Sular bulanmadan durulmaz.
Sessiz sakin olum konuyu da açmayın bir daha. Konuşmaya çalışırsa kapayın, başta da demiştim konuyu konuşmayın. Açıklama yaptıkça laf söylemeye hak görüyorlar.
Durum budur deyip ortaya koyduktan sonra dik ve masum duruşunuzu bozmayın. Ben yaşadım bu tarz şeyler. Artık eskisi gibi masum görmeyecek eşiniz ailesini.
Görümcenize gelince, şimdi bol bol konuşsunlar. Ayıplı taraf onlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış, kadın da bunu yapmış. Bir tarafları hep suçlu hissedecek ama aslında. Yerinizde olsam zerre takmam, eşiniz de küsüp bir süre sonra eskisi gibi olacaktır.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim her birinize :KK42:
içimi buraya dökmeseydim halim ne olurdu bilmiyorum..sanırım çok takıyorum kafaya dediğiniz gibi ama bende böyleyim yani napıyım :KK61:

Naptın duyunca? Duymamazlığa mı geldin?
Cins cins bakaydın ya yüzlerine.. Uf.

Kızlar ne yapıcam bilmiyorum.Çok moralim bozuk..Bugün kayınvalidemi ziyarete gittim görümcemde ordaydı...ben çocuklarla ilgilenirken mutfakta dedikodumu yaptıklarını duydum hatta en başta üstüme bile alınmadım ama sonra adım geçince anladım Nasıl gücüme gitti anlatamam nasıl giyiniyor bu böyle falan diye konuştular hiç yakışıyor mu falan dediler hiç oğlumun yanına yakışmıyor dedi kayınvalidem hatta şaştım kaldım
görümcem bana karşı hiç öyle değildi.ama bildiğin çok kötü bir şekilde çekiştiriyorlardı:KK1:
Bütün gün suratım asık gezdim ve beni kızı gibi görüyordu çok samimiydik bir olumsuzluğumu görsün suratıma söylesin.O kadar yaşlı kadın niye böyle yapıyor??ve acayip soğudum ben bu kişilerden :anne: o kadar moralim bozuldu ki yüzlerini bile görmek istemedim yüzüme karşı deseler hiç gocunmam ama arkamdan böyle konuşmaları beni çok rahatsız etti eşime bu durumu anlatsam mı diye düşündüm ama olayı büyütmek istemedim.sizce nasıl davranmalıyım neler oluyor anlamıyorum güvenimi çok sarstılar.
Smdi sen tavir koyarsan sucluda sen olursun. O yuzden acik acik duyduklarini soylemen. En azindan hatalarini bilirler. Kendilerini affettrmeye calisirlar. Araniz iyimis, kotu olsa zaten gerek bile yok ama madem iyiydi konusun derm

esimle son olanlari konustum en basta yine inanmadi vs ama sonra bana hak verdi
surati asildi baya kizlar konusurum sonra onlarla falan dedi bilmiyorum bana olan dusunceleri degismis midir ama dogru olani yaptigima inaniyorum:KK12:

Amaaan herkes herkesi çekiştirir. Hangi kv gelinini kızı gibi görmüş? Hikaye onlar. Benimki eltime çekiştiriyor beni, onu da bana çekiştiriyor; evde temizlik yapmıyor, çocuk yapmıyor diye. Eltim de kv nin benim hakkımda söylediklerini bana yetiştiriyor:) He he deyip geç boşver. Yapsın, ben de onun dedikodusunu yapıyorum bu arada hahaha.

