- 20 Ağustos 2019
- 114
- 232
- 103
Üzerinden 5 ay geçmiş şimdi nasıl hissediyorsunuz burnunuzla alakalı? Zaman geçtikçe oturmuştur belki yüzünüze.Merhaba 2 yıl önce burun ameliyatı oldum görüntüsünden rahatsız oluyordum yıllarca düzgün güzel bir burnumun olmasını istedim. Ameliyat düşünüyordum zaten ama öyle çok cesaret edemiyordum. Bir ara olmaya karar verdim ve bi doktorla görüştüm randevu aldım olacaktım o zaman param yoktu olamadım sonrasında aceleye getirdim galiba gidip başka bi doktora oldum ve sonuçtan hiç memnun kalmadım bunu söylediğimde ikinci ameliyat teklifi yaptı bende yapabileceğini düşünerek ameliyat oldum yeniden. Bu arada burnumun ilk halini anlatmaya çalışayım kendi burnum uzun biraz kemeri olan ve uç kısma doğru da yamuktu kanatları eşit değildi hatta yüz asimetriliğimden olsa gerek ki burnumun sağ ve sol kısmı tamamen birbirinden farklıydı.
Neyse sonra ben ikinci ameliyatı yapabileceğini düşünerek yeniden ameliyat oldum ilk doktoruma sonuç tam bir faciaydı asla yapamadı ve resmen burnumun içini boşaltmıştı. Kaburgamdan kıkırdak alarak yapmıştı bu kez ama hiç düzelmemişti burnum aksine daha kötü olmuştu psikolojik olarak kötü hissediyorum her geçen gün nefret ediyordum bu durumdan ve kendimden.
Sonra tabi ben bu durumu asla kabul etmediğimi burnumu mahvettiğini kendisini dava edeceğimi falan söyledim o da bunun üzerine beni görüşmeye davet etti ve bana yardımcı olabileceğini söyledi başka bir doktora zar zor o burunla yaşadıktan sonra üçüncü ameliyatımı oldum.
Üçüncü ameliyatımı İstanbul’da bilinen bir doktora oldum burnumun gerçekten de çok kötü olduğunun farkındaydı yaparız ama çok olağanüstü bir şey bekleme elimden geleni yaparım burnu normal bir burun hale getiririz dedi. Hemen hemen öyle de yaptı ama benim burnumun yapısı uca doğru sağa doğru yamuluyor zaten iki ameliyatta da kıkırdak koyulduğu için maalesef koyulan kıkırdaklar sağa doğru kayıp kötü gösteriyor şu an üçüncü ameliyatımda da öyle oldu daha yeni 25 Eylül de ameliyat oldum ama kıkırdağın kayması sonucu eski haline dönmez artık ilk alçı vs çıktığında öyle değildi sonrasında kaydı yineçünkü neden burnumun yapısını tamamen değiştirdi ilk doktorum alabildiğine kısaltıp küçülttü ve prof bir doktora üçüncüyü olmama rağmen düzelmedi. Gerçekten çok kötüyüm arkadaşlar psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum kendimi gerçekten mahvettim kendimi. Bana burnunda kötü bir şey yok dediler çoğu zaman ama ben rahatsız oluyordum. Çevremdeki insanlar da olunca bu ameliyatı ve kötü sonuçlar çıkmayınca aynısını bende yaşarım kötü bir burnum olmaz diye düşündüm. Tamamen hayal kırıklığı…
İnsanların yüzüne bakmak istemiyorum sokağa çıkmak istemiyorum hiç kimseyle görüşmek istemiyorum keşke buraya daha önce gelip burun ameliyatı olmadan araştırsaydım hadi birinciyi oldum diğerlerine hiç bulaşmasaydım yamuk epri vs kabullenip otursaydım. Ben ben olmaktan çıktım sanki
her gün her saniye aklımda bir an olsun çıkmıyor aklımdan bu durum eski fotoğraflarıma bakıyorum üzülüyorum ağlıyorum yenilerine bakıyorum çıldırıyorum üzülüyorum of ne olacak benim bu halim.
