burnumdan soluyorum!!!!!

artık bu saçma yorumlara bi nokta koymam gerektiğini düşünüyorum..

siz değil misiniz burda dakka başı konu açıp yok kv altınlara sulandı yok kp para istedi bilmem ne..? kusura bakmayın da herkesin layık olduğu şeyler var hayatta..ben 22 yaşımda evi barkı olmayan işsiz güçsüz bi adamla evlenip iki gün sonra burda bu konuları açan arkadaşlar gibi ağlamaktansa HİÇ EVLENMEM DAHA İYİ..

insanlar beni böyle düşündüğüm için maddiyatçı bulabilirler..ama alakası yok, ben sadece gerçekçiyim..BAZI ARKADAŞLAR ÖNCEKİ KONUMA BAKMIŞLAR.onu da şöyle söyleyim..

BİZ KİMSEDEN EV FALAN İSTEMEDİK..bize kendileri ev alıcaz dediler, biz de sadece dediklerini yapmalarını istedik sonuçta bu işler dalga geçilecek lakayıt baştan savılacak şeyler değil, bi şey söylendiyse yapılmak zorunda.

evet kimsenin alacağı bişeye muhtaç değilim.o evde oturmicam da..çünkü beni kimse sokakta bulmadı kimse böyle baştan savma davranamaz.beni de ailemi de oraya götürüp biz beğenmedik dediğimiz halde dalga geçer gibi gidip alamaz..

sevgi tabi ki çok önemli bişey.ama hayatın bi de gerçekçi bi kısmı var.10 sene sonra hanginiz kocanıza deliler gibi aşıktınız?

haline şükret diyenler de ayrı..kirada oturuyolarmış bilmem ne..evi olmayan adamla evlenmeseydiniz o zaman arkadaşım, bak burda isyan ediyosunuz bilmem kaç yıldır kiradayım kredi ödüyorum diye..çok mutlusunuz dimi (!) borç harç içinde hala deli gibi aşıksınız kocanıza..yok ya..

evlilik bence maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapılır..şu an yaşadığınız evden çıktığınızda daha mutlu olmayacaksanız pek çok konuda, ne diye evlenilir?

vay anasını sayın seyirciler:27: kk kk olalı böyle ayar görmedi:10::6:
hepiniz aldınız mı cevabınızı,ağaç kavuğundan çıkıp fakir adamlarla evlenen ezikler sizi :1::1::1:

Satın almış dediğinize göre, kendi üzerine almış, kendi evi yani, veriyosa kiraya verin gitsin...niye oğlunun üzerine almamış, oturun diye aldıysa kiraya verin kirada oturun,

günahı boynuna ama sizin beğenmediğinizi bile bile alması parasına kıyamamış gibi geldi, :26:

Nisan alışverişin de beğenmediğimiz seyler alınınca rahatsız oluyoruz. Keske aynı paraya benim beğendiğim alınsaydı diyoruz. Sonuçta Nisan alışverişi de mecburi degil olmasa da olur yapmayanlarda var. Bu da aynı oyle tabi ki kayınpeder OĞLUNA ev almak zorunda degil ama madem alicak aynı paraya beğendikleri bi ev alabilirdi. Ya da verebileceği parayı verip üstünü konu sahibi ve eşi tamamlayıp baska bi ev alabilirlerdi. İyilik yapılırken bile insanların burnunun dikine gitmeleri, parayı verdikleri icin sağduyudan anlayıştan yoksun olmalarını anlamıyorum ben.
Sadece son yorumları okudum ve konu sahibinin son söylediklerine katılmıyorum ama kizmakta haklı baska türlü bi orta yol bulunabilirdi.

aslında kendi sorduğunuz şeyi kendiniz çürütmüşsünüz.evet nişanlımın alacak parası yok, zaten ben onunla para pul için evlenmiyorum..

ayrıca da nişanlım çalıştırmıyo beni, ben yırtındım çalışmak için.

