Burun Ameliyatı Sonrası

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Kızlar 1 hafta önce burun ameliyatı oldum. Aklıma takılan bazı sorular var. Bu burun içindeki şeffaf dikişler kendiliğinden eriyormuş heralde ama uçları sivri sivri burun deliklerimden fırlıyor bunlar da gidecek mi ? Işık tutup burnumun içine baktığımda beyaz beyaz kısımlar görüyorum yumuşak, bunlar zamanla kapanacak mı kemik mi kıkırdak mı ne onlar? Burun deliklerimin içinde sivilce gibi çıkıntılı kısımlar var ve aslında nefes alırken biraz kapatıyorlar gibi şiş mi oluyor şimdi onlar ? Bir de burun içi bakımınızı nasıl yapıyorsunuz ? Ay çok garip burnum içi :deli:

Eriyen dikiş sabret düşer kendisi elleme sakın ayrıca burnunu deniz okyanus suyu spreyleriyle temizle sık hafif gazlıbezle sil kendisi sonra atıyor içindekileri az sabirlı ol yeni daha

Kızlar 1 hafta önce burun ameliyatı oldum. Aklıma takılan bazı sorular var. Bu burun içindeki şeffaf dikişler kendiliğinden eriyormuş heralde ama uçları sivri sivri burun deliklerimden fırlıyor bunlar da gidecek mi ? Işık tutup burnumun içine baktığımda beyaz beyaz kısımlar görüyorum yumuşak, bunlar zamanla kapanacak mı kemik mi kıkırdak mı ne onlar? Burun deliklerimin içinde sivilce gibi çıkıntılı kısımlar var ve aslında nefes alırken biraz kapatıyorlar gibi şiş mi oluyor şimdi onlar ? Bir de burun içi bakımınızı nasıl yapıyorsunuz ? Ay çok garip burnum içi :deli:
Öncelikle geçmiş olsun dikişlere şişliklere kesinlikle dokunmayın doktorunuzun önerdiği şekilde temizlemeye çalışın gittikçe sızıntı azaldıkça rahatlarsınız

Öncelikle geçmiş olsun. Burnunun içindeki şeffaf ipler kendiliğinden eriyecek ve eridiği zaman o sivri uçlar da düşecek.
O beyaz kısımlar kıkırdak değildir, şişliklerindir, henüz çok erken dönemde olduğun için onların beyaz olması normal hatta sümük, ilaçlar filan kaplamıştır o şişlikleri ondan öyle görünüyodur.
O sivilce gibi kısımlar şişlik de olabilir, dikiş yerleri de olabilir.
Burnun kimyası tamamiyle değişiyor ameliyattan sonra, hergün farklı atraksiyon oluyor burunda. Yani şuan için normal süreçlerdesin.
Burun içi bakımı için de deniz suyu spreyi, burnu nemli tutacak bir fıs fıs ilaç vardı, bir de yine nefes açıcı damla kullanmıştım. İlaçlar haricinde herhangi özel bir bakım yapmamıştım ben. Kontrole gitmeden gitmeye doktorum burnumda ne var ne yok temizliyordu:confused:

Ben de bi şey sormak istiyorum, burun içindeki tamponlar ne zaman alınıyor? Doktor bir hafta sonra gel atelleri çıkaralım dedi ama tamponlar için bi şey demedi

tamponlar doktora bağlıdır. bazısı tampon bile kullanmaz. benim doktorum ameliyatın sonrası günü çıkardı. bazıları 3 günde çıkarır. doktora sormak gerek.

Geçen hafta bugun ameliyat oldum benımde içte dısta ipler var bakalım dr mu alıcak yoksa eriyecekmi serumla yıkıyorum içini merhemde suruyorum

Öncelikle geçmiş olsun dikişlere şişliklere kesinlikle dokunmayın doktorunuzun önerdiği şekilde temizlemeye çalışın gittikçe sızıntı azaldıkça rahatlarsınız
Ben öyle bir aptallık yaptım ve dokundum sabahtan beri ellerimi açmış dua ediyorum. 2 aylık oldu burnum sol Septumda dikişler vardı hep kabuk tutuyordu bende temizleyip pomad sürüyordum. Zar zor attı dikişler orda ve sivilce gibi şişkinlik kaldı. Birkaç gündür gribim sümkürmek zorunda kaldım fakat içine bir baktım o sivilce gibi şişkinlikten iltihap akmış kanla karışık bende iltihap iyice çıksın diye biraz bastırdım yüzümün sol tarafı beynime kadar zonkladı hala zonkluyor. Korktum septum duvarına zarar verdim yamulacak diye. Doktorum uzakta olduğu için burdan tanıdığı bir arkadaşına gittim baktı enfekte olmuş dedi ilaç verdi. Yamulur mu peki dedim ‘yamulur yamulur delik bile oluşur’ dedi ağlayacaktım nerdeyse. Sivilceyi sıkar gibi sıkmadım ki :( biraz bastırdım sadece sonra dokunmadım zaten şimdi çok korkuyorum bir şey olursa ilerde diye :( septumda sorunum yoktu ameliyat sadece estetik oldu ama ya yamulursa diye içim içimi yiyor allah kahretsin :KK43: Sağdan soldan o kadar darbe alan var yamulmuyor bu mu yamultacak diye kendimi rahatlatıyorum. İnşallah uzun dönem sonucunda bir şey olmaz :(

