Revizyon (3. Ameliyat) Hakkında Deneyimi Olanlar Var mı? Gerçek revizyon hastaları lütfen yazsın

Merhaba gerçek hastayım şüpheniz olmasın daha önce Bakırköy ethica hastanesinde revizyon ameliyatı oldum fakat kıkırdaklarımı almışlar yıllar içinde burnum düştü nefes almak zaten çok zordu kuzenim vasıtasıyla Doç.Dr Oğuzhan Oğuz’la tanıştım burnumu olması gereken yere kaldırdı kıkırdak yetmeseydi göğüs altımdan alacaktı gerek kalmamış şuan memnunum kimse operasyon olduğunu anlamıyor çok memnunum tavsiye edebilirim
Merhaba dediğiniz doktoru daha önce duymamıştım ona da bakacağım teşekkürler

Arkadaslar revizyon olan varsa, kikirdak konuldugunda kemikten farkli bir hissiyat oluyor mu?

Merhaba arkadaşlar,

Ben bugüne kadar iki kez burun ameliyatı oldum, ikincisi revizyondu ve maalesef her iki ameliyatta da ciddi doktor hataları yaşadım. Antalya’da oldum bu ameliyatları ve ikinci ameliyatım sonrası hem kıkırdak erimesi hem de enfeksiyon gibi çok zor komplikasyonlar yaşadım.

Özellikle revizyon hastalarına sesleniyorum: Lütfen doktor seçerken fiyata göre karar vermeyin. Ben ikinci ameliyatımda fiyatı yüksek ve adı duyulmuş bir doktora gittim. Sonuç yine hüsran oldu.

Antalya’daki ikinci doktorumun baş harfleri H.A. ve kesinlikle önermiyorum. Benim burnuma kulaktan kıkırdak alındı, sonra burnum enfekte oldu ve üzerine çok erken dönemde kortizon iğnesi yapıldı. Sonuç: cilt incelmesi, destek kaybı ve deformasyon.

Şimdi üçüncü revizyon için araştırma yapıyorum. Gerçekten çok korkuyorum çünkü bu işin şakası yok.

Şunu unutmayın:

✔️ Revizyon çok zor bir ameliyat.

✔️ Estetik değil, rekonstrüktif cerrahi gibi düşünülmeli.

✔️ Doktor sadece “yaparım” dememeli, süreç boyunca destek olacak mı, ona bakın.

✔️ Doktorunuz Bilgisayarlı Tomografi (BT) istedi mi? Cilt yapınıza, damar dolaşımınıza, greft durumuna baktı mı? Bunlar çok önemli.

Şu an Memet Yazar ile görüştüm, yaklaşımı diğerlerine göre daha kontrollü geldi ama hâlâ emin değilim. Dr Memet yazara revizyon olan var mı?

Çünkü hangi doktora baksam en az bir kötü yorum mutlaka var.

Bu yüzden gerçek hastalardan, özellikle 2. – 3. – 4. revizyonları yaşamış olanlardan samimi yorumlara ihtiyacım var.

Lütfen bu post altına reklam yorumları yazmayın.

Asistan, sosyal medyacı, danışman değil — gerçek hasta deneyimi istiyorum.
Başka doktordan revizyon olan önerisi olan varsa lütfen bekliyorum.

Bu süreçten geçen herkes bilir: Bu sadece bir ameliyat değil, bir travmanın onarımı, gerçekten hem fiziksel hem psikolojik çok zor şeyler yaşadım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Gerçek yorumları bekliyorum.
Merhaba 3. burun ameliyatımı geçtiğimiz Şubat ayında oldum. İlk ikisini çok yıllar önce olmuştum ve giderek artan bir nefes alamama problemim oluştu. Ayrıca önceki ameliyatlarımda burnu ikiye ayıran kıkırdak çok inceltildiği için burnun ucunda düşme ve hafif sağa çarpıklık oldu. Yaşım da ileri olduğu için çok korkuyordum. Bir yıl deli gibi Dr aradım. Daha önceki yazılarımda detaylı yazdım nasıl araştırma yaptığımı. Mesajlarımdan okuyabilirsiniz. Sonuçta Dr umu buldum. Dr Teoman Dal Hoca.
Dr um beni yıpratmamak için; öncelikle burnunun içinden gerekli kıkırdağı bulmaya çalışacağım bulamazsam kaburgandan alıcam dedi. Kulak kıkırdağı olmaz burnu taşımaz dedi. Burnun içinden bulmuş kaburgadan almasına gerek kalmadı. 6 ay oldu ameliyat olalı şükür doya doya nefes alıyorum.
Birinci tavsiyem; eğer nefes probleminiz varsa mutlaka iyi bir KBB Dr u arayın. Aslında benim kendi fikrim; revizyon olunacaksa Plastik cerrahtan çok KBB Dr una bakılmalı. Çünkü revizyonda mutlaka kıkırdak ihtiyacı oluyor ve Plastik cerrahlar burun içinde nerelerden kıkırdak bulabileceklerini iyi bir KBB ci kadar bilmiyor. Hemen kaburgadan kesip alıyorlar.
İkinci tavsiyem; ameliyattan önce mutlaka sinüs tomografisi isteyen bir revizyon Dr uyla ilerlemeniz. Burnunu açınca görücem diyen Dr işini ciddiye almıyordur.

Arkadaslar revizyon olan varsa, kikirdak konuldugunda kemikten farkli bir hissiyat oluyor mu?
Burnun alt tarafında kemik yok kıkırdak var. Kıkırdak yine kıkırdağa dikiliyor. Yani yanlış ameliyatla inceltilmiş kıkırdaklar kalınlaştırılıyor. O yüzden his aynı değişmiyor.

