Burçlara Göre Diyet Rehberi

xsxulem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
687
23
51
Kilo vermek istiyorsunuz; disiplinli bir diyet ise sizin için imkansız. Telaşlanmanıza gerek yok; çünkü her burcun kendine göre bir diyeti var. Ünlü İngiliz gazetesi Mirror, astrolog Debbie Frank'e hangi burcun fazla kilolardan nasıl kurtulabileceğini sormuş.

KOÇ
Doğal enerji ve vücut tipi: Koçlar her zaman bir koşuşturma içindedir ve içlerinde hiç bitmeyen bir enerji kaynağı varmış gibidir.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Dokundukları ilk şeye tutunmak gibi bir özellikleri vardır. Tabii bunlara fast-food ve abur cubur da dahil.
İdeal diyet: Greyfurt diyeti Gün içindeki 3 ana öğünden önce bir yarım greyfurt yemek metabolizmayı hızlandırır; dolayısıyla yağ yakımı da hızlanır. Ayrıca greyfurt, Koçlara, çok sevdikleri içki alemlerinden uzaklaşmaları ve günde 3 öğün yemek zorunda olduklarını da hatırlatır.

BOĞA
Doğal enerji ve vücut tipi: Boğaların metabolizması yavaş çalışır. Vücut tipleri, genel olarak 'Oturan Boğa'ya gurur verecek cinstendir.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Boğalaren sevdikleri yemeklere asla karşı koyamaz. Ayrıca tatlıları ya da bol soslu yiyecekleri her zaman yiyebildikleri için, kilo almaları son derece kolaylaşır.
İdeal Diyet: Ödüllendirmeli diyetler: Ödüllendirme sistemi Boğalar için en iyisidir. Bu sayede sıkı bir diyet uygularken, zaman zaman da bir dilim çikolatanın keyfini sürebilirler. Spor salonu gibi mekanlar da, Boğaların diyetlerine sadık kalmalarını kolaylaştırır.

İKİZLER
Doğal enerji ve vücut tipi: İkizler genel olarak ince yapılıdır ve sinirleri çoksağlamdır.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Rutin bir hayatı sevmedikleri için anı yaşarlar. Sosyal kişiler olmaları nedeniyle, dışarıda çok sık yemek yerler. Canları sıkıldığında hemen yemeğe saldırdıkları gibi, enerjilerini yükseltmek istediklerindede ilk adresleri her zaman mutfaktır.
İdeal diyet: 'Şekere paydos' diyeti: İkizler burcu insanları şeker, beyaz ekmek ve patates olmadan da yaşayabilir. Dahası, bu diyet sosyal hayatlarını da etkilemeyecektir.

YENGEÇ Doğal enerji ve vücut tipi: Yengeçlerin vücudunda, yaşadıkları sürekli duygusal değişimlere bağlı olarak, ciddi enerji değişimleri meydana gelir.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Kendileri bir yana, Yengeçler başkalarını da beslemeye bayılır. Tencerelerin dibini sıyırmak ise onlar için en büyük zevklerden biridir. Mutfakları, misafirler için her zaman hazırdır. Ayrıca onlar da, duygusal sorunlarını yemek dolu tabaklarla çözmeye meyillidirler.
İdeal diyet: Yemekleri ayırmak: Bu tür bir diyet, Yengeçlerin yemeklere bakışını kökten değiştirir. Bir öğünde karbonhidratlarla proteinleri birbirine asla karıştırmamak için harcayacakları çaba, onların gönül rahatlığıyla yemek yeme lüksünü bir hayli etkileyecektir.

ASLAN
Doğal enerji ve vücut tipi: Aslanlar dinamiktir, etraflarına enerji saçarlar. Güçlü bir vücutları vardır.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Aslanlar iyi bir hayat yaşamayı çok sever. Ama bu 'iyi', elbette 'sağlıklı'yla eşanlamlı olmak zorunda değildir. Egzotik yemeklere ve pahalı restoranlara bayılırlar. Beslenme konusundaki belki de en kötü özellikleri ise, diyet yapmayı açlıktan ölmekle bir tutmalarıdır.
İdeal diyet: Atkins diyeti: Bu diyet fileto et severler için bir rüya gibidir. Aslanlar, etrafta 'lüks' yemek olduğu sürece, karbonhidratlardan uzak duracak iradeyi kolayca bulabilirler.

BAŞAK

Doğal enerji ve vücut tipi: Başakların çuval dolusu zihinsel enerjisi vardır. Dinlenmek akıllarına neredeyse hiç gelmez.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Başaklar yemek yaparken bir yemeğin en iyi nasıl pişirilmesi gerektiği üzerine de bir hayli kafa patlatırlar. Bu, haliyle, yemeklerin kalori deposuna dönüşmesiyle sonuçlanır.
İdeal diyet: Makrobiyotikdiyeti: Başak toprağa aittir ve organik yiyeceklerin başköşede olduğu bir diyet, onlar için en uygunudur.