kızlar bu sabah eşime anlattım..beni senin yanına yakıştırmıyorlar falan dediler kendimi çok kötü hissettim dedim..
eşimde dememişlerdir öyle yanlış anlamışsındır falan diye konuyu kapatmaya çalıştı. ismim geçti nasıl yanlış anlayabilirimki dedim bende.annesini savunmaya geçti boş yere olay çıkarma dedi konu kapandı öyle işe gitti.Tamda tahmin ettiğim gibi davrandı. daha kendimi eşime inandıramıyorum kendimi çok değersiz hissettim birde yalancı konumuna düştüm gözünde
bizim bir wp grubumuz var 2-3 arkadaşım birde eltim var grupta.içimi oraya döktüm bu olaydan sonra. eltim bana destek çıktı sağolsun kendisinin içi dışı birdir aklına ne gelirse söyler.benim tam tersim.hiç utanmaları yokmu boşver onları falan diye konuştu baya beni rahatlattı bir nebze olsun.konuşayımmı onlarla dedi bende yok sakın konuşma benim halletmem gerekenbir konu dedim sohbetimiz kaldı öyle.daha sonrasında beni görümcem aradı telefonunu açmadım sesini duymak bile istemedim..aradan bir saat geçmedi eltim mesaj atmış niye açmadın telefonu falan diye.anlayacağınız eltim konuşmuş haberim olmadan.o kadar tembihledim ama nafile.ardından yine telefonum çaldı açtım bu sefer dedi ki kızım olayı ne büyüttün sen bu kadar diye konuştu,cevap vermeme dahi izin vermedi.Üstüne giyimini falan sevmiyoruz yakıştırmıyoruz evet doğru ne olmuş yani sende düzgün giyinseydin de bizi konuşturmasaydın dedi ben donakaldım öyle.sonra ben hep böyleydim şimdimi farkına vardınız niye bu kadar ikiyüzlüsünüz davranışlarınızla dedikleriniz aynı mı şimdi diye konuştum.telefonu yüzüne kapattım. gerçekten başım ağrımaya başladı bir insan nasıl bu kadar terbiyesiz olabilir ya aklım almıyor. özür dileyeceğine söylediklerine bak.kızlar ben napıcam bilmiyorum bu yüzsüzlerle.kaç senedir hep canımlı kızımlı konuşanlar şimdi bana düşman kesilmiş.yemin ederim artık kaldıramıcam ben bu olayı şaşkınlıktan birşey diyemiyorum artık....

One of a kind One of a kind , ah canım benimm.. Asma bu güzel yüzünü, gölge düşmesin suratına. Evinde yuvanda huzursuzluk olmasın.
Zaten onun da istediği bu. Artniyetli düşünerek yazmıyorum.Eğer öyle olmasaydı eltin ona anlatmış, o bir daha geri seni ısrarla aramış, sana laf söylemiş ki haksız olduğu yerde.. Senin bütün enerjini almış, şu an başın ağrıyor.Mutsuzsun.

Eltine anlatmakla hata etmişsin.

Annem bana evlenmeden önce şöyle dedi. 'Gelin olduğun yerde bir gözün görmez, bir kulağın duymaz.' olucaksın.

:KK51::KK51::KK51:

bana göre 2 gözün görmese, 2 kulağın duymasa anca...
(2 senelik evli)

Hoşgeldin, kayınvalideden anne olmazmış,şimdi acayip gıcık olacaksın, artık her şeyi her dediği ve yaptığı batacak,ta ki sen rahatsızlığını açıkça söyleyene dek!

Eşin evde mi? Şimdiye dek belli ettin mi? Etsen de etmesen de şöyle yap. Birden ağlamaya başla, eşin sorunca da ağlayarak anlat. Hiç beklemezdim, annem gibi bilirdim, kardeşim bilirdim, çok gücüme gitti de anlat. Başkaca kötüleme ve git yat konuşmasına fırsat vermeden. Sakın saklama içine atma.
o ne ya onlar dedikodu yapmis kotü eyvallah da bu cok mu iyi yani?resmen ailesini kotulemek icin firsat kolluyomus da firsat eline gecmis gibi..en az onlar kadar kotü

Ben size esinize anlatmayin dedim.

Bakin esinize anlatinca daha da icerlemissiniz.

Siz annesine daha fazla kinlenmeyin diye yanlis anlamissindir demis. Baska ne diyebilir ki?

Kadinlarin yaptiklari en buyuk hata kocalarini kayinvalideleriyle aralarina hakem yapip sonrada hep kendi tarafini tutmasini istemek. Adamlarda kirk yillik annelerini bir kalemde silemiyor tabi. Sonra evlilik yipraniyor.

Eltinize soylemenizde ikinci buyuk hata. Adi ustunde elti. Size karsi belki onlara saydirdi ama emin ol onlara gidip saydirmamistir sadece sizin soylediklerinizi duymus boyle boyle diyor demistir.

Kayinvalidenize gorumcenize benim giyimime kimse karisamaz nokta diyip kestirip atin.

Bundan sonra mesafeli olun.

Esinizede her olayi anlatmayin.

Tabi eltinizede.

Back
X