• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı KBB Doktorları Arasında Sessiz Anlaşma mı Var? Burnu Bilerek Oy, Kaburgadan Doldur! Sonra Revizyondan Kazan!

istirilmiselma01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Burun estetiği geçiren birçok hasta, bazı KBB uzmanlarının bilerek burun içini gereğinden fazla oyarak yapısal çökme, asimetri veya nefes darlığı gibi kalıcı hasarlara yol açtığını iddia ediyor.

Bu iddialara göre, özellikle maddi durumu iyi olan hastalar hedef alınıyor.
İlk ameliyatta burnun iç yapısı zayıflatılıyor, hasta bir süre sonra “revizyon” denilen ikinci bir operasyona mecbur bırakılıyor.
Revizyon ameliyatlarında genellikle kaburga kıkırdağından parça alınarak burun yeniden şekillendiriliyor — bu da hem tıbbi hem maddi açıdan büyük bir yük oluşturuyor.

Bazı hastalar, aynı doktorların veya birbirini tanıyan hekimlerin arasında komisyonla hasta yönlendirme ilişkisi olduğunu öne sürüyor.

“Burnum ilk ameliyatta gereğinden fazla oyulmuştu. Revizyon için başka doktora gittim, kaburgamdan kıkırdak alındı. Sonradan öğrendim ki iki doktor birbirini tanıyormuş.”
— Bir hasta yorumu

Forum kullanıcıları, bu tür vakaların giderek arttığını ve benzer durumları yaşayan hastaların da sesini duyurması gerektiğini söylüyor.
Henüz hangi doktorların bu tarz uygulamaları yaptığına dair resmi bir liste veya soruşturma bulunmuyor; ancak birçok hasta sosyal medya ve forumlarda aynı isimlerin tekrarlandığını dile getiriyor.

Bu tartışma, estetik cerrahinin etik sınırlarını yeniden gündeme taşıdı:
👉 “Hastalar bilinçli mi mağdur ediliyor?”
👉 “KBB ameliyatları tıp etiğinden çıkıp ticari bir düzene mi dönüştü?”

Bu başlık altında, bilerek burun içi aşırı oyulan veya revizyon ameliyatına zorlanan hastalar deneyimlerini paylaşabilir.

Yaşadığınız süreçte hangi doktora gittiniz, nasıl bir sonuçla karşılaştınız?
Gerçekleri birlikte ortaya çıkaralım.

Aynisi oldu bende. Milimlik islem istememe ragmen burnumu kucucuk yapti burun sirtim neredeyse hic kalmadi hatta her yerini kesti. Birkac aydir zaten bur durumdan yakiniyorum foruma cok fazla yazi yazdim ama ben burun icinden kikirdak alarak ticaretini yaptiklarini dusunuyorum cunku hasta istemedigi halde belirgin bir sekilde burnun asiri kucultulup oyulmasi sadece kikirdaklari alarak kapatilmasi suphe doguruyor kaldi ki bu ulke yenidogan cetesi basta olmak uzere doktorlarin bircok suca karisma olaylarini gordu. Diyaliz cetesi dahil, birkac ay once cikan sahte stent satmalari dahil. Konunun artik hastalardan cikip devletin iyice estetik sektorunu arastirmasi gerekiyor, altindan bir seyler cikacagina cok eminim ama ne oldugunu kestiremiyorum dediginiz gibi de olabilir.