Ben mi çelişiyorum siz mi acaba? :53:Parası pulu için evlenmiyorum diyen kişi ile deminki mesajı yazan aynı kişi mi ?Allah akıl fikir versin artık diyecek başka bir şey yok size yazdıklarınızın bile farkında değilsiniz. Bir de evet herkes gerçekten layık olduğu gibi yaşamayı hak ediyor kimse mesela bana çalış ya da çalışma diyemez bu benim kendi kararımdır .Bir şeyleri yapmak istiyorsam da yaparım yırtınmama gerek kalmaz. :49:

Su yazdiklarini cani gönülden destekliyorum arkadasim. Aynen ya icim sisti bu ne ya harbiden yazma tarzi bile bana 15 yasindaymissin gibi geldi.

Konu sahibi arkadasa:
Sükür et sükürrrrr... Begenmemis olabilirsin ama o senin elinde.
Insan harabe bi evi bile saraya cevirebilir. Senin elinde gelmiyorsa o evi saraya cevirmek sorun sende!

Kayinpederine ve kayinvaliden sana bi iyilik yapmis begenmemek gibi bi lüksün yok senin mecburiyetleri yok cünkü. Herkes kendi cabalariyla ev aliyo siz hazira konuyorsunuz.

PEs yani biraz sükür etmesini ögren.

canım anlattığı gibi bir ev asla saraya çevrilmez
cidden ben de oturdum aynen dediği gibi bir evdi
2 oda havalandırmaya bakıyor mutfak ve salon aydınlatma gibi bir yere
inan ev resmen kokuyordu çünkü havalanmıyor bu ev nasıl saray olabilir
sağlığımı kaybediyordum bebeğim oldu hemen kaçtım oradan her gün ağlıyordum
oda parfümleri vs hiç bir şey fayda etmiyordu ve aşırı derece karanlıktı
gündüzleri bile ışık açık oturuyorduk
ayy hatırladım yine daraldım
yazık günah madem paraları varmış o fiyata gidip düğün paraları da konup daha iyi bir ev alınabilirmiş
bence burda asıl amaç evlenmeden önce evi almak
belki o zamana kadar başka bulamayız diye düşündüler
evlendikten sonra edinilen mallar ortak ya

senin anlama sorunun var heralde? git istemediğin yerde yaşa bakalım böyle boş boş atıp tutabilecek misin?

ne oldu istemediği yerde yaşayan bir çok insan var şırnakta hakkaride tunceli de kocasıyla birlikte giden bir sürü kadın var napsınlar istemediği yerlere gidecekler diye herifimi boşasınlar sinir oldum ya senin gibileri var ya adamın basını yer basını

ne oldu istemediği yerde yaşayan bir çok insan var şırnakta hakkaride tunceli de kocasıyla birlikte giden bir sürü kadın var napsınlar istemediği yerlere gidecekler diye herifimi boşasınlar sinir oldum ya senin gibileri var ya adamın basını yer basını

yaa bırak allah aşkına
bi de aşktan sevgiden dem vuruyolar utanmadan.

bi sonraki doğu tayinimizde herifi boşayım ben
niye duruyorum ki

bana istinyeden ne istinyesi ortaköyden villa alacak biriyle evleniyim

ay öyle mi :)) hayatta herkes kendi tercihlerinden sorumludur şekerim, o boyacıyla evlenenlerin sorunu benim değil :) herkes iyi kötü her şeyin bedelini kendisi öder..
evet düşmez kalkmaz bi allah.o zaman gidip simitçiyle evlenelim belki bigün zengin olur diye..çok merak ediyorum ya gerçekten kendi hayatında da bu kadar şükürcü müsün?
sen ister komik bul ister ciddiye al ister alma.dünyanın her yerinde sosyal sınıflar var.bi doktorun gidip temizlikçiyle evlendiğini gördün mü?ya da bi avukatın boyacıyla :))

üzgünüm ama gerçek bu..haa ayrıca ne demişler sen eşşeğini sağlama bağla sonra allaha emanet et..
neyse konumuz bu değildi ama bence asıl komik olan sensin. hayat bu kadar toz pembe olsaydı keşke.

