Burdaki hatalı ben miyim, yoksa şiddete mi uğruyorum?

Ben senin anan değilim deseydin ya.. Hem aptal diye hakaret edecek hem de gelip bişey olmamış gibi davranacak.. Tartışma değil hakaret var burda. ............ boşluğu siz doldurun sinirlendim
hep aynı kelimeler etrafında dönüyoruz biz. ailem böyleydi, sinirlendim hakaret ettim, sen onda bana cevap verdin. tamam almam bir daha deseydin konu uzamayacaktı. savunması böyle

Ne çıkıyor buradan şimdi ? Bu herifin babası öküzün teki imiş. Her istediğinde bağırır kükrermiş , canı isteyince de kadını yanına çağırırmış. O zaman ki kadınlarında gücü yok zaten napsın. Barışmasa şiddet küfür. Siz sakın aynı devam ettirmeyin bu düzeni. Saygısız adam ya.

Bence alın karsiniza sakin sakin konuşmayı deneyin. Konuşmaya önce güzel şeylerden başlayın. Onu ne kadar sevdiginizden bahsedin sonrada o size öyle davrandığında ne hissettiginizi anlatın. Suçlayıcı konuşmayın sadece kirginliginizi anlatın. İşe yaramazsa zaten sürmez o evlilik
Bana da öyle geliyor uzun süre gitmeyecek evliliğimiz. elimden geleni yapıyorum, konuştumda anlattımda. görümceme dedim birkaç kez o da konuştu ama aynı tas aynı hamam

Ne çıkıyor buradan şimdi ? Bu herifin babası öküzün teki imiş. Her istediğinde bağırır kükrermiş , canı isteyince de kadını yanına çağırırmış. O zaman ki kadınlarında gücü yok zaten napsın. Barışmasa şiddet küfür. Siz sakın aynı devam ettirmeyin bu düzeni. Saygısız adam ya.
ailesi tam dediğiniz gibiymiş. babası anneyi dışarı bile salmazmış. kadın kendini çocuklarına ve eşine adamış. farklı bir şehir bile görmeden vefat etmiş.

Bana da öyle geliyor uzun süre gitmeyecek evliliğimiz. elimden geleni yapıyorum, konuştumda anlattımda. görümceme dedim birkaç kez o da konuştu ama aynı tas aynı hamam
Eğer böyle bir düşünceniz varsa çocuğun psikolojisi daha fazla etkilenmeden bunu çözmek gerekir.

hep aynı kelimeler etrafında dönüyoruz biz. ailem böyleydi, sinirlendim hakaret ettim, sen onda bana cevap verdin. tamam almam bir daha deseydin konu uzamayacaktı. savunması böyle
Çok sinir bozucu yaw. Eşine söyle dünya onun etrafında dönmüyor.

ailesi tam dediğiniz gibiymiş. babası anneyi dışarı bile salmazmış. kadın kendini çocuklarına ve eşine adamış. farklı bir şehir bile görmeden vefat etmiş.
Hah tamam klasik hikaye. Bu da aynı tavrı sizden bekliyor. Bir de çocuk var ya artık. Böyle öküzler şey kafasında olur çocukta var bana bağımlı , nasıl istersem öyle davranırım , beni bırakamaz zincirledim onu. Umarım mesleğiniz , paranız falan vardır. Yoksa bu ayılar zaman geçtikçe bu işin dozunu artırıyorlar genelde...

