Burun ameliyatı öncesi ve sonrası tavsiyeler?

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.547
198
688
- Yurtdışı
Merhaba , yakında ameliyat olacağım; burun ameliyatı öncesi ve sonrası için bana neler tavsiye edersiniz?Liste oluşturmama yardımcı olabilir misiniz rica etsem.

Hastaneye neler götürmeliyim?

2 haftam var almam gereken herşeyi alayım..

Ameliyat Öncesi için liste hazırlıyorum ; Benim aklıma gelenler:

*Arnica kreme başlayacağım.
*Adet geciktirici kullanıcam
*Bitki çayı içmiycem, sigara zaten kullanmıyorum
*Bir arkadaşım pipet tavsiye etti pipet alıcam
*Terlik
*Dudak nemlendiricisi
*Geniş yakalı tişört ya da önden fermuarlı düğmeli şeyler
*Mavi jel buz torbası
*İnce plastik kaşık

*Bebek maması alsam mı acaba ?

*Jel Buz torbası yerine plastik ameliyat eldiveni alsam olur mu?

*Ameliyatın ertesi günü eve döndüğümde evde çorba vs. kendim pişirebilecek durumda olur muyum yalnız yaşıyorum çünkü?

Öncesi listeme neler ilave etmeliyim başka??

Tek yaşadığım için ameliyat sonrası için de hazırlıklı olmalıyım , belki ameliyattan sonra dışarı çıkamayabilirim ne de olsa..Ameliyat sonrası için nelere hazırlıklı olmalıyım, neler almalıyım, ameliyat sonrası için de liste oluşturmama yardım edebilir misiniz??

Son düzenleme:
Plastik ameliyat eldivenine sakın güvenme derim. Bana ameliyat sonrası sürekli soğuk kompres yapılması gerekti. Ameliyattan çıktığımda zaten morluk oluşmaya başlamıştı. Mavi jeller zaten ucuz, birkaç tane al. Ameliyat eldivenleri deliniyor falan su sızdırıyor, alçıyı ıslatabilirsin.
Ameliyattan çıktığında da kimse olmayacak mı yanında? Ben de kimseyi istemiyordum yanımda ama annemler iyi ki gelmiş dedim. Sürekli susuyorsun, o kafayla suya uzanmak bile zor geliyordu bana.
Plastik kaşık da al. Ben çorba içerken pipet kullanmadım. Pipetle çekmek daha zor geldi bana. İnce plastik kaşıkla içtim çorbamı. İkinci gün de katı yemeye başladım. Kemik kırma işlemi yapıldığı için üst dişlerimde hafif acıma oldu o yüzden yumuşak şeyler yedim hep.

Plastik ameliyat eldivenine sakın güvenme derim. Bana ameliyat sonrası sürekli soğuk kompres yapılması gerekti. Ameliyattan çıktığımda zaten morluk oluşmaya başlamıştı. Mavi jeller zaten ucuz, birkaç tane al. Ameliyat eldivenleri deliniyor falan su sızdırıyor, alçıyı ıslatabilirsin.
Ameliyattan çıktığında da kimse olmayacak mı yanında? Ben de kimseyi istemiyordum yanımda ama annemler iyi ki gelmiş dedim. Sürekli susuyorsun, o kafayla suya uzanmak bile zor geliyordu bana.
Plastik kaşık da al. Ben çorba içerken pipet kullanmadım. Pipetle çekmek daha zor geldi bana. İnce plastik kaşıkla içtim çorbamı. İkinci gün de katı yemeye başladım. Kemik kırma işlemi yapıldığı için üst dişlerimde hafif acıma oldu o yüzden yumuşak şeyler yedim hep.
mavi jel nerde satılıyor acaba?

Back
X