Burun ameliyatı olanlar görüşler (eski/yeni)

Herkese merhaba, benim de bir hafta oldu. Sisliklerim morluklarim gecti neyse ki, fakat burnum tikali ve yikasam da acilmiyor. Zaten yikanmiyor da tikanikliktan. Nefes sorunum da yoktu, su an biraz mutsuzum acikcasi dertsiz basima dert acmis olmaktan.

Benim sorum, silikonlar vs alindiktan sonra burnunuzu silebiliyor musunuz? Ben bir de gribim cunku, ve ayda bir nezle oluyorum :KK43:

Bilmiyorum cok zaruri degilse gerek yokmus bu islere diyorum su an

Benim bildiğim burun sıkılarak silinmiyor ve sümkürmek de yasak. Çok dikkatli olun nazikçe akanları dışardan silin burnunuza baskı sıkma yapmadan.

Herkese merhaba, benim de bir hafta oldu. Sisliklerim morluklarim gecti neyse ki, fakat burnum tikali ve yikasam da acilmiyor. Zaten yikanmiyor da tikanikliktan. Nefes sorunum da yoktu, su an biraz mutsuzum acikcasi dertsiz basima dert acmis olmaktan.

Benim sorum, silikonlar vs alindiktan sonra burnunuzu silebiliyor musunuz? Ben bir de gribim cunku, ve ayda bir nezle oluyorum :KK43:

Bilmiyorum cok zaruri degilse gerek yokmus bu islere diyorum su an

benim tamponlarım çıkana kadar ne deniz suyu kullandım ne başka bir şey doktor tamponlar çıkana kadar hiçbir şey vermedi ve 1 hafta içeride biriken pıhtılarla o tıkanıklıkla dehşet dolu günler ve öleceğimi sandığım bir hafta geçti hatta o ilk hafta ameliyatı olduğuma çok pişman oldum sonra tamponlar alındı ve deniz suyu kullanmaya başladım. Deniz suyu çok işe yaradı, pıhtılar erimeye başlayıp çıktılar yavaş yavaş ama zamanla. Burnunuzu zorlayarak yıkamayın, deniz suyu muhakkak önermiştir doktor onu kullanın 1 ay süreyle cidden en son bir pıhtı düşmüştü kafam kadardı o en büyük pıhtı çıkınca burnum sünger gibi havayı çekti ve o ilk nefes inanılmazdı. Sonra zaten doku kendini yeniledikçe o pıhtılar normal burun mukusuna dönüşmeye başladı. Endişelenmeyin müsterih olun. Hepsi geçiyor ve geçecek.

benim tamponlarım çıkana kadar ne deniz suyu kullandım ne başka bir şey doktor tamponlar çıkana kadar hiçbir şey vermedi ve 1 hafta içeride biriken pıhtılarla o tıkanıklıkla dehşet dolu günler ve öleceğimi sandığım bir hafta geçti hatta o ilk hafta ameliyatı olduğuma çok pişman oldum sonra tamponlar alındı ve deniz suyu kullanmaya başladım. Deniz suyu çok işe yaradı, pıhtılar erimeye başlayıp çıktılar yavaş yavaş ama zamanla. Burnunuzu zorlayarak yıkamayın, deniz suyu muhakkak önermiştir doktor onu kullanın 1 ay süreyle cidden en son bir pıhtı düşmüştü kafam kadardı o en büyük pıhtı çıkınca burnum sünger gibi havayı çekti ve o ilk nefes inanılmazdı. Sonra zaten doku kendini yeniledikçe o pıhtılar normal burun mukusuna dönüşmeye başladı. Endişelenmeyin müsterih olun. Hepsi geçiyor ve geçecek.

Ne güzel yazmışsınız. Bugün 12. günüm inşallah ben de o günleri yaşarım. Bugün sadece uykuda yanlışlıkla burnumu çektim. Burna bir zararı olmuşmudur acaba ? :KK17:

Benim ameliyatımın üstünden 13 ay geçti..
İlk günler hissettiğim tek şey pişmanlıktı, kendime kızıp durdum günlerce..

Tamponlar 1 hafta kalmıştı bende, onlar çıktıktan sonra biraz rahatladığımı hatırlıyorum..
O zamana dair hiçbir şey net değil bende çünkü beynim unutmak istediğim şeyleri siliyor.
Sonrasında alerjik rinitimden dolayı çok sıkıntı çektim, burun etlerim şişti vs.. 2 kez radyofrekansla küçülttürdüm.

Yani kısacası biraz sabır her şey geçiyor..