evlineceğin kişi şu an simitçi olmayabilir ama sonradan olmıcanı bilemezsin ki? hem konu sahibi olarak neden bu kadar agrasifsin herkes kendi bakış açısıyla kendi objektifinden bişeler sölemiş insanlara bu kadar sert şekilde cevap vermen hoş diil bence...
konuna gelirsekte beğenilmeyen bi ev alınmalımıydı? tek yönlü düşünürsek evet alınmamalıydı fakat o ev kimin üstüne şu an kayınpederinin öle diilmi adam belki ilerisi için farklı şeyler düşünüo o evi yatırım amaçlı aldı belki siz o evde kira ödemeden para biriktirin rahat rahat ev alın diye size sunmuş......
ama konu içinde sölediğiniz herkes LAYIĞINI BULUR lafı hoş olmamış arkadaşım...... 1 saat sonra başımıza neler gelceğini bilemeyiz ki o zman sizde böle bi aileylemi layığınızı buldunuz?
ne oldun diil ne olcam demeli insan umarım herşey gönlünce olur ama sen hep seninle oldugu sürece...?

artık bu saçma yorumlara bi nokta koymam gerektiğini düşünüyorum..

siz değil misiniz burda dakka başı konu açıp yok kv altınlara sulandı yok kp para istedi bilmem ne..? kusura bakmayın da herkesin layık olduğu şeyler var hayatta..ben 22 yaşımda evi barkı olmayan işsiz güçsüz bi adamla evlenip iki gün sonra burda bu konuları açan arkadaşlar gibi ağlamaktansa HİÇ EVLENMEM DAHA İYİ..

insanlar beni böyle düşündüğüm için maddiyatçı bulabilirler..ama alakası yok, ben sadece gerçekçiyim..BAZI ARKADAŞLAR ÖNCEKİ KONUMA BAKMIŞLAR.onu da şöyle söyleyim..

BİZ KİMSEDEN EV FALAN İSTEMEDİK..bize kendileri ev alıcaz dediler, biz de sadece dediklerini yapmalarını istedik sonuçta bu işler dalga geçilecek lakayıt baştan savılacak şeyler değil, bi şey söylendiyse yapılmak zorunda.

evet kimsenin alacağı bişeye muhtaç değilim.o evde oturmicam da..çünkü beni kimse sokakta bulmadı kimse böyle baştan savma davranamaz.beni de ailemi de oraya götürüp biz beğenmedik dediğimiz halde dalga geçer gibi gidip alamaz..

sevgi tabi ki çok önemli bişey.ama hayatın bi de gerçekçi bi kısmı var.10 sene sonra hanginiz kocanıza deliler gibi aşıktınız?

haline şükret diyenler de ayrı..kirada oturuyolarmış bilmem ne..evi olmayan adamla evlenmeseydiniz o zaman arkadaşım, bak burda isyan ediyosunuz bilmem kaç yıldır kiradayım kredi ödüyorum diye..çok mutlusunuz dimi (!) borç harç içinde hala deli gibi aşıksınız kocanıza..yok ya..

evlilik bence maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapılır..şu an yaşadığınız evden çıktığınızda daha mutlu olmayacaksanız pek çok konuda, ne diye evlenilir?

Şu yorumu görene kadar size hak veriyordum ama bu yorumdan sonra sizin de iyi niyetinize inanmıyorum...
Kayıpederinizi dinlemek lazım bir de...Kim bilir adam neden inat yaptı?:51:

Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter, güvenme malına/parana bir kıvılcım yeter....
Umarım yarın bir gün başınıa bir felaket gelmez...Zira siz kötü günlere layık olmadığınız için, kaldıramaz boşanırsınız:31:

yaa bırak allah aşkına
bi de aşktan sevgiden dem vuruyolar utanmadan.

bi sonraki doğu tayinimizde herifi boşayım ben
niye duruyorum ki

bana istinyeden ne istinyesi ortaköyden villa alacak biriyle evleniyim

heralde boşa gitsin yaramaz o işe :))) napcan ev yok bark yok sıkıntı çok bırak gitsin :))

BI kendine gel arkadas ya yok bilmem boyaci yok bilmem insaatci. Onlarda hakkiyla kazaniyor parayi.

