BURUN ESTETİĞİ (AMELİYAT) SONRAI TAVSİYELER ACİİİL :(

Çok soru sor sıkıntı yok yeterki için rahatlasın : ))
Bi kere en başta şunu söyleyeyim, bant vs gibi şeyler şekil düzeltmek adına yapılan işlemler. arkadaşlarıma yapıldı ondan biliyorum. Cilt yapılarından kaynaklı bazı şişlik alanları oldu (geç iyileşen) ondan kaynaklı. Fakat ben diğer arkadaşların bahsettiği gibi morluk vs hiç yaşamadım. Ama ilk andan itibaren tam 3 gün aktif olarak buz koydum. Daha öncede yazmıştım iki tane buz torbası aldım yumuşak mavi sıvı var içinde , eczane yada medikalde bulabilirsin. Buz morarma durumunu azalttı zaten. Şişlik kısmına gelince 2. gün balon gibi oldum :KK70: Ama 3 gün inmeye başladı ve 4. gün işe geldim . Yatma şekline gelince ; dert etme .... öyle bi zorunluluk yok. Sadece iki üç yastık koy dik yatmaya çalış. Sızıntı şeklinde kanama olduğu için ve şişmesini engellio. ben 10 Gün sonra normal yatmaya başladım. Hiç de zararı olmadı gayet mutluyum :KK70: Ameliyat öncesine gelince ; bitki çayı içme son 15 gün yasak, sigara alkol tüketimi varsa yasak, aspirin , kiraz karpuz gibi kanı sıvılaştıran şeyleri tüketimi yasak. Bi ameliyattan 12 saat önce yeme içme yasak. gece 12 den sonra hiç bişey yiyip içme. Bunun dışında kolay giyinip çıkaracağın üst al (düğmeli şart değil , boğazı bol bi badi bile işini görür , burnuna değmezsin çıkarırken mesele o) , badem yağı al , kulak çöpü al , bolca kağıt havlu gidio kanamadan dolayı , pipet hiç kullanmadım, gerekli de görmüyorum açıkcası . Bu kadar cnm ya ; ) Ağrı gerçekten yok. Benim canım tatlıdır. Öyle çok dayanıklı filan değilim. Ama inan ağrı olmuyor. Uyumak zor 3 gün . burnun tıkalı çünkü. O kadar da olacak :KK66: Şişlik ve morluk düzenli buz kompleksi yaparsan erkenden geçecek. Anestezinin etkisi ile ilk gün sersem gibi oluosun zaten. Uykulu geçiyo. ikinci gün ayılıyon tam olarak. 2 günde balon gibi şişiyosun , sakın moralini bozma kendini öyle görünce . Geçiyo çünkü. 12 günde herşey çıkmış olacak. Ama şekil tam oturmuş olmayacak. Burunda şişlik ve kalın görüntü olacak. O da zamanla oturuyo zaten. Hergün değiştiğini göreceksin zaten
Ya cok sağolun bilgilendirdiginiz icin. Cok teşekkür ederim. Umarm oyle basit gecer bnm icinde :)

Bende hep aynı şeyi düşünüyodum da geldi geçti bile ilk 2 gün ağlaya ağlaya bu hafta nasıl geçer diyodum 2 gün kaldı alçının çıkmasına ve tamponların alınmasına :) şuan iyiyim şükür
Selam benim benim 20. Gunum burnum telefonla çekim yaptigimda yamuk duruyo ve buyuk duruyo acaba endiselenmem icin cok mu erken

Ben de haftaya pazartesi ameliyat oluyorum. 8 yıldır erteliyordum, bu zamana kısmetmiş. Aklıma geldikçe bol bol ağlıyorum ama dönüş yok. Beni en çok korkutan tıkalı burun ve ağızdan nefes almak. bir de diş tellerim var kan vs olursa fırçalamak eziyet olacak o endişelendiriyor. Ama doktor ertesi gün çıkarıyormuş tamponları İnşallah o zaman burundan nefes alabilirim ki geceleri genelde hep ağızdan. İnsan bilinçli şekilde ağızdan nefes alınca sanki yetmiyor gibi.
Bir de doktorum çok ilgilenmedi, tam 5 kez hastaneye gittim kendisini görüp bilgi almak için. Ama yine de bilgi vermedi. Asistanları fotoğraflarımı falan çekti. Hasta kendi ikna olmalıymış ameliyata, o edemezmiş. Bu da çok üzdü beni ama vazgeçersem bir daha asla yaptıramam. neyse sonuç olarak korkuyorum. İnşallah ölmem:KK43:

Kızlar nasıl gidiyor .benim burun altındaki dikişlerim alınmıştı ama sanki küçük bir parça ip düğüm halinde minik bir parça belirdi son zamanlarda acaba içerdeki dikiş iyileşince dışarımı çıkıyor ip.

