Bursa uludağ üniversitesi de tüp bebek deneyenler varmı

Milenfe

Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
4
0
44
Arkadaşlar acil cevap verirseniz sevinirim ben de ilk defa tüp bebek tedavisi görüyorum yumurtalarım iğneler ile geliştirildi ve otrivele çatlatma iğnesini bu akşam yaptırmam söylendi onu kendimiz mi yapıyorum yoksa bir sağlık kuruluşuna mi gitmeliyim

merhaba bu ay tüp bebek yapmaya karar verdık hangi merkeze gidiyorsunuz yada öneriniz nedir acaba

İlk kez tüp bebek tedavisini denicem.uludağ üniversitesinde rapor çıkartarak yapılabiliyomuş.burada tüp bebek tedavisi görüp olumlu sonuç alanlar deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen:dua:

Arkadaşlar acil cevap verirseniz sevinirim ben de ilk defa tüp bebek tedavisi görüyorum yumurtalarım iğneler ile geliştirildi ve otrivele çatlatma iğnesini bu akşam yaptırmam söylendi onu kendimiz mi yapıyorum yoksa bir sağlık kuruluşuna mi gitmeliyim
Ben de haziran aynında fakülteye gttim
Şuanda tahlil sonuclarımızı bekliyoruz
Persembe gunu yine gideceğiz
Bakalım asılamami tüp mü diyecek dr meraktayım
Sizde sorun neydi
Basladı mi
Tüp için işlemleriniz?

İlk kez tüp bebek tedavisini denicem.uludağ üniversitesinde rapor çıkartarak yapılabiliyomuş.burada tüp bebek tedavisi görüp olumlu sonuç alanlar deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen:dua:
Gittiniz mi fakülteye?

Gittiniz mi fakülteye?
bikaç gün önce eşimle sadece prosedürü öğrenmeye gittik ve direk 18 temmuza randevu verdiler,çok garip ama çok umutlu çıktım hastaneden...
Şimdi yapacakları işlemler neler biliyo musunuz?
Hemen tüp bebek işlemini bu ay yaparlar mı yoksa diğer aya da kalabilir mi?

bikaç gün önce eşimle sadece prosedürü öğrenmeye gittik ve direk 18 temmuza randevu verdiler,çok garip ama çok umutlu çıktım hastaneden...
Şimdi yapacakları işlemler neler biliyo musunuz?
Hemen tüp bebek işlemini bu ay yaparlar mı yoksa diğer aya da kalabilir mi?
daha hiç dr la görüşmedin değil mi?
yani adınıza kayıt falan açılmadı

önce eşinle senın adına kayıt acacaklar
snr tahlıl ısteyecekler
bana smear testı yaptılar
bir sürü kan aldılar
eşime 54 tl karsılıgında sperm testı yaptılar

tüm test sonuclarımız persembe cıkıcak ve persembe saat 3 de randevum var.

hemen tüp yaparlar mı bılmıyorum , sanırım öncesinde asılama yapıyorlar

ve bu forumda bır arkadas tüp bebek için uludag uni de 8 ay snraya gün verdiklerini söyledi..

daha hiç dr la görüşmedin değil mi?
yani adınıza kayıt falan açılmadı

önce eşinle senın adına kayıt acacaklar
snr tahlıl ısteyecekler
bana smear testı yaptılar
bir sürü kan aldılar
eşime 54 tl karsılıgında sperm testı yaptılar

tüm test sonuclarımız persembe cıkıcak ve persembe saat 3 de randevum var.

hemen tüp yaparlar mı bılmıyorum , sanırım öncesinde asılama yapıyorlar

ve bu forumda bır arkadas tüp bebek için uludag uni de 8 ay snraya gün verdiklerini söyledi..
Kimliğimi aldılar,sanırım kayıt açmış oldular yani.
Benim bir negatif aşılamam var.ztn iki yıl beklemişiz o yüzden tüp bebeğe başvurmak istedik aslında.kişilerin isteklerini önemsemiyolar mı ki:110:

Bu arada siz hangi tarihte gitmiştiniz randevu almaya? Ve perşembe günkü randevunuz doktorla ilk görüşme için mi?
Son olarak da test işlemleri bir günde bitiyor mu?
Heyecanlıyım kusura bakmayın ondan bu kadar soru soruyorum:KK17:
Bi de durumunuzdan beni gün be gün haberdar eder misiniz lütfen:dua:

Benim bir negatif aşılamam var.ztn iki yıl beklemişiz o yüzden tüp bebeğe başvurmak istedik aslında.kişilerin isteklerini önemsemiyolar mı ki:110:

Bu arada siz hangi tarihte gitmiştiniz randevu almaya? Ve perşembe günkü randevunuz doktorla ilk görüşme için mi?
bana kayıt acılan tarıh 13 hazırandı
ilk dr la gorusmem o gun oldu
daha onceden yaptırdıgım hastanedekı testlerıme baktı
bazılarını oraya not ettı adınıza bir dosya acılıyor
özel bılgıler vs sordu

herkese yapılan testler farklı sanırım
ben ılk dr la gorustugum gun kan verdım
smear testı verdım onlar o gun bıttı
ama sonuc alamadım hala
adetın 20. gunu gel progesteron a bakalım dedıler
yenıden kan verdım
onun da sonucunu alamadım henuz

bugun tum sonuclarım cıktı ıste
dr la ıkıncı gorusmem olacak

onemlı deıl ne ıstersenız sorabılırsınız

kimliği alınca kayıt acılmıyor
sizi içeri alıp bir odaya sorular sordular mı ?

bana kayıt acılan tarıh 13 hazırandı
ilk dr la gorusmem o gun oldu
daha onceden yaptırdıgım hastanedekı testlerıme baktı
bazılarını oraya not ettı adınıza bir dosya acılıyor
özel bılgıler vs sordu

herkese yapılan testler farklı sanırım
ben ılk dr la gorustugum gun kan verdım
smear testı verdım onlar o gun bıttı
ama sonuc alamadım hala
adetın 20. gunu gel progesteron a bakalım dedıler
yenıden kan verdım
onun da sonucunu alamadım henuz

bugun tum sonuclarım cıktı ıste
dr la ıkıncı gorusmem olacak

onemlı deıl ne ıstersenız sorabılırsınız
Oldukça uzun sürmüş sonuçları almak:KK64:
Bana danışmadaki bayanlar sadece tüp bebek için hangi şartların olması gerektiğini yazan kağıdı verdiler ve benden kimliğimi alıp kayıt açtılar.'bu kadar mı?' diye sorduk,'evet' dediler.o gün doktorla görüşeceksiniz falan denmedi yani.danışmada genç bi bayan vardı hatta pek anlamıyodu sanırım,başka bi bayan gelip yardımcı olmuştu hatta.18inde doktorla görüşeceğimiz söylenmişti sanırım öyle hatırlıyorum.

Aslında verdikleri tarih de yumurtlama günümden birkaç gün önceye denk geliyo.aşılama yapacaklarsa madem test sonuçlarını erken verip,bu ay içinde yapsalar bari:KK35:

Ben zaten devletteki doktorla da bu ay aşılama için görüşmüştüm.tüpe geçicez diye vazgeçmiştim.onla görüşeyim bir de o zmn çünkü artık her ayın bir şekilde boş geçmesinden çok sıkıldım.bir dahaki ay diye diye iki sene oldu:kızgın: hiç bir problemimiz yokken olmaması çok daha can sıkıcı.güzel haber almak istiyoruz artık:KK42:

Siz ne kadar zamandır bekliyosunuz canım bu arada?

