burnumdan soluyorum!!!!!

insanlar bazen nasıl nimetlere sahip olduklarının farkına varamıyorlar.

al benden de o kadar. ;Valla biz şimdi 10 yıl krediyle ev alıcaz, erkek tarafı cebinden 100 lira veremiyo maddi durumları yok. Ben konuyu açan arkadasın yerinde olsam o evde bir kaç yıl oturur, üzerine para biriktirir sonra ilerde o evi satar daha iyisini alırdım. Madem beğenmiyor.

Valla 3 yıl düğün kredisi ödedik eşimle. Demekki bizim yerimizde olsa haliçten atacakmış kendisini

evet arkadaşımızın tarzı kötü olabilir ama kayınpederi önce bakın bu ev güzel demiş, sonra beğenilmemiş söylenmiş neden beğenilmeyince bozulmuş anlamadım. o zaman ev alacağını söylemeden sürpriz yaptım size ev aldım deseymiş. hem oğlu hem gelini beğenmemiş neden böyle bir hata ve inat yapıp almış onu neden sorgulamıyorsunuz da arkadaşımızın sinirinden ters konuştuğunu anlamayıp nankörlükle suçluyorsunuz? onu bulamayanların içinde bende varım ve hiç sizlerin dediği gibi bakmadım biraz sağduyulu eleştiri yapsanız!!!!!!

arkadaşım boş ver pürüz çıkarma nişanlınla güzel günler geçirmene bak. belki sen bişey demeden ev meseleniz halolur geçer. yeri geldiğinde de kayınpederine ne kadar büyük hata yapıp seni ne kadar üzdüğünü anlatırsın. boş ver.

Bakın arkadaşlar, kimse beni sokakta bulmadı.Benim üstüme o adamın aldığı evden çok daha güzel bi ev var zaten babam sağolsun..Ben afedersiniz "k.çıma giyecek don bulamazken" insanlardan çok şey bekliyo değilim..Ben paraya pula takık olsam başka türlü olurdu zaten.

Ben hiçbi zaman bunlarla çıkmadım insanların karşılarına, onlara benim ailem de çok iyi niyet gösterdi.Şu kadar takı istiyoruz şurda oturcaklar şunu alın bunu alın kimse demedi. Gerçekten de hiçbi talebimiz olmadı.Kendileri dedi ev alıcaz diye zaten.Ne babam zorluk çıkardı kötü davrandı ne de annem.Ama onca şeye rağmen adamın hala bu şekilde davranması çok sinirlerimi bozdu.

İşte bu yüzden ya o evde birkaç yıl oturup üzerine para biriktirip daha güzel(yemek kokmayan, güneş gören) bir ev alacaksınız ya da o evi kiraya verip siz başka evde oturacaksınız. Kayınpeder size gıcıklık olsun diye yamıyordur. Yaşlılar biraz dik kafalı olur. Güzelce konuşup anlatsaydınız, bütçeniz ne kadar olmadı biz o bütçeye uygun 3+1 değil de 2+1 ev bakalım deseymişiniz keşke. Baba oğul arasında iletişim kopukluğu var belli. Ben amcaya kızdım ama. Ne gerek var yeni evlenecekler alsınlar kedi evlerini. Peşinatta yardım edersin ama direk ev vermek bence gereksiz. İnsan kendi evini kendi emeğiyle kurmalı bence.

Arkadasım madem öle babanızın size aldığı evde oturun. O evi istemiyoruz diyin olsun bitsin. amca da versin o evi kiraya. Hem nişanlın da istemiyormuş zaten o evi. Adamın parası bol demekki kimseye sormadan ev almış. Sence nişanlında da suç yokmu. Bence o babasına bişey diyememişki o ev alınmış.

bencede elindeki nimetin farkında değilsin
senin yerinde ben olsaydım hiç sorun çıkarmadan gider o evde otururdum
ilerde durumumu daha iyi bir hale getirdikten sonra satar içime sineni alırdım
öyle aileler varki çöp bile almıyolar nehali varsa görsün hesabı
siz şanslı olanlardansınız kıymetini bilin

Anne-babaların tutumlarını yargılamak yerine onların açısından bakmak gerekiyor bence. Onların bakış açılarıyla bizimki nasıl bir olsun, aramızda bir ömürlük yaşanmışlık farkı var sonuçta...