Senin "biyerlerin" rahat edicek diye baska insanlari bu sekilde kücük göremessin. Kendine gel bi ya. Sen kimsin????

Saraylardan mi geliyorsun? Hele ki hic calismamissin, calismanin ne demek oldugunu daha bilmiyorsun.

Git önce bi calis. Emek harcamak neymis, sabahtan aksama kadar onun bunun isinde calismak neymis git bi gör.

Bak o zaman o evi nasilda istersin.

Adam sizi düşünmüş ev almış bazılarının imkanı yok alamıyor ahkamını kesenler çok biliyorsunuz vallahi...
Çoğu kişi nankör kıza bak adam ev almış beğenmiyor diyorsunuz.
Adam gıcıklığına gidip almış resmen benim dediğim olucak beni dinliceksiniz deyip daha şimdiden müdahaleye başlamış.
Gerçekten yardım etmeye niyetli olan insan beğenmediğinizi kaç kere söylediğiniz halde gidip o evi almaz.
Adamın niyeti iyi olsa imkanı yettiği kadar parayı size verip üstünü tamamlamanızı isterdi.

İstemediğin bir şeyi sakın yapma. Hele o evi aldı diye oturma bile adam resmen emirvaki yapıyor evde içine sinmemiş zaten...
Bırak aldığı eve kiracımı koyar evi satar mı ne yaparsa yapsın siz onlardan uzak durun en iyisi, onların yararı değil zararı var daha çok belli.
Sinirlerim bozuk cümleleri kuramıyorum ama bilirim başkasının senin adına karar verip uygulamaya koymasının ne kadar sinir bozucu olduğunu.Kimseye boyun eğme.

evi beğendik alıcaz ama sevgilimin babasının parayı ödemesini bekliyoruz babası evi göreli 4-5 gün oldu annemler her allahın günü hani ev noldu alınmıyo mu, ev yoksa nişan yok bu iş ev olmadan olmaz diyip duruyolar.eve geliyorum meraba demeden önce bunu söylemeye başlıyolar gıcık oluyorum. "

vsvs demiş galiba konu sahibi eski konularda....:26:
------------------------------------------------------------------

ayrıntıları bilemem..
konu sahibi bize gerçekleri ne ölçüde anlattı bilemem..
Ev yoksa nişan da yok..tarzında bir diretme varsa, olay zaten başka boyutta demektir..Ona göre yorumlar da değişir..

-------------------

Ben sadece konu sahibinin ilk mesajına istinaden, arkadaşa sinirlenmekte haklı olduğunu, madem oğluna ev alacak, almışken istediklerini alsaydı..dedim..yani arkadaşın tepkisini haklı buldum.

ama dediğim gibi farklı detaylar varsa konuya başka açıdan bakmak lazım..

keşke bizede böle fırsat verilse ama arkadaşım insanlar bi bayramlık almayı çok görüyo bence bu şansını değerlendir eğer evi beğenmiyorsan da ya kiraya ver yada sat üzerine koy istediği al ama bu devirde bunu bulduğuna ok şkret bence :S

canım anlattığı gibi bir ev asla saraya çevrilmez
cidden ben de oturdum aynen dediği gibi bir evdi
2 oda havalandırmaya bakıyor mutfak ve salon aydınlatma gibi bir yere
inan ev resmen kokuyordu çünkü havalanmıyor bu ev nasıl saray olabilir
sağlığımı kaybediyordum bebeğim oldu hemen kaçtım oradan her gün ağlıyordum
oda parfümleri vs hiç bir şey fayda etmiyordu ve aşırı derece karanlıktı
gündüzleri bile ışık açık oturuyorduk
ayy hatırladım yine daraldım
yazık günah madem paraları varmış o fiyata gidip düğün paraları da konup daha iyi bir ev alınabilirmiş
bence burda asıl amaç evlenmeden önce evi almak
belki o zamana kadar başka bulamayız diye düşündüler
evlendikten sonra edinilen mallar ortak ya

Mesela konu sahibinin burdaki tavri. Herkes birseyler isteyebilir tabiki cok güzelini ister. Yeni ev, yeni esiyalar sonucta evleniyorsun herseyin 4/4 olmasini istersin.
Ama bu sekilde de tepki verilmez ki.