Selam benim benim 20. Gunum burnum telefonla çekim yaptigimda yamuk duruyo ve buyuk duruyo acaba endiselenmem icin cok mu erken
Bence fazla takılmamak lazım.herkesin cilt yüz yapısı farklı.benimde şişliklerim azalıyor ama hala burnumun ucu çok hissetmiyor.ben fazla masaj yapmadım .buradaki resimlere bakıp takılmamak lazım.zaten millet neden drun adını verip reklam yapıyor anlamıyorum.ben hala çok sağlıklı nefes alamıyorum burun içine baktıgımda şişlikler var .birde tabi burun ufaltıldıgı için sanırım içeriden toplanmış içleri şiş hala. .okudugum kadarıyla en son burun ucu şişlikleri iniyormuş.işin ilginci herkesin ameliyat sonrasındaki 1. 2. 3. Aylardaki Ve sonrasındaki deneyimlerini paylaşması gibi bir durumu yok

Ben de haftaya pazartesi ameliyat oluyorum. 8 yıldır erteliyordum, bu zamana kısmetmiş. Aklıma geldikçe bol bol ağlıyorum ama dönüş yok. Beni en çok korkutan tıkalı burun ve ağızdan nefes almak. bir de diş tellerim var kan vs olursa fırçalamak eziyet olacak o endişelendiriyor. Ama doktor ertesi gün çıkarıyormuş tamponları İnşallah o zaman burundan nefes alabilirim ki geceleri genelde hep ağızdan. İnsan bilinçli şekilde ağızdan nefes alınca sanki yetmiyor gibi.
Bir de doktorum çok ilgilenmedi, tam 5 kez hastaneye gittim kendisini görüp bilgi almak için. Ama yine de bilgi vermedi. Asistanları fotoğraflarımı falan çekti. Hasta kendi ikna olmalıymış ameliyata, o edemezmiş. Bu da çok üzdü beni ama vazgeçersem bir daha asla yaptıramam. neyse sonuç olarak korkuyorum. İnşallah ölmem:KK43:
İnstagram dan ulaşıp istediğin herşeyi sorabilirsin canım bana yardımcı olurum :) beautycosmooo kullanıcı adım

B
Kızlar nasıl gidiyor .benim burun altındaki dikişlerim alınmıştı ama sanki küçük bir parça ip düğüm halinde minik bir parça belirdi son zamanlarda acaba içerdeki dikiş iyileşince dışarımı çıkıyor ip.
bi doktorunla görüş canım ama içindeki dikiştir o okumuştum öyle çok

Zatn kontrole gideceğim bu hafta içi minik bir ip düğümü gitgide alt taraftaki dikiş yerinden yüzeye çıkıyor.dikiş yerinde az biraz yükseklik hissi vardı.sürdügüm krem azaltıyor.sanırım dikiş ipinide bu krem çıkardı gitgide. Elimle ne bu diye baktıgımda az canım acıdı.burun ne kadar önemli yüz için.ben hala numaralı gözlüğümü takmıyorum dr 3 hafta sonra takabilirsin dedi ama.başka forumlarda 3 ay takmayın diye duydum.idare ediyorum gözlüksüzde nasılolsa

Zatn kontrole gideceğim bu hafta içi minik bir ip düğümü gitgide alt taraftaki dikiş yerinden yüzeye çıkıyor.dikiş yerinde az biraz yükseklik hissi vardı.sürdügüm krem azaltıyor.sanırım dikiş ipinide bu krem çıkardı gitgide. Elimle ne bu diye baktıgımda az canım acıdı.burun ne kadar önemli yüz için.ben hala numaralı gözlüğümü takmıyorum dr 3 hafta sonra takabilirsin dedi ama.başka forumlarda 3 ay takmayın diye duydum.idare ediyorum gözlüksüzde nasılolsa

Canım benim burnum estetik dikiş yaptı. Benim Dikişlerim hep o şekilde. (dıştakiler tabi) kendileri düşüyormuş. Ama bende dayanamayıp bir iki tane çektim :oops: düşmesi uzun sürecek sanırım bende o kadar sabır yok. Ama acıyor malesef çekmemek en iyisi:KK51:

Canım benim burnum estetik dikiş yaptı. Benim Dikişlerim hep o şekilde. (dıştakiler tabi) kendileri düşüyormuş. Ama bende dayanamayıp bir iki tane çektim :oops: düşmesi uzun sürecek sanırım bende o kadar sabır yok. Ama acıyor malesef çekmemek en iyisi:KK51:
Senin ne kadar oldu ameliyat olalı