Burnumun üstündeki bant ilk çıktığında 1 saat ağladığımı hatırlıyorum, çünkü çok kalkıktı burnum, domuz burnu gibiydi..
Zamanla normale döndü..

tekrar merhaba, benim de 3. günüm. Bugün tamponlar çıktı. Sağdan çok rahat nefes alıyorum fakat sol taraf tıkalı. Tamponlar çıkar çıkmaz herkes çok rahat nefes aldı mı? Yoksa ödemden dolayı bir taraftan henüz nefes alamamam normal mi? Sola doğru deviasyonum da vardı ve yüzümün sol tarafında ödem daha fazla oldu, şu an çok yeni ve hala ödem var biliyorum fakat sağdan nefes alabiliyorken soldan alamamak biraz endişelendiriyor
İlk 3 ay nefes problemleri devam edebiliyor. Geçmiş olsun

Cok tesekkurler. Herkes yaptiriyor gorunce kolay bir sure saniyor insan. Asla degilmis. Tecrube oluyor.

Benim ameliyatımın üstünden 13 ay geçti..
İlk günler hissettiğim tek şey pişmanlıktı, kendime kızıp durdum günlerce..

Tamponlar 1 hafta kalmıştı bende, onlar çıktıktan sonra biraz rahatladığımı hatırlıyorum..
O zamana dair hiçbir şey net değil bende çünkü beynim unutmak istediğim şeyleri siliyor.
Sonrasında alerjik rinitimden dolayı çok sıkıntı çektim, burun etlerim şişti vs.. 2 kez radyofrekansla küçülttürdüm.

Yani kısacası biraz sabır her şey geçiyor..

Burnumun üstündeki bant ilk çıktığında 1 saat ağladığımı hatırlıyorum, çünkü çok kalkıktı burnum, domuz burnu gibiydi..
Zamanla normale döndü..

Benim de bugun cikti bant. Nefes aliyirum su an cok sukur. Ama ici sisecekmis, yine sorun olacakmis 1.5 ay kadar. :/

Benim de yorumum aynisi oldu acikcasi, domuz burnu diye aynaya bakinca. Ama su an mesajinizi gorunce rahatladim, inecek bu kalkiklik demek ki. 🙏

Benim de bugun cikti bant. Nefes aliyirum su an cok sukur. Ama ici sisecekmis, yine sorun olacakmis 1.5 ay kadar. :/

Benim de yorumum aynisi oldu acikcasi, domuz burnu diye aynaya bakinca. Ama su an mesajinizi gorunce rahatladim, inecek bu kalkiklik demek ki. 🙏
Tabii ki inecek içiniz ferah olsun, zaman geçtikçe oturuyor.
Sizi çok çok iyi anlıyorum.
İsterseniz özelden foto göndereyim, daha da rahatlayın.

Ne güzel yazmışsınız. Bugün 12. günüm inşallah ben de o günleri yaşarım. Bugün sadece uykuda yanlışlıkla burnumu çektim. Burna bir zararı olmuşmudur acaba ? :KK17:

Ufak tefek dokunma tarzı çarpmalardan ve hapşırma ya da çekme gibi olaylardan endişelenmeyin cidden, tampon çıktıktan sonra doktor ödemlerim insin diye burnuma flaster fabrikasını döşedi ve o flasterleri yapıştırma esnasında burnumun sırtına öyle bi bastırdı ki dedim heralde şimdi burun gitti ama bunu yapan neticede doktordu ve kontrollü bir işlemdi o andan sonra içim rahatladı, 1 aya kadar başım yüksekte uyurken kimbilir kaç kere yan düştüm bilmiyorum ama sabahları acaba yamuldu mu diye tedirgin uyanmalarım yerini artık günden güne artan mutluluğum doldurmaya başladı ve burun şeklimde asla bozulma olmadı. Şuan sırt üstüne geçiş yaptım ve inanın ne kadar dikkat etseniz de kafa yana düşüyor elimde olmadan bunu kontrol etmek de cok zor çünkü yandan destek yapsanız da uyku bu rem evresi gerçekliği var nasıl hareket ettiğinizi kontrol edemiyosunuz ve buna rağmen ciddi hiçbir şey olmadı. Çok tedirgin olmayın stres yapıyo vücut sonra e alarma geçiyor bünye şuan 2.ayım dolcak kıyafetlerimi zart diye geçiriyorum kafamdan burnuma da sürtüyor tabi dikkat ediyorum ama ilk 1 ayın hassasiyeti kalktığında artık burnunuza dokunabiliyosunuz da.

