Burdaki yazıları okuyunca evliliği bir daha düşündüm yardım!!!

seker_89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
205
0
96
36
İstanbul
Merhaba bende bu siteye yeni üye oldum burda bi cok sey var üzüntüler sıkıntılar sevinçler
kısmet olursa bende bu yaz evliliği düşünürum ama kafam cok karıstı burda bişeyler okuduktan snra evliliğin bu kadar zor ve karmasık oldugunu acıkcası bilmiyordum erkek arkadasımla ben farklı kültürdeniz o biraz kıskanc ama ailesi cok rahat ve serbest evlenince degişicegini umuyorum ve kaynanamla aynı binada oturmayı düşünüoruz aslında ben deil o düşünüo bana göre melek bile olsa yakın oturulmaz ii olmak varken kötü olmakta var tabiii evli olanlardan birer fikir almak istiorum evlilik deyince neler yapılması lasım 2 tarafıda hoş tutmak için kocanı elde tutmak için yanii kısacası mutlu bi aile olmak için simdiden fikir veren herkese tesekkürler eeeee ögrenmek lasım kiii yanlıs yapılmasın :1hug::1hug::1hug:

lütfen şu,evlenince değişir düşüncesini bir kenara bırakın..evlenipte kim değişmiş Allah aşkına..herkes böyle düşünüyor,bu düşünce ile evleniyor,sonrada vayyyy böyle oldu deniliyor,bile bile lades deniyor...ilk ders benden olsun sana.)

evlenirken ne gibi beklentiler içine girdin hayalcimi gerçekcimisin?

ev işleri, yemek ,işleri bunların çoğu bayana kalıyor sanmaki adam ucundan tutup sana yardım edecek etsede cicim aylarında,
sonra kaynana ile beraber oturmalar hergün ya size gelecek yada siz ona gideceksiniz

ve erkekler evlendikten sonra anne manyağı oluyorlar senin sözünü değil annesinin ağzına bakıyorlar,buda zoruna gitmesin çoğunluk olarak ,

tabi erkeğin olgunluğu ne kadar bilemem ama karışmalar onun ailesinden mutlaka olacak

bunlara katlanmaya hazırmısın?

bekar gibi asla olamıyacaksın ,

evlenirken beklentilerin ne?

İlla hayatımızda biri olucak bence herkes elinde sonunda bi insanla beraber bi yuva kurucak ama bunun en sorunsuz sekilde ii anlaşarak gecmesi herkesin istegidir beklentilerime gelince yalansız mutlu veee aldatma olmayan bi evlilik aslında erkek arkadasıma cok güveniorum ama kimseye cok güvenilmezmiş burda okuduklarımdan bunu anladım cok fazla anne manyagı deil tabi bu evlendikten snra ne olur bilinmez suan varsa yoksa benım hayatında ilerde böle olmucagını düşünmeye basladım ayy burdaki yazıları okuyunca daha fazla düşünmeye basladım delikafaduldendelikafadulden

evlenince hiç bir erkek değişmez..

asla ailesine yakın olma.. benim kaynanam ve kayın babam dünya iyisidir ama yakın olsak yakamızı bırakmayacaklardı bunu biliyorum iyiki ayrı uturuyorum diyorum

çat kapı gelip dururlar hergün bize gel derler yorgunsun argınsın dinlemezler.. bence ayrı otur.

bende ayrı istiyorum ama kiraya gitmektense kendi evinde rahat olursun diolar evini satıp ev alsınlar diorum binaya yabancı sokmak gibi bi adetleri yok komple binada amcası dedeleri var kafam karısık bu konudaaaaaaa

bende ayrı istiyorum ama kiraya gitmektense kendi evinde rahat olursun diolar evini satıp ev alsınlar diorum binaya yabancı sokmak gibi bi adetleri yok komple binada amcası dedeleri var kafam karısık bu konudaaaaaaa

çok tatsız olaylar olur sanırım onlara hep uyum sağlamak zorunda kalacaksın

ikiniz tek başına hareket edemiyeceksiniz mutlaka akıl vermeler olur

idarecimisin yoksa özgürlükçümüsün

nişanlın büyükleri çokmu sayar onların dediğini mutlaka yaparmı?

