BURUN AMELİYATI SONRASI GÜNDELİK HAYATA DÖNÜŞ KAÇ GÜN SÜRER????CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM

lusiferaz86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
138
26
98
39
Merhaba.6 Mayısta burun ameliyatı geçireceğim inş.:dua:
Burnum ince derili minik bir kemer ve burun ucu düşüklüğü dışında hiçbir sıkıntı yok.
Merak ettiğim konu; ameliyast sonrası mesela 3. gün kendi işimi kendim yapabilir miyim,yanımda birilerinin kalmasına ihtiyaç duymadan ??? Bir hafta 10 gün boyunca yere eğilememe durumu var mı?

Estetik olacaksan dikkat etmen gereken konular olacak muhakkak hemen ise donemezsin estetik agir bi ameliyat, sicak suyla dus yok egilme yok yatarken saga sola donme yuz üstü yatma yok birkac gun sivi beslenmen lazim o da cok sicak ya da soguk olmayacak katı seyler yemek yok...deviasyon ise 1 ayda iyilesirsin 10 gun sonra gündelik hayata devam

şimdiden geçmiş olsun yapabilirsin ama yinede yanında biri olmalı ilk 3 gün falan iyi hissetmiyorsun tampon alçı falan oynamasın yat dinlen canın bişey yapmakda istemiyor zaten ben 1 hafta ufak tefek işler yaptım yemeğimi de eşim yaptı bi haftadan sonra yavaş yavaş yaptım işlerimi ani hareket yapmadan kendimi yormadan çok başımı eğmeden

şimdiden geçmiş olsun yapabilirsin ama yinede yanında biri olmalı ilk 3 gün falan iyi hissetmiyorsun tampon alçı falan oynamasın yat dinlen canın bişey yapmakda istemiyor zaten ben 1 hafta ufak tefek işler yaptım yemeğimi de eşim yaptı bi haftadan sonra yavaş yavaş yaptım işlerimi ani hareket yapmadan kendimi yormadan çok başımı eğmeden,kendi işim benim, de 1 hafta sonrada işime döndüm zaten ama 10 gün dinlenmek iyidir

Teşekkür ederim öncelikle :KK200:
İki çocuğum var 5 ve 2 yaşında biz gelin görümce 1 saat arayla ameliyat masasına yatacağız nasipse.Çalışmaya bir müddet ara vericem.Kendi annem 3 gün ancak kalır kalmaz.Kayınvalidem de kızında kalıcak.Eşimi de kan tuttuğundan yanımda durucağını pek sanmıyorum:olamaz::olamaz:İdare edebilir miyim sıkıntısına düştüm açıkcası :KK17::KK17:

3 gün biraz erken gibi. yani yapabilirsin ama sonuçta anestezi alıyorsun hafif baş dönmeleri yaşayabilirsin birazda halsiz olursun yemek yapmak falan sıkıntı olabilir.

Ben dün sabah ameliyat oldum dün akşam kendi yemeğimi kendim yapiyodum ama zor bı süreç mesela bugün daha iyi gibiyim ama iki Kaşimin arası şişmeye başladı şimdi bu mesajdan sonrada gidip çorba yapıp içmeye calisicam :D

ASLINDA ŞU KATI YİYEMEME SIVI BESLENME İŞİ ÇOK İYİ DE YENİ BURUN ŞEREFİNE BİR DE KİLO VERİLMİŞ OLUNUR HEM :halay::halay:EŞİM YEMEK ÖLSE YAPAMAZ .:mad::mad: YANIMDA BİLE DURAMAZ :110:

BEN İKİ ÇOCUĞUMDA DA GENEL ANEZTESİ ALMIŞTIM. VE 3. GÜN AYAKTAYIM NET OLARAK İŞ GÜÇ GÖREBİLİYORUM.MARKETE ALIŞVERİŞE DAHİ.
BURUN AMELİYATI MI ZORDUR YOKSA OLDUĞUM SEZERYAN AMELİYATIMI KESTİREMİYORUM

