burun ameliyatından sonra yapmamız gereken uygulamalar.

dagcicegi33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
645
22
98
Diyarbakır
arkadaşlar bu topiği deneyimli arkadaşların benim gibi yeni ameliyat olanlarla fikir alışverişinde bulunmaları için açtım.
burada burun temizliği, burun masajı,okyanus suyunun kullanımı,bandaj sonrası burun ve yüzdeki isirikler vs.aklımıza takılan ameliyat sonrası her soruya tcrübelerimizi de katarak cevap alabiliriz...

aşama aşama gidebiliriz..ilk aşama ameliyatta hissettiklerimiz:)
bana serum takmak için gelen acemi hemşire yüzünden kolumda 4 ayrı damar murdar oldu..içim geçti tabi bayılır gibi oldum..yukarı ameliyathaneye çıkınca herkes korkmuş ama ben nip-tuck filminde hissettim kendimi ...sanki maceraya atlayacakmışım gibi:)) sonrasında vücudum uyuştu dedim..artık başlayacaklar galiba dedim..mırıldanmaya başladım uyuşmaya başladım diye..meğer 2.5 saat geçmiş gitmiş..benim ameliyat bitmiş:) güzel bir tecrübeydi yaa..üzerinde harıl hurur çalışıyorlar sen hiçbirşey hissetmiyorsun.:)

Konun hayırlı olsun canımm, ben de geçtiğimiz perşembe ameliyat oldum, gerçekten çok faydalı bi konu olacak bizlere... =)

sonraki aşama en nemli aşama olan şişlikler ve morluklar..
doktorun çalışmasına göre ya da cilt yapısına göre morluk derecesinde farklılıklar oluyor.
ama bana göre en önemli faktör refakatçi.. kesinlikle her saat başı 15 dakika buz kompleksini alnına gözlerine sürmesi gerekiyor ki şişlikler ve morluklar oluşmasın..
ilk gün genelde çok şişlik olmaz ama 48 saat geçince maksimum düzeye ulaşır şişlik..sonrasında da yavaşça iner 4. günde yüzde pek bir şişlik kalmaz..morluklar da yapısına göre ortadan kalkar..benim yüzümdeki tek morluk bantların arasında kalan bölümdü..10 gün oldu hala geçmedi misal..ama gözlerim ve göz altlarımdaki morluklar ilk haftada yok oldu..
bu aşamada eklemek istedikleriniz varsa ekleyebilirsiniz arkadaşlar..

Konun hayırlı olsun canımm, ben de geçtiğimiz perşembe ameliyat oldum, gerçekten çok faydalı bi konu olacak bizlere... =)

geçmiş olsun canım..ameliyat ve sonrası morluklarla ilgili sen neler hissettin? paylaşabilir misin? perşembe olduysan yarın alçın alınacak demekki..hayırlı olsun:))

Evet canım, yarın alçım çıkacak... =)
Ben de buzun önemine katılıyorum, ilk gece kimse sıkılmasın buzdan, sonrasında çok rahat ediyorsunuz kesinlikle... =)
Benim yüzümdeki şişlik neredeyse geçmek üzere, morluklarım da çoktan yeşerdi... Cildimiz Doktorumuz ve sonrasında uygulayacağımız buz, morluk ve şişlikleri belirliyor, katılıyorum... =)

merhaba kızlar ben de pazartesi ameliyat oldum, yarın tamponlarım çıkacak, korkudan ölebilirim. burnumun içi kabuk bağladı sanki nasıl çıkacak yaa :((

merhaba kızlar ben de pazartesi ameliyat oldum, yarın tamponlarım çıkacak, korkudan ölebilirim. burnumun içi kabuk bağladı sanki nasıl çıkacak yaa :((

Ben de öyle hissediyordum tatlım ama o kadar rahattı ki, hiç acımadı çok rahattı benimki... Seninki de öyle olacak inşallah, merak etme... =)

benim tamponlar hemen ertesi gün çıkarıldı..içim bi tuhaf oldu diyelim ağrıdan ziyade..ama bikaç gün sonra çıkaranlardan duyduğum kadarıyla daha kolay çıkıyormuş..tık diye:)))
yüzün ne durumda peki? çok morluk şişlik vs var mı?

bu aşamada çoğumuz farklı tepkiler verdik..ama sonuç olarak acı eşiği düşük insanların (benim gibi) bile rahatlıkla geçtiği bir aşama:))
tamponlarla her an yutak yerine genize kaçacak gibi korkuyla su içmektense bir an önce çıkarıp atmanın verdiği rahatlık ağır bastığı için ağrıyı düşünmüyorsunuz bile..
bi de merak ettiğim birşey var..ben açıkçası 24 saat tamponlu kaldım ve sadece meyve suyu ve su içebildim..nasıl yemek yediniz o durumda??

bu aşamada çoğumuz farklı tepkiler verdik..ama sonuç olarak acı eşiği düşük insanların (benim gibi) bile rahatlıkla geçtiği bir aşama:))
tamponlarla her an yutak yerine genize kaçacak gibi korkuyla su içmektense bir an önce çıkarıp atmanın verdiği rahatlık ağır bastığı için ağrıyı düşünmüyorsunuz bile..
bi de merak ettiğim birşey var..ben açıkçası 24 saat tamponlu kaldım ve sadece meyve suyu ve su içebildim..nasıl yemek yediniz o durumda??

Benim 2 gece 2 gün kaldı tamponum, rahatsız edici bir durum tabii burundan hiç nefes alamazken bir şeyler yiyip içmek ama dayanılmayacak bir şey değil, çoook sorun olmadı bana... =)
Ben de alçıyı merak ediyorum, nasıl çıkarılıyor? Ne hissediyorsun??