Birincisi, nesrin111 benden önce yazmış ama tekrar edeyim. Kimse evlendi diye değişmez, hele hele kıskançlık hiç değişmez. Eğer sizi huzursuz eden bir kıskançlığı varsa devam edeceğinden emin olabilirsiniz. Hatta bu kıskançlık sizin aileniz ile olan ilişkileriniz gibi farklı alanlara yayılarak da büyüyecektir.
ıkincisi, asla anne ile aynı apartmanda oturmayın. Bu insanların iyiliği kötülüğü ile ilgili değil, bakın zaten "anne" dedim, sizin anneniz de olsa kayınvalideniz de olsa; herkes kendi evini bilsin.
Üçüncüsü de, eşinizin ailesi ile farklı kültürlerden geliyoruz demişsiniz. Nasıl bir farklılık bilemiyorum tabi ama bu farklılıktan çok; eşinizin ya da ailesinin veya sizin ya da ailenizin kuracağınız yeni aileye kendi kültürünü dayatma niyeti olup olmaması daha önemli bir kriter. Farklılıklar elbet olacak ama bence bu işte taraf olan herkesi iyi tartın, baştan "Herkes kendi bilir." dense bile sonradan "Ben doğruyum." diye diretmeye başlayacak insanlar varsa, evlilik zor yürür.
Ama buna rağmen saygı ve uyum varsa ve bir de aşıksanız evlilik çoook güzel şey, hiç gözünüz korkmasın. Karşışıklı güç savaşı yapılmadığında evlilik evcilik oyunu kadar keyifli ve sakin olabiliyor.
Mutuluklar dilerim.

ben olsam hayatta kaynanamlarla ayni binada oturmam

buradaki yazilarin senin de basina gelecek diye bir sey yok ama olabilir de.. o yuzden önceden tedbirini alman lazim

kira da olsa kendi evinizde oturun bence canım..
aile apartmanıymış baksana dedeler amcalar falan..zorluk çekersin..

çiftlerin yaptığı en büyük hata. evlenince eşim değişir mantığıdır.Niye değişsin kardeşim....
Kayınvalidemle çok iyidir aram çokda severim ben bile alt üst oturmak istemem.
Altından olsa olmaz.. kafanın rahat olmasını istiyorsan arada mesafe olması lazım.
Kimse evlilikelrini gğllik gülistanlık yaşamıyor, bi insanı idare etmek çok zor, kadın olarak heve evlilklerde en çok yıpranan, fedakarlık yapmak zorunda olan hep kadındır.
Çok büyük beklentiler içinde evlenme. Tepe taklak olursun.....şakkıdı

Cok asırı bi kıskanclıgı yok ufak tefek sey aslında ve benım bunalıcagım türden deil onu belirteyim... ve ailesine saygılıdır ama onların sözüyle hiç bi zaman yürümez ailevi kültür derken ben malatyalıyım o bosnak adetleri biraz agır... benımde düşüncem su ayrı eve cıkamasak bile eger arada bi sorun oldugu gibi cıkılır suan öle düşünüorum vee bi erkek bana göre annesinin ve esinin yerini ayırması lasım bazı erkeklerde bu yok bisde suanlık öle bi sorun yok ama dedigim gibi ilerde ne olur neler yasanır bilinmez cok seviorum ve asıgım vee bu bence iki kişinin hayatını tek kişilik bi hayat yapmakta onun annesi yada benım annem hiç fark etmes dısardan sölenicek her söze karsıyım ne olursa olsun bisim hayatımız ama burda okuduklarımda kaynanam laf söleyip kocamı bana doldurdu demişler böle seyler yasarmıyım bilmiorum yasamamak için neler yapılmalıı

tabiki saygıda kusur etmes ama kimsenin dedigiylede haraket etmez ve idareciyimdir
her insanın bi sınırı vardır zorlamazsalar bu sınırı hiç bişey demem ama zorlarsalar o zaman olucakları düşünmek bile istemem

ema1
sana abla dicem sanırım yasca benden büyüksün özel mesaj atamıorum suan ama aslaa burdaki kimseye darılmam ben zaten buraya sizden bişeyler ögrenemk için bişeyleri size danısmak için üye oldum aksine bana yardımcı olup konustugunuz için cok tesekkür ederim a.s.

