Burun ameliyat sonrası ödem, ağrı

• Konu Sahibi Konu Sahibi xMeri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teşekkür ederim ama lütfen canınızı sıkmayın. Zamanla oturdukça gözünüz alışacaktır 🙁 revizyon da burun daha fazla şişiyor, ödem topluyor

Benim gibi burundan kortizon iğnesi olacak arkadaşlar için güncelleme yapayım. Ameliyat sonrası - 1. ay ve 2 ay olmak üzere sırasıyla burnumun geçirdiği değişim bu şekilde. Kortizon iğnesi ne yazık ki derimde incelme yaptığı için çöküklük oluştu. Hala aşırı fazla ödemliyim. Kemer görüntüsü gibi gözüken yer bile ödem. 4. Ay duruma göre tekrar ne yapacağımıza karar vereceğiz 🫶🏻

Eklentiler

• IMG_4039.webp
    IMG_4039.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 183
  • IMG_4036.webp
    IMG_4036.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 158
Burnun aynı benim burnum gibi çok ödem olmuş benimde kalın derili maalesef çok uzun sürdü gitmesi.doktora kortizon iğnesi olup olamayacağını sormuştum ama çökme yapabilir deyip kabul etmemişti.

Cok guzel olmus. Neden bu kadar acele ediyorsun, ilginc doktor da igneyle mudahale ediyor falan sasirdim. Akisina niye birakmamis anlamadim. Dogal, guzel bir burun cok begendim

Cok guzel olmus. Neden bu kadar acele ediyorsun, ilginc doktor da igneyle mudahale ediyor falan sasirdim. Akisina niye birakmamis anlamadim. Dogal, guzel bir burun cok begendim
Göz altlarımda biriken ödem kendi kendine dağılacak gibi değildi, biraz mecbur kaldık. Sertleşip kemikleşmişti. Burun kenarlarına yaptı hatta o yüzden. Şimdi sürece bıraktık bekliyoruz 🙏🏻🫶🏻

IMG_9449.webp
Göz altlarımda biriken ödem kendi kendine dağılacak gibi değildi, biraz mecbur kaldık. Sertleşip kemikleşmişti. Burun kenarlarına yaptı hatta o yüzden. Şimdi sürece bıraktık bekliyoruz 🙏🏻🫶🏻
Takviye kullanıyor musunuz böyle?
Gerçekten çok faydası oluyor.

Ameliyat olalı neredeyse 5 ay olacak. Burun ucumdaki ödem azalmak yerine giderek arttığı için burun sırtımda çöküntü görüntüsü oluştu. Acaba daha önce böyle bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Bu ödem gider mi? Gelecek ay 6. ay kontrolüm var. Ameliyattan önce burun görüntümü bu kadar takmıyordum kafama gerçekten. Burun sırtımda da hafiften kemer gibi çıkıntı var ama kemik değil o da ödem 😞

Eklentiler

• IMG_5826.webp
    IMG_5826.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleme:
Ameliyat olalı neredeyse 5 ay olacak. Burun ucumdaki ödem azalmak yerine giderek arttığı için burun sırtımda çöküntü görüntüsü oluştu. Acaba daha önce böyle bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Bu ödem gider mi? Gelecek ay 6. ay kontrolüm var. Ameliyattan önce burun görüntümü bu kadar takmıyordum kafama gerçekten. Burun sırtımda da hafiften kemer gibi çıkıntı var ama kemik değil o da ödem 😞
Geçer umarım bakalım doktorun ne diyecek 🙁

Ameliyatımın 6. Ayından güncelleme yapıyorum. Benim gibi bu süreci geçiren ve aklında soru işaretleri olan arkadaşlara belki yardımcı olurum. Ameliyat sonrası - 18. gün ve 6. ay olmak üzere fotoğraflarımı ekliyorum. Ne yazık ki burun ucumda hala çok fazla ödem var. 1. ayımda burun yanlarımdan kortizon iğnesi olmuştum ve dün de burun ucumdan oldum. 8. ayımda da törpüleme yapma kararı aldı doktorum. Her bünyenin sürece verdiği tepki farklı oluyor ne yazık ki. Ameliyat masasındaki haliyle o kadar farklı ki şu an ki hali 🥲 Burun ucumdaki ödemden kurtulmak için artık ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum

Eklentiler

• IMG_7457.webp
    IMG_7457.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 55
Ameliyatımın 6. Ayından güncelleme yapıyorum. Benim gibi bu süreci geçiren ve aklında soru işaretleri olan arkadaşlara belki yardımcı olurum. Ameliyat sonrası - 18. gün ve 6. ay olmak üzere fotoğraflarımı ekliyorum. Ne yazık ki burun ucumda hala çok fazla ödem var. 1. ayımda burun yanlarımdan kortizon iğnesi olmuştum ve dün de burun ucumdan oldum. 8. ayımda da törpüleme yapma kararı aldı doktorum. Her bünyenin sürece verdiği tepki farklı oluyor ne yazık ki. Ameliyat masasındaki haliyle o kadar farklı ki şu an ki hali 🥲 Burun ucumdaki ödemden kurtulmak için artık ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum
Dediğin gibi herkesin ameliyat sonrası İyileşme süreci çok farklı... Törpülemeyi kesin yaptırmak istiyor musun ve törpüleme işlemi sonrası herhangi bir risk var mı acaba... İyice araştır derim ben

hangi kısma törpüleme yapacak

hangi kısma törpüleme yapacak
Üst kısımdaki çıkıntıya çok ufak müdahale edecek, hep ödemdir diye rahat rahat geziyordum ama kemik olduğunu kabul ettik artık 🙂 Ben hiç yorum yapmadım, muayene sonrası bu kararı aldı doktorum.
Dediğin gibi herkesin ameliyat sonrası İyileşme süreci çok farklı... Törpülemeyi kesin yaptırmak istiyor musun ve törpüleme işlemi sonrası herhangi bir risk var mı acaba... İyice araştır derim ben
Maalesef bazılarında bu işlem sonrasında da tekrar kemer oluşabiliyormuş. Zaten çok kısa bir işlem lokal anestezi ile 10 dk falan sürüyormuş. Yine de emin olmadan yaptırmayı düşünmüyorum belki 1. yılı doldurmayı beklerim.

bazı günler uyandığımda ödem toplamış oluyor iyice kemikli duruyor o kısım, onu da ekleyeyim

Eklentiler

• 0219BB91-560A-40E1-9C66-B07B5D5F18B4.webp
    0219BB91-560A-40E1-9C66-B07B5D5F18B4.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 31
Back
X