Son düzenleme:
alçıyı öyle bantları açacaklar kalıbı kaldıracaklar diye umuyordum..farklı bir yöntemle karşılaştım. şiş gibi bişey geçirdi burnumun iki ucundan alçının altından..sonra alçıyı soydu..burun ucunda başlayarak..kaşlarda bitirdi..ehhh canım yandı benim..tansiyonum düştü kötü oldum..ama bu benm verdiğim tepki..alçıyı çıkardı doktor anlamadım bile diyen bir sürü kişi var forumda..

Benim 2 gece 2 gün kaldı tamponum, rahatsız edici bir durum tabii burundan hiç nefes alamazken bir şeyler yiyip içmek ama dayanılmayacak bir şey değil, çoook sorun olmadı bana... =)
Ben de alçıyı merak ediyorum, nasıl çıkarılıyor? Ne hissediyorsun??

bakalım sen neler yazacaksın yarın bu deneyiminle ilgili:)))ha bu arada benim alçıdan sonra bir sorun mu gördü doktor bilmiyorum sert bir şekilde burnuma şekil verdi..asıl orda kötü oldum ben.öyle de böyle de bir yola başkoyduk 10 dakka acının lafı olmaz:)).yarın için bol şans:))

bakalım sen neler yazacaksın yarın bu deneyiminle ilgili:)))ha bu arada benim alçıdan sonra bir sorun mu gördü doktor bilmiyorum sert bir şekilde burnuma şekil verdi..asıl orda kötü oldum ben.öyle de böyle de bir yola başkoyduk 10 dakka acının lafı olmaz:)).yarın için bol şans:))

Teşekkür ederim tatlım, saat 4 gibi gidicem doktorumun yanına, hayırlısı bakalım... =)
Gelince yazıcam neler olduğunu... =)

ayyy beni en çok zorlayan şeylerden biri tampondu :5: ilk saatler çok rahattım ama gece ne olduysa olduuu dudaklarım yara içinde kaldııı ve yutkunamamaya başlamıştım.. her yutkundugumda burnumdan acayip sesler geliyordu korkumdan yutkunamadım baya bi :9: sadece bir gece kaldı tamponlar sonraa doktorcugum geldi kurtardı beniii :32: tamponlar çıkarken hiç acı hissetmedim aksine çok mutlu olmuştum :21: bazı doktorların 3 4 gün tamponu çıkartmadıklarını duydum allahtan benim o kadar uzamadı dayanamazdım heralde :34:

ayyy beni en çok zorlayan şeylerden biri tampondu :5: ilk saatler çok rahattım ama gece ne olduysa olduuu dudaklarım yara içinde kaldııı ve yutkunamamaya başlamıştım.. her yutkundugumda burnumdan acayip sesler geliyordu korkumdan yutkunamadım baya bi :9: sadece bir gece kaldı tamponlar sonraa doktorcugum geldi kurtardı beniii :32: tamponlar çıkarken hiç acı hissetmedim aksine çok mutlu olmuştum :21: bazı doktorların 3 4 gün tamponu çıkartmadıklarını duydum allahtan benim o kadar uzamadı dayanamazdım heralde :34:

evet 3-4 gün çekilmezdi o çile:) ben içecek bile zor içerken yemek yemeyi düşünemiyorum o halde..senin alçının alınma aşaması nasıl geçti?

evet 3-4 gün çekilmezdi o çile:) ben içecek bile zor içerken yemek yemeyi düşünemiyorum o halde..senin alçının alınma aşaması nasıl geçti?

evet bende pek bişey yiyememiştim sadece çorba içmiştim bide patates süresi :1: alçı çıkarken biraz canım acımıştı sanki yaa :44: bantları çekerken pek acımamıştı ama alçı ve bantlar çıktıktan sonra doktorum burnuma eliyle biraz bastırmıştı yanlarına üstüne falan o zaman canım acımıştı birazcık :1:

evet bende pek bişey yiyememiştim sadece çorba içmiştim bide patates süresi :1: alçı çıkarken biraz canım acımıştı sanki yaa :44: bantları çekerken pek acımamıştı ama alçı ve bantlar çıktıktan sonra doktorum burnuma eliyle biraz bastırmıştı yanlarına üstüne falan o zaman canım acımıştı birazcık :1:

senin ne kadar oldu ameliyattan sonra? şimdi memnun musun burnundan?

senin ne kadar oldu ameliyattan sonra? şimdi memnun musun burnundan?

Daha yeni benim burnum 24. günüm bugün.. memnun muyum değil miyim bilemiyorum malum şişlikler :26: yani burnumun ucu zaten çok şiş orası belli ama burnumun üstünde kemerimsi bi çıkıntı var şişlik mi değil mi orasını anlayamadım daha :26:

Daha yeni benim burnum 24. günüm bugün.. memnun muyum değil miyim bilemiyorum malum şişlikler :26: yani burnumun ucu zaten çok şiş orası belli ama burnumun üstünde kemerimsi bi çıkıntı var şişlik mi değil mi orasını anlayamadım daha :26:

anladım canım..sert mi o şişlik yani kemik olsa bastırınca kemiğin acır ama kemik yoksa şişlik se derin acır..umarın sorun yoktur :))
benşm 11. gün..bantlıyken anlaşılmıyo şişlikler..yarın bantlar alınacak sorun değil de ardından yine sağlam bişekilde burnumu sıkacak yine alçıyı alırken yaptığı gibi ...o acıyı düşündükçe içim cız ediyo:)))

Back
X