Burun ameliyatı sonrası Boğaz ağrısı...

MiKaDo35

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
732
1
316
İzmir
Selam arkadaşlar..Bir yakınım burun ameliyatı oldu.. anestezi sırasında tahrişe bağlı 5 gündür geçmeyen boğaz ağrısı ve yutkunma güçlüğü sorunu yaşıyor..K.B.B uzmanı klasik gargara ve ağrı kesici spreyler ve sıvı beslenme tavsiyesi verdi..Ancak hala çok rahatsız ve yemek yemesi çok zor...
Sizlerde aynı sorunu yaşadınız mı ve nasıl tedavi/yada yardımcı tedavi yöntemleri buldunuz? Yardımcı olursanız sevinirim...

Selam arkadaşlar..Bir yakınım burun ameliyatı oldu.. anestezi sırasında tahrişe bağlı 5 gündür geçmeyen boğaz ağrısı ve yutkunma güçlüğü sorunu yaşıyor..K.B.B uzmanı klasik gargara ve ağrı kesici spreyler ve sıvı beslenme tavsiyesi verdi..Ancak hala çok rahatsız ve yemek yemesi çok zor...
Sizlerde aynı sorunu yaşadınız mı ve nasıl tedavi/yada yardımcı tedavi yöntemleri buldunuz? Yardımcı olursanız sevinirim...

slm canım geçmiş olsun.ameliyathanenin soğuk olması ve üstüne ameliyattan sonra günlerce ağızdan nefes alıp vermesinden dolayı şişmiş ve tahriş olmuştur. benimde oldu ancak bir gün falan sürdü. yutkunma güçlüğü bunundan nefes alamadığı içinde oluyordur. burnundan nefes almaya başlayınca iyileşeceğini düşünüyorum. tekrar geçmiş olsun.

ameliyattan çıkar çıkmaz benim de ilk hissettiğim bogaz ağrısıydı,zaten bogazım hep hassastır,ama bir de burnumdan nefes alamayınca iyice berbat hale gelmişti.bunun için önerim boğazın kuru bırakılmaması ufak ufak devamlı olarak ılık su içilmesi ve bunun dışında da tüm yiyecek ve içeceklerin soğuk ve sıcak olmaması,hep ılık olması.bunun dısında naneli pastilleri hiç önermiyorum daha da tahriş ediyor.eger doktor antibiyotik önerdiyse(özellikle bogaz için değil,genel olarak ameliyat sonrası için)onun 12 saat aralıklarla düzenli olarak kullanılması da iyileşme süresini kısaltacaktır.bir haftaya kalmadan geçmişti boğaz ağrım,ama dediğim gibi gerçekten neredeyse hiç bırakmadan yudum yudum su içtim devamlı.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler..
Sürekli su elinde geziyor kıyamam.Ama gece olunca sıkıntıları artıyor..Soğuk buhar makinesi çalıştırmaya başladım yanında inşallah faydası olur..Bende 3 yıl önce ameliyat oldum ama bende hiç sorun olmamıştı yada hatırlamıyorum..

o ameliyat sırasından ziyade sonrasında oluyor canım. burnu kapalı olduğundan sürekli ağızdan nefes alıyor ve bu da kuruluk yapıyor. ben sık sık bitki çayı ve çorba içmiştim geçici de olsa yumuşatıp ağrıyı alıyor. geçmiş olsun.

ben de senin gibi can beyde ameliyat oldum mikado ama bende de dediğin gibi tahriş oldu.can beye sormuştum nedeni ameliyat sırasında kan yutmamamız için atılan hortumun tahriş etmesiymiş.ılık şeyler tüket bikaç güne kendiliğinden geçicek demişti.gerçekten tampon çıkıp ağzım kapalı uyuduumda geçti.sonra üşüttüm.doktora gittim 2.haftadaydım.faranjit olmuşsun bronşite çevirmiş.sakın sıcak şeyler t
ketme.sadece bol bol ılık içeçek tüket.zamanla geçecektir antibiyotik verip vücudunu yormayalım dedi.geçmiş olsun canım

ben de senin gibi can beyde ameliyat oldum mikado ama bende de dediğin gibi tahriş oldu.can beye sormuştum nedeni ameliyat sırasında kan yutmamamız için atılan hortumun tahriş etmesiymiş.ılık şeyler tüket bikaç güne kendiliğinden geçicek demişti.gerçekten tampon çıkıp ağzım kapalı uyuduumda geçti.sonra üşüttüm.doktora gittim 2.haftadaydım.faranjit olmuşsun bronşite çevirmiş.sakın sıcak şeyler t
ketme.sadece bol bol ılık içeçek tüket.zamanla geçecektir antibiyotik verip vücudunu yormayalım dedi.geçmiş olsun canım

