Bursa'da yaşayanlardan destek bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi qarden
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.463
3.166
373
herkese merhaba

ricam konum bugünlük taşınmasın,nekadar çok bursalı görürse o kadar güzel olur.

bu haftasonu Bursa'ya geleceğiz ama hala bir rota çizemedik,nereye gidilir ne nerde yenir bilmiyorum.
istanbulda yaşamama rağmen bu zamana kadar gitmek kısmet olmadı,şimdi 2 günümüz var ve açıkçası güzel geçirmek istiyorum.
tavsiyelerinize çok çok açığım
sevgiler

daha fazla bilgi paylaşırsanız daha çok yardıme den olur.
kendi aracınızla mı geliyorsunuz? toplu taşıma mı kullanacaksınız?
yanınızda çocuk var mı? varsa yaşı kaç? puset mi kullanıyorsunuz?
özel zevkleriniz var mıdır? örneğin artizan kahve tatmak? ya da başka atraksiyonlar?
konaklamak için yer seçtiniz mi? seçtiyseniz hangi bölgede?

evet kendi aracımızla ve 11 yasındakı kızımızla geliyoruz.
merkezi bir yerde(osmangaziydi sanırıım) konaklayacagız.
hertürlü aksiyona açıgız teleferik hariç:)
artizan kahve nedir,nerde içilir mesela şuan bu dikkatimi çekti:)

osmangazi çok büyük bir ilçe ve çok açıklayıcı değil bu anlamda maalesef.
ama Bursa'lı olarak ufak tefek tavsiyeler verebilirim. Kapalıçarşı, Ulucami, Yeşil bölgesi gibi yerleri gezmek arzusundaysanız araçla bu bölgeye girmenizi asla önermiyorum. park yeri sorunu olduğu gibi yüksek otopark ücretleri ödersiniz. dolayısıyla kaldığınız yerden bu bölgelere toplu taşımayı çözmeniz önemli. eğer bu bölgelerde tüm gününüzü planlarsanız -ki tüm gününüzü alır- belki sabah kahvaltısını atlayıp öğle yemeğini Tarihi İskender ya da Ulu Hünkar'da yemek olarak planlamak isteyebilirsiniz.
Akşam biraz hareketli bir bölgede zaman geçirelim ama kızımızı da dahil edebileceğimiz gibi bi yer olsun diyorsanız PodyumPark'ı araştırın. her zevke hitap edecek mekan bulunuyor. sakince yemek yedikten sonra kahve ya da içki içebileceğiniz nezih yerler var. aracınızla gitmeniz gerekiyor ve park sorunu yaşamazsınız.
Pazar günlerini tembel bir kahvaltı ile geçirmek istiyorsanız Misi köyünde bir kahvaltı ve sonrasında köyde gezinti planlayabilirsiniz. eğer böyle bir plan yaparsanız Nilüfer kadınlarını kalkındırma derneğinin mekanını öneririm. kadınlara büyük katkınız olur.
artizan kahve dediğim de üçüncü dalga kahvecilerden alabileceğiniz bazı kahve deneyimleri idi.
böyle bir ilginiz varsa ya da dünya mutfağından restoranlar denemek isterseniz, ya da burada aklıma gelmeyen herhangi bir şeyi soraiblirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…