• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burs alamazsam işim zor.. :(

llllpocahontasllll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
413
0
0
Diğer
kızlar ya şu sıralar çok gerginim, istediğim şehirde kazandığım üniversiteye sevinemiyorum.
maddi konular nasıl olacak diye endişeleniyorum, eğer hiç burs çıkmazsa işim çok zor.
annem ve babam ayrı, babam pek katkı sağlamıyor, ayda bir 50 lira, 100 lira falan veriyor.
üniversite konusunda ağzını açmıyor her ay gönderirim gibisinden. kendi evinde oturuyor, maaşı da gayet iyi ek gelirlerle. (normalde asgari ücret görünüyor)
annemin de eline para geçiyor bir yerlerden ama kredisini, sigortasını vesaire ödüyor.

burs çıkmazsa işim çok zor..
sıralamada 3 binlerdeyim, puanım 466. öğretmenlik okuyacağım -ingilizce.
burs verirler mi bana sizce.. :(

kyk, kaymakamlık, başka kurumlara falan başvurdum ama çıkmaz diye çok korkuyorum.

canım direkt bir avukatla görüşüyorsun

nafaka davası açıyorsun

benımkıde senın gibi davranmaya kalktı tehdit ettim vermezsen dava açıcam diye tıkır tıkır ödedi her ay

bu arada geçmişe dönük nafakanı birikmişleride topluca alabılırsın hemen git bir avukatla konuş...

canım direkt bir avukatla görüşüyorsun

nafaka davası açıyorsun

benımkıde senın gibi davranmaya kalktı tehdit ettim vermezsen dava açıcam diye tıkır tıkır ödedi her ay

bu arada geçmişe dönük nafakanı birikmişleride topluca alabılırsın hemen git bir avukatla konuş...

yok canım öyle yapamam, bela oluyor sonra, güzellikle ikna etmem gerek.

Burs çıkarsa ne ala ama çıkmazsa da öğrenim kredisi alırsınız aylık 150 tl ödeme filan düşüyor ilerde işe girince ödersiniz ço kda kokmayın öğrenim kredisinden. :34:

öncelikle hayırlı olsun.

dilden kazanmışsın aslında iş konusunda diğer öğretmenliklerden belki daha şanslı olabilirsin iş konusunda.
iş bakabilirsin.

burs çıkmama ihtimaline karşı böyle bir öneri de bulunabilir.

burslar içinde her kapıyı çal. şansını zorla.

anne-baba ayrı ,eğer kiradaysanız başbakanlık kredisi çıkma olasığı yüksek ,bildiğim birkaç dernek ismide var oralara da başvurabilrsin özelden o isimleride atarım sana daha sonra ing okursanız ünv çok ihtiyaç oluyor çevirmenlik yapabilirsiniz avantajlısınız

canım kyk ya başvur mutlaka. ben 2010da girmiştim sınava şuan ing. öğretmenliği okuyom benim sıralamam 2000lerdeydi ama sıralamayla pek alakası yok kanımca. bi de okul açıkldıktan sonra bölüm başkanıyla görüşüp rektörlüğün verdiği burstan alabilirsin. ama kyk dan çıkar bence sana diye düşünüyorum. burs çıkmasa bile öğrenim kredisi yüzde yüz çıkar

kaç kardeşsiniz?
anne-baba ayrı olunca yüksek ihtimal çıkıyor burs.
yurt da çıkabilir.
ama olaki çıkmadı artık her öğrenci ihtiyacı olsun olmasın kredi alıyor.
bana da kardeşime de çıkmadı burs ki 2 kardeşiz ve ikimizde üni. okuyoruz uzakta.
bizimkilerin de durumu kötü ama evimiz var annem sigortasını falan kendi ödüyor diye çıkmadı işte :50:
bizde 2 kardeş kredi almak zorunda kaldık. yoksa mümkün değil yetişemez ailem.
benim de ing. öğrt. bu sene son senem inş.
burs çıkmazsa korkma kredi almaktan çalışırken ödersin.
hayırlı olsun...

kızlar ya şu sıralar çok gerginim, istediğim şehirde kazandığım üniversiteye sevinemiyorum.
maddi konular nasıl olacak diye endişeleniyorum, eğer hiç burs çıkmazsa işim çok zor.
annem ve babam ayrı, babam pek katkı sağlamıyor, ayda bir 50 lira, 100 lira falan veriyor.
üniversite konusunda ağzını açmıyor her ay gönderirim gibisinden. kendi evinde oturuyor, maaşı da gayet iyi ek gelirlerle. (normalde asgari ücret görünüyor)
annemin de eline para geçiyor bir yerlerden ama kredisini, sigortasını vesaire ödüyor.

burs çıkmazsa işim çok zor..
sıralamada 3 binlerdeyim, puanım 466. öğretmenlik okuyacağım -ingilizce.
burs verirler mi bana sizce.. :(

kyk, kaymakamlık, başka kurumlara falan başvurdum ama çıkmaz diye çok korkuyorum.

Ben 4 yıl önce mezun oldum baska bir dil bölümünden..Benim de annem babam ayrı..Bana basbakanlık bursu cıktı gerı ödemesız..ogrenım kredısı gıbı her ay aldım 4 yıl boyunca..katkı kredısı de cıkmıstı o gerı odemelı..harc parasını az oduyordum..1000 tl su an borcum var ona..buyuk ıhtımal sana da cıkar burs..annesı babası ayrı olanlara genelde cıkıyor..

belediyelerin bursları oluyor onlara başvurabilirsin. gerçi sanırım çeşitli dalavereler dönüyor ama dene derim.ayrıca çok çok zor durumdaysan ve burs almaman eğitimini engelleyecekse neden öğrenim kredisi almıyorsun ki. ben aldım çok da ihtiyacım olmamasına rağmen, birçok arkadaşım da aldı. ben de aileme güvenerek almadım. çok çok ihtiyacım var diyorsun, o zaman alman daha iyi olur. ayrıca vakıf ve dernekleri muhakkak araştır. kazandığın okulun burs imkanlarını da araştır.devlet üniversiteleri de burs veriyor.illa ki bir tanesi çıkar.

ayrıca sanırım sen istanbulda değilsin,zaten öğretmenlik okuyacakmışsın ama istanbulda iibf bölümlerinden birini okuyanlar burs istiyorsa istanbul ticaret odası'na mutlaka başvursun bence.

üniversiteye başlarken senin gibi düşünüyordum
ama okul bir başladı 4 yıl su gibi geçti bir şekilde bitiyor işte Allah yardım ediyor
kredi alamam demişsin de nedenini anlayamadım madem durumun kötü??
bu arada okuduğun okulda büyük kütüphanelerden varsa oraya yarı zamanlı öğrenci alırlar iş yükü çok yoktur ve ücreti diğer işlere göre iyidir
okul içinde de aynı şekilde yarı zamanlı öğrenci alımları oluyor mutlaka takip et başvur.
ama yüksek ihtimal burs cıkar sana ..
yeni okulunda hayırlı , ugurlu olsun :)

hayırlı olsun okulun başbakanlık çıkar sana merak etme ve bunun yanında bildiğin tüm burslara başvur öğrenimin geri ödemesi eskisi gibi kolay değil bence en son çare olarak gör

Back
X