Burdaki konuları okuyunca kendimi sorguladım

Burda bir kac gundur denk gelen konulara bakınca Kendımı ve esımı sorduladim ben mi yanlıs yapıyorum bizde mi hata var diye. Konu su kadınların maasını ne yaptıkları. Yazanlar olmus esim benden para istiyor su kadar veriyorum vermek zorunda degilim VS diye. Simdi ben kendi ev durumumuzu anlatınca yorumlamanızı ıstıyorum. Oncelıkle bizim esimle maas ayrımımız yok ikimiz de aynı meslekteyız maasımız arasındaki fark 2 bıne yakın esim daha fazla alıyor ailelere olan Bı katkımız yok ne kazanırsak eve ve borclarımıza gidiyor bazıları demıs ki erkek n gorevı kadın neden para versin tamam o durumda acaba kadınlar parayı ne yapıyor merak ediyorum ev ve araba aldık 2 ayrı kredımız var cocugumuzun bakıcısı var yani giden para toplam ne kadarsa senden benden harcandı olarak degil toplu bir sekılde odenıyor ben ıstedıgım her seyı alırım kısmam kendimden cocugum dan ev isleri de ortak islerim ız arasında yanı tek sorumlu ben degılım cocuk bakımı da aynı gece kızım tuvalete kalksa babası yanında gider sırtı terlese o degıstırrı genelde bebekken de oyleydı bez degıstırme genelde o yapardı tabi o yaparken ben yan gelip yatmadım kime ne dustuyse o onu yapar aslında. Konuya donecek olursam calisan kadınlar eslerınuze para vermiyorsanız nasıl harcama yapıyorsunuz merak ediyorum
Genelde bunu eşinin büyük borçları olmayan ve kendisine harcamaasina izin vermeyen kadınlar bu durumdan muzdarip yoksa ev borcu araba borcu fazlaysa borcu herkes ortaklaşa oder. Ayrıca öyle tipler var ki sırf araba sevdasından devamlı araba değiştiren kadının çalıştığı paraya devamlı el koyan ve kıyafet falan almasına karışan bı tanıdığım var.. ama sizin eşinizin davranışları güzel borcumuz var diye kisitlamamasi guzel

Kirasını aldığım kendi evimin parası direkt bebegımız ıcın acılan hesaba yatar ıcınden hıc almayız. Ayrıca kendıme cep harclıgı olarak 1000tl alırım buna bebege aldıgım seyler dahıl degıl(mama, bez, ıslak mendıl, dr, kıyafet) onlar ıcın ve eve bırsey alınacaksa kart gecerım kesınlıkle nakıt almıyorum zaten cogunu ınternetten soyluyorum tasımayayım dıye. Faturalar ve mutfak eşime ait. Şimdi süt iznindeyim diye maaşımı almaya devam ediyorum fakat içinden sadece eşime ıkı uc ayda bır yemek yada kahve ısmarlarım yada hedıye alırım. Kendıme ayırdıgım 1000tlden harcayacagımı harcarım kalanını da (yada kalırsa) altın yapıyorum ceyrek gram vs ama esıme soylemıyorum hepsı bıttı dıyorum cunku o benım kendı harclıgım detaya gırmem her ay hepsı bıttı derım. Eve gelen yardımcının maasını ve üst baş alısverısını de esım karsılar. Tatıle gıdeceksek eger o da aynı sekılde. Ben olaya pek müdahil olmayı sevmıyorum kendı acımdan. Maaş ortaklıgı bana göre degıl😁🤩

En doğrusunu yapıyorsunuz bence, sıkıntı yok.
Ben çalışmıyorum, calissaydim böyle olurduk.
Esim maaşından ödemeleri yapar, kalanı eve bırakır, bizde böyle.

Standartlarımı düşürürsem ben de maaşımı ortak bütçeye katmadan sırf eşimin maaşıyla yaşarım. Mesele yaşamak değil ki, tek maaşla ne kadar yaşayabildiğinde. Herkesin eşi çok yüksek maaşlar almıyor. Alacak tabi, ödeyecek tabi gibi laflar, ben para vermek zorunda değilim gibi ifadeler bana da garip geliyor. Ben beş kuruş vermeden istediğim standartlada yaşayabiliyor olsaydım eşim bunun 2 katı kazanıyor olurdu. Yani şunu demek istiyorum, tamamen nasıl yaşamak istediğinle alakalı bir durum. Yiyip içip gezip tozmak için çalışıyorum ben, eh bunları yapınca gelen faturaya da ortak olacağım tabi ki.

Bu konu şahıslara göre değişkenlik gösteren çok göreceli bir konu. İllaki sizin yaptığınız doğrudur ya da yanlıştır demek mümkün değildir. Her evliliğin dinamiği farklıdır. Biz ortak hesap kullanmıyoruz eşimle. Bu konuda 5 yıldır hiçbir sıkıntı da yaşamadık. Buradan yola çıkarak siz eş olamamışsınız demek her evlilik için doğru bir değerlendirme değildir. Ortak hesabımız yok ama evi birlikte ödüyoruz. Yemeğe çıkınca bazen ben öderim bazen eşim. Yakıt alırken kimin kredi kartı daha müsaitse o alır. Hesabımızda ne kadar paramız var biliriz. Eş olmak birey olmaktan vaz geçmek değildir. Çevre de iyi örnekler olduğu gibi çalışan eşlerini birey kabul etmeyen örnekler de bir o kadar çok. Ben sorun yaşamıyorum diye ayrı hesabı olanlar sorun yaşamıyor da diyemem. Şahıslar değiştiği için durumlar da değişir.

