burun estetıgı hakkında bıkac sorum olacak

Cinarefeninannesi

çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
5.238
36
156
38
Ankara
kızlar allah nasıp ederse 16 şubat gıbı amelıyat olucam fakat merak ettıgım sorular var
1=tampon çok rahatsız edıyormu
2=burnumuzdan hıç nefes alamıyormuyuz alamıyorsak kaç gun
3=çok agrı oluyormu hastanede kac gun kalınıyor
4=kaç gun sıvı gıda ıle beslenılıyor

kızlar allah nasıp ederse 16 şubat gıbı amelıyat olucam fakat merak ettıgım sorular var

ben kendi yaşadıklarımı söylüyüm :))
1)tampon haliyle biraz rahatsızlık veriyor ama dayanılmıycak gibi degil..
2)şimdi kullanılan tamponlarda nefes alabiliyorsun..
3)ağrı olmuyor olsada ilk gün biraz agrı oluyor ondada agrı kesici ictiginde hiç bir seyin kalmıyor..ben hastanede yatmadım sabah ameliyat olup akşam taburcu oldum..
4)ikinci günden itibaren normal yemekleri yemeye başlıyorsun sıvı gıda sadece ilk gün icin gecerli ..

ben hayatımda hic yemedigim kadar yemegi bu ameliyattan sonra yemeye başladım inanılmıycak derecede iştahım açıldı sanırım antipyotigin yan etkisiydi bu :))))

cnm 16 şubat tarıhını ben koydum dr neder bılemıyorum esımın uzman bır arkadası varmış dr gıtmış hemen alayım demış 2 gunde almış amelıyata benımde 13 de sınavım var 16 sı uygun benım ıçın bakalım bı drla göruseyım nedıcek.

Tamponlar çok rahatsız etmiyo benim çıkartılırken çok acıdı.
Tamponlar çıktıktan sonra rahat nefes aldım.
Hastanede bir gün yattım.
Sadece ameliyat günü sıvı gıdayla besleniyosun zaten hastanede çorba falan getiriyolar ..

evet kızlar heyecanla amelıyat gunumu beklıyorum.suan bır tane drla göruştum bırcok bılgı verdı foto örneklerı fılen ben cok dogal olsun ıstıyorum ucu çok kalkıkta ıstemıyorum bakalım nasıl olcak grıp olmamam lazımmış 2 gun ,nceden ılac alıcam önleyıcı.bugun 1 takım hastane için pijama takımı aldık esımle önden dugmelıyı tercıh ettık herseyın hayırlısı olsun

sibel hayırlısı olsun, çok korkuyordun ama demek karar verdin sonunda
sadece ilk 3 gün biraz zorlanıyosun sonraı o kadar sıkıntılı olmuyor korkma sakın
ama efeye kim bakıcak eşin izin alıcak sanırım en az 1 hafta eğilmemen gerekiyo çünkü zaten eğildiğinde başın dönüyo eğilemiyosun

zehracım sagol cnm benım ben amelıyatı carsamba duşunuyorum esım 3 gun ızın alcak bıde hafta sonuda gırıyor araya sonrada kayınvalıdemler gelıcek

1- tampon birazcık sıkıcı bi durum ama bi hafta kadar dayanıcaksın sonunu düşünüp :)
2- ben nefes hiç alamamıştım ama belki sen alabilirsin :) sadece ağızdan nefes alabilmiştim.
3-ağrı ilk gün oluyo onun dışında o kadar ağrılı değil bi ağrı kesici kurtarır :) ben de hastenede kalmadım eve geldim ayılınca.
4-sıvı alımı sadece ilk gün geçerli :)

kolay gelsin :)
ne sıkıntın olursa olsun her şey bitince unutuyosun inan :) hihoyyyt

doktorun kim olacak arkadassim? bende yakinda olacagiim yani pazartesi günü, o yüzden topigin bana da yararli oldu :-) sana da allah en güzel sonuclari nasip etsin

slm bazı nedenlerden dolayı amelıyatı ertelemıştım ama temmuzda allah nasıp ederse oluyorum dru ayarladı aılem ızmır dokuz eylul unıversıtesınde olucam plastık cerreha ama kulak burun bogaz dr da gırcek nefes sorunu ıçın

Tek korkum burnumdan hıç nefes alamamak hayırlısı

şimdiden hayırlı olsun cnm bnm:)
1-tampon son çıkmasına yakın bi kaç gün kala rahatsız ediyor ama aşırı deil:)
2-çok hafif nefes alınıyor ama normaldeki giib yetmiyor insana o nefes:)
3-hastahanede 1 gün kalınıyor cnm..ilk 3 gün agrın oluyor baş ve diş agrısı oldu bende ama agrı kesici içince geçiyor:)
4-cnm ilk gün meyve suyu içtim eve geldigimde normal kahvaltı yaptım ogun çorba içtimm..3.gün makarna çorba içtim ondan sonrada normal her yemekten yedim ama agzımı çok acamadıgımda kuş yemi gibi agzıma aldım :1:
abartıldıgı kdr zor bi amlyt deilllll :)
ayrıca arkadaşın nsl oldu cnm iyimi:)