Oldukça uzun sürmüş sonuçları almak:KK64:
Bana danışmadaki bayanlar sadece tüp bebek için hangi şartların olması gerektiğini yazan kağıdı verdiler ve benden kimliğimi alıp kayıt açtılar.'bu kadar mı?' diye sorduk,'evet' dediler.o gün doktorla görüşeceksiniz falan denmedi yani.danışmada genç bi bayan vardı hatta pek anlamıyodu sanırım,başka bi bayan gelip yardımcı olmuştu hatta.18inde doktorla görüşeceğimiz söylenmişti sanırım öyle hatırlıyorum.

Aslında verdikleri tarih de yumurtlama günümden birkaç gün önceye denk geliyo.aşılama yapacaklarsa madem test sonuçlarını erken verip,bu ay içinde yapsalar bari:KK35:

Ben zaten Zübeyde hanımda da doktorla bu ay aşılama için görüşmüştüm.tüpe geçicez diye vazgeçmiştim.onla görüşeyim bir de o zmn çünkü artık her ayın bir şekilde boş geçmesinden çok sıkıldım.bir dahaki ay diye diye iki sene oldu:kızgın: hiç bir problemimiz yokken olmaması çok daha can sıkıcı.güzel haber almak istiyoruz artık:KK42:

Siz ne kadar zamandır bekliyosunuz canım bu arada?
yasın kaç?
biz 3 yıldır denıyoruz olmuyor
37 yasındayız
ama bizim olmaması sebebi eşimden kaynaklı

spermlerinin ileri hareketi çok az ve morfoloji değerimiz düşük
bakalım ben de heyecanlıyım
bugun saat 3 de randevum ne dıyecek dr

yasın kaç?
biz 3 yıldır denıyoruz olmuyor
37 yasındayız
ama bizim olmaması sebebi eşimden kaynaklı

spermlerinin ileri hareketi çok az ve morfoloji değerimiz düşük
bakalım ben de heyecanlıyım
bugun saat 3 de randevum ne dıyecek dr
Ben 31, eşim de 32 yaşındayız.
Evliliğimizin ilk iki yılında şartlardan dolayı düşünemedik.yani ilk yıl kpss ye hazırlandım,ikinci yıl da doğuda görev yaptım(eşim işinden dolayı memlekette kaldı,koca senede sadece sömestrda gördüm düşünün),o yüzden istemeye bile fırsatımız olmadı.doğudan döndüğümden beri yani iki senedir de ne denediysem,hangi kürü yaptıysam olmadı.iki doktor değiştirdim,ikisi de sizin çocuğunuzun olmaması için hiç bi sebep yok stres yapmayın diyip durdu.klomen çatlatma iğnesi kullanmaktan fenalık geldi artık ben de 6 aydır doktora gitmedim inadımdan.belki,hani o mucize var ya herkesi buluyo tam vazgeçtiğinde,beni de bulur dedim,yine olmadı:KK14:
Eşinde,kendisinde problem olan ne kadar arkadaşım varsa hepsi çoluk çocuk sahibi oldu,biz hala tohum atmaya çalışıyoruz malesef.
Rabbim sağlık sıhhat versin hepimize,gerisi mühim değil ama psikolojim çok bozuldu artık:KK57:

Bu arada sizin hakkınızda da hayırlısı olsun cnm bnm.inşallah tez zamanda hayırlı haberlerinizi verirsiniz:dua:

Ben 31, eşim de 32 yaşındayız.
Evliliğimizin ilk iki yılında şartlardan dolayı düşünemedik.yani ilk yıl kpss ye hazırlandım,ikinci yıl da doğuda görev yaptım(eşim işinden dolayı memlekette kaldı,koca senede sadece sömestrda gördüm düşünün),o yüzden istemeye bile fırsatımız olmadı.doğudan döndüğümden beri yani iki senedir de ne denediysem,hangi kürü yaptıysam olmadı.iki doktor değiştirdim,ikisi de sizin çocuğunuzun olmaması için hiç bi sebep yok stres yapmayın diyip durdu.klomen çatlatma iğnesi kullanmaktan fenalık geldi artık ben de 6 aydır doktora gitmedim inadımdan.belki,hani o mucize var ya herkesi buluyo tam vazgeçtiğinde,beni de bulur dedim,yine olmadı:KK14:
Eşinde,kendisinde problem olan ne kadar arkadaşım varsa hepsi çoluk çocuk sahibi oldu,biz hala tohum atmaya çalışıyoruz malesef.
Rabbim sağlık sıhhat versin hepimize,gerisi mühim değil ama psikolojim çok bozuldu artık:KK57:

Bu arada sizin hakkınızda da hayırlısı olsun cnm bnm.inşallah tez zamanda hayırlı haberlerinizi verirsiniz:dua:
İnşallah Allah isteyen herkese nasip etsin
Ben de fakültenin o tüp bebek bekleme salonunu hiç sevmedm
Cok havasız ve sacmasapan bir yerde
İnsanlar zaten cani sıkkın gidiyor
Daha ferah bir ortam sağlayabilirlermiş bence
Gerrginim o yuzden suanda:)

Biz de cok kür ilac vs denedik ama aksine eşimin değerler daha da düştü:)
Allah ne derse o olucak işte
Biz de bilip bilmeden ugrasıyoruz

merhaba bende bebek için 3 yıldır uğrasıyorum yaşım 28 ilk esentepede ibrahim avcıya gittim orda 3 kez klomen tedavisi gördüm bende polikistik over varmıs ve zaten troid fazla calısıyor ama ilacla düzenlendi neyse klomenle basaramayınca eşimide doktora götürdük ondada varikosel cıktı ameliyat oldu ameliyattan sonra sperm sayısı ve hareketlilik normale döndü bi süre öyle doktora gitmeden denedik olmadı tavsiye üzerine ziya cetine gittik oda 1 kez klomen yaptı ve glukofen diye bi ilaca baslattı ve 4 kez klomen tedavisi olduğu için asılamaya gecmemizi söyledi madem asılama yapıcaz kuzenlerimizin doktoruna gittik iyi doktorda olsun diye bu sefer fsmdeki art tüp bebek merkezinde osman develioğluna gittik asılama yaptırdık bi kez negatif sonuc aldık sinir oldum bıraktım doktora gitmeyi calısıyodum işide bıraktım asılamadan sonra bi kez adet görüp ertesi ay kendiliğinden hamile kaldım ama sevincim 1 ay sürdü 8 haftalıkken düştü bebeğimiz düşüğün üstünden 5 ay gecti sabırla bekledim fakat malesef yok maddi manevi bebek tedavisi yüzünden çöktük psikolojim allak bullak üstüme benden sonra evlenenler 2 ci cocukları yapmaya basladı bende uludağ üniversitesinde tüp bebek yapabilecegimi duydum sartları bilmiyorum benide bilgilendirirmisiniz fiyatlar konusundada bilgilenirsem iyi olucak yoksa tırlatmaya az kaldı unutmaya calıstıkca cevre faktörleri hatırlatıyo

