- 7 Aralık 2022
- 17
- 9
- 16
- 33
- Konu Sahibi Bursa161616
Merhaba arkadaşlar ben Bursa da yaşıyorum. 9 yıllık evlilik sonunda ilk Türk bebek denemesi sonucu hamile kaldım. Tüp bebek doktorum Acıbadem Şahin Zeteroğlu. Kendisinden ve ekibinden çok memnunum. Hal böyle olunca takipli hastası olarak kalmaya devam ettim ve gebelik takiplerini kendisine yaptırdım. 12. Haftaya kadar bebekte herşey normaldi ense kalınlığı vs. Yok. 12. Haftada daha güvenilir olduğu İçin fetal DNA yaptırdık ve maalesef sonuncumuz yüksek oranda trizomi 18 çıktı. Doktorum amniyosentez önerdi. Doktor olarakta yüksek ihtisasta Kaan Pakay hocayı önerdi. Tabi ben fetal DNA sonucunu doktorumdan telefonda öğrendim ve muayeneme 1 hafta daha olduğu İçin bebeğimi daha detaylı görmek istediğimden hemen Kardeşim doktoru olan perinotolog Bilge Çetinkaya ya gittim. Kendisi de çok iyi ve bilgili bir doktor muayenem 45 dk sürdü. Bebekte sadece boyun kenarlarında sıvı gördü onun haricinde herşey normal dedi ama amniyosentez kesin yaptırmalısın dedi. Testler vs bana 36.000 gibi bir fiyat verdiler. Bu muayene eşimle gideceğim için bu sefer çok eşim çok endişeliydi. Eşimi rahatlatmak İçin önce perinotolog Mehmet Özgür Akkaya dan randevu almak istedim ama kendisi doluydu. Sonra Mehmet Aral atalay müsait olunca ona gittik. Bu arada belirteyim Mehmet Aral hoca perinotolog değil. Sağolsun o da çok güzel muayene etti ve bir sorun görmedi. Sonra doktorum Kaan Pakay dan bana randevu aldığını söyledi kendine gittim. Açıkçası başka çok tatmin olmadım. Sonuçta devlet hastahanesinde özeldeki gibi ilgi alaka olmuyor. Kendisi gittiğim gün amniyosentez yapacağını söyledi. Ama hem eşim yanımda değildi hem de acele olabilecek bir işlem mi bilmediğimden yaptırmadım ve pazartesiye planladı. Fakat bu sefer herkesin yoğun ısrarı ve bir tanıdığımın aracılığı sayesinde Mehmet Özgür Akkaya ya randevu aldım. Cumartesi kendisine eşimle beraber gittik. Oldukça bilgili ve açık bir doktor. Diğer belirttiğim 2 doktor haricinde farklı şeyler gördü bizi biraz korkuttu. Gördükleri gebelikte genelde sorun teşkil etmeyen şeyler ama test sonucuyla birleşince biraz daha anlamlı oluyormuş. Amniyosentezi kendisi yapmasına rağmen beni Kağan Pakay a yönlendirdi. Boşuna para harcama dedi. Eğer beklemek istemiyorsan sıvıyı özel laboratuar da çalıştır bekleyeceksen şehir hastahanesine ver dedi. Allah razı olsun kendisinden. Pazartesi Kaan hoca amniyosentezi yaptı. Valla ben ne iğne hissettim ne de acı. O gün kendisi çok Güler yüzlü ve beni çok rahatlattı. Eve geldim inanın delik yerini bulamadım bile o kadar anlamadım. Sıvı vs gelmedi. Korkan olursa diye söylüyorum denilenlere asla inanmayın çok rahat bir işlem. Test için sıvıları burgen e götürdük orda çalışılıyor. Yarın hızlı testimiz çıkmış olacak. Umarım negatif sonuç alırız . Dualarınıza ihtiyacım var. Bir kızım olacak ve ben onu kaybetmek istemiyorum