Gerçekten insanı öyle bir hale sokuyorlar ki her şeyden herkesten kaçıp gitmek istiyor insan. Psikolojim çok bozuldu arkadaşlar bu durumu yaşayan ben gibi niceleri vardır biliyorum burayı birkaç zamandır takip ediyorum düzenli olarak girip başlıklara bakıyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar bir akıl verin siz bu durumları nasıl aşmaya çalışıyorsunuz neler yapıyorsunuz.
Yeniden bir revizyonu öneriyor musunuz gerçekten çok bunalımdayım..
İsterseniz gönderebilirsiniz tabiki.MerhabaÖncelikle detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim çok geçmiş olsun siz de benim gibi ağır şeyler yaşamışsınız keşke doktorunuzun kararına bırakmadan yine de birkaç avukatla görüşseydiniz ameliyata girmeden önce ki belgeleri hepimiz imzalıyoruz ama bu demek değil ki beni olduğumdan daha kötü bir hale getirsin eğer görüşmek isterseniz şimdiden bile görüşebilirsiniz geç olmamıştır diye düşünüyorum. Maddi manevi çok zor bir süreç o yüzden sizi en iyi ben anlarım. Ameliyat delisi değilim fakat o kadar zor günler geçirdim ve geçiriyorum ki ne yapacağımı bilmiyorum. Yeniden bir ameliyat düşünüyorum ama sonucunun ne olacağını kestiremiyorum e ameliyat olmasam da böyle de hiç mutlu değilim kendim zaten takıntılı bir insanım çevremdekilerin bakışları bile rahatsız ediyor. Bu kez olayım son olsun diyorum ama dediğim gibi nasıl bir şey olacağı ile ilgili bir fikrim yok. Ayrıca sadece yamukluk değil bende ki sorun benim burnum küçük ve kısa geliyor hala beni mahvettiler burun bırakmadılar resmen burun içinde bir şey kalmadığı için kıkırdak eklediler ama hala sorunlarım düzelmedi ve burun ucum çok kötü. İsterseniz fotoğraf atabilirim
Yani evet gün geçtikçe oturması lazım ama maalesef benim gün geçtikçe bozuluyor yeniden bir ameliyat düşünüyorum ama artık çok korkuyorum bilemiyorum biraz kararsızım ama hala mutsuzum. Fotoğraf atayım tabi..Üzerinden 5 ay geçmiş şimdi nasıl hissediyorsunuz burnunuzla alakalı? Zaman geçtikçe oturmuştur belki yüzünüze.
Bir de şunu eklemek istiyorum murat dalkılıç bile 10. kez ameliyat olmuş burnundan. Bazen kıkırdaklar istenilen gibi tutmuyor galiba, yeniden ameliyat olmak büyük bir risk bence çok göze batmıyorsa iyi düşünün derim. Ben de son halinizi görmek isterim.
Evet gerçekten öyle çok haklısınız ben sizi gayet iyi anlıyorum elbette söylediklerinizi de asla yanlış anlamıyorum hatta bu denli yazmanız beni iyi hissettirdi. Gerçekten de öyle insanlar öyle bir hale geliyor ki ilk takıntılı olduğu burnu mumla arıyor ama nafile iş işten geçti artık eskiyi düşünmeyeyim önüme bakayım diyorum ama olmuyor hep aklımda sadece çalıştığım için bir anlık gidiyo ama sonrasında yeniden düşünüyorum şu an bende çalışıyorum ama benim işim evde düşünün ki geçtiğimiz günlerde bir sorundan kaynaklı şirkete gitmek zorunda kaldım ama nasıl gitmek ayaklarım geri gide gide gittim orda da bi güzel ağladım Allahtan orada çalışmayıp işimi halledip geri döndüm yani iyi ki işim evde diyorum bazen ama sonra düşününce çok mu kapatıyorum acaba kendimi diye sorgulamaktan da alıkoyamıyorum. Düşündüğüm o kadar şey var ki bunlardan birisi de bugünler geçer mi tamamen ne zaman normale dönücem tamamen ne zaman bitecek bu süreç diyorum alışmak ve kurtulmak istiyorum artık bu durumdan. Bilmiyorum benim gibi olan var mıdır bilmiyorum ama düşünün ki öyle bir kafa yapısı var ki bende şu an böyleyim ilerde yaş aldıkça burnum ne hale gelir diye düşünüyorum mesela ülkemizde bir dönem çok ağır salgın bir hastalık vardı koronavirüs hastalığı ilerde buna benzer hatta Allah korusun daha farklı bir hastalık çıktığında bu benim burnuma zarar verir mi diye düşünüyorum çünkü dediğim gibi benim burnumun içi boşaltıldı ve kıkırdak eklendi kıkırdakları erime riski ve her yaşta her dönem de eriyebilir düşüncesi mahvediyor beni. İnsanların yeniden revizyonu düşünme ya da iyi karar ve kendine zaman tanı söylemini gayet iyi anlıyorum ama benim problemlerim gözle görülür bir şey ve bu problemlerde göz ardı edilecek problemler değil. İşte böyle saçma gelecek belki yukarda yazdığım düşünceler ama yapacak bir şey yok buna bir sınır koyamıyorum her şeyden ama her şeyden korkuyorum işte çok fazla düşüne düşüne bozdum zaten psikolojimi, psikoloji diye bir şey kalmadı ki. Size şimdi fotoğraflarımı göndereceğim yine özelden de detaylı konuşuruz..İsterseniz gönderebilirsiniz tabiki.