Kim bilir kaç yaşına gelmiş adamcağız, kim bilir kaç çocuk okutmuş/büyütmüş, neler görmüş, neler çekmiş... Tam rahat edeceği, hayatını yaşayacağı yıllarında da elinde avucunda ne varsa oğluna vermiş ve siz saygı duyacağınıza burun kıvırıyorsunuz.Siz farkında değilsiniz ama sizin burun kıvırdığınız şey için insanlar yıllarca çalışıyor, yemiyip-içmeyip tabir yerindeyse yaşamayıp birikim yapıyor.

Beyenmiyorsanız kendi imkanlarınızla tuttuğunuz evde yaşayıp kirasını alırsınız ya da bir süre bu evde oturur gerekli birikim sağlandığında dilediğiniz eve çıkarsınız, aileyle böyle yüz göz olmaya değecek bir konu değil bu, üstelik bu kadar çözüm yolu varken...

Ayrıca çok afedersiniz ama çalışmayan bir bayan olarak (ekonomik bakımdan eşine bağlı) bu kadar sert çıkış yapabilmeniz çok ilginç, kayınbabanız ''Senin ailen ne verdi sana ?'' derse ne diyeceksiniz?

Evet şükretmelisin, çünkü bizler her an her dakika şükrediyoruz. Biz hiç sinirlenmiyoruz biliyor musun? Çünkü sinirlendiğimizde biliyoruz ki bizden ne kötü durumda olanlar var... Senin hiç hakkın yok sinirlenmeye, adam size gidin eve bakın demiş beğenmemişsiniz ama gitmiş o evi size almış sormaya bile gerek duymadan... Püüü sana ne kadar ayıp ettin sen şimdi hem yaşamak istemediğin bi evde ben burayı istemiyorum diye dayatıyosun hem de gelmiş burda bize anlatıyosun Ayıp çok ayıp.... Sen hangi hakla başka bir evde yaşamak istiyorsun ki ben anlamadım sen mecbursun başkasının beğendiği evde yaşamaya...

Şükret biraz şükret bak bizler nasılız biraz örnek al...

Şöyle düşünelim.
Bir arkadaşınız size düğün hediyesi almak istiyor.
Size soruyor, ben şu mağazada " kırmızı bir ekmek kızartma makinesi beğendim sen de bak beğenirsem alayım" diyor.
Siz gidiyorsunuz bakıyorsunuz, ama kırmızı değil de mavi olanı alabilirsin diyorsunuz. Aynı para.
Buna rağmen arkadaşınız kırmızı ekmek kızarma makinesini alırsa? Size sormasının ne anlamı kalır?

Şükür edilir tamam, bulamayan vardır...İnsanlar ne sıkıntılar yaşıyor ama...

Hali hazırda bir para var, bu para ile "adam oğluna ev almak istiyor" --güzell çok güzel bir düşünce...takdire şayan.
Ama elindeki parayı, doğru değerlendiremeyip daha iyi bir ev alınabilecekken almayıp yanlış değerlendiriyor,
hem de oğlunu beğenmediği bir evde oturmaya mecbur bırakıyor....

Ama o iyilik meleği...
Yok böyle bir şey...
Adam alicengiz oyunu oynamış...

