Burun estetigi sonrası bakımi

kubraaMutlu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2022
6
-1
1
Arkadaslar ben 22 kasımda kapali burun ameliyati oldum yüzüm gözüm çok şişti ve morardı benim sormak istediğim şu an burnuma hic bir şey yapmıyorum temizlik manasında o gün narkozun etkisiyle doktorun söyledikleri de pek aklımda değil açıkçası deniz suyu krem anti antibiyotik ve ağrı kesici verdi şimdilik onlari kullanıyorum daha önce ameliyat olan arkadaşlar bu süreci nasıl geçirdi bir aydınlatabilir mi beni rica etsem

Arkadaslar ben 22 kasımda kapali burun ameliyati oldum yüzüm gözüm çok şişti ve morardı benim sormak istediğim şu an burnuma hic bir şey yapmıyorum temizlik manasında o gün narkozun etkisiyle doktorun söyledikleri de pek aklımda değil açıkçası deniz suyu krem anti antibiyotik ve ağrı kesici verdi şimdilik onlari kullanıyorum daha önce ameliyat olan arkadaşlar bu süreci nasıl geçirdi bir aydınlatabilir mi beni rica etsem
Ha bir de şunu söyleyeyim krem le deniz suyunu kullanmıyorum suan kullansam mi ki

Ha bir de şunu söyleyeyim krem le deniz suyunu kullanmıyorum suan kullansam mi ki
Evet kullanmanız gerekiyor. Doktorunuz ne verdiyse kullanın. Hatırlamıyorsanız asistanını arayıp sorun. Hem temizlemiyorsunuz hem de antibiyotik kullanmıyorsunuz, enfeksiyona davetiye çıkarıyorsunuz yani.

Evet kullanmanız gerekiyor. Doktorunuz ne verdiyse kullanın. Hatırlamıyorsanız asistanını arayıp sorun. Hem temizlemiyorsunuz hem de antibiyotik kullanmıyorsunuz, enfeksiyona davetiye çıkarıyorsunuz yani.
Antibiyotik kullanmıyorum diye bir şey yazmadım tekrar okursanız eğer görürsünüz deniz suyunu sordum sadece doktorum bunu al tamponlar çıktıktan sonra kullan dedi ama herkes daha tamponlar çıkmadan kullanınca kafam karıştı burdan yardim istedim bence siz de okuduğunuzu anlamadan insan yargılamayı bırakın...

Antibiyotik kullanmıyorum diye bir şey yazmadım tekrar okursanız eğer görürsünüz deniz suyunu sordum sadece doktorum bunu al tamponlar çıktıktan sonra kullan dedi ama herkes daha tamponlar çıkmadan kullanınca kafam karıştı burdan yardim istedim bence siz de okuduğunuzu anlamadan insan yargılamayı bırakın...
Ne yargılaması yahu iyi misiniz 😂😂 Sinirleriniz bozulmuş galiba? Sizin iyiliğiniz için söyledim.

Krem de kullanmıyorum dediniz, ki o krem muhtemelen topikal antibiyotik. Dışarıdaki dikişlerin üzerine ve burnunuzun içine sürmeniz gerekiyor enfeksiyon kapmaması için.

Burun estetiği nefes darlığından(travma) mı yaptırdınız? benim de burnumda eğrilik var nefes alırken çok zorlanmıyorum(ya da alıştım) küçükken burnumun üstüne düşmüştüm. Ameliyatı nasıl yaptırdınız sorar bilir mıyım? özel mesaja yazıp gönderebilirsiniz. Teşekkürler.

deniz suyu krem anti antibiyotik ve ağrı kesici verdi şimdilik onlari kullanıyorum
Ne dediğiniz anlaşılmıyor ayrıca. Burda hepsini kullandığınızı söylemişsiniz, sonra krem ve deniz suyu kullanmıyorum demişsiniz. Benim anlama kabiliyetime laf etmeden önce sizin yazmayı öğrenmeniz gerekiyor. Bir de biraz sakinleşmeniz.