Dün akşam eşim akşam yemeği yerken bende bebeğimi besliyordum. masanın üzerinde de misafirler için aldığım lokum vardı. onu kastederek " saçma sapan şeylere para veriyorsun, içi hep baya"alma şunları dedi. ses tonu normal konuşma tarzında değil azarlar gibiydi. Aldığım her şeye karıştığı için bende sanane ,misafire ikram için aldım, zararlıysa sen yemezsin"dedim. Sonrasında "aptala laf anlatılmaz, sen aptalsın" diye bağırmaya başladı. Çocuk korkmasın diye çocuğu alıp mutfaktan çıktım ama öncesinde sus artık bağırma diye el hareketi yapmışım. o kahveye gitti bizde uyduk. sabah çocuğa kahvaltı hazırlarken yanıma gelip " bugün ne yapıyoruz,nereye gidelim deyip saçımı okşayıp sarılmaya çalıştı. bende yüz vermedim, elini çek gibisinde bıraktırdım . bu seferde onu ittirdim diye çocuk çocuk hareketler yaptığımı söyleyip kollarımdan tutup duvarda sıkıştırdı. Ben de ağladım, sonra yanıma gelip psikologa git, sen normal değilsin. annem babamda kavga ederdi ama 5 dk sonra hiçbir şey olmamış gibi konuşurdu burda hem hatalı olan sensin hem de konuyu uzatıyorsun dedi.Ben kırılınca kendimi çeken insanım, en azından bir özür dileyip yanıma öyle gelse tepkim böyle olmazdı ama hiçbir şey olmamış gibi gelince ben de karşılık vermedim. gerçekten uzatan ben mi olmuşum yoksa o mu hatalı
Erkekler, ne kadar eğitimli meslek sahibi olsalar da ailesinde gördüklerini yapıyorlar. Görgü, aile inanılmaz önemli. Ona göre annesi babasını nasıl idare ediyorsa siz de onu idare etmelisiniz. Kırıp döktüğünde affetmek zorundasınız. Tavırlı, sinirli, tepkili olamazsınız hep affedici yumuşak olmalısınız. Tipik ataerkil, tahakkümü seven tabir-i caizse “öküz” bir adam. Kesinlikle hatalı değilsiniz. Tavır yapmak üzülmek en doğal hakkınız. Lafına dikkat ederek konuşsun.

vala zaten vermiş cevabını sanane demiş
iki tarafta da iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum ben.
Benim eşim dese ne bileyim sadece sanane demem işte.Hiç öyle bir şey olmadı ama onu dediğine,diyeceğine pişman ettiririm.
Niye lokum aldın bu zararlı dese anlarım da.Aptalsın diyemez bana.Ha dese de içinden derse diyebilir.😂O da beni bağlamaz.Haklıysam susturamaz ki beni.

Dün akşam eşim akşam yemeği yerken bende bebeğimi besliyordum. masanın üzerinde de misafirler için aldığım lokum vardı. onu kastederek " saçma sapan şeylere para veriyorsun, içi hep baya"alma şunları dedi. ses tonu normal konuşma tarzında değil azarlar gibiydi. Aldığım her şeye karıştığı için bende sanane ,misafire ikram için aldım, zararlıysa sen yemezsin"dedim. Sonrasında "aptala laf anlatılmaz, sen aptalsın" diye bağırmaya başladı. Çocuk korkmasın diye çocuğu alıp mutfaktan çıktım ama öncesinde sus artık bağırma diye el hareketi yapmışım. o kahveye gitti bizde uyduk. sabah çocuğa kahvaltı hazırlarken yanıma gelip " bugün ne yapıyoruz,nereye gidelim deyip saçımı okşayıp sarılmaya çalıştı. bende yüz vermedim, elini çek gibisinde bıraktırdım . bu seferde onu ittirdim diye çocuk çocuk hareketler yaptığımı söyleyip kollarımdan tutup duvarda sıkıştırdı. Ben de ağladım, sonra yanıma gelip psikologa git, sen normal değilsin. annem babamda kavga ederdi ama 5 dk sonra hiçbir şey olmamış gibi konuşurdu burda hem hatalı olan sensin hem de konuyu uzatıyorsun dedi.Ben kırılınca kendimi çeken insanım, en azından bir özür dileyip yanıma öyle gelse tepkim böyle olmazdı ama hiçbir şey olmamış gibi gelince ben de karşılık vermedim. gerçekten uzatan ben mi olmuşum yoksa o mu hatalı
Sanane demek yerine, sadece misafire ikramlik aldim demeliydiniz. Oda aptal dememeliydi, ikinizde bunalmissiniz belliki. Sarılmaya calismasi özür mahiyetinde yaklaşmış, bazi erkekler özür dilemek yerine bu şekilde davranır. Onu ittirmek yerine önce özür dilemen gerekmezmi dun kalbimi kırdın deseydiniz. Ikinizde hatalisiniz sonuç olarak , daha fazla uzatmadan usulünce konuşun, aglayarak, ittirerek bir yere varamazsiniz, sadece birbirinizden sogursunuz.