Sizi çok iyi anlıyorum. Herkes gibi sizde bir ameliyatla içinize sinen, sağlıklı bir burnunuz olsun isterdiniz. Kim hayal kırıklığı ve endişe içinde önceki burnunu arar hale gelmek ister ki. Bu süreçte fiziksel sağlık sorunları ile beraber belkide daha fazla psikolojik olarak sorun yaşıyoruz maalesef. Benim odaklandığım kısım artık psikolojik boyutu. Kabullenme sürecimde maalesef asosyalleştim, sosyal çevreden soyutlandıkça, aynalara küstükçe kendimden de uzaklaştım.
Ama çalışma zamanı geldiğinde hayatın içine karışmak zorunda kaldım. İlk ay çok zordu işte ağladığımı biliyorum sonrasında iş kafamı meşgul etmeye başladıkça iyi hissetmeye başladım ama yine iyi değildim. Zamanla toparlandım ve bir doktor önerisi ile revizyon fikrinden tamamen vazgeçmemekle beraber bu fikri ileri bir tarihe erteledim. Genelde ameliyatın üstünden 1 sene geçtikten sonra ameliyat olunabiliyor. Bu süreyi bir sene daha kadar uzattım yine doktor araştırdım ama daha az. Telefonda görüşmelerim oldu hiçbiri kıkırdağımın iyileşeceği garantisini ya da burnumun daha kötü olmayacağının garantisini veremedi veremezde hak veriyorum. Benim revizyon ameliyatımı her doktor yapamazdı çünkü kıkırdak delinmesi komplike bir ameliyat hem estetik boyutu hem de işin sağlıksal boyutunu düşününce Türkiye’de çok büyük paralara bu işi yapabilecek sayılı doktor var. Benim revizyon ameliyatım için dolar üzerinden ödeme yapabileceğim bir mesleğim ve büyük riski alacak sağlam psikolojimin olmaması da revizyondan vazgeçmem için bir etken oldu.
Kimseye revizyon ol ya da olma önerisi veremem sadece ameliyat sonrası ruh halinizi anlayabildiğimi bilmenizi isterim. Ben burnumu yine beğenmiyorum ama benim için artık hayat meselesi değil bu noktaya yukarıda bahsettiğim süreç içinde geldim.
Kendinize ve burnunuza zaman verin. Yeniden revizyon kararı alınacaksa bile bir süre sonra olmalı. Bedenen ve mental olarak gerçekten iyi hissettiğimiz sağlıklı süreçte almalıyız.
Merhaba durumunuz nasılMerhaba 2 yıl önce burun ameliyatı oldum görüntüsünden rahatsız oluyordum yıllarca düzgün güzel bir burnumun olmasını istedim. Ameliyat düşünüyordum zaten ama öyle çok cesaret edemiyordum. Bir ara olmaya karar verdim ve bi doktorla görüştüm randevu aldım olacaktım o zaman param yoktu olamadım sonrasında aceleye getirdim galiba gidip başka bi doktora oldum ve sonuçtan hiç memnun kalmadım bunu söylediğimde ikinci ameliyat teklifi yaptı bende yapabileceğini düşünerek ameliyat oldum yeniden. Bu arada burnumun ilk halini anlatmaya çalışayım kendi burnum uzun biraz kemeri olan ve uç kısma doğru da yamuktu kanatları eşit değildi hatta yüz asimetriliğimden olsa gerek ki burnumun sağ ve sol kısmı tamamen birbirinden farklıydı.