Benim 32 gün oldu. Burnumun yanları ve uçları şiş .aslında sanırım suratımın geneli şiş.resimlerde eskiden daha ince bir yüzüm vardı şimdi ise bakıyorum fotolara daha şiş bir suratım var.bu arada sonrasında morluklarım çeneme kadar indi.ameliyat sonrasında diş agrısı çektim .dişimde ameliyat sonrasında olabilen iltihap olmuş.vucud darbe almış bagışıklık sistemim zayıflamış ve buda dişte iltihap olarak kendini göstermiş.diş hekiminin verdiği antibiyotiği bitirince agrım kalmadı.düşün ameliyatın etkisini. Demek ne darbe almışız ameliyat esnasında

Burdan yardımcı olurum o halde bende öyleydim ah :D
Oyleyse ilk sunu sorayim :)
Beni korkutan ameliyat sonrasi surec. normalde estetik kaygidan ziyade alerjim, burun etlerim ve kemikler icin oluyorum. bu morarmalar yuzunden alerjim tutar da gozlerim daha da cok siser diye cok korkuyrm. Ah hele o burun tikaliyken agizdan nefes almaya calisacak olmak, o korkunc basinc, narkozu kanla birlikte kusma :( bunlar abartildigi kadar var mi? zira ben 17 senedir hic kusmuyorum :/

Beni korkutan ameliyat sonrasi surec. normalde estetik kaygidan ziyade alerjim, burun etlerim ve kemikler icin oluyorum. bu morarmalar yuzunden alerjim tutar da gozlerim daha da cok siser diye cok korkuyrm. Ah hele o burun tikaliyken agizdan nefes almaya calisacak olmak, o korkunc basinc, narkozu kanla birlikte kusma :KK43: bunlar abartildigi kadar var mi? zira ben 17 senedir hic kusmuyorum :/
17 sene hı :O benimde polen toz alerjim var özellikle baharda çok şiddetli geçirdiğim o etkilemedi hiç hapşırma hissi gelirmiş herkese çok, bana 1-2 kere oldu. Zaten bütün testler yapılıcak sıkıntı olucağını sanmıyorum ben baya morarıp şiştim ama 1 haftada herşey geçti. Tek kötü yanı ağızdan nefes almak ilk gece ağladım keşke olmasaydım çıkarıvercektim tamponları hastanede kaldım o gün kendimi bildiğimden ama ilk geceyi bi atlat ki ben ertesi akşama kdar yemek yiyemedim 2. Gün de azıcık zor nasıl geçicek 1 hafta diyodum ama 3.günden sonrası kolaylaştı anlamadım masıl geçtiğini alışıyosun ara ara açılıyo burun basınç azalıyo rahatlıyosun geceleri bi uyanıyosun kuruluktan başka sıkıntısı yok. Ben kusmadım bu arada :)

Beni korkutan ameliyat sonrasi surec. normalde estetik kaygidan ziyade alerjim, burun etlerim ve kemikler icin oluyorum. bu morarmalar yuzunden alerjim tutar da gozlerim daha da cok siser diye cok korkuyrm. Ah hele o burun tikaliyken agizdan nefes almaya calisacak olmak, o korkunc basinc, narkozu kanla birlikte kusma :KK43: bunlar abartildigi kadar var mi? zira ben 17 senedir hic kusmuyorum :/
Bu arada benden de kemik ve bol miktarda et alındı ama önceliğim estetikti açıkçası :)

Bu arada benden de kemik ve bol miktarda et alındı ama önceliğim estetikti açıkçası :)
Ben normalde de geceleri hep agizdan nefes alirim. Gun icerisinde agiz burum karisik alirim. ilk gun narkoz uyku vs derken insallah cabuk gecer. korkmamaliyim degil mi? Kendimi ogrencilerim gibi hissettim,onlar da benden cesaret almak istercesine sorular soruyorlar :)
Sislikler morluklar 30 ocak'a kadar gecer insallah, 12 gun olmus olacak
abim nisanlaniyor, korkunc halde gitmek istemem :)

Ben normalde de geceleri hep agizdan nefes alirim. Gun icerisinde agiz burum karisik alirim. ilk gun narkoz uyku vs derken insallah cabuk gecer. korkmamaliyim degil mi? Kendimi ogrencilerim gibi hissettim,onlar da benden cesaret almak istercesine sorular soruyorlar :)
Sislikler morluklar 30 ocak'a kadar gecer insallah, 12 gun olmus olacak
abim nisanlaniyor, korkunc halde gitmek istemem :)

12. gün nişana bantlı gidersin. morluklar bünye ile alakalı çok morarırsan eğer, 12. güne geçmesi zor olur onların. hele ki şişlikler onlar illaki olacaktır.

Back
X