Cok tesekkurler. Herkes yaptiriyor gorunce kolay bir sure saniyor insan. Asla degilmis. Tecrube oluyor.

evet maalesef kolay bir süreç değil ama şöyle düşününce insanı manevi olarak da rahatlatıyor. Hayatta güzel şeyler hiçbir zaman keyifle ve beklemeden elde edilmiyor, her güzelliğin bir bedeli oluyor.Ben o 1 haftada böyle düşündüm ve çok daha takmadan atlattım. Can sıkıcı ama kısa bir süreç emin olun geçiyor, hayatta her şeyin akıp geçtiği gibi.

5. günümden selamlar, evet burun tıkanıklığım devam ediyor anlıyorum ki daha birkaç ay vaktim var ama yorumlarınız beni çok rahatlattı, teşekkürler. Tampon çıkınca sağ taraftan rahat nefes alıyordum, şimdi o da gün içinde tıkanıp arada açılıyor. Bazen sol taraftan da nefes alabiliyorum ama çoğunlukla tıkalı. Ağızdan nefes almak çok yıpratıcı ve bende baş ağrısı da yapıyor. Sabah akşam maydanoz suyu içiyorum, arada ananas yiyorum. Umarım ödemler çabucak çözülür. Herkese çok geçmiş olsun tekrardan.

Arkadaşlar merhaba. Daha öncede yazmıştım bugün 12. günüm. Akşam saatlerinde başlayan bir sızlama var. Tam burun kökünde yani burnun alın ile birleştiği yerde. Bu güne kadar ameliyat sonrası üç ve ya dört gün ağrı kesici kullanmıştım. Sonra hiç ağrım olmamıştı. Şimdi bu sızlama nereden çıktı hiç bilmiyorum.:KK43: Ameliyatın ilerleyen günlerinde buşekilde sızlama yaşayan var mı ?

Arkadaşlar merhaba. Daha öncede yazmıştım bugün 12. günüm. Akşam saatlerinde başlayan bir sızlama var. Tam burun kökünde yani burnun alın ile birleştiği yerde. Bu güne kadar ameliyat sonrası üç ve ya dört gün ağrı kesici kullanmıştım. Sonra hiç ağrım olmamıştı. Şimdi bu sızlama nereden çıktı hiç bilmiyorum.:KK43: Ameliyatın ilerleyen günlerinde buşekilde sızlama yaşayan var mı ?
27.günden selamlar🤗akşam üstü başlayan sızılarım dikiş hassasiyetim mevcut,rahatsız eden bişi değil ama ben burdayım diye hissettiriyo kendini,pazartesi kontrolümde sorucam ama endişelenmiyorum artık 😬
Bide şunu farkettim,rüzgar esse,soğuğa çıksam filan daha da artıyo sankii 😣

27.günden selamlar🤗akşam üstü başlayan sızılarım dikiş hassasiyetim mevcut,rahatsız eden bişi değil ama ben burdayım diye hissettiriyo kendini,pazartesi kontrolümde sorucam ama endişelenmiyorum artık 😬
Teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Birşey olunca sadece bende var gibi düşünüyorum. Ama içimi rahatlattınız.🙏🏻 Umarım çabucak geçer bu süreçler. 😊

Merhaba, benimde 21.günüm. Ağrıyor mu sızlıyor mu tam tarif edemiyorum ama ben buradayım dercesine rahatsız ediyor. Başıma kadar vurdu bugün ağrısı. Yarın kontrolüm var soracağım ama bu ağrıları uzun süre yaşayanlar var mı acaba?

Merhaba, benimde 21.günüm. Ağrıyor mu sızlıyor mu tam tarif edemiyorum ama ben buradayım dercesine rahatsız ediyor. Başıma kadar vurdu bugün ağrısı. Yarın kontrolüm var soracağım ama bu ağrıları uzun süre yaşayanlar var mı acaba?
Benim son bi haftadır;mesela çok gülünce burun kanatlarım geriliyor sonra acıyor,esnerken burun kemerim geriliyor, bide soğukta kalınca baya sızlıyor
Asıl sorunumsa burun sırtımdaki şişlik,kemer gibi gözükmekte çok tırsıyorum 😭

Benim son bi haftadır;mesela çok gülünce burun kanatlarım geriliyor sonra acıyor,esnerken burun kemerim geriliyor, bide soğukta kalınca baya sızlıyor
Asıl sorunumsa burun sırtımdaki şişlik,kemer gibi gözükmekte çok tırsıyorum 😭
Aynen benimde gülerken ki gülemiyorum üst dudağımı kullanamıyorum çok burnumun kemerinde gerginlik baskı hissediyorum. Ani hareket yaptığımda yüksek sesle konuştuğumda sızlama hissediyorum. Bugün 13.günüm. Sakin olmak ve ümitsizliğe düşmemek gerek sanırım. Zamanla geçicek umarım:110:

Back
X