• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun ameliyatı sonrası törpüleme

• Konu Sahibi Konu Sahibi xMeri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xMeri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2025
85
30
3
28
Ameliyat olalı 9 ay oldu. Zamanla burnumda tekrar kemer oluştu, haftaya burun törpüleme işlemi olacağım. Ameliyat sonrası halimi ve güncel halimi ekliyorum. Bu süreci geçiren arkadaşlara soruyorum özellikle; 9. Ayda burun ucumda hala bu kadar ödem olabilir mi yoksa bu derinin oturmaması ile alakalı bir durum mu? Hadi kemiği törpüledik diyelim, 2 kez ödem iğnesi olmama rağmen hala burun ucum böyle. Bir de törpüleme işlemi yaptıran var mı? Nasıl bir süreç? Gerçekten sinirlerim çok bozuk

Eklentiler

• IMG_9646.webp
    IMG_9646.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 91
Ameliyat olalı 9 ay oldu. Zamanla burnumda tekrar kemer oluştu, haftaya burun törpüleme işlemi olacağım. Ameliyat sonrası halimi ve güncel halimi ekliyorum. Bu süreci geçiren arkadaşlara soruyorum özellikle; 9. Ayda burun ucumda hala bu kadar ödem olabilir mi yoksa bu derinin oturmaması ile alakalı bir durum mu? Hadi kemiği törpüledik diyelim, 2 kez ödem iğnesi olmama rağmen hala burun ucum böyle. Bir de törpüleme işlemi yaptıran var mı? Nasıl bir süreç? Gerçekten sinirlerim çok bozuk

Törpülemeyi lokalle mi olacaksınız

Yanlis anlamayin ama bana saddle nose gibi geldi baska doktora gittiniz mi?
Başka bir doktora gitmedim ama dediğiniz durumda burun ucunda da düşme oluyor bildiğim kadarıyla. Benim burun ucumda herhangi bir problem yok. Ve burun ucum hala aşırı şiş bu da çökme olmuş gibi gösteriyor :(

Önden görünümü böyle bu arada dediğim gibi sorun sadece yan görüntüsünde

Eklentiler

• IMG_9431.webp
    IMG_9431.webp
    11 KB · Görüntüleme: 54
Önceki burunda kemer varmiydi peki?
Deriniz kalin (herhalde)Burun ödemi halen var.bende ilk ameliyat dan sonra kemer oluştu.ilk başlarda doktorum lokal olarak yaparım dedi ama sonra başka problemler de oluştu ve revizyon yaptı,bana dediği lokale olan törpüler çok küçük kemerler için geçerli

Başka bir doktora gitmedim ama dediğiniz durumda burun ucunda da düşme oluyor bildiğim kadarıyla. Benim burun ucumda herhangi bir problem yok. Ve burun ucum hala aşırı şiş bu da çökme olmuş gibi gösteriyor :(
Baska bir doktora gidin lutfen saddle nose gibi bu kemik cikintisi degil. Ben doktor degilim ama cok arastirdim gordugum kadariyla soyluyorum baska bir doktora gostermeniz faydali olacaktir ayni doktorda diretmeyin 🙏🏻

Ben 5 sene kadar önce burun ameliyatı oldum ve yan taraflarında şişme vardı gibi görünüyordu ödem denildi beklenilecek denildi. 1.5 sene sonunda aynı görüntü devam edince ödem olmadığı ve törpülenme yapılacak denildi. Genel anestezide yapıldı bana çünkü doktorum lokal de dayanamazsın hissedersin dedi :( ne kadar doğru bilmiyorum ama doktorunuzla bunu konuşun derim.

Törpü çok minimal değişiklikler içindir burada ciddi bir düzeltme olmaz bence. Çökme olmuş burun kemerinde ameliyat ile alakası yok çok ilginç :/ cildin kalın 2 kere ödem ignesine de cevap vermemis. Bence aynı doktora güvenmeyin başka doktorlardan fikir alın derim. Lokal olmuş biri olarak çektiğiniz çile ameliyattan aşağı kalır yanı yok yine bandaj yine dikis çektiğiniz çileye değsin bence

Ben 5 sene kadar önce burun ameliyatı oldum ve yan taraflarında şişme vardı gibi görünüyordu ödem denildi beklenilecek denildi. 1.5 sene sonunda aynı görüntü devam edince ödem olmadığı ve törpülenme yapılacak denildi. Genel anestezide yapıldı bana çünkü doktorum lokal de dayanamazsın hissedersin dedi :( ne kadar doğru bilmiyorum ama doktorunuzla bunu konuşun derim.
Sorun çözüldü mü sizde? Bende yine çok minimal değişti mesela

Sorun çözüldü mü sizde? Bende yine çok minimal değişti mesela
Bir taraf oldu gibi ama diğer taraf ta pek değişiklik olmadı. Ben esas eğrilik için ameliyat olmuştum o düzelmediği gibi burnumun şekli şemali resmen değişti. Burun ameliyatı pişmanlıktır. Kimseye tavsiye etmem.

Demeyin öyle ya :(
Demek istemezdim ama maalesef öyle. Tabiki memnun ve mutlu olan çok insan vardır burun ameliyatlarından ancak bende değilim. Hatta bir de burun deliğimin biride yamuk :( süpriz yumurtadan bu da çıktı ve hatta onu düzelttirmek içinde gittim yine lokal anestezi ile kesti fazla deriyi ancak yine olmadı ( bunu unutmuştum bak). Yani biraz şans diyelim

Şu an burnum çok simetrik. Burun deliklerim tamamen eşit. Eğiklik yok. Çökük olarak gözükmesinin sebebi hem burun ucumun hala şiş olması hem de kemer oluşması. Dokununca kendim de hissedebiliyorum. Bu yüzden kıkırdak ve kemik arasındaki geçiş noktası çökmüş gibi duruyor. Lokal anestezi ve kesisiz yapacağım dedi. Kapalı teknikle düzeltecek yani. Açıkçası doktoruma çok güveniyorum o yüzden başka doktora gitmek istemedim hiç. Kendisi çok ilgili ve süreçle ilgili hiçbir talebim olmadı gerekeni hep kendisi söyledi. Orta kalın deriliyim, çok kalın değil. Ameliyat öncesi kemerim fazlaydı, önden yine simetrik bir burnum vardı

Törpü çok minimal değişiklikler içindir burada ciddi bir düzeltme olmaz bence. Çökme olmuş burun kemerinde ameliyat ile alakası yok çok ilginç :/ cildin kalın 2 kere ödem ignesine de cevap vermemis. Bence aynı doktora güvenmeyin başka doktorlardan fikir alın derim. Lokal olmuş biri olarak çektiğiniz çile ameliyattan aşağı kalır yanı yok yine bandaj yine dikis çektiğiniz çileye değsin bence
Çok mu ağrılı oluyor yine süreç :( Kesi yapmayacağım dedi ama

Çökme olmadığını anlatmak için bir fotoshop yaptım şimdi, benim problemim burun sırtımda çökme olması değil. Burun ucum ameliyat sonrasındaki gibi kemiğe oturmuş şekilde durmuyor. Havada duruyor. Şimdi eklediğim fotoğrafın son karesinde kemer kısmını ve çökük duran kısmı hiç ellemeden sadece şiş kısmı indirdim çökük kısım yok oldu. Çünkü benim asıl problemim burun ucumun şiş havada durması

Eklentiler

• IMG_9649.webp
    IMG_9649.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Back
X