Ben katiyen o evde oturmam. Yok evlenmem daha iyi gibi laflar cok sacma bence. Eger gercekten o evde oturmak istemiyorsa. Nisanlisina söyler gel biz calisip alalim.
Babana tsk ederiz, ellerinden öperiz olur biter der. Ama burda adeta simariklik küstahlik yapiliyo canim o yüzden.

Bide canim senin dedigin evi sen mi aldin yoksa KP mi?

Son sayfaları okuyana kadar seni bir kadın olarak anlayabiliyordum fakat düşünce tarzın kendini ifade edişin kesinlikle problemli.
Eğer sosyal sınıflar varsa; bence sende kendini geliştirememiş, eğitim seviyesi belli bir seviyenin altında birisin.
Maddiyat tabi ki önemli kimse önemsiz diyemez ama bunu bu şekilde temizlikçi ile şu evlenir mi, bu evlenir mi* diye sunman o kadar saygısızca ki...
Çevrenle,Yaşam tarzınla,Hayata bakışınla ilgili bir sorun olduğunu veya sinirden kendini ifade edemeyip yanlış kelimeler kullandığını düşünüyorum. Hem belki de o çooook zengin kişi hizmetçiyle evlenir arkadaşım AŞK böyle birşey çünkü...

Nisan alışverişin de beğenmediğimiz seyler alınınca rahatsız oluyoruz. Keske aynı paraya benim beğendiğim alınsaydı diyoruz. Sonuçta Nisan alışverişi de mecburi degil olmasa da olur yapmayanlarda var. Bu da aynı oyle tabi ki kayınpeder OĞLUNA ev almak zorunda degil ama madem alicak aynı paraya beğendikleri bi ev alabilirdi. Ya da verebileceği parayı verip üstünü konu sahibi ve eşi tamamlayıp baska bi ev alabilirlerdi. İyilik yapılırken bile insanların burnunun dikine gitmeleri, parayı verdikleri icin sağduyudan anlayıştan yoksun olmalarını anlamıyorum ben.
Sadece son yorumları okudum ve konu sahibinin son söylediklerine katılmıyorum ama kizmakta haklı baska türlü bi orta yol bulunabilirdi.

ben de bunu demek istedim aynen..:40:

ama konu, kayınpeder sana ev almak zorunda mı? onu bulamayanlar da var, çalış kendin al...a gelmiş..:27:

konuyu saptırmayın kızlaaarr....:6::6::6::37:

Önceki konularda bunlar geçiyor,
şimdi sevgilimin parası pulu alacak durumu yok diyor,
benim kafam çok karıştı!!!..

"selam kızlar, aklım baya bi karışık halde.sevgilim 2 ay önce yeni araba aldı ama 2.el 170 milyara aldı.kendisi ticaretle uğraşıyo durumu da iyi, ama bu arabayı alacak kadar para kazanmıyo söylediğine göre annesine miras kalmış ve o parayla almış.

babası daha bunlar çok küçükken annesiyle ayrılmış.benim edindiğim izlenime göre bu biraz evin babası pozisyonuna geçmiş babanın yokluğundan.

sevgilim çok sinirli bi anda patlıyor, yıllar önce içkiyi bırakmış tövbe etmiş içmiyor.acaba diyorum yarın bigün tekrar başlar mı, içki içmesi bi sorun değil ama içki içtiğinde açıkçası beni dövebilecek noktaya bile gelebileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back
X