Para benim düdük de benim diyor. Almasa daha iyi.. Daha dürüstçe olur. Bu aldım ama onlar beğenmedi ben de sattım parasını yedim demek için yapıyor muhtemelen

Konu sahibi arkadaşım seni inanamıyacağın kadar iyi anlıyorum çünkü bende yeni evliyim.Biz evimizi borç harç kendimiz aldık kayınpederim elini cebine hiç atmadı,aramamıza da hiç yardımcı olmadı.
Sağolsun kayınvalidem yardımcı oldu ev arama sürecimizde ama onuda inan burnumuzdan getirdi.Gittiğimiz hiç bir evi beğenmedi üstünede illa bana yakın olacaksınız diyip bizi 1 mahalle öteye çıkarmadı.
Yeni bina bulamadık doğal olarak ne depresyon süreçleri atlattım,ne kadar sinirlendim bir ben bilirim bir Allah.
İnsan evlenirken herşey içine sinsin istiyor.Sonuçta sevdiğin adamla evleniyorsun, istediğin gibi bir evin,istediğin gibi eşyaların olsun istiyorsun.Bazen aileler yardım edeceklerine köstek oluyorlar.Biz çok şükür atlattık bu süreçleri... eşim inşaatta olan bir binadan aldı daireyi biz evlenenene kadar adam ilk bizim daireyi bitirip teslim etti.
Kayınbabanla başta ev alınsın diye konuştuysanız ailece büyük ihtimalle gıcıklığına yapmıştır ''ben aldım görevimi yaptım'' der gibi.
Eğer kendi dediyse ''evinizi alacağım'' diye beğenmemiş olmana sinirlenmiş inat yapmıştır her durumda da ben kayınbabanı masum göremedim.Evi aldıysa; tapuda oğlunun üzerineyse evi acil satışa çıkarın.
Ben açıkçası diğer arkadaşların neden ''kaprisli gelin modundasın'' dediklerini anlayamadım.Zira tabi ki kimse kimseye yardım etmek zorunda değil etmeyen ve köstek olanda çok.Ama'' bu durum böyle madem ben herşeyi kabul ederim'' demekte herkese göre değil.Hiç kimse standart bir karaktere sahip değil.Bazıları böyle düşünür Allah razı olsun der.Bazıları da bu emrivakiyi kabul etmez.
Ben de olsam etmezdim ki etmedim de zaten.Ozaman nikah tarihini geciktirelim uygun bir yer bulana kadar dedim.İnanamazsın o yeni daire işini eşimle bu konuşmayı yaptıktan 1 hafta sonra ayarladı zerre gecikme yaşamadık tarihte.
Ama unutma sen kayınbabanın yaptığı emrivakiye kızarken benzer bir emrivakide sen yapıyorsun o sırada ve kayınbaban bir ev işini dahi inatla kafasına göre yapıyorsa bu yaptığının ters tepme ihtimali de var.Yani sonuçları ilişkinizede zarar verebilir.Ben her şeyi göze aldım diyorsan tavsiyem ters tepkiler vermeden eşine bu işi hallettirmen.Ama X bunu kabul etmiyor vs gibi değil biz bu evi beğenmedik,bize uygun değil gibi konuşursa daha uygun olacaktır.Umarım nişanlın arkanda durur ve bu sorunları bir an önce atlatırsınız

Benim kayınpederim istanbulun kötü denebilecek semtlerinden birinden (site içerisinden) bir ev almış
-oysa ki maddi anlamda hiçbir şeye ihtiyacı olmayan ve cidden çok uç noktada olan birisi-
bir süre geçtikten sonra
hadi gelin size aldığım evi göstereyim dedi
dediğin gibi 3+1 ara kat vs ama her şey eve girene kadar.
kapıdan çıktığın an apt.da yaşayanları gör,
oradan çık vesait akşam hiçbir yere yok
ve öyle bir mahalle ki anlatamam sana ..
nedeni ise o dönem nişanlım aile şirketlerinde çalışıyor,
oraya yakınmış, sabah işe geç kalmaz akşam eve erken gelirmiş diye..
oysa hem benim ailem hem kendileri aynı semtte..
keşke bizimkide orda olsaydı, oranın şusu var böyle bilmem ne derken
adam evi kiraya verdi
biz ayrılık gibi sıkıntılar yaşadık
şimdi nerede nasıl yaşayacağız
ev tutmak bir dert, kira ödemeyecek olsa neyse
ancak o kadar parayı havaya vereceğiz diye
bir sıkıntının içine girdik ki...
şimdi keşke öyle sorunlar çıkarmasaydık, en azından kira ödemeyecektik,
huzurlu bir şekilde oturuyor olacaktık evimizde diye düşünüyorum.
nişanlını seviyorsan her şeyi boşver, evet haklısın ama bi de benim durumuma bak şimdi..
bazen seçme hakkı verilmiyor ne yazık ki
evmiş eşyaymış bir süre sorun etme
ilerde hayatın ne getireceği belli olmaz.
umarım ağzınızın tadı kaçmadan halledersiniz.