cnm herkesin kocası evliliği bir olabilir mi ? ama sen erkek arkadasının huyuna suyuna göre nasıl olacagını az cok biliosundur bunda korkulcak bişi yok
kayınvalide olayına gelince.. benimde kayınvalidem cidden melek giibi diyebilirim karşılıklı oturuyoduk ama olmadı içiçe olmuyor bana her misafir geldiğinde eşim istiyoki anneside gelsin istemiyorum gelmesin denilmiyor herkesle yapacagım muhabbet ayrı bi kac kez böle dedim yavas yavas kestim ayagını ama bu seferde gece balkonda oturuyoruz annem evde tek babam daha eve gelmemiş anne hadi gel offf istemiyorumm diyememmm kadının bi zararı yok ama içiçeyiz ve ben eşime sinir oluyorum bu en basit örnek ben zaten taşındım hatta abarttım şimdide kimse gelemiyor cok uzaga tasındım kaydirigubbakcemile3
mutlu evliliğin sırrı falan yok mutlu evliliğin ana kuralları sevgi saygı sadakat bunlardan biri eksik olursa evliliğin sadece adı evlilik olarak kalır 4 duvar arasında işte burada okudukların yaşanır
eğer evlenecegin kişiyle birbirinizi sevip sayıyorsanız ki saygı cok cok önemli ( çiftler birbirine argo kelimeler kullanırlar ya sinirrrr olurumm ) sadakatse başlı başına önem taşıyor e zaten seviyosunuz birbirinize daha korkulcak ne var ki...

yaaa bide benım ki devamlı misafir ve kalabalık sevmez hattaa ben diom ki eeee annenlerle aynı yerde oturcas gelicekler diom ben kovarım dio hafta içi akşamları bize kimse gelmesin hafta sonu gelsinler ama öle 12 ye kadar oturmasınlar dio bende dedim ki kapıya yazı asarsın gelenlerde ona göre gelip otururlar :teytey::teytey:

aresim haklı zaten eşe saygı beraberinde yuvaya saygıyı da getiriyor o zaman da karşıdaki kişi kadın erkek fark etmez kendilerinin de yeni bir ailesi olduğunu anlıyor

bende aynı korkuları yasadım uzun bı süre..cevremdeki evlilikler,annem babam dahil,güzel ornekler degildi..uzunca bı süre evlenmiycem dedim korktum..ama snr düşündüm;esimi tanıyacak olan benim,ailesini tanıyacak olan benim,kendi ailemi tanıyacak olan benim,e kendimide en iyi yine kendim tanırım..cevremdeki kötü örneklerden dersler çıkarmaya çalıştım..
farklılık her sekilde olucak..iki farklı aile,iki farklı insan..benim bakış acıma göre bayanlar orta yolu bulmalı..yuvayı dısı kuş yapar hesabı..bizdeki sorumluluk daha fazla bu yüzden..hep makul olup her konuda bı orta yol bulmak bize düşüyor..ben biraz evlilik konusunda geri düşünüyorum galiba..erkek çalışır eve para getirir kadın evin düzenini saglar..gibi bı mantığım var..bı evliliğin bel kemiği kadindir..bana göre..
ailesiyle aynı apt da oturmak benimde istemediğim bir şey olurdu ama mecbursam bı denerdim..belkide hiç karismiycaklar..ben denerdim suan sorun yapmazdim..
dediğim gibi olay sende bitiyor,idareciyim demissin öyle de olmak lazım..azcik kocanı,azcik ailesini,azcik aileni..hep idare ediceksin :)
sana mutluluklar diliyorum umarım hersey gönlünce olur..bol şanslar :))

saollll canım bnm inş. sende cok mutlu olursun ve sanırım senle aynı seyleri düşünüoz benım cevremdede cok ii evlilik yapan yok buna annem ve babamda dahilll bu yüzden burdaki evli ablalarımdan fikir almak istiorum cnkü ben ailem ve etrafımdakiler gibi bi evlilik yapmak istemiorum herkezzzzzzz mutlu olsun istiorum

olumsuzluklardan ders alicaz canım :)) aynı hataları yapmamaya calisicaz..esimizi bu kötü örneklerden aldığımız derslere göre secicez..annem bana bazen ne kdr sanslisin yaşanabilecek en kötü seyleri gördün diyor..belkide doğru..her olasılığı artık görebiliyorum,yapmaz diyip körü körüne güvenmiyorum hayal kırıklığı yaşamamak için açık kapı bırakıyorum,toz pembe bakmıyorum..belki kötü belki iyi henüz bilmiyorum yasadikca gorucem :) ama en basitinden erkek arkadasımdan önce artık ailesine daha çok dikkat ediyorum,aile iliskilerine,ben bu aileyle yapabilirmiyim diye..evlencegim erkeğin ailesinin ne kdr önemli olduğunu öğrendim artık :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…