Canım ben Adana'da ameliyat olmuştum yüzüm yözüm şiş tamponlu falan ikinci üçüncü gün acılı adanaları sucukları götürüyodum:d korkulvak bişey yok gerçekten ben panikatak hastasıyım bi de ilk gün hastanede kalıyosun çok az kanama falan olabilir üç dört gün tamponlu kalıyosun şişlik morluk maksimuma geliyor üç günde sonradan iyileşmeye başlıyor 15 günde sadece senin farkedebileceğin kadar yeşillik falan kalır gözlerinin altında 10 gün sonra falan da alçı alınıyor senin engelin sadece anestezinin etkisi olan ilk bir iki gün onun dışında tampon da çıkınca rahtlarsın alçıyla dışarı falan da çıkabilirsin çok sorun olmaz ki alçıdan sonra normal hayatına devam edersin maksimum 10-15 gün iş hayatı vs için ben okula 15 gün sonra gitmiştim hiçbi şeyim de yoktu :)

Benimde 1.5 ay oldu.annem yanımdaydı sağolsun.iyikide gelmiş.gerçekten ilk bir hafta benim için çok zor geçti.çok halsizdim ve ayağa kalktığımda başım dönüyordu.belki kişiden kişiye değişik olabilir.

Ben de iyi hissetmedim yaklaşık bir hafta dengem bozuldu galiba ya da ameliyathaneden çok üşüyerek çıktım ondan olabilir.Ama kendinizi çevirirsiniz diye düşünüyorum birkaç güne.

tesekkürler evde agrı sızı fln oldumu peki. bende persembe günü olacagım nelere dikkat edeyim. evde de buz koymak gerekir mi

tesekkürler evde agrı sızı fln oldumu peki. bende persembe günü olacagım nelere dikkat edeyim. evde de buz koymak gerekir mi

Şimdi ağrı konusu doktorun tekniğine göre değişebilir.Benim hiç ağrım olmadı.Açık ameliyat ama öyle kemik falan kırılmıyor doktorumun kullandığı teknikte.Buz 24 saaten sonra gerek görülmedi uygulamadım.Ameliyata girmeden doktorunuzla fırsat bulup konuşun ne istediğinizi istemediğinizi söyleyin ben bunu yapamadım.Aşağıda konuşacağız zaten dedi indiğimde baygındım.Çekilmeyecek bir acı ağrı olmadı,morluk yok.Ama cidden kötü bir burnunuz yoksa zor bir süreç.Psikolojik olarak.Zaten güzelseniz ne yaptım ben kendime diyor insan.Bandaj bugün çıktığı için ben iyi hissetmiyorum.Izaylı gibiyim ve resmen çirkinleştim.Forumda ödem o inecek demişler hep.Bekleyeceğiz.Bir de sabah saatlerinde daha kötü galiba,gün içinde iniyor biraz.Bakalım.Şimdiden çok geçmiş olsun.

Şimdi ağrı konusu doktorun tekniğine göre değişebilir.Benim hiç ağrım olmadı.Açık ameliyat ama öyle kemik falan kırılmıyor doktorumun kullandığı teknikte.Buz 24 saaten sonra gerek görülmedi uygulamadım.Ameliyata girmeden doktorunuzla fırsat bulup konuşun ne istediğinizi istemediğinizi söyleyin ben bunu yapamadım.Aşağıda konuşacağız zaten dedi indiğimde baygındım.Çekilmeyecek bir acı ağrı olmadı,morluk yok.Ama cidden kötü bir burnunuz yoksa zor bir süreç.Psikolojik olarak.Zaten güzelseniz ne yaptım ben kendime diyor insan.Bandaj bugün çıktığı için ben iyi hissetmiyorum.Izaylı gibiyim ve resmen çirkinleştim.Forumda ödem o inecek demişler hep.Bekleyeceğiz.Bir de sabah saatlerinde daha kötü galiba,gün içinde iniyor biraz.Bakalım.Şimdiden çok geçmiş olsun.
ilk haftalar öyle gülüşün herşeyin bi tuhaf oluyor sonra yavaş yavaş normale dönüyor çirkinleşmemişsindir merak etme

Back
X