merhaba bende bebek için 3 yıldır uğrasıyorum yaşım 28 ilk esentepede ibrahim avcıya gittim orda 3 kez klomen tedavisi gördüm bende polikistik over varmıs ve zaten troid fazla calısıyor ama ilacla düzenlendi neyse klomenle basaramayınca eşimide doktora götürdük ondada varikosel cıktı ameliyat oldu ameliyattan sonra sperm sayısı ve hareketlilik normale döndü bi süre öyle doktora gitmeden denedik olmadı tavsiye üzerine ziya cetine gittik oda 1 kez klomen yaptı ve glukofen diye bi ilaca baslattı ve 4 kez klomen tedavisi olduğu için asılamaya gecmemizi söyledi madem asılama yapıcaz kuzenlerimizin doktoruna gittik iyi doktorda olsun diye bu sefer fsmdeki art tüp bebek merkezinde osman develioğluna gittik asılama yaptırdık bi kez negatif sonuc aldık sinir oldum bıraktım doktora gitmeyi calısıyodum işide bıraktım asılamadan sonra bi kez adet görüp ertesi ay kendiliğinden hamile kaldım ama sevincim 1 ay sürdü 8 haftalıkken düştü bebeğimiz düşüğün üstünden 5 ay gecti sabırla bekledim fakat malesef yok maddi manevi bebek tedavisi yüzünden çöktük psikolojim allak bullak üstüme benden sonra evlenenler 2 ci cocukları yapmaya basladı bende uludağ üniversitesinde tüp bebek yapabilecegimi duydum sartları bilmiyorum benide bilgilendirirmisiniz fiyatlar konusundada bilgilenirsem iyi olucak yoksa tırlatmaya az kaldı unutmaya calıstıkca cevre faktörleri hatırlatıyo
Cnm,Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.gerçekten kolay değil evlat sahibi olma yolunda yaşadıklarımız.psikolojimiz hiç birşeyi kaldıramıyo hale geliyo bi yerden sonra.kimse sözel olarak çocuğun var mı diye sormasa bile o tuhaf bakışları üzerinde hissediyo insan.
Rabbim herşeyin vakti zamanını yazmış.onu bekliyoruz tabi sabırla ama o da tükenmek üzere.inan bizi bizden başka kimse anlayamaz gerçekten.bnm de durumum senden farksız değil,çevremde benden önce benden sonra evlenen,benden büyük ya da küçük olan,sorunu olan ya da olmayan her kim varsa hepsi çoluk çocuğa karıştı.artık hamilelik haberi aldığımda ne tepki vereceğimi bile şaşırır oldum:KK47:
Allah İmana göre imtihan verirmiş.ben de bu sözü hatırlayıp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.birbirimize dua edelim.bize bizden başkasından fayda yok.Rabbim hayırlı haberleri nasip etsin sana da inşallah.

Bu arada Uludağ tüp bebek şartlarını resim olarak yükledim,incelersin cnm bnm.

Eklentiler

• IMG_0013.JPG
    IMG_0013.JPG
    61,6 KB · Görüntüleme: 685

Ee randevun vardı cnm.doktorla görüşecektin.son durum nedir?

Cnm,Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.gerçekten kolay değil evlat sahibi olma yolunda yaşadıklarımız.psikolojimiz hiç birşeyi kaldıramıyo hale geliyo bi yerden sonra.kimse sözel olarak çocuğun var mı diye sormasa bile o tuhaf bakışları üzerinde hissediyo insan.
Rabbim herşeyin vakti zamanını yazmış.onu bekliyoruz tabi sabırla ama o da tükenmek üzere.inan bizi bizden başka kimse anlayamaz gerçekten.bnm de durumum senden farksız değil,çevremde benden önce benden sonra evlenen,benden büyük ya da küçük olan,sorunu olan ya da olmayan her kim varsa hepsi çoluk çocuğa karıştı.artık hamilelik haberi aldığımda ne tepki vereceğimi bile şaşırır oldum:KK47:
Allah İmana göre imtihan verirmiş.ben de bu sözü hatırlayıp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.birbirimize dua edelim.bize bizden başkasından fayda yok.Rabbim hayırlı haberleri nasip etsin sana da inşallah.