Ben Dr ihsan kuzucuda oldum beni oymakla kalmadığı gibi içerde kemiğimiz çok yaaa be kaburgası alır ordan ek yaparım dedi tabii ki kabul etmedim dava açtım halime bakın

Eklentiler

• IMG_6644.webp
    IMG_6644.webp
    48,1 KB · Görüntüleme: 1.089
  • C0C6887A-08E4-4AA3-A82C-F0DE61A792C0.webp
    C0C6887A-08E4-4AA3-A82C-F0DE61A792C0.webp
    39,8 KB · Görüntüleme: 1.170
Benimde burnumu çok kuculttu ve çöktü sonra kaburgadan kıkırdak alarak ekledi ama daha kötü yaptı sonradan öğrendim hastalarının çoğunun Burnu çökmüş durumda ama kimse şikâyetçi olmuyor ben bu işi anlamadım yazınızı okuduktan sonra mantıklı aynı doktor çoğu hastalarin burnu çökük hepside doktor arıyor yada amaliyathane ücreti ode revizyon yapayım diyor

Dr. Ali Kavuzlu ya sadece burun kemerim törpülenecekti çok minimal bi şekilde başka birşey istemedim özellikle dik kalkık küçük burun sevmediğimi belirttim basit bir ameliyat için girdim burnumu aşırı kalkık ve Küçülttü Kısalttı gereksiz birleştirerek fazla kemik aldı ve ben şimdi nefes almakta çok zorlanıyorum burun deliklerim dar ve asimetri sağdan bakınca farklı soldan bakınca farklı gözüküyor Çöktü sağ üst ve sol uç o kadar problemliki hangi birini diyeceğimi bilemiyorum ve şimdi burnumun eski haline gelmesi için kaburga kıkırdağından parça alınması gerekiyor sadece kaburgada yetmiyo bazı doktor kulak kıkırdağı ve silikonda ihtiyac olucağını söyledi benim burnumu gören her doktor revizyon diyor.

Eklentiler

• ea4e58fd-372a-465a-af8e-31ee00350046.webp
    ea4e58fd-372a-465a-af8e-31ee00350046.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 1.065
  • b2c178c2-2a88-4a83-a44c-9adbcb78f6d4.webp
    b2c178c2-2a88-4a83-a44c-9adbcb78f6d4.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 881
  • a0c05b93-f45b-4524-9982-753588979157.webp
    a0c05b93-f45b-4524-9982-753588979157.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 1.152
Ben Dr ihsan kuzucuda oldum beni oymakla kalmadığı gibi içerde kemiğimiz çok yaaa be kaburgası alır ordan ek yaparım dedi tabii ki kabul etmedim dava açtım halime bakın
Geçmiş olsun Eşimde Bursa lı doktor Ali Kavuzlu Beyin Mağduru ameliyattan 1 hafta sonra burnundan kemik parçası çıktı ve burnu çöktü kendisini geliştirememiş acemi bir doktor sırf para kazanmak için insanları bir ömür boyu sürecek pişmanlıkla baş başa bırakıyor mesleğini ticarete dökmüş bir doktor kaç kişinin burnunu bozmuş yapacağım diye kazandığı parada gözü yaşlı insanların ahı var ...
daha sonra burnu eski haline getirebilmek için Türkiyenin en iyi plastik cerrahlarından Op. Dr. Ferruh Bingülü bulduk eşimin kulak kıkırdağından parça alarak burun iskelet yapısını yeniden yapılandırdı çok iyi bir doktor Mesleğini Parası için yapan değil Onuru Şerefi için yapan örnek hekimlerden biri görüşmenizi tavsiye ederim.

Dr. Ali Kavuzlu ya sadece burun kemerim törpülenecekti çok minimal bi şekilde başka birşey istemedim özellikle dik kalkık küçük burun sevmediğimi belirttim basit bir ameliyat için girdim burnumu aşırı kalkık ve Küçülttü Kısalttı gereksiz birleştirerek fazla kemik aldı ve ben şimdi nefes almakta çok zorlanıyorum burun deliklerim dar ve asimetri sağdan bakınca farklı soldan bakınca farklı gözüküyor Çöktü sağ üst ve sol uç o kadar problemliki hangi birini diyeceğimi bilemiyorum ve şimdi burnumun eski haline gelmesi için kaburga kıkırdağından parça alınması gerekiyor sadece kaburgada yetmiyo bazı doktor kulak kıkırdağı ve silikonda ihtiyac olucağını söyledi benim burnumu gören her doktor revizyon diyor.
Bursa lı Ali Kavuzlu beye ameliyat olan tanıdığımız çoğu hastanın kaburga kıkırdağından parça alınması gerekiyor ameliyat olmadan önce çok güzel olan burunları bozarak revizyona mecbur bırakıyor eşimin burnunda hiç bir sorun yoktu gereğinden fazla kemik aldı sırf revizyona bırakmak için kaburga kıkırdağı yerine bizde kulak kıkırdağından parça alınmasını tercih ettik. Yani kısaca Ali Kavuzluya Ameliyat olan bir çok hastanın ya kulak kıkırdağı gidiyor yada kaburga kıkırdağı