TERAZİ Doğal enerji ve vücut tipi: Her zaman denge peşinde koşan Teraziler, ironik de olsa, tüm hayatları boyunca bir denge sorunu yaşar.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Teraziler, kendi sağlıklarını pek fazla önemsemedikleri için çok kolay kilo alır.
İdeal diyet: Farklı vücut bölgelerine yoğunlaşan diyetler: Teraziler kusursuz bir vücut istediği için, bir günde vücudun farklı bölgeleri için tasarlanmış öğünlerden oluşan bir diyet, onlar için idealdir. Diyetle ilgili ayrıntıların belirlenmiş olması ise, belirsizlik abidesi bu burç için büyük bir avantaj.

AKREP
Doğal enerji ve vücut tipi: Akreplerin içinde uçsuz bucaksız enerji kaynakları vardır, fakat yoğun duyguları bu kaynakları tamamen kurutur.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Akrep, uçların burcudur. Bitmeyen bir şölendeymiş gibi yemek yiyebilecekleri gibi, beslenmeyi hiç umursamadıkları zamanlar da olur. En kötüsü ise, diyet fikrine son derece ilgisiz olmalarıdır.
İdeal diyet: GIdiyeti: Bu diyet, dünyayı siyah ve beyaz olarak gören Akrepler için ideal seçimdir. GI diyetinde, karbonhidratlar vücutta neden oldukları değişikliklere göre iyi ve kötü olarak ayrılmıştır. 'Zararlı otları' temizleme meraklıları için ideal.

YAY

Doğal enerji ve vücut tipi: Yayların coşku dolu bir enerjisi vardır. Sınırları esnetmeyi ve yeni şeyler denemeyi çok severler.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Yayların hayatı biraz da 'inceldiği yerden kopsun' düşüncesine dayalı olduğu için, kendilerini çok az şey için frenlerler. İyi vakit geçirmeye bayılırlar, ki bunun onların sözlüğündeki anlamı herşeyi sonuna dek yaşamaktır.
İdeal diyet: Üçkağıtçı diyeti: Yayların iradesi zayıftır; dolayısıyla, onlar için en iyisi sıkı kuralları olmayan bir diyettir. Üçkağıda dayalı bir diyet, onlara canları çeken her şeyden biraz yeme izni verir, aynı zamanda da, küçülen porsiyonlar nedeniyle vücuda giren kalori miktarını azaltır.

OĞLAK
Doğal enerji ve vücut tipi: Oğlaklar, sıradanlıklar icat etmekte ustadır. Tahammül sınırları ise inanılmayacak kadar geniştir.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Doğuştan gelenekçi oldukları için, yemek alışkanlıklarından vazgeçmek onlar için çok zordur. Ayrıca verdikleri davetlerde, herkesin tıka basa doyması için büyük çaba harcarlar.
İdeal diyet: Kan grubu diyeti: Bu diyet, sarsılmaz yapılar kurmaya meraklı Oğlaklar içinen doğru diyettir. Sadece kan grubuna hitap eden yemekleri yeme ana fikrine dayanan bu diyet, bu burcun üyelerinin kolayca kilo vermesini sağlar.

KOVA
Doğal enerji ve vücut tipi: Kovalar, hayatlarının çoğunu kafalarının içinde yaşadıkları için, vücutlarıyla pek fazla ilg-lenmezler. Enerji düzeyleri ciddi kararsızlıklar gösterir.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Kovalar önlerine çıkan her yemeği denemeye meraklıdır ve en çok hangi yemeği sevdiklerine bir türlü karar veremezler.
İdeal diyet: İnternet kaynaklı diyetler: Bu diyetlerin teknolojik temelleri Kovaları bir hayli cezbeder. Bu tür diyetler sayesinde, aldıkları her kalorinin hesabını monitörden kolayca takip edebilirler.

BALIK
Doğal enerji ve vücut tipi: Aşırı duyarlıdırlar ve kendilerini korumak için insanüstü bir çaba harcarlar.
Kolay kilo almalarının nedenleri: Yemek söz konusu oldu mu bir disiplinsizlik ve iradesizlik abidesi haline gelen Balıklar için beslenmek sıradan bir ihtiyaçtır.
İdeal diyet: Balık yağı diyeti: Bu diyetin, Balıklar üzerindeki motive edici etkisi inanılmazdır. Dahası, kahve ve alkolü de tamamen yasakladığı için, Balıklar için tek gerçekçi diyet seçimidir.
 
ben ikizler burcuyum ve vazgeçemeyeceğim şey çikolata ve tatlı.maalesef onlar olmadan birgün geçiremem..neyse ki bunları yedikçe kilo almıyorum.en hoşuma giden tarafı da bu zaten
 
Aynen Yazilan Gibi Ben Yengecim Ve Yediğim Yariyo Diyebilirim :)yemek Yapmayi çok Seviyorum Tabi Yemeyide :KK66:bundan Belli Bi Süre önceye Kadar Hatta 80 Kiloya Gelioduk Kiii Dur Dedim Kendime :)şimdi 52 Kiloyum Ama Hayatim Boyunca Dikkat Etmek Zorundayim
:KK43:üf Yaa Kaderimiz Heralde Bu
 
X