Bir estetik cerraha sordum kıkırdak erimesi olayını. Her ameliyatta risk olduğunu ama riskin yüzdesine göre hareket etmek gerektiğini söyledi. Kıkırdak erimesi riski varmış ama düşükmüş, yüzde 30 40 falan değil yani.
Yalnız her estetikçinin revizyon yapmadığı, yapanların da her burnu kabul etmediğini söyledi. Hatta daha önce ameliyat eden doktora göre de reddediyorlarmış. Mesela ahmetin yaptığı burnu almıyorlarmış.
Daha önceki ameliyatta burnun fizyolojisi değiştirildiği için tam olarak ne olduğunu ameliyatta açınca görüyorlarmış. Bazılarını da tam düzeltme şansı olmuyormuş.
Aslında olay ne biliyor musun, hani isim yapmak isteyen avukat kaybedebileceği davayı almak istemez ya işte o. Risk almak istemiyorlar ki adları kötü anılmasın.
Bir arkadaşın dediği gibi kıkırdak erimesi olayı dolaşım sistemiyle de bağlantılı, sigara içenlerde oluyor genelde.
Sana olumsuz konuşan doktorların işi biraz da yokuşa sürdüğünü düşünüyorum. O kadar bekleyen hasta varken, zor ve riskli bir burunla uğraşmak istemiyorlar. Yoksa düzeltilemeyecek bir şey olduğunu sanmıyorum. En azından şu anki halinden iyileştirilebilir.