• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bursa'nın suyu bitmiş.

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.648
19.559
248
28
Bu da dert mi? Bence aşırı dert:(
Haber doğru mu bilmiyorum ama böyle olduğu yazıyor. Baraj doluluk oranı 0.
Su kaynakları tükeniyor, sanki dünyanın en normal olayıymış gibi kimseden ses çıkmıyor. Ülkede tepki verilen şeylerle sessiz kalınan şeyler arasındaki orantısızlık beni şok ediyor. Herhangi bir yetişkinin onlyfans kullanması bile bu durumdan daha fazla tepki alıyor.
Yaşadığım şehirde su problemi şu an için yok. Ama barajların kuruduğu şehirlerde akşamları kesinti oluyormuş. Ülke sorunlarına kulak tıkayası geliyor insanın çünkü hiçbir çözüm yok.

Evet canim, Bursa da yaşıyorum.
Maalesef 3 günde 1 şu kesintisi yapılıyor.
Bugün sular yok mesela. Sabahtan ne var ne yok doldurdum.

İşin kötü tarafı sabah 05.00 te gelecek sular ama ilk etapta çamur gibi akıyor. O suyu kullanabilmek için çekmeleri bir süre akıtmak zorunda kalıyoruz.

Benim gibi düşünen birinin olmasına çok sevindim Malatya da yım baraj doluluk oranı yüzde kırk aylardır sadece bunun için birşeyler yapıyorum çocuklarim da dahil o kadar uğraşıyoruz ki , ayrıca şehrin duvarlarında yazılar var araç ve halı yıkamayın içme suyu ile diye. Çok dikkat ediyorum etmeyen tüm çevreme hakka giriyorsunuz dikkat edin sizin yüzünüzden bitiyor su diyerek uyarıyorum.
Okullar da çocuklara gerekli bilgi verilse gerekirse evler tek tek gezilip su bitiyor dense keşke çünkü insanlar işin ciddiyetinin farkında değiller. Ve bizde de son dört beş aydır geceleri sular kesikti

Su kaynakları tükeniyor, sanki dünyanın en normal olayıymış gibi kimseden ses çıkmıyor. Ülkede tepki verilen şeylerle sessiz kalınan şeyler arasındaki orantısızlık beni şok ediyor. Herhangi bir yetişkinin onlyfans kullanması bile bu durumdan daha fazla tepki alıyor.
Yaşadığım şehirde su problemi şu an için yok. Ama barajların kuruduğu şehirlerde akşamları kesinti oluyormuş. Ülke sorunlarına kulak tıkayası geliyor insanın çünkü hiçbir çözüm yok.
Doğruluğundan emin değilim tw da görmüştüm ama baya oldu Amasyanın suyı bitmişti sadece belli saatlerde su veriyorlardı bir ara böyle bir durum vardı gündem olmaya çalıştı ama kimse tınlamadı

Artik bütün işlerimi su kesintisine göre planladım. Akşam sular kesilecekse, sabah erkenden kalkıp ev işlerimi halledip öyle çıkıyorum evden.

Oldum olası kaynakların israfını sevmem daha bu tarz şeyler ortada yokken bile suyu çok dikkatli kullanırdım. Oturduğum sitede su kesintisi olmuyor ama genede o günlerde makine çalıştırmamaya duş almamaya gayret ediyorum. Ama insanlar özellike temizlik adı altında litrelerce suyu israf ediyor çok üzücü.

Ben de dün instada gördüm Bursa'nın baraj doluluk oranıyla ilgili bilgiyi gösteren paylaşım vardı. Bu duruma üzülüyorum. Keşke herkes su tüketimine dikkat etse, israf etmese. Umarım bol bol yağmur yağar ve barajlar dolar bu yıl.

Beklenen son ne yazık ki,çok bilinçsizce kullandık kullanmaya da devam ediyoruz.

Elde bulaşık yıkamak, her şeye ayrı ayrı ( siyah beyaz harici) çamaşır makinesi açmak ,foşur foşur tabiriyle bir ton örnek verilebilir.

Ben elimden geldiğince dikkat etmeye tasarruflu kullanmaya çalışıyorum ama ne fayda, tek su değil tüm kaynakları hiç bitmeyecekmiş gibi israf edip duruyoruz.

Arkadaşlar su sorununun sebebi sizin evde kullandığınız sular değil. Evsel kullanım su tüketiminin sadece %10’unu oluşturur. Büyük pay tarım ve sanayidedir. Çılgın gibi betonlaşmaya devam edip bu iki alanda su kullanımını minimize etmemeye devam ettikleri sürece sorun ortadan kalkmayacak. Yani sizin bulaşığınızı peçeteyle sıyırmanız, beş dakikalık kısa duşlar almanız falan sorunu çözmeyecek. Algı yapılıyor sadece.