İkiniz de hatalısınız. İkiniz de alttan almayı, kriz yönetmeyi, düzgün cevap vermeyi bilmiyorsunuz. Bir sorunu çözmenin yolu trip atmak, terslemek değil konuşmak olmalı. Eşiniz gelmiş barışmak yönünde bir adım atmış siz de alıp karşısınıza düzgünce konuşsaydınız keşke. O zaman hatasını anlama ihtimali olurdu ama siz adamı ittirmişsiniz. Eşiniz şimdi şöyle düşünüyor ben ona adım attım o istemedi, üstüme düşeni yaptım. Aileden böyle görmüş. Sorunları yok saymayı çözmek sanıyor.

Vallahi ben sizin yerinizde olsam bana aptal diyen bir adama “aptal olmasam seninle evlenmezdim haklısın” derdim.
Annesinin yaşadıklarını kabullenmesi babasının yaptıklarının doğru olduğunu göstermez bunu kocanızın beynine iyice sokun bence. Belli ki kıt biraz kendisi.

Vallahi ben sizin yerinizde olsam bana aptal diyen bir adama “aptal olmasam seninle evlenmezdim haklısın” derdim.
Annesinin yaşadıklarını kabullenmesi babasının yaptıklarının doğru olduğunu göstermez bunu kocanızın beynine iyice sokun bence.
Baksan IQ su yüksek çıkar adamdan.

anan gibi yüzsüz değilim kusura bakma deseydiniz.
ve evet şiddet görüyorsunuz.

Annenin babanın sorunlu ilişkisini normal sanıyor olabilirsin ama bu durum anormal. Bana canının istediği gibi aptal deyip hiçbir şey olmamış gibi devam edemezsin ya adam olacaksın ya gideceksin deyin. Net

başlatan o olmus ama tırmandıran siz olmussunuz. Bebek uykususzluk mu yapiyor o gerginlik ve tahammülsüzlük yapar

Benim eşim de böyle sizi çok iyi anlıyorum. Benimki de herseyi sorun haline getirir dönüp özür dilemez de küser gider haklı yada haksız. Birinin yanında azarlar yada içinde tutar eve gelince söyler surda hata yaptın neden yaptın diye başlar kavga. Önceden çok ses etmezdim ama bir süre sonra insan bu duruma sinir olmaya başlıyor her şeyine karisilmasina. Bisey alayım ne gerek var gereksiz şeye para vermişsin der. Belki sana göre gereksiz bana göre gerekli demi. Ama kendine asla laf söyletmez. Daha dün bi yatağa pantolonunla yatma dedim diye bir sürü laf işittim. İnsana bide kendini sorgulatirlar acaba ben mi hata yapıyorum diye ama kendilerinde hata görmüyorlar iste. Bana diyor ki bide seni neden alttan alayım diyor. Bunlara istediğin kadar laf anlat laf yerine ulaşmaz bir duvar gibi. Yapılacak şey şu 7 seneyle ulaştığım tecrübe ya bu şekilde kabul edeceksin sürekli kavga edeceksin yada bir süre sonra artık kavga etmemek için susacaksın tüm laflara. Yada ayrilacaksin. Bu psikolojik şiddetin boyutu her geçen gün artıyor çünkü

Back
X