Ya bu hiç normal değil herkesin burnu çökmüş hepsininde kaburga kıkırdağı alınacak ve doktorların. Hiç umrumda değil çökmüş burun eskisinden daha kötü ameliyat yapıp hayat karartmaya devam ediyorlar revziyonlar çok pahalı ona para bulmak dert bir yıl beklemek daha büyük dert eve kapanarak bir yılın dolmasını beklemek

Valla bi fikrim yok ama okuyunca çok mantıklı geldi. İşin acı kısmı da ‘yok daha neler onu da yapmazlar’ diyememek çünkü nelere şahit olduk birkaç senedir. Para gözünü kör etmiş herkesin.

Kizlar kesinlikle isin icinde is var o kadar eminim ki. Bu yapilan normal degil. Burun kemigim kikirdaklarim neredeyse hic kalmamis ve ben sadece 1 kez ameliyat oldum. Burnumun 3te2si yok. Su anda bulunan burnumda zaten et gibi duruyor. Sirtim asiri derecede oyulmus. Kanatlar desteksiz. Estetikli burun sert olur diyolar benimki lastik gibi. Asla inanmiyorum kim bilir ne icin yapiyolar.

Kizlar kesinlikle isin icinde is var o kadar eminim ki. Bu yapilan normal degil. Burun kemigim kikirdaklarim neredeyse hic kalmamis ve ben sadece 1 kez ameliyat oldum. Burnumun 3te2si yok. Su anda bulunan burnumda zaten et gibi duruyor. Sirtim asiri derecede oyulmus. Kanatlar desteksiz. Estetikli burun sert olur diyolar benimki lastik gibi. Asla inanmiyorum kim bilir ne icin yapiyolar.
Okadar kıkırdağı aldı senin doktor nerde kikirdaklar bunlar kikirdaklari alıp ne yapıyorlar sonuçta önce burnunuz büyük e küçüldü gerinkalan kikirdaklar nerde şimdi yeniden kıkırdak alınacak vallaha aklıma her şey geliyor artık

Okadar kıkırdağı aldı senin doktor nerde kikirdaklar bunlar kikirdaklari alıp ne yapıyorlar sonuçta önce burnunuz büyük e küçüldü gerinkalan kikirdaklar nerde şimdi yeniden kıkırdak alınacak vallaha aklıma her şey geliyor artık
BUYUK VE UZUN bir burundu simdi sirti hic kalmadigi icin Ve aslinda hicbir sey kalmadigi icin TEPEDEN TIRNAGA TEK TEK HER TARAFI "KABURGA KIKIRDAGIYLA" TEKRAR DOLDURULACAK. !!!
BUYUTULECEK UZATILACAK ONE GETIRILECEK GENISLETILECEK SIRTI TEKRAR YAPILACAK !!!!
BAKIN BU ESTETIK DEGIL TEKRAR BURUN YAPILACAK !!!!! BEN HAFIF KEMER TORPUSU ISTEDIM BURNUM BASTAN INSAA EDILECEK !!!!

