• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası BURSA - ALTINŞEHİR - NİLVAK ANAOKULU hakkında bilginiz var mı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
47
363
İstanbul
Bizim evimize biraz uzak ama, adını sıkça duyduğum bir okul vardı. Bir kere gidip şöyle bi gözatmıştım, aklımdaydı. Oraya gidip baktım, müdüre hanımla konuştum. Müstakbel öğretmenimizle görüştüm.

BURSA - ALTINŞEHİR - NİLVAK ANAOKULU

Okulu gezdim. Her bir kapısını açıp baktım. buna izin verildi.
2-3 yaş grubunun sınıfını gezdim, sınıf başlı başına bi ev gibi.
GAyet geniş bir sınıf, içinde minicik bi mutfak, 2 klozetli ve 4 lavabolu bir tuvalet, uyku bölümü vardı.
Her sınıfta 1 öğretmen, 1 sınıf annesi denen kişi (öz bakım işleri için), 2 stajyer öğretmen mevcut. 12-13 çocuğa 4 kişi göz kulak oluyor yani.

Diş fırçalarının koyulduğu bir diş fırçası dolabı dikkatimi çekti. Her bir çocuk için ayrı ayrı, tertemiz bardaklar...
Tuvaletler, iki taneydi. Biri kızlar için, biri erkekler içinmiş. erkekler için olan tuvalette pisiuar (böyle mi yazılıyor bu) da bulunuyordu.
4 tane lavaboyla ve birkaç tane sıvı sabun şişesi ile tam tekmil bir tuvalet alanı yapılmış sınıfın içine.
Kçük bir mutfak tezgahı, lavabosu, bardakları, sürahisi, su bidonu, su ısıtıcısı vardı. hepsi temizdi.
Sınıf, yani çacukların faaliyet alanı, oldukça geniş. Bir kenarda yer minderleri.. masal okuma alanıymış. Bir tarafta masa ve minik sandalyeler... birsürü oyuncak.
Sınıfta bir kırtasiye odası vardı. Aktivite malzemeleri (el işi kağıtları, oyun hamurları, boyalar, falanlar filanlar.. ) gayet düzenli biçimde o odada bulunuyordu.
Sınıfta uyku bölümü vardı. Ayrı bir oda yani. Her sınıfın uyku odası ayrı ayrı. Küçük yataklar gayet düzenliydi.

Biz, müdüre hanımla, sınıfa haber vermeden, baskın şeklinde nerdeyse.. girdik.
Çocuklar doğru düzgün, hepsi masa etrafında, el sanatları faaliyeti yapıyorlardı. Bişeyler yapıştırıyorlar falan.
Birbirinden bağımsız, ortalıkta avare dolanan, dağınık saçmalayan çocuk topluluğu değildi yani. Hepsi de hallerinden memnun görünüyordu.
Öğretmen, gayet ilgiliydi çocuklarla, ses tonu şahaneydi.
Sadece stajyer öğretmenlerin, yaşları oldukça küçük göründü gözüme. Lise mezunuymuşlar yanılmıyorsam... bi tek bu konu beni tedirgin etti. Ama öğretmen ve sınıf annesi hanım, zaten ortama gayet hakimdiler, stajyerlere pek bi sorumluluk verilmiş gibi görünmüyordu.

Yemekhane, 2 aşçılı bir ortam. mutfak kısmı temiz görünüyordu. paslanmaz çelik dekore edilmiş, tertemiz gibi geldi gözüme. Tencereler falan pırıl pırıl parlıyordu açıkçası.
yemek yapma faaliyeti vardı ben gittiğimde. Meşguldü aşçı teyzeler.

Yemekhanede 40 tane lavabo vardı. tam 40 tane. minik lavabolar. yemek öncesi ve sonrası eller yıkanıyormuş orda. birsürü sıvı sabun şişesi, kurulama için kağıt havlular falan..
Birsürü masa.. birsürü sandalye.
yemek saati, tüm çocuklar için aynıymış. Tüm gruplar aynı anda yiyip içiyormuş.
Beni bu endişelendirdi sadece. Büyük çocukların arasında, küçükler eziliyor mudur acaba diye.. itiş kakış olur mu....
tabi her grup ayrı masada yiyormuş. herkesin yerleri belliymiş..
ama neticede hesi aynı yemekhanede yani. bi bu konuya takıldı kafam.