Çıldırıyorum Bursa su şehridir, her sokakta artezyen vardır. Ama o artezyenler boşa aktığı gibi inşaat için artezyenin suyunu kapatmaya uğraşıp kapatamıyorlar. İnşaat alanı su içinde olduğu gibi suyu borularla kanalizasyona boşaltıyorlar. Kime neyi anlatacağız bilmiyorum, sinirden çıldırıcam.

hanelerdeki kullanıma da tabii ki dikkat edelim
su bitmese bile israftır, yazıktır -benim takıntım var bu konulara, çok dikkat ederim.

ancak esas sorun tekstil gibi çok su tüketen sektörler var
dahası sanayideki kullanıma kaçağa, vurulan kuyulara, hepsinden beteri arıtmaya kimse dikkat etmiyor

sanayi sitelerinin hepsinde arıtma olmalı (eminim kanunda da vardır zaten)
arıtma suyu kademesine göre kullanıma sunulmalı tekrar ,filan. benim uzmanlık alanım değil

ancak bildiğim Bursa'da sorun 1- Uludağın tüm suyunu şişeleyip satıyormuş firmalar 25 tane filan firma varmış, oranın yerlisi diyor ki bizim köylerimizde eskiden dereler çaylar akardı, artık su inmiyor çünkü yukarıdan şişeleyip satılıyor.
2- sanayi kullanımı.

ses çıkarmıyor kimse
e evet
toplumumuzun böyle enteresan bir özelliği var, neye ses çıkardık ki?
temel insan hakkı olan hangi konuda bu toplum tepki verdi ki, tepki verecekse de abidik şeylerle uğraşıyorlar.

Sadece Bursa degil ki. Ege'de bircok sehir ve ilcede gunlerce su kesiliyor. Bize su an uc-dort gunde bir veriliyor mesela. Gecen gun kova ve masrapayla duş aldim yani dusunun ahshd

Haftada iki-uc gun suyumuz var ki oyle geri kalmis bir yerde degilim. Isletmeler su olmadigi icin bazen tuvaletlerini kapatiyor, limanlarda bile su yok.

Evet belki de son zamanların en kurak mevsimlerini geçiriyoruz ama geçen yaz çıkan orman yangınları olsun, şu ana kadar elle tutulur bir yağış olmaması olsun, sadece benim mi dikkatimi çekiyor? Kimsenin de sesi çıkmıyor, normalde şu anda şarıl şarıl yağış olması gerekirdi.

maden inşaat tarım sanayi

Tabi ki bunlar da olacak ama su bitirecek seviyede olmaması gerekiyor

Su şirketleri var tabi bi de damacana suya verdiğimiz 250₺ ve maliyeti Allah bilir ne kadar az

Yazacak çok şey var da çözüm yok ki

Ne hikmetse sadece Türkiye kuruyor farkindamisiniz ucaklari vs karadagda yaşayan arkadasim var onunla da ayni seyi konuştuk sabahtan aksama kadar uçaklar uçuyor aynı uçaklar ve ayni izler hava yağmurlu idi dağıldı diyor annem Türkiye de o da ayni seyi söylüyor ormanlar bilinçli yakılıyor ya madenle yok ediliyor sular yada su kaynaklari yabanci şirketlere satılıyor ama ne hikmet ise herkes uyuyor

Evet canim, Bursa da yaşıyorum.
Maalesef 3 günde 1 şu kesintisi yapılıyor.
Bugün sular yok mesela. Sabahtan ne var ne yok doldurdum.

İşin kötü tarafı sabah 05.00 te gelecek sular ama ilk etapta çamur gibi akıyor. O suyu kullanabilmek için çekmeleri bir süre akıtmak zorunda kalıyoruz.
Bursa'nın her ilçesi mi belli yerler mi

Bu konu beni de çok üzüyor ama bireysel olarak bizim evde aldığımız önlemler ne yazık ki çözüm değil. Sanayi bölgelerinde ki su israfını görseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Bir metre deri kumaş için kaç ton su harcanıyor, bir deri ayakkabı, çanta için kaç ton su harcanıyor, deli gibi reklamı yapılan collagen fabrikalarını gördünüz mü? Günde binlerce ton su israfı oluyor.
Yine bir çok sanayi bölgesinde yağmur bulutlarını kaçırmak için havaya ses bombaları atılıyor.
Betonlaşmayı ormanı yangınlarını düşünün.
Bizim evde diş fırçalarken musluğu kapatıp su tasarrufu yapmamızla çözüme ulaşmamız malesef mümkün değil. Ne kadar az tüketirsek o kadar katkı yapabiliriz.

Back
X