Burdaki anneler çocuğum olunca yapmıycam dediğiniz şeyleri yaptınız mı ?

Nedesemolmuyor1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.030
1.481
133
33
Çocuğum olunca ben şunu yapmıycam bunu yapmıycam böyle büyütmüycem dediğiniz şeyleri yaptınız mı

Şuan çok konuşuyorum da sonum hayrola
Bizim oğlan kolikti aman aman her şeyleri yaptık yeterki ağlamasın diye insanın içi parçalanıyor çünkü çaresiz o ağladıkça. Çok şükür büyüdükte geçti gitti o günler ama ilk 40-75 gün araları fenaydı.

Böyle dışarıdan konuşmak kolayy bazı çizgilerim var umarım uygulayabilirimm

Çocuğum olunca ben şunu yapmıycam bunu yapmıycam böyle büyütmüycem dediğiniz şeyleri yaptınız mı
Yapmayan yalan soyluyodur, net. Cunku cocuk dogmadan evvel tecruben yok, en iyi sekilde psikolojik, fizyolojik yetistirecegini dusunuyorsun ama dogdugu andan itibaren o kendi kurallariyla dunyaya geliyor. Bence hicbir cocuk bir degil, hicbir anne de oyle.

Asla sunu yapmam, bunu asla yedirmem, giydirmem, su sekilde egitecegim demedim ama ben de insanim bazi yapmam dedigim seyleri agladiginda yapiyorum. Yeter ki katilmasin, aglarken benim kizim hemen morariyor. Tikaniyor, nefesini toplayamiyor. Bu yuzden dogdugundan beri ne istese yapiyorum, yapmam dediklerimi de, asla yapmayacagim dediklerimi de...

Öyle doğsun bakalım ben nasıl olcam katıldığı zaman yüzüne üfleyince geçiyormus

Ben de yapmıyorum diyenlere inanmıyorum. Ağlayan çocuk ,anneye yapışık olan çocuk çok zor. İlla ki oyalamak için bir şeyler yapacaksın. Öyle kucakta hoplatıp zıplatmaylada susmuyor çocuklar. Mecbur bir şekilde dikkatini dağıtıp avutmak zorundasın,öyle kendi susuncaya kadar ağlayacak diye bir saçmalık yapamaz kimse. O yüzden yapmam demesin kimse. Hiç çocuk anası olarak,sıfır tecrübeyle ben bunları düşünüyorsam analar neler düşünür de yapar bilmek istemiyorum.

Şöyle söyleyeyim evet belli başlı şeyler var yapıyorsun ama hani kırmızı cizgilerim var diyorsun yaa onları asamiyorsun. Mesela benim iki evladım var bana ağlayarak hicbirsey yaptiramazlar. Bazı kurallar konusunda kararlı biriyim. Kararlı olmak çocuğun ayrıca ruhsal gelişimine destek verir.

Mesela bir anne eğer daha çocuk doğmadan ben çocuğuma yemek yerken ekran göstermem diyorsa ve çocuk doğunca bu dediğini uygulayamiyorsa bırçok sebep vardır altında. Annenin bunu bulması gerek.. ya etrafintan duyduğu sosyal medyadan işittiği kadarıyla zararli olduğunu dusunuyordur ama daha derin bilgi sahibi değildir bu yüzden pes etmiştir.
Yada en büyük ihtimal kendi rahatini düşünüp çocuğun eline ekran veriyordur ..
Annelik zor zanaat ... Kararlı olmak gerek... ( Bunlari kendi nefsim adınada yazıyorum)

Sallayarak uyutmadım. Ellerine telefon vermedim (5 yaşındalar) nereye kadar giderse. Yemeklerini kendileri yiyorlar 9 aylıktan sonra blw yöntemi yaptık. Hamileyken yada değilken yapmam etmem demedim birşeyi nerden bileyim çocuk nasıl olacak

TV baktirmayin diyorlar ya bende baktirmicsm baktirma hop filan yapiodum eşime
Şimdi çok ağlayınca TV ye dönükse susuyo
Bazen TV kuralini cigniyorum hani
Napiyim sussun da yeter ki diye
Tabi bu yirmi aglamanin birinde anca ama yine de ihlal ihlaldir

Çocuklarda kırmızı çizgim dayak ve korkutacak kadar bağırmaktır. Bizim nesil dayağın tadını iyi bilir, o yüzden çocuğum olursa ben yapmayacağım derdim. Çok şükür Allah sabrımı da vermiş, tükürdüğümü yalatmadı. Gayet de kuduruklar ama bir şekilde tahammül ediliyor. Zaten çok uç bir örnek bu söylediğim, bu neslin anneleri daha ılımlı daha sevecen. Onun dışında çikolata yedirmem, tv izletmem gibi gibi şeylerim olmadı hiç ve bir çoğunu yaptım da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…