Son düzenleme:
Yemin ediyorum içim şişti ya.
Güzelim bak,şimdi adam niyetlenmiş,özenmiş ev almış size.EV.
Hadi senin istemediğin,bunu da defalarca belirttiğin halde yine aynı ev alınmış.Kabul,bak haklısın burda bişey diyemem.
Ama adam kötülük yapmamış ya.Siz beğenmediniz diye gücenmiş,inat yapmış ama kötülük değil.
Sen kayınpederine burdan çemkirip duruyosun ama sende az çirkef değilsin.
Yok nikah ertelemeler,bilmem neler.bu ne ya?
15 yaşında mısın?

Kötülük yapacak adam,sittin sene ev filan almazdı size,hadi onu geçtim atardı o parayı cebe..ne haliniz varsa görün derdi.Yine de almış lan.Çocuk gibi inat filan etmiş ama almış.
Şimdi bu olayı tatlıya bağlayacak 1001 tane yol varken,sen kalkıp en olmadık yolla çözmeye çalışıyosun.
Nikah erteleyecekmiş!Ya müstakbel kocan " eehh senle mi uğraşcam.inceldiğin yerden kopsun" dese?(-ki ben demiştim bile)
Bence senin kaybedecek bir şeyin yok arkadaşım.
O evlilik olmasa da olur senin için.Kal babanın evinde prensesler gibi yaşa bence.Ya da aç gözlerini,kulağığını da şurda yazılanlara az kulak ver.

Hadi geçmiş olsun.
Kayın ailene Allah'tan gani gani sabır diliyorum.

graceslick arkaadasın;
ağzına sağlık yazan ellerine sağlık..
sımarıklık gibi algılanmasın demiş kusura bakma ama resmen şımarıklık resmen varmı böyle bişey ya adam size ev almış beğenmeyebilirsin içine sinmeyebilir inat yapmıs almıs ama keske almasaymıs hakkaten yazık niye alıyor ki haketmeyene niye alyorsun be adam bak sana burdan çemkiriyo değerli gelinin.. allah razı olsun gene düşünmüşte almıs demiyr da beğenmiyorum falan filan oturma o zaman .. kayınbabanın yerinde olsam 5 kuruş yardım etmem şu saatten sonra ne haliniz varsa görün hadee derim aynen böyle acıdım kocan olcak adama..!!!

Takıldım bu konuya ben.

Konu sahibini "nankörlükle" suçlayarak haksızlık edildiğini düşünüyorum. Dayanamıyorum.

Arkadaşımız, 50 liraya ev alınabilecekken, ben 150 liralık ev beğendim de alınmadı demiyor...

50 liraya severek oturacağımız daha iyi bir ev alabilirdik diyor.

Nankörlük bunun neresinde çözemedim.

Dayatamaz tabi yeni model gelin. Ben senden tarafım...

Gerek yazdıkların olsun, gerekse sergilediğin duruş takdire şayan. Seni çekemeyen bazı arkadaşlar yok haline şükret, yok bunu bulamayanlar var gibisinden adamı delirtecek yorumlar yapmışlar... İnanırmısın şu an bende senin gibi burnumdan soluyorum, tüylerim diken diken oldu.

Kusura bakmayın ama yuvayı dişi kuş yapar, bu pırlanta gibi kardeşimiz hangi evi yuvaya çevirecek acaba? Pis kokan bu ev mi yuva olacak? Yoksa güneş olmayan dört duvar mı? Biraz halden dertten anlayın.