Neyse sonra ben ikinci ameliyatı yapabileceğini düşünerek yeniden ameliyat oldum ilk doktoruma sonuç tam bir faciaydı asla yapamadı ve resmen burnumun içini boşaltmıştı. Kaburgamdan kıkırdak alarak yapmıştı bu kez ama hiç düzelmemişti burnum aksine daha kötü olmuştu psikolojik olarak kötü hissediyorum her geçen gün nefret ediyordum bu durumdan ve kendimden.
Sonra tabi ben bu durumu asla kabul etmediğimi burnumu mahvettiğini kendisini dava edeceğimi falan söyledim o da bunun üzerine beni görüşmeye davet etti ve bana yardımcı olabileceğini söyledi başka bir doktora zar zor o burunla yaşadıktan sonra üçüncü ameliyatımı oldum.
Üçüncü ameliyatımı İstanbul’da bilinen bir doktora oldum burnumun gerçekten de çok kötü olduğunun farkındaydı yaparız ama çok olağanüstü bir şey bekleme elimden geleni yaparım burnu normal bir burun hale getiririz dedi. Hemen hemen öyle de yaptı ama benim burnumun yapısı uca doğru sağa doğru yamuluyor zaten iki ameliyatta da kıkırdak koyulduğu için maalesef koyulan kıkırdaklar sağa doğru kayıp kötü gösteriyor şu an üçüncü ameliyatımda da öyle oldu daha yeni 25 Eylül de ameliyat oldum ama kıkırdağın kayması sonucu eski haline dönmez artık ilk alçı vs çıktığında öyle değildi sonrasında kaydı yineçünkü neden burnumun yapısını tamamen değiştirdi ilk doktorum alabildiğine kısaltıp küçülttü ve prof bir doktora üçüncüyü olmama rağmen düzelmedi. Gerçekten çok kötüyüm arkadaşlar psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum kendimi gerçekten mahvettim kendimi. Bana burnunda kötü bir şey yok dediler çoğu zaman ama ben rahatsız oluyordum. Çevremdeki insanlar da olunca bu ameliyatı ve kötü sonuçlar çıkmayınca aynısını bende yaşarım kötü bir burnum olmaz diye düşündüm. Tamamen hayal kırıklığı…
İnsanların yüzüne bakmak istemiyorum sokağa çıkmak istemiyorum hiç kimseyle görüşmek istemiyorum keşke buraya daha önce gelip burun ameliyatı olmadan araştırsaydım hadi birinciyi oldum diğerlerine hiç bulaşmasaydım yamuk epri vs kabullenip otursaydım. Ben ben olmaktan çıktım sanki
her gün her saniye aklımda bir an olsun çıkmıyor aklımdan bu durum eski fotoğraflarıma bakıyorum üzülüyorum ağlıyorum yenilerine bakıyorum çıldırıyorum üzülüyorum of ne olacak benim bu halim.
Gerçekten insanı öyle bir hale sokuyorlar ki her şeyden herkesten kaçıp gitmek istiyor insan. Psikolojim çok bozuldu arkadaşlar bu durumu yaşayan ben gibi niceleri vardır biliyorum burayı birkaç zamandır takip ediyorum düzenli olarak girip başlıklara bakıyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar bir akıl verin siz bu durumları nasıl aşmaya çalışıyorsunuz neler yapıyorsunuz.
Yeniden bir revizyonu öneriyor musunuz gerçekten çok bunalımdayım..
MerhabaMerhaba durumunuz nasıl
Belki siz çok odaklandğınız için öyle geliyordur özelden foto atma şansınız var mı birde kime ameliyatı olmuştunuzMerhaba
Görüntüsünden memnun değilim maalesef
Bana da gönderebilir misinizTeşekkür ederim özelden gönderebilirim son halini
Merhaba tabi ki gönderiyorum güncel haliniBana da gönderebilir misiniz
Merhaba
Görüntüsünden memnun değilim maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?