Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Birşey Olur Korkusu Sizde de var mı?

papatyaugur

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2013
117
3
16
İstanbul
Kızlar merhaba,

Ben aranızda yeniyim ve ilk mesajım, bişeyler yazarsanız sevinirim..
Bende başımdan geçenleri kısaca anlatayım. 4,5 ay önce hem deviasyon hemde estetik ameliyatı oldum.Ameliyat olmadan önce çok korkuyordum. Ameliyat olduktan sonra başımı eğmemeye gayret ettim nedense :) , bu bende huy haline gelmişti.Hatta annem robot gibi olma lütfen diyordu, doktorumda 1 aylık kontrole gittiğimde beni şikayet bile etti :) doktorumda biri vurmadığı sürece burnuna bişi olmaz rahat hareket et dedi.Ama ben yinede 3 ay kontrolune kadar sadece işe ve eve gittim, hiç tatile ve dışarı gezmeye çıkmadım bile :(( 9 gün sonra 5 ay olacak, çok şükür bir sıkıntım yok bazen ara ara tıkanıp açılıyor ama doktoruma 3 aylıkken
kontrole gittiğimde baktı çok güzel olmuş burnun maşallah dedi. :) Artık denize falan gidebilirsin dedi, ayrıca annem doktoruma kuzenimin düğünü oldugunu ve benım burnuma zarar gelmesinden dolayı korktugum için gitmediğimi söyledi. Doktorumda gülerek bişey olmaz artık git halay çek hiç bişi olmaz dedi.Artık eski haline dön dedi..

Hatta burnumu kontrol ederken sıktı ve salladı,artık kemikler tamıyle kaynamış korkma dedi.Ama ben yinede korkularım oluyor :( Şunlar araba setten geçerken,araba bazen ani fren yapıyor, sabah uyandıgımda yan yattıgımı gördüğümde ( hala duz yatıyorum belim çok ağrıyor artık, okudugum ve doktora sordugum kadarıyla 2 aydan sonra bir sıkıntı olmuyormuş sanırım ) , doğum gununde ve düğünde birini nasılsın gibisinden öpmek, bir birinin nasılsın gibi gelip omzuma hafıf vurması 1 ay önce hafı soguk algınlıgım olmuştu, 2 defa hapşurdugumda çok kormultum ama burayı okuyunca bişey olmayacağını anladım. 1 ay sonra kontrolüm var..

Bunlar olunca sanki kemik kayacak gibi geliyor bana ve psikolojim alt üst oluyor :( Sizde de bu korkular varmı, acaba bişey olur mu ki, sizce çokmu büyütüyorum kızlar :(

Hergün eve geldiğimde annemle sürekli bişi oldumu acaba diye konuşuyoruz. Annem brşey olmaz doktoru 3 aylıkken duydun artık eski halıne dön diyor ama benım aklım sureklı burnumda..Annem artık bişey olmaz lütfen kendini bu kadar pskoloji bozukluguna verme diyor.

Korkmasan şöyle bir tatile çıkıcam deniz, kum,güneş ama bırakın denızı AVMlere dahi gitmiyorum sanki bişi olur diye :( Ben bu durumu nasıl yenicem, sizce bişi olurmu kemik kayma gibi 4,5-5 ay sonra..Yoksa çokmu takıntı yapıyorum...püffff :((

Son düzenleme:
Kızlar merhaba,

Ben aranızda yeniyim ve ilk mesajım, bişeyler yazarsanız sevinirim..
Bende başımdan geçenleri kısaca anlatayım. 4,5 ay önce hem deviasyon hemde estetik ameliyatı oldum.Ameliyat olmadan önce çok korkuyordum. Ameliyat olduktan sonra başımı eğmemeye gayret ettim nedense :) , bu bende huy haline gelmişti.Hatta annem robot gibi olma lütfen diyordu, doktorumda 1 aylık kontrole gittiğimde beni şikayet bile etti :) doktorumda biri vurmadığı sürece burnuna bişi olmaz rahat hareket et dedi.Ama ben yinede 3 ay kontrolune kadar sadece işe ve eve gittim, hiç tatile ve dışarı gezmeye çıkmadım bile :(( 9 gün sonra 5 ay olacak, çok şükür bir sıkıntım yok bazen ara ara tıkanıp açılıyor ama doktoruma 3 aylıkken
kontrole gittiğimde baktı çok güzel olmuş burnun maşallah dedi. :) Artık denize falan gidebilirsin dedi, ayrıca annem doktoruma kuzenimin düğünü oldugunu ve benım burnuma zarar gelmesinden dolayı korktugum için gitmediğimi söyledi. Doktorumda gülerek bişey olmaz artık git halay çek hiç bişi olmaz dedi.Artık eski haline dön dedi..