Aynen canım hortumdan kaynaklanıyor.benim bogazdan cok topuklarım ağrımıştı ameliyattan sonra.o da ameliyat esnasinda saatlerce hareketsiz yatmaktanmis.

Teşekkürler..Ben ameliyat olalı 3 yılı geçti ama buraya yazdıklarımada bakıyorum boğazımda sorun olmamış. Ama oğlumda bu gün 1 hafta olmasına rağmen devam eden boğaz ağrısı var..3 kg verdi kıyamam...Gece uykusuz gündüz aç bir şekilde bekliyoruz..

10 gün çektim o acıyı 3 kilo verdim hiçbişey yiyemediğim için. benim küçük dilimin etrafı iltihaplanmıştı tahrişten. doktor çok önemsemedi ama ben çektim o acıyı pastil, sprey gargara onlar bir nebze rahatlattı ama eğer o şekilde yara,iltihap yoksa max. 4-5 güne geçiyor diyorlar.ben şansızdım o konuda.

Aynen canım hortumdan kaynaklanıyor.benim bogazdan cok topuklarım ağrımıştı ameliyattan sonra.o da ameliyat esnasinda saatlerce hareketsiz yatmaktanmis.

benim boğazım topuklarım sonda takılan yer artı ameliyat olan bölgem hepsi açık yaraya tuz basılmış gibi acıyordu :( boğazı hortum tahriş ediyor
bu şekilde boğazı / soluk borusu tahriş olan bile okudum haberlerde :( insan korkuyor tabi

benim boğazım topuklarım sonda takılan yer artı ameliyat olan bölgem hepsi açık yaraya tuz basılmış gibi acıyordu :( boğazı hortum tahriş ediyor
bu şekilde boğazı / soluk borusu tahriş olan bile okudum haberlerde :( insan korkuyor tabi

Burun ameliyatında sonda takıliyormu ki ???

10 gün çektim o acıyı 3 kilo verdim hiçbişey yiyemediğim için. benim küçük dilimin etrafı iltihaplanmıştı tahrişten. doktor çok önemsemedi ama ben çektim o acıyı pastil, sprey gargara onlar bir nebze rahatlattı ama eğer o şekilde yara,iltihap yoksa max. 4-5 güne geçiyor diyorlar.ben şansızdım o konuda.

Evet dr. lar çok önemsemiyor ama oğlum uyuyamıyor ve yemek yiyemiyor..Bizde aynı şekilde sprey gargara pastil ve ağrı kesicilere teslim olmuş durumdayız..Umarım bir an önce geçer onunda boğazı..

benim ameliyatımdan sonrada boğazım çok acımıştı. hemşireler nasılsın ağrın var mı dediklerinde tek boğazım diyodum, pastil getirdiler.
doktoruma söyledim 3 güne geçecek dedi ve öyle de oldu.

bir narkozcu olarak bu soruya cvp vermek istedim.:) genel anestezi alan hastaları entübe ediyoruz(soluk borusuna tüp sokuyoruz )ameliyat sırasında hastanın solunumu bu tüp sayesinde oluyor.bazı insanlarda çene -boyun yapısından anatomik sorunlardan dolayı çok zor entübe olur bu durumda biz o trakea girişini baya baya zorlarız buda tahrişe neden olur.ameliyat sırasında burun gerisinden mideye kan sızar sonrasında mide bulantısı yapar bunu önlemek içinde kullandığımız sondalar var mideyi aspire edip boşaltma işlemi yaparız bu işlemde boğazdan geçtiği için tahriş edebilir.bazen tüm bu işlemler yapılırken jel kullanırız tahrişi azaltmak için ama her doktor uygulamaz.ameliyat sonrası boğaz ağrısı hissederseniz kesin anesteziden kaynaklanıyordur pastil sprey gibi birtakım işlemlerle ağrı en fazla 3 güne geçer.gün içinde yada uykunuzda ağzınız farkında olmadan açık kalıyorsa bundan dolayıda ağrı devam edebilir.bazen ameliyat stresine bağlı olarak agızda-boğazda aft oluşabiliyor ozamanda ağrı çok geç iyileşir.gerekirse kbb doktoruna muane olmak,endoskopla bogaza baktığı için birşey varsa belli olur zaten