Soyunma odaları sınıfların dışında. Her çocuğun askılı oturma yeri var. isimleri yazılı. Gweliyorlar okula, soyunuyorlar, çantalarını asıyorlar ve sınıflarına götürülüyorlarmış. Çıkışta da sınıf anneleri iyne yardımcı oluyormuş, hazırlanıp çıkıyormuşlar.

Okulda, hemşire var. hemşire odası var. çok tatlı bir hemşire teyze var. acil durumlarda mdehale etmek içinmiş... Çok hoşuma gitti.

Sınıflarda kamera yok. Ama camlardan izlenebiliyor içerisi. İçeriden görünmüyor izlendiği. Çocuk veliyi görmeden, veli izleyebiliyor yani sınıfı.
Diğer mekanlarda, yemekhanede falan yani.. kameralar var ve bilgisayardan izlenebiliyormuş.
İzleme konusundan bahsedince, müdüre hanımın yüz ifadesi değişti tabi. Ama buna takılmadım açıkçası, normaldir. Rahatsız olacaklardır muhakkak. Ama biz de oraya çanta emanet etmiyoruz, çocuğumuzu emanet ediyoruz. elbette izleyip gözlemek hakkımız, bi sorun çıkartırlar mı bilemiyorum tabi.

Müdüre hanımın sıcaklığı, hoş sohbeti, açık sözlülüğü hoşuma gitti.

BURSA - ALTINŞEHİR - NİLVAK ANAOKULU hakkında bilginiz var mı?

Yok mudur kızlar, bu okul hakkında bilgisi tecrübesi olan..

iyi veya kötü, ne varsa öğrenmem lazım...

lütfen yardımcı olun kızlar...

BURSA - ALTINŞEHİR - NİLVAK ANAOKULU hakkında bilginiz var mı?

Yok mudur kızlar, bu okul hakkında bilgisi tecrübesi olan..

iyi veya kötü, ne varsa öğrenmem lazım...

lütfen yardımcı olun kızlar...

teyzoşlaaaaaarrrrrrrrrrr...
bi ses verin allah aşkına.

yok mu, NİLVAK okuluna giden bi tanıdığınız falan?

teyzoşlaaaaaarrrrrrrrrrr...
bi ses verin allah aşkına.

yok mu, NİLVAK okuluna giden bi tanıdığınız falan?

biri beni duyuyor muuuuuu? :)))

Allah aşkına kızlar ya..

bir kişi bile mi yok içimizde...
bu okulu bilen, giden gören, gönderen, deneyimi olan...
bir kişi bile yok mu?

biz şu şu sebelerle memnunuz... biiz şu şu sebeplerle memnun değiliz... diyecek bir kişicik bile yok mu Allah aşkına :(((

mrb nasılsınız kusura bakmayın sizde meşgul ediyorum ama sakıncası yoksa sizden bilgi almak sitiyorum ben oğlumu kreşe göndericem de bana nilvak dediler siz şayet gönderdiyseniz çocuğunuzu nasıl memnunmusunuz yada orası ile ilgili bilginiz var mı bana döndüş yaparsanız çok sevinirim tşk ederim

merhaba konuyu tesadüfen gördüm.bende kızıma anaokulu arıyorum.bu okul nasıldır gönderen varmı ??

Merhaba ben iki oğlumu da bu kreşe gönderiyorum. Bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım. Hatta küçük oğlumu geçen sene çok zorda kaldığım için kreşe rica minnet 20 aylıkken göndermeye başladım. Ama çok güzel baktılar, şu an oğularımdan biri 3 diğeri 2 yaşını bitirdi ve aynı kreşe devam ediyoruz. Aşçı teyzelerimiz süper yemeklerimiz ev yemeği gibi, müdüre hanımdan öğretmenine sekreterini yardımcı teyzelerine kadar herkes işiyle ilgili ve güler yüzlü. Sınıf koşulları açısından zaten bir eksiği yok, düzenli ve temiz. Gidip bir incelemenizi tavsiye ederim... :)

mrb nasılsınız kusura bakmayın sizde meşgul ediyorum ama sakıncası yoksa sizden bilgi almak sitiyorum ben oğlumu kreşe göndericem de bana nilvak dediler siz şayet gönderdiyseniz çocuğunuzu nasıl memnunmusunuz yada orası ile ilgili bilginiz var mı bana döndüş yaparsanız çok sevinirim tşk ederim

merhaba konuyu tesadüfen gördüm.bende kızıma anaokulu arıyorum.bu okul nasıldır gönderen varmı ??