Hatta burnumu kontrol ederken sıktı ve salladı,artık kemikler tamıyle kaynamış korkma dedi.Ama ben yinede korkularım oluyor :( Şunlar araba setten geçerken,araba bazen ani fren yapıyor, sabah uyandıgımda yan yattıgımı gördüğümde ( hala duz yatıyorum belim çok ağrıyor artık, okudugum ve doktora sordugum kadarıyla 2 aydan sonra bir sıkıntı olmuyormuş sanırım ) , doğum gununde ve düğünde birini nasılsın gibisinden öpmek, bir birinin nasılsın gibi gelip omzuma hafıf vurması 1 ay önce hafı soguk algınlıgım olmuştu, 2 defa hapşurdugumda çok kormultum ama burayı okuyunca bişey olmayacağını anladım. 1 ay sonra kontrolüm var..

Bunlar olunca sanki kemik kayacak gibi geliyor bana ve psikolojim alt üst oluyor :( Sizde de bu korkular varmı, acaba bişey olur mu ki, sizce çokmu büyütüyorum kızlar :(

Hergün eve geldiğimde annemle sürekli bişi oldumu acaba diye konuşuyoruz. Annem brşey olmaz doktoru 3 aylıkken duydun artık eski halıne dön diyor ama benım aklım sureklı burnumda..Annem artık bişey olmaz lütfen kendini bu kadar pskoloji bozukluguna verme diyor.

Korkmasan şöyle bir tatile çıkıcam deniz, kum,güneş ama bırakın denızı AVMlere dahi gitmiyorum sanki bişi olur diye :( Ben bu durumu nasıl yenicem, sizce bişi olurmu kemik kayma gibi 4,5-5 ay sonra..Yoksa çokmu takıntı yapıyorum...püffff :((

tabiki burna ilk 1 hatta 1,5 sene dikkatli davranmak gerekiyor,herkes bisey olucak mı korkusu yaşıyor ama bu kadar abartmaya da gerek yok :) sonucta sakınan göze cöp batar. onemli olan buruna nazik davranmak, carpmamaya calısmak ama günlük hayattan da geri kalmaya gerek yok. zaten 3 ay icinde az cok oturmus oluyor burun

Son düzenleme:
Evet canım 5 ay olacak 10 gun sonra..Çok sevdiğim kuzenimin ve birkaç arkadşımın düğününe bile gitmedim sırf bişey olur korkusuyla :(.Sanırım anneminde seninde dediğin gibi ben çok abartıyorum, işte insan psikolojisi :( Bir yere çarpmamaya ve darbe almamaya çalışmak lazım.. Burayı okudumda 1 yalık-2 aylık amaelyat oömuş kişiler denize dahı gitmişler,bense takıntı yapmışım :) sene bitmeden denize gideyim ve tatilimi yaparım ben bari. İnşallah bu korkuyu içimden atabilirm..:((

Biraz rahatladım yazdıgınla, başka arkadaşllar varmı böyle korkular yaşayan kızlar..

Son düzenleme:
olmaz mıı gerçi benimki çok taze dikişlerim bile bugün alındı sorduğum soru anne burnum oradan kopar mı ki? :D yani insan kendine gülüyor düşününce yolda hızlı yürüyen birini görünce siper alıyorum hemen çarpmasın diye aksilik olacaksa her türlü olur Allah muhafaza! 2haftadır yatsam da gece sinirimden ağlayasım geliyor belim kırıldı resmen ben ki hep sağıma yatarım çok zorluyor doktoruma ne yasak dedim çok şey saymadı ama en başta yan yatmak dedi bari onu yapayım
sakınmak lazım ama hayattan da kopmamak gerek kendini çok korkutma :)

Son düzenleme:
Senın daha çok yenıymış, ben dikişleri aldırdıktan sonra kafamı hiç aşağı eğmeden hareket etmiştim robot gibi :) Hatta 2 hafta rapor alıp evde yatmıştım ne bilgisayar ne iş .. :) çok geçmiş olsun lindsay12..Aynı korkular var işte, baktım 2 ay sonra herkes normal halıne donmuş yan yatma dahı 1 aydan sonra çok pimiprikliyse 2 aydan sonra sıkıntı olmazmış yazıyor. Ama ben nasıl bi pimpirikliysem bilemiyorum.. Abiminde bana dediği tek şey, ameliyatla birkilte sanki senin neşenide aldırlar, bazen hak verıyoum onada ... Ama haklısın hayattan da kopmamak gerek gerçketende..
Ne güzel burası dun uye oldum ama herkes birbirine destek oluyor yazdıklarıyla, herksın fıkrını ve korkularını beklıyorum..