Burnun alt tarafında kemik yok kıkırdak var. Kıkırdak yine kıkırdağa dikiliyor. Yani yanlış ameliyatla inceltilmiş kıkırdaklar kalınlaştırılıyor. O yüzden his aynı değişmiyor.
Benim radiks bolgesinden itibaren yukseltilecek sirti. Ya nasil yapiyorlar bilmiyorum. Burnumun komple her yeri doldurulmasi gerekiyor

Merhaba 3. burun ameliyatımı geçtiğimiz Şubat ayında oldum. İlk ikisini çok yıllar önce olmuştum ve giderek artan bir nefes alamama problemim oluştu. Ayrıca önceki ameliyatlarımda burnu ikiye ayıran kıkırdak çok inceltildiği için burnun ucunda düşme ve hafif sağa çarpıklık oldu. Yaşım da ileri olduğu için çok korkuyordum. Bir yıl deli gibi Dr aradım. Daha önceki yazılarımda detaylı yazdım nasıl araştırma yaptığımı. Mesajlarımdan okuyabilirsiniz. Sonuçta Dr umu buldum. Dr Teoman Dal Hoca.
Dr um beni yıpratmamak için; öncelikle burnunun içinden gerekli kıkırdağı bulmaya çalışacağım bulamazsam kaburgandan alıcam dedi. Kulak kıkırdağı olmaz burnu taşımaz dedi. Burnun içinden bulmuş kaburgadan almasına gerek kalmadı. 6 ay oldu ameliyat olalı şükür doya doya nefes alıyorum.
Birinci tavsiyem; eğer nefes probleminiz varsa mutlaka iyi bir KBB Dr u arayın. Aslında benim kendi fikrim; revizyon olunacaksa Plastik cerrahtan çok KBB Dr una bakılmalı. Çünkü revizyonda mutlaka kıkırdak ihtiyacı oluyor ve Plastik cerrahlar burun içinde nerelerden kıkırdak bulabileceklerini iyi bir KBB ci kadar bilmiyor. Hemen kaburgadan kesip alıyorlar.
İkinci tavsiyem; ameliyattan önce mutlaka sinüs tomografisi isteyen bir revizyon Dr uyla ilerlemeniz. Burnunu açınca görücem diyen Dr işini ciddiye almıyordur.
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim hala doktor arayışım devam ediyor sizin doktoru da listeme ekledim, bu kış ameliyat olmak ve artık iyileşmek istiyorum her anlamda , yorumunuz benim için değerli sağolun şuan memnun musunuz her şeyden

Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim hala doktor arayışım devam ediyor sizin doktoru da listeme ekledim, bu kış ameliyat olmak ve artık iyileşmek istiyorum her anlamda , yorumunuz benim için değerli sağolun şuan memnun musunuz her şeyden
Benim birinci önceliğim sağlığımdı. Tansiyonum var ve nefes problemi yaşı ileri olanlar için daha da büyük handikap. Gençler farkında değil ama aslında burun hayati organlarımızdan bir tanesi. Vücuda giren oksijen bütün hücrelerimize taşınıyor, dolayısıyla oksijenin azlığı her hücremizi her organımızı etkiliyor. Ameliyatla nefes alamama problemim çözüldü. Ameliyat sırasında yıllar önceki ameliyatlarımdan kalan dikiş iplerini temizlemiş burnumdan.
Burun ucum sağa doğru hafif yamuktu, inikti ve burun deliklerim eşit değildi. Bunlar düzeldi. Ama kalkık barbi bir burnum yok. Zaten ben de Dr uma ameliyattan önce aman fazla kaldırmayın doğal olsun demiştim. Ameliyattan sonra bilmeyenler farketmediler ameliyat olduğumu. 3 ameliyat geçirdiği anlaşılmayan doğal bir burnum var ki benim de istediğim buydu. Arkadaşlarım burun ucunu biraz daha kaldırtsaydın diyorlar ama ben memnunum. Çünkü benim burnum büyük ve kalın derili bir burun bu malzemeden bu kadar oluyor. Kalkık olsa ameliyatlı, yapılmış bir burun olduğu anlaşılacaktı ki onu hiç istemiyorum. Benim Dr um fonksiyonelliği önceleyen tam bir KBB ci. Nasıl bir burun istediği kişiye göre değişir bazılarının önceliği şekil olabilir çok kalkık bir burun isteyebilir.
Burun kemiğimdeki eğrilik önceki iki ameliyatımda plastik cerrah tarafından düzeltilmişti. O yüzden bu ameliyatımda kemik hiç ellenmedi.
Dr um ameliyat sonrası süreçte de beni sıkı takip etti. Ki bu da çok önemli bir kriter Dr seçiminde.
Bir de mutlaka seçtiğiniz Dr a ameliyat olmuş bir hastasıyla görüşün. Ben tesadüfen ulaşmıştım bir hastasına ve memnundu.

Kazıklı Maria var youtuber onun doktoru da Teomon hocaydı sanırım ben onun burnunu önden beğenmiştim ama yandan biraz uzun duruyordu

Kazıklı Maria var youtuber onun doktoru da Teomon hocaydı sanırım ben onun burnunu önden beğenmiştim ama yandan biraz uzun duruyordu
Baktım internetten Kazıklı Maria nın Dr una. Teoman Doğan mış. O bir plastik cerrah. Benim dr um o değil. Benim doktorum Teoman Dal. Ama ikisinin de muayenehanesi aynı sokakta

Back
X