Sünnet derileri, doğum esnasında çıkarılan plasentalar nereye gidiyorsa oraya gidiyordur.. Doktorlara güvenmiyorum, işini helalinden yapanları tenzih ediyorum..
Hep derim Allah kimseyi hastaneye, adliyeye ve devlet okuluna düşürmesin☹️

ilk amelyat yaptığı doktor revizyon ücretsiz mı yapıyor? Yani sadece ameliyathane masrafları ödemek gerekiyo?

ben hicbir doktorun bile isteye birisinin burnunu oyup revizyona ahbabima gondereyim diyecegine ihtimal vermiyorum. o kadar kotu kalpli ve kendi kariyerlerini sifir edecek sekilde davranamazlar. dusunsenize burnunuzdaki sorunu resimlerle
burda paylastiniz. o doktora kolay kolay gider miyiz? sikayetvar , google ,
kadinlar kulubu, eksisozluk. buarada yazilan kotu seyler belirtilen doktora kim teslim olur? doktor neden hu riski alsin. bence
rinoplastide en buyuk risk biz ne istedigimizi soyluyiruz orda bir yere yaziyorlar. ama bence ameliyata girereken teyitlesmek madde madde uzerinden gecmek lazim. bir tik ince, dogal ama dik olsun. ne kadar dik? aslinda o kadar muallak cumleler ki. birde doktor hatalari var. sizinkisi mesela
asla normal
degil. belkide dava acmalisiniz doktorunuza. bence bizdede hata var. dava acip ugrasmak lazim. doktorlar revizyon durumunda kendi ucret almiyor ama allah esirgesin ameliyat olsam burnumu ilk halinden daha kotu yapan adama ikinci kez opr olmakta istemem sahsen. ama ne bileyim belki bir tik dusuk yada istedigimden daha dik yada bir delik bir tik asagida. o zaman belki ayni doktor dusunulur. ama sizin gonderdiginiz fotograflar direkt doktora dava acip
hak aramalisiniz. cok gecmis olsun. insallah hersey duzelten iyi doktora dusersiniz ama kasitli olmasa bile doktorun hatasi gibi duruyor.maddi manevi zararlqrinizi karsilatmalisiniz. kimsenin kimseyi hu sekilde magdur etmeye hakki yok.

ben hicbir doktorun bile isteye birisinin burnunu oyup revizyona ahbabima gondereyim diyecegine ihtimal vermiyorum. o kadar kotu kalpli ve kendi kariyerlerini sifir edecek sekilde davranamazlar. dusunsenize burnunuzdaki sorunu resimlerle
burda paylastiniz. o doktora kolay kolay gider miyiz? sikayetvar , google ,
kadinlar kulubu, eksisozluk. buarada yazilan kotu seyler belirtilen doktora kim teslim olur? doktor neden hu riski alsin. bence
rinoplastide en buyuk risk biz ne istedigimizi soyluyiruz orda bir yere yaziyorlar. ama bence ameliyata girereken teyitlesmek madde madde uzerinden gecmek lazim. bir tik ince, dogal ama dik olsun. ne kadar dik? aslinda o kadar muallak cumleler ki. birde doktor hatalari var. sizinkisi mesela
asla normal
degil. belkide dava acmalisiniz doktorunuza. bence bizdede hata var. dava acip ugrasmak lazim. doktorlar revizyon durumunda kendi ucret almiyor ama allah esirgesin ameliyat olsam burnumu ilk halinden daha kotu yapan adama ikinci kez opr olmakta istemem sahsen. ama ne bileyim belki bir tik dusuk yada istedigimden daha dik yada bir delik bir tik asagida. o zaman belki ayni doktor dusunulur. ama sizin gonderdiginiz fotograflar direkt doktora dava acip
hak aramalisiniz. cok gecmis olsun. insallah hersey duzelten iyi doktora dusersiniz ama kasitli olmasa bile doktorun hatasi gibi duruyor.maddi manevi zararlqrinizi karsilatmalisiniz. kimsenin kimseyi hu sekilde magdur etmeye hakki yok.