bir narkozcu olarak bu soruya cvp vermek istedim.:) genel anestezi alan hastaları entübe ediyoruz(soluk borusuna tüp sokuyoruz )ameliyat sırasında hastanın solunumu bu tüp sayesinde oluyor.bazı insanlarda çene -boyun yapısından anatomik sorunlardan dolayı çok zor entübe olur bu durumda biz o trakea girişini baya baya zorlarız buda tahrişe neden olur.ameliyat sırasında burun gerisinden mideye kan sızar sonrasında mide bulantısı yapar bunu önlemek içinde kullandığımız sondalar var mideyi aspire edip boşaltma işlemi yaparız bu işlemde boğazdan geçtiği için tahriş edebilir.bazen tüm bu işlemler yapılırken jel kullanırız tahrişi azaltmak için ama her doktor uygulamaz.ameliyat sonrası boğaz ağrısı hissederseniz kesin anesteziden kaynaklanıyordur pastil sprey gibi birtakım işlemlerle ağrı en fazla 3 güne geçer.gün içinde yada uykunuzda ağzınız farkında olmadan açık kalıyorsa bundan dolayıda ağrı devam edebilir.bazen ameliyat stresine bağlı olarak agızda-boğazda aft oluşabiliyor ozamanda ağrı çok geç iyileşir.gerekirse kbb doktoruna muane olmak,endoskopla bogaza baktığı için birşey varsa belli olur zaten

İlk 2 gün azdı ancak 3. günden itibaren aft benzeri oluşumlar beraberinde yutkunma güçlüğü ve dayanılmaz bir ağrı getirdi..Hemen KBB uzmanına götürdüm ama mevcut durumu özetlemek ve zaten kullandığımız ilaçları yazmak dışında bir şey yapamadı ki sanırım zaten yapılacak başkada bir şey yoktu...Çok şükür ameliyatın 6. günü tamamen geçti.Sanırım dediğiniz gibi burun ameliyatı sonrası burun tıkalı olduğu için ağızdan nefes aldı ve sorun ondan kaynaklandı..Çünkü burnu açıldıktan kısa bir süre sonra sorun ortadan kalktı..
Pastil,gargara ve spreylerin yanı sıra soğuk buhar makinesi ( belkide psikolojik olarak da) fayda etti..

Tüm arkadaşlara cevaplarından dolayı teşekkür ederim..

Mrb canim. Gecmis olsun. Ben ameliyat olali 16 gün oldu ve iki üc gündür bogazim cok fazla agrimaya basladi. Ameliyattan sonra agrilarimi ciddiye almayip soguk icip dondurma yedim ama kesinlikle yanlis yapmisin. Yutkunmada zorlaniyorum su an üstelik burnumdan gelen pislikler bogazimda
sanki yapis yapis oluyor yutkununca normalmidir bilmiyorum :((( ?? Fakat sicak seyler cok iyi geliyor! Cay icinde veya corba icinde bogazimin yumasadigini hissediyorum. Sana ancak bunlari tavsiye ederek yardim edebilirim.

Ben de 3.gun once burun kemik egriliginden ameliyat oldum bu 4.gunum. Bogazmda ikinci gun aft cikti ve doktora gittim bu sabah. Ameliyatla alakasi olmadgni vucut direnci dusunce zaten hassas olan bogazda aft ciktgini soyledi. Kulagin hemen bitisiginde ciktigi icin uygulama yapamazmisim ama diger yontemin kbb doktorum tarafinfan yapilabilecegini soyledi. Onda da aftin ustune bi ilac uygulayip yakiyolar miymis uyusturuyolar miymis neymis agrisini baya hafifletecekmis. Amleiyat oldugumdan beri gece uyuyamiyorum saat basi agridan uyaniyorum. Gececk insallah hele bi de tampon ciksa cok rahatlayacam :)

Back
X