Burun ameliyAtından sonra düşme çökme

selambenzeyno

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2018
36
6
1
29
arkadaşlar burun ameliyatı olmak istiyorum fakat okuduklarımdan çevremdeki insanları duyunca vazgeçiyorum burunda herşey yoluna giderken 3.cü aydan 6.aydan hatta burnu harikayken 1 sene sonra düşme çökme Sahiden oluyormu? Yoksa önceden kendini belli eder mi burun bi anda mı yoksa olur herşey

ben 1 hafta önce oldum. doktoruma sordum. benim kemik ve kıkırdak yapımı gördünüz sizce çökme vb bir durumla karşılaşır mıyım dedim. hayır dedi, sende bunlar beklediğimiz şeyler değil, ihtimal vermiyorum dedi.

bu gibi durumlar biraz kemik ve kıkırdak yapınız ile alakalı sanırım. benher hafta mutlaka kemik suyu çorba içmeye karar verdim. bu hafta başladım, doktorum da faydası olur iç dedi. kemik ve kıkırdak yapısını güçlendiriyor. yatarken iki üç yastıkla yüksekte yatıyorum ve kafamı dik tutuyorum. yana çok az dönüyorum. kesinlikle burnumun üstüne yatmıyorum. ani hareketler yapmıyorum. bu şekilde dikkatli davranılırsa bir sıkıntı yaşanmaz zannediyorum.

ama dediğim gibi tamemen kıkırdak ve kemik yapınıza bağlı. iyi bir doktor bulmanız gerekiyor ki size gerçekleri söylesin. herkesin burun yapısı ameliyata müsait olmayabiliyor. olumsuz sonuçlar da genelde bundan kaynaklanıyor.

ben 1 hafta önce oldum. doktoruma sordum. benim kemik ve kıkırdak yapımı gördünüz sizce çökme vb bir durumla karşılaşır mıyım dedim. hayır dedi, sende bunlar beklediğimiz şeyler değil, ihtimal vermiyorum dedi.

bu gibi durumlar biraz kemik ve kıkırdak yapınız ile alakalı sanırım. benher hafta mutlaka kemik suyu çorba içmeye karar verdim. bu hafta başladım, doktorum da faydası olur iç dedi. kemik ve kıkırdak yapısını güçlendiriyor. yatarken iki üç yastıkla yüksekte yatıyorum ve kafamı dik tutuyorum. yana çok az dönüyorum. kesinlikle burnumun üstüne yatmıyorum. ani hareketler yapmıyorum. bu şekilde dikkatli davranılırsa bir sıkıntı yaşanmaz zannediyorum.

ama dediğim gibi tamemen kıkırdak ve kemik yapınıza bağlı. iyi bir doktor bulmanız gerekiyor ki size gerçekleri söylesin. herkesin burun yapısı ameliyata müsait olmayabiliyor. olumsuz sonuçlar da genelde bundan kaynaklanıyor.
Saol canım fakat yatma konusu beni ürkütüyor ben çok deli yatarım bir buçuk ay sonra yan dönmelere yüz üstü yatmalara başlasam bişe olur mu ya ? Dayanamam çünkü çok mu etkiliyor yatmak burun için ?

Saol canım fakat yatma konusu beni ürkütüyor ben çok deli yatarım bir buçuk ay sonra yan dönmelere yüz üstü yatmalara başlasam bişe olur mu ya ? Dayanamam çünkü çok mu etkiliyor yatmak burun için ?

eğer uyurken kontrol edemiyorsan kendini bence en az üç ay dikkat et derim. ne olur ne olmaz sen önlemini al. yüz üstü sakın yatma! yana doğru döndüğünde de burnunun üstüne yatma. evet berbat bir durum maalesef. ben de yan yatarım asla sırt üstü yatamam. dikkatli dikkatli yatarken doğru düzgün uyku uyuyamıyorum ama bir kere girdik bu işe. ceremesini de çekeceğiz ne yazık ki. sonradan bir olumsuzlukla karşılaşırsam tekrar revizyon vs asla hayal bile edemiyorum, katlanamam ikinci bir ameliyata ne maddi ne manevi. şu an 8. günüm burnum çok havada ve burun dudak arası mesafem açık bayağı. böyle kalacak diye ödüm kopuyor. psikolojim bozuldu. burnumun mahvolduğu kabuslar görüp duruyorum. asla kalkık bir burun istemedim. özellikle de belirttim ben kalkık okka burun istemiyorum diye. doktoruma güveniyorum. buradaki yorumları da okuyunca zamanla ineceğini doğallaşacağını mesafenin kapanacağnını öğrendim.

herhalde haklılardır diyorum çünkü doktoruma okka burun istemiyorum demiştim özellikle. yapmamıştır diye düşünüyorum göğüsü de kendisine oldum çok memnun kaldım. bakalım sabredeceğiz zor da olsa.

Seyahat icin boyun yastiklari var ya onlardan al. Bende deli yatarim. O yastikla cok rahat ettim. Basin saga sola dusse bile yastikla temasini engelliyor. Ilk baslarda 2 yastik ust ustte boynumada yastigi gecirip yatiyordum. 2 ay sonra yastigi teke dusurdum.

Back
X