Bu arada Uludağ tüp bebek şartlarını resim olarak yükledim,incelersin cnm bnm.

dua ederken isteyipte cocuk sahibi olamayan tüm kişilere versin rabbim diye diye dua ediorum bende istemitorum hamile haberi aldığımda canımın yanmamasını inanki bu elimde olan bişi degil ama içimden geliyo isyan etmemek içim mücadele ediyorum fakat ister istemez üzülüyorum rabbim affetsin inş ccok cok tesekkür ederim göndermişsin kağıdı bu 1500 ü vericez daha sonra bi para telep edilcekmi acaba. Ve asılama mı acaba tüp bebekmi ona doktor karar verir ama dimi

dua ederken isteyipte cocuk sahibi olamayan tüm kişilere versin rabbim diye diye dua ediorum bende istemitorum hamile haberi aldığımda canımın yanmamasını inanki bu elimde olan bişi degil ama içimden geliyo isyan etmemek içim mücadele ediyorum fakat ister istemez üzülüyorum rabbim affetsin inş ccok cok tesekkür ederim göndermişsin kağıdı bu 1500 ü vericez daha sonra bi para telep edilcekmi acaba. Ve asılama mı acaba tüp bebekmi ona doktor karar verir ama dimi
Haklısın cnm.isyan etmemek için dualara sığınıyoruz.zamanında çocuğu olmayan arkadaşlarım için de çok üzüldüm yanlarında oldum ama onlar bnm bu kötü günlerimde hiç yanımda olmadılar,çıkar dünyası işte...

Tüm şartlar uyuyorsa 1500 tl dışında para talep etmiyolarmış cnm.1000 tl ilaçlarmış ztn,410 tl hasta ücreti.geri kalan 80 tl de yapılan işlem ücreti falandır.
Bana da dream3416 dream3416 arkadaşımız söyledi,doktor karar veriyormuş önce aşılama mı yapılacak yoksa direk tüp bebeğe mi geçilecek diye...

Ne zor asamalardan gecmıssın canım:KK43:
Allah yüzünü güldür
merhaba bende bebek için 3 yıldır uğrasıyorum yaşım 28 ilk esentepede ibrahim avcıya gittim orda 3 kez klomen tedavisi gördüm bende polikistik over varmıs ve zaten troid fazla calısıyor ama ilacla düzenlendi neyse klomenle basaramayınca eşimide doktora götürdük ondada varikosel cıktı ameliyat oldu ameliyattan sonra sperm sayısı ve hareketlilik normale döndü bi süre öyle doktora gitmeden denedik olmadı tavsiye üzerine ziya cetine gittik oda 1 kez klomen yaptı ve glukofen diye bi ilaca baslattı ve 4 kez klomen tedavisi olduğu için asılamaya gecmemizi söyledi madem asılama yapıcaz kuzenlerimizin doktoruna gittik iyi doktorda olsun diye bu sefer fsmdeki art tüp bebek merkezinde osman develioğluna gittik asılama yaptırdık bi kez negatif sonuc aldık sinir oldum bıraktım doktora gitmeyi calısıyodum işide bıraktım asılamadan sonra bi kez adet görüp ertesi ay kendiliğinden hamile kaldım ama sevincim 1 ay sürdü 8 haftalıkken düştü bebeğimiz düşüğün üstünden 5 ay gecti sabırla bekledim fakat malesef yok maddi manevi bebek tedavisi yüzünden çöktük psikolojim allak bullak üstüme benden sonra evlenenler 2 ci cocukları yapmaya basladı bende uludağ üniversitesinde tüp bebek yapabilecegimi duydum sartları bilmiyorum benide bilgilendirirmisiniz fiyatlar konusundada bilgilenirsem iyi olucak yoksa tırlatmaya az kaldı unutmaya calıstıkca cevre faktörleri hatırlatıyo[/QUOTE
Ben hazıran ayın basında gttim ilk
Kan ve progesteron tahlılı yapıldı
Eskiden yaptırdıgım rahim flmi ve eşimin varıkosel tahlılını falan kabul etti
Hastane
Yeniden yapılmadı
Esim sadece sperm testi yaptırdı
Tam bir ay sonrasına yani bugune
Tüm sonuclarım cıktı
Bugun sonuclara bakıldı ve asılama dedi dr
İki asılama yapar snr tüp e geceriz dedi
Bildğim kadari ile asılama ücretsiz
Tüp bebek için 1500 tl alıyorlar