• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun ameliyati sonrası yüz/burun temizligi

womaninmosque

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
27
3
6
31
Ameliyat sonrası , hersey yüzünüzden çıktıktan sonra , yüz temizliği yapabildiniz mi hergun, burnunuzu yikayabildinİz mi ,, minimum 2.haftadan sonra yıkanır mi,temizlenebilir mi hergün yüz ??

Bence en az 1 ay dikkatli davran burnuna. sadece silip sabun köpüğüyle biraz yıkamakla yetindim ben. gerçi burnumun üstü baya ölü deriydi onları yavaş yavaş alıyordum üstünden. neredeyse hiçdokunmadım, iyi ki de dokunmamışım ilk zamanlarda burun ucuna dokunsam hemen oynucak gibiydi, şuan 2. ay bitecek gayet normal herşey, dokunabiliyorum ve yıkayabiliyorum(dikkatlice tabii), oynama yok küçücük şeyde bile, ben bunu biraz daha iyileşti olarak yorumladım. İnternette okuduğum bazı doktorlar burnunuza 1 ay maske, peeling vb. şeyler yapmayın yazıyor, yine de siz bilirsiniz tabii. yüz konusunda ise istediğinizi yapabilirsiniz diye biliyorum burundan bağımsız olarak. onda bikısıtlama yok

Yüzümü temizleme jeli & tonik & maske temizliyorum.
Burna baskı yapmamak, sıcak suyla duş almamak gerekiyor sadece.
Yüzümü yıkarken tek elle yıkıyorum tabii, eller burna değmeyecek. Zaten burnuna ameliyattan sonra kraliyet ailesinden gelmiş gibi bir muamele gösteriyorsun.

Yüzümü temizleme jeli & tonik & maske temizliyorum.
Burna baskı yapmamak, sıcak suyla duş almamak gerekiyor sadece.
Yüzümü yıkarken tek elle yıkıyorum tabii, eller burna değmeyecek. Zaten burnuna ameliyattan sonra kraliyet ailesinden gelmiş gibi bir muamele gösteriyorsun.
Kraliyet ailesinden gelmiş gibi :D :D
Anladım da sen bandajlar çıktıktan hemen sonra mı başladın ??

Bence en az 1 ay dikkatli davran burnuna. sadece silip sabun köpüğüyle biraz yıkamakla yetindim ben. gerçi burnumun üstü baya ölü deriydi onları yavaş yavaş alıyordum üstünden. neredeyse hiçdokunmadım, iyi ki de dokunmamışım ilk zamanlarda burun ucuna dokunsam hemen oynucak gibiydi, şuan 2. ay bitecek gayet normal herşey, dokunabiliyorum ve yıkayabiliyorum(dikkatlice tabii), oynama yok küçücük şeyde bile, ben bunu biraz daha iyileşti olarak yorumladım. İnternette okuduğum bazı doktorlar burnunuza 1 ay maske, peeling vb. şeyler yapmayın yazıyor, yine de siz bilirsiniz tabii. yüz konusunda ise istediğinizi yapabilirsiniz diye biliyorum burundan bağımsız olarak. onda bikısıtlama yok
Yani yapmazsam pislilten geçilmez ki :D siyah noktalı bir burnum var da benim , ne yapacağımı bilmiyorum ,, yikamazsam ölü deriler coşuyor :) hafif silmem gerek , işte bandajlar çıktıktan sonra ,, 1 ay sanmıyorum yaa, , sabunsuz hayat düşünemiyorum

Kraliyet ailesinden gelmiş gibi :KK70: :KK70:
Anladım da sen bandajlar çıktıktan hemen sonra mı başladın ??
Evet canım. Dr. Rahat ol, sadece burun üstüne baskı yapma demişti o kadar. Cildimi düzenli temizlemezsem sivilce problemi yaşıyorum zaten. Sargılar varken hiç sivilcem çıkmadı, sonrasında yüzüm Feryat figan.....
1 hafta uğraştım kurusunlar diye. Hala da tam anlamıyla geçmedi, uğraşıyorum :temizlik:

Ben bantım çıktıktan beri( 10.gün falan cıktı) yüzümü jelle veya sebamedin köpük temizleyicisi var onunla yıkıyorum. Daha peeling maske yapmadım ama 1.ayı doldurduktan sonra yapacağım.