ben, kızımı göndermeye karar verdim.
eylül ayından beri gidiyor şu anda.
4 yaşında kızım. 4 yaş narlar sınıfında. öğretmenimiz gizemnur.
çok çok memnunuz kreşten.

yemekleri mükemmel, evdekilerden daha güzelmiş, öyle diyor kızım.
yemek listeleri, gayet muntazam, her gün almaları gereken protein-karbonhidrat-kalsiyum-vitamin-mineral dengeleri çok iyi analiz edilerek hazırlanıyor. 1 aylık listeyi veriyorlar, her gün ne yediğini biliyorum çocuğumun, ona göre akşam mönüsünü hazırlıyorum.
teyzeler süperler.. nasıl bir sabır var hepsinde bilemiyorum.... bütün kreş personeli mükemmel. ilgileri, şefkatleri, sevgileri.. gözlerinden okunuyor. yapmacık değiller, gayet samimi ve güler yüzlüler.
müdür öğretmenimiz (elif hanım), öğretmenimiz, teyzelerimiz, hemşire teyzemiz... hepsinden sonuna kadar memnunum.
aylardır hiç bir problem yaşamadık.

nilvak'ı düşünen herkese sonuna kadar tavsiye ederim. hiçbir sorunumuz yok, soru işaretimiz yok.... seneye de devam etmek üzere, erken kayıt yaptırdık bile hatta.

Nilvak Nilüfer İhsaniye kreşe ben göndermiştim. Orda yaşadığım bir olay her anneler gününde aklıma gelir ve üzülürüm. Travma yarattı bende. " Nilvak İhsaniye Kreş 2014 Anneler günü programı....Bir anne olarak yaşadığım üzüntü kurum çalışanlarının tutumuyla kat kat artmıştır. Çocuğum, tek annesi gelmeyen( gelemeyen) çocuk olarak boynu bükük halde tüm etkinlik süresince yanlızlığa terk edilmiştir. Gerek kurumun gerek diğer velilerin paylaştığı Video ve resimlerden anlaşılmaktadır. Üstüne utanç abidesi olarak 30 kişilik çocuk anne Anane öğretmen( 3 yaş öğretmeni Hatice Görgün) ve kreş müdürü İnci Erensoyun bulunduğu fotoğraf grubunda oğlum techir edilmiş gibi grubun 1 metre uzağında boynu bükük halde fotoğrafa sokulmuş ve bu utanç fotoğrafı Nilvak İhsaniye kreşin sayfasında paylaşılmıştır. Yüreğinizin dağlanması için o fotoğrafa bakmanız yeter . (Burada paylaşmıyorum ama bende saklı. Paylaştıkları sayfadaki haliyle kopyası mevcut . Yazılan yorumlar nedeniyle o fotoğraf kaldırılmıştır. Fotografı gören bazı vicdan sahibi veliler suçluluk duyup mesajla özür bile dilediler farkedip sahip çıkamadıkları için)Çocuğumu emanet ettiğim yokluğumda güvenebileceğimi düşündüğüm Hatice Görgün isimli öğretmenimiz fotoğrafı gösterdiğimde (özür ve bir teskin edici açıklama yerine) şöyle dedi: Sizin sorumluluğunuzdu program saatini söylemiştim ben orda ev sahibiydim" ... Hiç mi suçluluk sorumluluk duymadı merak ediyorum.Kreş müdiresi durumu dile getirmemiz üzerine yalnızca üzgün olduğunu dile getirmiştir. Ne öğretmen ne de müdür tarafından özür ifadesi Kullanılmamıştır. Ben anlayamadım ihmalse insan özür diler ,kasıtsa... Bir kuru özür beklemiştim üzüntümü pişmanlığımı bir nebze de olsa hafifletecek..."

Back
X