Yargilama nerede ? Yardımcı olmak adına fikirlerini paylaşmış, neye bu kadar celallendiniz ? Siz kendi yazdiginizi once bir idrak edin,ondan sonra yardimci olmak isteyenlere çıkışın.Yazinizdan hicbir şey anlaşılmıyor,kendinizle çelisiyorsunuz.
"Ha bir de şunu söyleyeyim krem le deniz suyunu kullanmıyorum suan kullansam mi ki" bu sizin yaziniz degil mi ? Kremli antibiyotik var mesela dikislere sürülüyor,antibiyotik sadece hap seklinde değildir.Ameliyat olanlar fikir paylassin diyorsunuz,fikir paylasanlara da çemkiriyorsunuz.

Beğen

Tamponlar çıktıktan sonra fazla zorlamadan Deniz suyunu kullanın. Krem de arnica sanırım. Onu bol bol sürün . Şişlik ve morluklar için zaten.

Ne dediğiniz anlaşılmıyor ayrıca. Burda hepsini kullandığınızı söylemişsiniz, sonra krem ve deniz suyu kullanmıyorum demişsiniz. Benim anlama kabiliyetime laf etmeden önce sizin yazmayı öğrenmeniz gerekiyor. Bir de biraz sakinleşmeniz.
Boşver burnunda enfeksiyon gelişince aklı başına gelir.

Bende 15 kasım da ameliyat oldum. Tamponların çıkmasını beklemeyeceksiniz. Verilen deniz suyu spreyini hergun günde 5-10 defa kullanacaksınız burnunuzun içi yaralı olduğu için kuru kalması lazım. (Sprey burnunuzdan geri aksa bile devam edin) Ayrıca verilen küçük bi merhem var onuda burnunuzun sağına soluna dikişlerinizin üzerine , burun deliklerinizin birleştiği eriyen dikişlerin üstüne son olarakta burun deliklerinizin" içine " ama öyle derinlere değil uç kısımlarına kulak pamuğuyla döndürün merhemi bu kadar. Bu arada gözlerinde şişlik ve morluk varsa kesinlikle kantoron yağını tavsiye ederim ben ilk 3-4 gün çok berbattım bu yağ sayesinde düzeldim tavsiye ediyorum. Yine pamukla birazcık göz kapaklarıma ve gözaltlarıma kullandım.
B

Bende 15 kasım da ameliyat oldum. Tamponların çıkmasını beklemeyeceksiniz. Verilen deniz suyu spreyini hergun günde 5-10 defa kullanacaksınız burnunuzun içi yaralı olduğu için kuru kalması lazım. (Sprey burnunuzdan geri aksa bile devam edin) Ayrıca verilen küçük bi merhem var onuda burnunuzun sağına soluna dikişlerinizin üzerine , burun deliklerinizin birleştiği eriyen dikişlerin üstüne son olarakta burun deliklerinizin" içine " ama öyle derinlere değil uç kısımlarına kulak pamuğuyla döndürün merhemi bu kadar. Bu arada gözlerinde şişlik ve morluk varsa kesinlikle kantoron yağını tavsiye ederim ben ilk 3-4 gün çok berbattım bu yağ sayesinde düzeldim tavsiye ediyorum. Yine pamukla birazcık göz kapaklarıma ve gözaltlarıma kullandım.

B
Cok tesekkur ediyorum bilgilendirmeniz için dediklerinizi uygulayacağım çok sagolun

Pardon yanlış yazmışım burnun içini kurutmamak sürekli nemlendirmek lazım.

Pardon yanlış yazmışım burnun içini kurutmamak sürekli nemlendirmek lazım.
Evet bende yeni üye olduğum için pek kullanmayi bilmiyorum bu siteyi o yuzden ben de ilk yazımda biraz karışık yazmisim sonra düzeltemedim de kaldı öyle neyse kafamda ki soru işaretini giderdiginiz için tekrar teşekkür ediyorum cnku burnumun ici kuruyor nemlendirmem gerektiğini bende biliyordum ama doktor kullanma deyince arada kaldım o küçük kremi kullaniyorum sadece o da çok nemlendirmiyor o goz kremi zaten doktorun verdiği

Back
X