Ben bantım çıktıktan beri( 10.gün falan cıktı) yüzümü jelle veya sebamedin köpük temizleyicisi var onunla yıkıyorum. Daha peeling maske yapmadım ama 1.ayı doldurduktan sonra yapacağım.
Himm tam da aradığım cevap buydu ,,tamam yani çıktıktan sonra , köpükle yikayabildin , doktorun da birsey demedi ,,tamam saol ;)

kizlar silikon cikti burnumun icini su ile ne zaman yikayabilirim ?

yoksa bu kanlari temizleyemicem icindeki en iyisi su ile yikamak :)
Bu arada eczanede serum dersen verirler yarim litre al siringada al dr onerisi bana sana da faydali olur dr una sor yinede beninde ic dis dikisli hep korkma

kizlar silikon cikti burnumun icini su ile ne zaman yikayabilirim ?

yoksa bu kanlari temizleyemicem icindeki en iyisi su ile yikamak :)
Nazal yıkama ( eczanalerde belli markalar var ) öneririm, bayağı faydasını görmüştüm, içeriyi komple temizliyor, herhangi bir acısı da yok, blakis rahatlatıyor..

nazal yikama dediginiz sey eczane uygulamasi mi yoksa bi alet ismi mi hic duymamistm
Eczanelerde satılan bir ürün, kutunun içinde bir kaç adet tozu ve şişesi var suyun içine tozu boşaltıp plastik şişeyi çalkalıyorsunuz, bir deliğinizden su verip, diğer deliğinizden boşaltım yapıyorsunuz, lavaboda içeriden çıkan kuru kan vs. görürsünüz zaten. Burun içi yumuşayıp, yıkanmış ve temizlenmiş oluyor böylelikle. Ben Nasorınse diye bir ürün kullanmıştım beni çok rahatlatmıştı.. Ürünün eczanelerde muadilleri mevcut, internetten de araştırabilirsiniz, kutunun içinde kullanım kılavuzu da bulunuyor. ** Bu arada hala doktorunuzun kim olduğunu söylemediniz bana :)

Eczanelerde satılan bir ürün, kutunun içinde bir kaç adet tozu ve şişesi var suyun içine tozu boşaltıp plastik şişeyi çalkalıyorsunuz, bir deliğinizden su verip, diğer deliğinizden boşaltım yapıyorsunuz, lavaboda içeriden çıkan kuru kan vs. görürsünüz zaten. Burun içi yumuşayıp, yıkanmış ve temizlenmiş oluyor böylelikle. Ben Nasorınse diye bir ürün kullanmıştım beni çok rahatlatmıştı.. Ürünün eczanelerde muadilleri mevcut, internetten de araştırabilirsiniz, kutunun içinde kullanım kılavuzu da bulunuyor. ** Bu arada hala doktorunuzun kim olduğunu söylemediniz bana :)

tesekkur ederim. internetten siparis verdim yarin elimde olur insallah.cok sagolun bilmiodum boyle bisiyin varligini :) doktorum Hunkar Batikhan canim :)

tesekkur ederim. internetten siparis verdim yarin elimde olur insallah.cok sagolun bilmiodum boyle bisiyin varligini :) doktorum Hunkar Batikhan canim :)
Rica ederim, bayağı işine yarayacaktır :KK66: aa tamam biliyorum bu doktoru ekoldeydi en son sanki, dr araştırırken instagramdan incelemiştim.. Beğendin mi burnunu içine sindi mi önemli olan bu? :)

Rica ederim, bayağı işine yarayacaktır :KK66: aa tamam biliyorum bu doktoru ekoldeydi en son sanki, dr araştırırken instagramdan incelemiştim.. Beğendin mi burnunu içine sindi mi önemli olan bu? :)

evet canimm su an ozel can hastanesinde..benim 4.gunum daha.doktor cok ilgili.ama yuzum cok sisti seklini semalini anlayamiyorum daha.insallah guzel olur şu sislerim inse bi :(

Back
X