Bence nişanlın olacak o adama bas tekmeyi gitsin. Daha babası denen adama karşı sesini çıkaramıyor pısırık. Yanlış anlama ama seni pek sallamadıkları için istemediğin evi almışlar. Ev demeye de bin şahit lazım ama neyse... Halbuki ne güzel söylemişin evi değil parasını versinler. Ama yok çok biliyorlar ya illa ev alacaklar! Bu nasıl bir zihniyettir anlamak mümkün değil.

Sakın bu evi sattırmadan evleneyim deme, nikah tarihini alma. Ya bu ev satılıp yerine daha güzeli alınacak ya da bu iş biter... o kadar. Yok işi hala yokuşa sürerlerse hepsine birden bas tekmeyi gitsin.

İnanırmısın senin gibi gelinleri gördükçe yarınlara daha bi umutla bakıyorum. Artık eski zihniyetler çöpe atılmalı. Yeri gelecek evi olmayan evlenemeyecek. Ne o öyle fakir fakir yuva kurma hayalleri, insan biraz haddini bilecek. Senin gibiler sayesinde memleket daha bir ileri gidiyor. Her yönüyle mükemmel bir insansın, özellikle daha evlenmeden kayın babanı sindirmeye çalışman gözlerden kaçmadı.

Bu arada ev kimin üzerine? Kendi üzerine yaptırdığını tahmin ediyorum ama yok değilse ben bu işte art niyet ararım... Neden evlenmeden önce alınıyormuş ev? Yarın bir gün boşansan evden hak iddia edemeyeceksin... Bence bu noktalar çok önemli!

çoğu yaşını almış kişi empati yapamıyor maalesef biraz dikbaşlı oluyor bence kötü niyetli şekilde yapılmış bir şey değil size parayı verse üzerine ekleseniz belki baba tarafı sadece ev alsın dıe biraz para verdi denmesini istememiştir ev aldı densin diye yapmış olabilir ve parası da anca ona yetiyordur. madem sizinde eviniz var kendinize ait bukadar sorun etmeyin bence o alınan ev yatırım olarak dursun. her nekadar istediğiniz evi almamış olsa da hiçte almayabilirdi enazından yardımda bulunmak istemiş. tabiki haklı bulmuyorum kayınpederinizi ama bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünmüyorum biraz eski zamanda yaşamasının verdiği bir durum . yaşlı başlı adam eminim şurayı okusa nekadar gücüne giderdi beğenmeseniz de sizin için bir ev almış sonuçta ,seni yargılamıyorum yanlış anlama tabiki o evde oturacak sensin ama biraz daha ılımlı olmalısın daha evlenmeden aile arası atışmalara başlamayın derim . bu devirde ev almak gerçekten çok zor eğer almasaydı bak bi ev bile almadılar derdin aldı gene yaranamamış gibi. inş daha iyilerine daha güzellerine sahip olursun canım hakkında hayırlısı olsun

Şu kadar takı istiyoruz şurda oturcaklar şunu alın bunu alın kimse demedi. Gerçekten de hiçbi talebimiz olmadı.

bu devirde varmı takı istemeler falan :)) afedersin satın alınan bir mal mısın da ??? hiç bir talebi olmamıs sevdiğin adamla birlikte olcaksın kusura bakma ama samanlık seyran olur sevdiğinle olunca...

nasıl onlar seni alıyorsa sende onların oğullarını alıyorsun :)) sen nasıl değerliysen onların oğluda değerli ... Onlar Onlar Onlar dediğin insanlar ilerde senin ailen olcak farkındasın heralde sen bunu..

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Yer göçtüğü gün tozuyor, kolaydı öyle şimdi bu eve otur sonra yenisine taşın. Bekara boşamak kolay gelirmiş.... Hem seçme hakkı verip hem de bu hakkı gaspeden bi adam gün gelecek o evin satılmasına da müsade edecek... Çok gülerim ben buna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…