Burda acilan konulara kalbim dayanmiyor :(

Emeralda001

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
323
18
0
35
Diğer
Burda hergün bir sürü insan bir sürü dert anlatiyor bazisi üzücü gercekler bazilariysa inandirici gelmeyen hikayeler.Bazen giriyorum konulari okuyorum, bazilarini okudugum zaman yuh artik diyerek sasiriyorum hergün neler duyuyoruz aklimiza gelmeyen bir sürü sey duyuyoruz ve o konulari okudugum zaman sasirmakla kaliyorum vede fazla umursamayarak "ne haliniz varsa görün" geciyor icimden.Bazilarinaysa gercekten cok üzülüyorum hatta basligi gördügüm zaman kalbim dayanmiyor "inanmiyorum yaaa,en iyisi okumuyum yoksa gercekten yüregime inecek"diyorum.Siz de böyle oluyor musunuz?

Son düzenleme:
Burda hergün bir sürü insan bir sürü dert anlatiyor bazisi üzücü gercekler bazilariysa inandirici gelmeyen hikayeler.Bazen giriyorum konulari okuyorum, bazilarini okudugum zaman yuh artik diyerek sasiriyorum hergün neler duyuyoruz aklimiza gelmeyen bir sürü sey duyuyoruz ve o konulari okudugum zaman sasirmakla kaliyorum vede fazla umursamayarak "ne haliniz varsa görün" geciyor icimden.Bazilarinaysa gercekten cok üzülüyorum hatta basligi gördügüm zaman kalbim dayanmiyor "inanmiyorum yaaa,en iyisi okumuyum yoksa gercekten yüregime inecek"diyorum.Siz de böyle oluyor musunuz?

aynı durum bende de mevcut bide alışkanlık yaptı burası oda kötü her daim bakıyorum ama bazılarına gerçekten çok üzülüyorum.. çok zor hayatlar var...

düşündüklerin normal değil mi? hayat bu. her telden, her renkten olacaktır..
hatta senin şaşırdığın başkasına normal gelebilir.
başkasını korktan seni korkutmayabilir.
konular hakkındaki izlenimlerimiz de tamamen kişisel. gereksiz bir konu olmuş fikrimce.

evlenmeden önce çok sıkı takipçisiydim bu sitenin
kaynanasıyla sorun yaşayanları okudukça eşime eziyet ediyodum
annen bana böyle der mi annen bana böyle yapar mı diye
gerçekten çok etkilemişti hayatımı
uzun bi süre girmedim siteye:1:

Konularla ilgili konu açtığın için bu konu kapanabilir.
Bende konuların bazılarına şaşırıyorum, üzülüyorum. Ben hep kendimi onların yerine koyarak cevaplamaya çalışıyorum önyargısız bir şekilde. Yakın çevremdeki insanlarda her gün tuhaf şeyler yaşıyor. Bugün bile arkadaşımın başına gelen çok ama çok kötü bir olayın haberini aldım.
Hayatta her şey insanlar için. Mutluluklar da, zorluklar da... Önemli olan doğru adım atabilmek ve zorluklar karşısında güçlü olabilmek.
Her acı insana bir şey katıyor, her acı insanı büyütüyor. Üzülmekten çok korkan bir insanım. Sanırım benim de zayıf noktam bu.
Umarım kimsenin omzuna kaldıramayacağı yükler binmez...

Son düzenleme:
Valla ben de öyleyim.

Dün bir konuya denk geldim, kendimi konu sahibinin yerine koydukça çıldıracak gibi oldum.

Gözlerimi kapatıyorum, uyumaya çalışırken birden tekrar yazdıkları geliyor gözümün önüne.

Allah kimseye dermansız dert vermesin.

Burada gercekten cok samimi, candan dert dinleyen, paylasan insanlar var.
Benim cevremde yok hic hal dert dinleyecek kimse, kimse bunalim, dert, kahir dinlemek istemiyor.
Siz de insanlarin derdiyle dertleniyorsunuz ki bunaliyorsunuz, okumamak etmeyin bence, insanlarin derdini birileriyle paylasmaya ihtiyaci var.

Üzülüyorum ama etkilenmiyorum
Herkesin derdi,yaşadığı kendine acıdır.
Bizler sadece onu anlamaya çalışırız elimizden bişi gelmez çünkü.
Okuduğumuzla kalıyoruz işte.
Önemli olan dertli tarafın anlatıp rahatlaması oluyor.

burada kisileri tanımasak da herkesin hikayesini biliyoruz...
dısarıdan duydugumuz benzer konularda ayrıntılar hakkında fikrimiz olmuyor. ya da acılarını 1.agızdan dinlemis olmuyoruz.

o yuzden okudugumuz konularda daha fazla empati yaptıgımız icin bu kadar uzuluyoruz sanırım.
hatta ne halin varsa gor tepkisi. ya da birine kızma gerekliligini gormemizde de bunun etkisi var.

bence empati yapabildigimiz icin sevinmeliyiz.
bir keresinde okudugum sarsıcı bir konuyu erkek arkadasıma anlattıgımda o bile duygulandı...
yani sizin direkt 1.agızdan okuyup boyle hissetmeniz gayet normal bence.

Son düzenleme:

Sen bir de televizyonda haberleri izlesen naparsın.Onlar daha gerçek daha hayatın içinde.Burda can sıkıcı üzücü konular olduğu kadar bi dünya konu bile edilemeyecek yok görümcem şunu yaptı eltim bunu yaptı kaynanam şunu dedi,sevgilimin face inde şu var bu var gibi konular da var,kendini ezdirip ezdirip eşine ezme fırsatını verip sonra niye böyle yaptı diye konu açanlarda var.Hayat bir kaynanadan sevgiliden ibaret değil.

Back
X