Ben öyle bir aptallık yaptım ve dokundum sabahtan beri ellerimi açmış dua ediyorum. 2 aylık oldu burnum sol Septumda dikişler vardı hep kabuk tutuyordu bende temizleyip pomad sürüyordum. Zar zor attı dikişler orda ve sivilce gibi şişkinlik kaldı. Birkaç gündür gribim sümkürmek zorunda kaldım fakat içine bir baktım o sivilce gibi şişkinlikten iltihap akmış kanla karışık bende iltihap iyice çıksın diye biraz bastırdım yüzümün sol tarafı beynime kadar zonkladı hala zonkluyor. Korktum septum duvarına zarar verdim yamulacak diye. Doktorum uzakta olduğu için burdan tanıdığı bir arkadaşına gittim baktı enfekte olmuş dedi ilaç verdi. Yamulur mu peki dedim ‘yamulur yamulur delik bile oluşur’ dedi ağlayacaktım nerdeyse. Sivilceyi sıkar gibi sıkmadım ki :KK43: biraz bastırdım sadece sonra dokunmadım zaten şimdi çok korkuyorum bir şey olursa ilerde diye :KK43: septumda sorunum yoktu ameliyat sadece estetik oldu ama ya yamulursa diye içim içimi yiyor allah kahretsin :KK43: Sağdan soldan o kadar darbe alan var yamulmuyor bu mu yamultacak diye kendimi rahatlatıyorum. İnşallah uzun dönem sonucunda bir şey olmaz :KK43:

Korkmayın bişey olmaz, enfeksiyon kapmış işte o da ilaçla düzelir. Doktor senin endişeni anlayıp espri yapmış anladığım kadarıyla :) Ama bu bi ders olsun size bir daha da elleyip kurcalamayın, benim 6.ayı geçti hala dokunamıyorum burnuma :KK45:

Ben öyle bir aptallık yaptım ve dokundum sabahtan beri ellerimi açmış dua ediyorum. 2 aylık oldu burnum sol Septumda dikişler vardı hep kabuk tutuyordu bende temizleyip pomad sürüyordum. Zar zor attı dikişler orda ve sivilce gibi şişkinlik kaldı. Birkaç gündür gribim sümkürmek zorunda kaldım fakat içine bir baktım o sivilce gibi şişkinlikten iltihap akmış kanla karışık bende iltihap iyice çıksın diye biraz bastırdım yüzümün sol tarafı beynime kadar zonkladı hala zonkluyor. Korktum septum duvarına zarar verdim yamulacak diye. Doktorum uzakta olduğu için burdan tanıdığı bir arkadaşına gittim baktı enfekte olmuş dedi ilaç verdi. Yamulur mu peki dedim ‘yamulur yamulur delik bile oluşur’ dedi ağlayacaktım nerdeyse. Sivilceyi sıkar gibi sıkmadım ki :KK43: biraz bastırdım sadece sonra dokunmadım zaten şimdi çok korkuyorum bir şey olursa ilerde diye :KK43: septumda sorunum yoktu ameliyat sadece estetik oldu ama ya yamulursa diye içim içimi yiyor allah kahretsin :KK43: Sağdan soldan o kadar darbe alan var yamulmuyor bu mu yamultacak diye kendimi rahatlatıyorum. İnşallah uzun dönem sonucunda bir şey olmaz :KK43:
Ben de yaraya dokundum çekiştirdim umarım bişey olmaz

Benim doktorum öndeki dikişleri alırken iç yandaki dikişleri de aldı. Hatta birini alamamış bir taraftaki dikişim 1 ay kadar kaldı burnumda 1. ay kontrolümde aldı. Bence çok durduğu için bir sertlik oluştu orda diğer tarf düzken geç alınan taraf sert tümsek kaldı gibi.

Back
X