Son düzenleme:
Evet canım 5 ay olacak 10 gun sonra..Çok sevdiğim kuzenimin ve birkaç arkadşımın düğününe bile gitmedim sırf bişey olur korkusuyla :(.Sanırım anneminde seninde dediğin gibi ben çok abartıyorum, işte insan psikolojisi :( Bir yere çarpmamaya ve darbe almamaya çalışmak lazım.. Burayı okudumda 1 yalık-2 aylık amaelyat oömuş kişiler denize dahı gitmişler,bense takıntı yapmışım :) sene bitmeden denize gideyim ve tatilimi yaparım ben bari. İnşallah bu korkuyu içimden atabilirm..:((

Biraz rahatladım yazdıgınla, başka arkadaşllar varmı böyle korkular yaşayan kızlar..

canım sen yine tedbiri elden bırakma mesela oyle saatlerce günes altında yatma,burnunu gölgede tut,koru.. ben senin korkunu iyi anlıyorum sonucta burnun senin icin onemli ve o kdr emek vermisken bisey olmasını istemiyosun. ama avm ye bile gitmiyorum demisin, sonucta bunlar ameliyat olan herkesin yaptıgı günlük aktiviteler oyle düsün. zaten 5 ay olmus,ne güzel git gide oturuyor işte, sen dikkatli olmaya devam et ama bu korkunu biraz olsun yenmeye calıs

Tedbiri elden bırakmam zaten bırakamada, huyum bu :( :) Tabi canım denize gidersen biraz yüzerim, çok güneşte kalmam.. Evet abim 5 aydır her haftasonu hadi seni ağva'ya götüreyim, hadi seni emirgana götüreyim biraz açıl vb. birçok yere götürmeyi teklif ediyordu ben hiç gitmiyordum..Yukarıdada yazdımya canım işte otobuste falan ani fren olur vb. korkular.. kendıme gülüyorum bazen :) Amelyat olmadan önce avmlerde yada gittiğim yerlerde burnunda alçısıyla oturan gezen kişileri görüyordum, bir sıkıntı olmaz dıye düşünmüştüm ama psikoloji en buyuk sıkıntısıymış.. ama sanırım artık yavaş yavaş bu koruyu üzerimden atmam lazım.. bugun baktım internette araştırdım 3 aydan sonra futbol,tenis dahi oynabiliyormuş, ben koşmuyorum,sert adım atmıyorum nereydeyse :) Bu hfatadan itibaren artık yavaş yavaş gezmeye dışarı çıkmaya başlayayım, buruna darbe almamaya özen göstereyim, burnuma darbe gelmedıkten sonra bir sıkıntı olmaz sanırım artık...Birde ev,iş çok sıkıldım artık :(

Buradan okudugum ve araştırdıgım kadarıylada 2 aydan sonra yan yatmakta sorun yokmuş, doktorumada sormuştum 3 aylık muayende gitttiğimde bişey olmaz demişti. Hatta burayı okudugumda kızlar sizlerin cesaretine hayran kaldım. :) Alçı çıınca yan yatan,1 hfat sonra,2 haftasonra, 20 gun sonra,1 ay sonra yan yattıklarını yazmışlar birşey olmadıgnın yazmışlar..:) Gerçi benim 6 gun sonra 5 ay oluyor..Bende 1 yadır yan yatmaya başladım inşallah ileride sorun olmaz. :( Sizler nasıl yapıyorsunuz merak ettim kızlar?

Birde yukarıdaki yazdıklarımdaki korku hep şu acaba kemık kayarmı,yerınden oynar mı. Oysaki mayısta kontrole gittiğimde 3 aylıkken doktor burun kemıklerımı sıkmıştı hatta ben ayy kırılıcak dedim :) kontrol etmıştı artık kaynamış demişti. Normal hayatın gibi devam edebilir sin demişti. Ama işte insan hali kıslar aman dur kemık oynar kayar diyor insan :)

Son düzenleme:
Back
X