Burda bir kac gundur denk gelen konulara bakınca Kendımı ve esımı sorduladim ben mi yanlıs yapıyorum bizde mi hata var diye. Konu su kadınların maasını ne yaptıkları. Yazanlar olmus esim benden para istiyor su kadar veriyorum vermek zorunda degilim VS diye. Simdi ben kendi ev durumumuzu anlatınca yorumlamanızı ıstıyorum. Oncelıkle bizim esimle maas ayrımımız yok ikimiz de aynı meslekteyız maasımız arasındaki fark 2 bıne yakın esim daha fazla alıyor ailelere olan Bı katkımız yok ne kazanırsak eve ve borclarımıza gidiyor bazıları demıs ki erkek n gorevı kadın neden para versin tamam o durumda acaba kadınlar parayı ne yapıyor merak ediyorum ev ve araba aldık 2 ayrı kredımız var cocugumuzun bakıcısı var yani giden para toplam ne kadarsa senden benden harcandı olarak degil toplu bir sekılde odenıyor ben ıstedıgım her seyı alırım kısmam kendimden cocugum dan ev isleri de ortak islerim ız arasında yanı tek sorumlu ben degılım cocuk bakımı da aynı gece kızım tuvalete kalksa babası yanında gider sırtı terlese o degıstırrı genelde bebekken de oyleydı bez degıstırme genelde o yapardı tabi o yaparken ben yan gelip yatmadım kime ne dustuyse o onu yapar aslında. Konuya donecek olursam calisan kadınlar eslerınuze para vermiyorsanız nasıl harcama yapıyorsunuz merak ediyorum
Olması gereken aile ve evlilik budur senin paran benim param girerse zaten nerde kaldı evlilik bize birer misyonda yüklüyor somluluklar eş olabilmek iyi insani ilişkiler kurabilmek ve saygı bunlar varsa zemin zaten sağlam kendinizi hiç sorgulamayın olması gerekeni zaten yapıyorsunuz ve yaşıyorsunuz mutluluğunuz daim olsun buraya birde maşşallah bırakmak istedim 🧿 sizde kendimle eşimi gördüm

Madem siz de evi geçindireceksiniz seninle niye evlendiniz o zaman 😒.
Mantığa bak.
Sizin anlattığınız olay kadına zulümdür.
Çoğu kadın da bu şekilde yaşıyor. Kadının çalışması ekonomik özgürlük sağlamadı aksine erkeklere yaradı. :KK43:
Ben tam tersini düşünüyorum. Arada kalan kadınlar bu çileyi çekiyor. Eskiden erkekler hiç iş yapmazdı, artık çoğu iş yapıyor. Yapmazsa kapı orada diye gösteriyor elinde mesleği olan kadın. Paşa paşa yola gelecekler. Ben bir sonraki jenerasyondan çok umutluyum.

Sizin yaptığınız mantıklı hem ev işi hem maddiyat işi bölümü. Ben kendime çalışırım eve adam bakacak banane diyende az çakal değil hani:KK48:

ben calistigim donemde ortak hesap acip kullanmayi istemistim ama esim sicak bakmamisti heralde yeni evliyiz diye
simdi calissam ayni sizin gibi yaparim

Kocasına göre değişir bacım.
Bir de kadınına göre de değişir :KK53:

Ben çalışmıyorum,evin tüm masrafları esime ait. Bir kredi kartım var. Limitini bilmiyorum.Yani beyefendinin kartı. Mutfak ve evin deterjan vs bidi bidilarini ordan çekerim. Genelde market alisverisini ben yaparım. Bazen esim çıktığında yapar
Bugunde kendime alışveriş yaptım .
Onun harici nakitte alırım,bozuk para kumbaram var.
Kâğıt paralarimi ortalikta gezdirmem saklarim. 1 ay gram 1 ay ceyrek alıyorum duruma gore. Ust uste ceyrek aldığım da oluyor.
Ama bozuk para kumbarasini kaldircam ortadan kendisine kargo geliyor falan içinden alıyor bazen. :sinirli:
Eğer calissaydim da ortak hesap isine girmezdim..benim esimin sirketi var kazandığını bilmem o yuzden . Zaten söylemez bazi erkekler böyle işte.
Bir de calissaydim belkiiii bir tek mutfak alisverisini yapardim ya da ayda 1 kez yemek ismarlardim.

Ben tam tersini düşünüyorum. Arada kalan kadınlar bu çileyi çekiyor. Eskiden erkekler hiç iş yapmazdı, artık çoğu iş yapıyor. Yapmazsa kapı orada diye gösteriyor elinde mesleği olan kadın. Paşa paşa yola gelecekler. Ben bir sonraki jenerasyondan çok umutluyum.
Ben çalışmıyorum ama yeri gelince restimi de çekiyorum.
Bekarliktan fazla sorumluluk alacaksam niye evlendim seninle diyorum.
Ev ikimizin çocuklar ikimizin.
Ama bunu söyleyemeyen bir sürü çalışan kadın tanıyorum. 🤷‍♀️

ben o tür evlilikleri evlilik olarak görmüyorum mesela.
tamamen birlikte yaşama sözleşmesi.
ev arkadaşı gibi

Back
X