Bazı drlar kadavra kıkırdağı kullanıyor ve çok pahalı benim burnumun yarısı yok mesela septum kıkırdağı tuhaf şekilde oyulmuş aklım fikrimde almıyor hiçbir şekilde ,bana mantıklı geliyor özellikle beceriksizse ben benim burnumu yapan kişiden daha kötüsüne denk gelmedim bu forumda mesela böyle beceriksizler zaten Allah korkusu yok kıkırdak ticareti yapıyorlar belki … yeni doğan çetesi gibi olaylar oluyorken bunuda yapanlar olabilir . Düz burnun yamulması da bana bilinçli geliyor düz bir şeyi yamultmak yoğun bir beceriksizlik ve bilincin ürünü bence uğraşmıyor içinde ne yaşadığını da açıp göremiyoruz , ne kadar eleştiri alsalarda hala hastaları azalmıyor . Ya en basit kolumella onu bile eğri büğrü dikiyor !! Terzi yüzbinkat daha güzel dikiyor çarşafı . Ben bu konuda gerçekten hiç ama hiç iyi düşünmüyorum artık…Allah vicdanlı duyarlı doktorların sayısını artırsın olanlar da bizlere özellikle revizyon olacaklara denk gelir inşallah 🙏🏻

Bazı drlar kadavra kıkırdağı kullanıyor ve çok pahalı benim burnumun yarısı yok mesela septum kıkırdağı tuhaf şekilde oyulmuş aklım fikrimde almıyor hiçbir şekilde ,bana mantıklı geliyor özellikle beceriksizse ben benim burnumu yapan kişiden daha kötüsüne denk gelmedim bu forumda mesela böyle beceriksizler zaten Allah korkusu yok kıkırdak ticareti yapıyorlar belki … yeni doğan çetesi gibi olaylar oluyorken bunuda yapanlar olabilir . Düz burnun yamulması da bana bilinçli geliyor düz bir şeyi yamultmak yoğun bir beceriksizlik ve bilincin ürünü bence uğraşmıyor içinde ne yaşadığını da açıp göremiyoruz , ne kadar eleştiri alsalarda hala hastaları azalmıyor . Ya en basit kolumella onu bile eğri büğrü dikiyor !! Terzi yüzbinkat daha güzel dikiyor çarşafı . Ben bu konuda gerçekten hiç ama hiç iyi düşünmüyorum artık…Allah vicdanlı duyarlı doktorların sayısını artırsın olanlar da bizlere özellikle revizyon olacaklara denk gelir inşallah 🙏🏻
allah herkesü vicdanlı insanlara denk getirsin. sizi de o kadar üzüntü yaşamışsınız "inşallah süper oldu harika iyiki dediyirtecek bir doktpr opr eder.yüzünüzü güzelleştiren herşka bir burnunuz olur" kadavra ticareti yapan doktorlwr varsa, maddiyat için bir insanları bu şekilde üzecek yıpratacak. dilerim o doktorlarında yanına kalmasın meslekten men edilsin. kutsal bir meslek doktorluk ama Allah korkusu olmalı insanda.

allah herkesü vicdanlı insanlara denk getirsin. sizi de o kadar üzüntü yaşamışsınız "inşallah süper oldu harika iyiki dediyirtecek bir doktpr opr eder.yüzünüzü güzelleştiren herşka bir burnunuz olur" kadavra ticareti yapan doktorlwr varsa, maddiyat için bir insanları bu şekilde üzecek yıpratacak. dilerim o doktorlarında yanına kalmasın meslekten men edilsin. kutsal bir meslek doktorluk ama Allah korkusu olmalı insanda.

Teşekkür ederim inşallah her şey iyi olur sizde her forumdan araştırın yabancı gruplara girin revizyon maddi manevi çok zor inşallah bu işin sonunda hepimiz mutlu oluruz 🌺

Back
X