şimdiden hayırlı olsun cnm bnm:)
1-tampon son çıkmasına yakın bi kaç gün kala rahatsız ediyor ama aşırı deil:)
2-çok hafif nefes alınıyor ama normaldeki giib yetmiyor insana o nefes:)
3-hastahanede 1 gün kalınıyor cnm..ilk 3 gün agrın oluyor baş ve diş agrısı oldu bende ama agrı kesici içince geçiyor:)
4-cnm ilk gün meyve suyu içtim eve geldigimde normal kahvaltı yaptım ogun çorba içtimm..3.gün makarna çorba içtim ondan sonrada normal her yemekten yedim ama agzımı çok acamadıgımda kuş yemi gibi agzıma aldım :1:
abartıldıgı kdr zor bi amlyt deilllll :)
ayrıca arkadaşın nsl oldu cnm iyimi:)

nemcim buraya yazdıklarından ben de kendime pay çıkarıyorum. a.s gerçekten bazı arkadaşlar abartıyolar mı? ben 6 temmuzda olacağımı ve çok korktuğumu yazmıştım. bi arkadaş bana özelden yazmış,'' çoook zor bir ameliyat, feci acı çekiyosun, narkoz, uyanmak, sonraki 7 gün çok zor, çekilecek dert değil, sakın olma'' yazmış. korktum yaeyvahedigeldismile

nemcim buraya yazdıklarından ben de kendime pay çıkarıyorum. a.s gerçekten bazı arkadaşlar abartıyolar mı? ben 6 temmuzda olacağımı ve çok korktuğumu yazmıştım. bi arkadaş bana özelden yazmış,'' çoook zor bir ameliyat, feci acı çekiyosun, narkoz, uyanmak, sonraki 7 gün çok zor, çekilecek dert değil, sakın olma'' yazmış. korktum yaeyvahedigeldismile

kesinlikle cok abartmışlar kesinlikle zor bi ameliyat diil zatn insan o alcının altından guzel cıkacak sonucu dusundukce ne tampon ne agrılar acı veremiyo:)

kesinlikle cok abartmışlar kesinlikle zor bi ameliyat diil zatn insan o alcının altından guzel cıkacak sonucu dusundukce ne tampon ne agrılar acı veremiyo:)

canım ya,zaten korktuğum için zor karar verdim ameliyat olmaya, vazgeçicem nerdeyse, ama senin yazdıkların gibi yorumlar okuyunca tekrar cesaretleniyorum

cnmmm valla abartmış bence..şaksennn ben çokk korkarım igneden bile düşünki estetik oldum:)gecen kan verdimmm agladım bayılcaktım nerdeyse o derece korkagımmm :):):):)
hiç acısı yok desem yalan olur çünkü okdr işlem yapılıyor:)ama bana anlattıkları gibi çok kötü agrılar yokkkkk.bana narkozdan uyanınca sanki burnunun üzerine kamyon çıkmış gibi agırlık hisedeceksin demişlerdii..inan uyandımmmmm dedim niye öle bi agrım yokkkk milet neden abrtmış:).ilk iki gün agrısı var oda agrı kesici içince hafifliyor okdr:)hem diyelimki 1 hafta çok agrı çektinnn ama sonuca degmezmi sence:)bi ömür güzel bi burnun olcak bi hafta zorlansan nolurki:)

cnmmm valla abartmış bence..şaksennn ben çokk korkarım igneden bile düşünki estetik oldum:)gecen kan verdimmm agladım bayılcaktım nerdeyse o derece korkagımmm :):):):)
hiç acısı yok desem yalan olur çünkü okdr işlem yapılıyor:)ama bana anlattıkları gibi çok kötü agrılar yokkkkk.bana narkozdan uyanınca sanki burnunun üzerine kamyon çıkmış gibi agırlık hisedeceksin demişlerdii..inan uyandımmmmm dedim niye öle bi agrım yokkkk milet neden abrtmış:).ilk iki gün agrısı var oda agrı kesici içince hafifliyor okdr:)hem diyelimki 1 hafta çok agrı çektinnn ama sonuca degmezmi sence:)bi ömür güzel bi burnun olcak bi hafta zorlansan nolurki:)

haklısın canımm, inşallah benim de ameliyat, öncesi ve sonrası sorunsuz ve güzel biter

Back
X