Burun ameliyatı olanlar yardım

didecinna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
1.050
192
73
Arkadaşlar pazartesi deviasyon, konka ve sinüzit ameliyatı oldum. çok ağrı falan yoktu bugüne kadar. sadece ameliyat gecesi sürekli tansiyonum düştü ve başım döndü. bugün mide bulantısıyla uyandım. ameliyatı doktorum tamponsuz ve alçısız yaptı. burnum çok tıkalı. midem bulandığı için okyanus suyu da sıkamıyorum. ağrım da arttı. ama en kötüsü bu bulantı. tecerübeli arkadaşlar benimle bu konuda tecrübelerini paylaşırsa çooook sevineceğim. çok sıkıntılıyım şuan...

Son düzenleme:
Geçmiş olsun..konunuzu ilgili bölüme taşıdım..bilginize..

Canım merhaba.

benim 9. günüm ameliyat olalı. Merak etme sakin ol hepsi geçicek.

Düne kadar pıhtı ve sümük (iğrenç oldu kusura bakma ama gerçek bu :p) akıyordu burnumdan ve balgam şeklinde de çıkıyordu.

Sinüzit daha da zor bir ameliyat benim bildiğim. 1 hafta kadar bu pıhtıları çekiceksin doğal.

Ayrıca narkozdan uyandığımda ertesi güne kadar toplam 20 kere falan kan kustum ben...Çok normal belirtiler bunlar, sadece ağızdan nefes alıyorsan başının dönmesi de normal.

Yine de doktorunu arayıp içini rahatlatabilirsin eminim o da normal bir süreç olduğunu söyleyecektir.
Yardımcı olabildim umarım.

Acil şifalar sabır diliyorum canım..

teşekkür ederim canım... normal süreç ama ben oturup ağlıcam valla dayanamıyorum, geceleri uyuyamıyorum. sadece ağızdan nefes alıyorum, her geçen gün burnum daha da tıkanıyo. geniz akıntısı sebebiyle mıdem bulanıyo. çok sıkıldım artıkkk.

Doktor, burnuna sıkman için tuzlu su ve sonrasında sürmek için krem verdi mi?
Tuzlu su iyi geliyor.

1 hafta kadar sürücek, dayan. Sonra bandajlar çıkınca rahatlayacaksın. Çok fena olursan doktorunu ara, bandajları değiştirsin ya da bulantı için bir ilaç falan yazsın. Ama bu doğal birsüreç...derin nefes al ve "geçicek harika bir burun için bunlara katlanıyorum" de :)
herkesin dediği kadar kolay bir ameliyat değil bu anlıyorum ben seni, ben de 8 gün ağızdan nefes aldım. Hatta bandajla ve tamponlar çıktı ama o kadar alışmışım ki hala ağızdan alıp veriyorum!

Bol bol uyu ve dinlen. Yapıcak başka birşey yok zaten...Moralini yüksek tut.

ay artık nefes alabiliyorum bugun doktora gittim de rahatladım. :8: vallahi bana göre olunacak bir şey değil ya sağlık sorunum olmasa ben şahsen zaten tırsağın tekiyim asla olamazdım olmazdım :S

Back
X