Burun Estetiği sonrası gündelik hayat

periatis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2010
242
180
123
selam arkadaşlar,

6 gün önce burun operasyonu geçirdim, şimdi pek bi şiş morluk vs kalmamış olmasına rağmen
yüzümdeki alçıyla dışarı çıkmak istemediğimden evdeyim sürekli..

derdim bunca boş zamanı nasıl geçiricem, mesela airwalkerda spor yapabilir miyim? temizlik yapabilir
miyim? günlük ev işlerinin ne kadarını yapabilirim?

ameliyat sonrasında ev işlerine ne zaman başladınız kızlar? nasıl bir beslenme düzeniniz vardı? spor yaptınız mı??

kimse alçısı çıkmadan gündelik hayat,spor,temizlik vs.ye girmedi mi yahu?? en azından evini temizlemek zorunda kalan bi ben varım galiba.. (

cnm geçmiş olsun .bence spor yapman için çok erken daha kendini çok fazla yormamya bak bence bide eğilme çok benim doktorum öyle demişti.ne güzel 6 günde morlukların azalmış benim 1 ayda ancak geçti .

cnm geçmiş olsun .bence spor yapman için çok erken daha kendini çok fazla yormamya bak bence bide eğilme çok benim doktorum öyle demişti.ne güzel 6 günde morlukların azalmış benim 1 ayda ancak geçti .

:)) öne doğru eğilmeden bulaşık makinasını boşaltıp dolduramam,çamaşır atamam alamam asamam,yemek yapamam,çöpü atamam hatta evden çöp toplayamam,netten verdiğim market siparişindeki torbaları boşaltamam dolaba yerleştiremem....... liste daha çok uzar:)

ameliyat olmak zor kısmı değilmiş, meğer bir de bakıcı tutmam lazımmış(

Bende normalde hergün spor yapan biriyken 3 hafta doktorum yapmamam gerektiğini söylemişti.günlük ev işlerini mecbursan çok ağır olmamak kaydıyla alçılar çıktıktan sonra yapabilirsin bence ama en iyisi 3 hafta iş yapmamak.

en temızınden 2 hafta rahat ıs yapma 3.haftada yapıcaksan cok mınık hareketlerle yormadan kendını ben hala assaga dgru baktgmda burnum sızlıyo dkkat et kndıne amelıyat olmak bısey degl zaten snrası beter kı o sıslıklerı gorceksın sen daha alcı cksın bı neyse dert etme kafana hersey gecıck:)

ben bütün şişlikleri attım diye seviniyordum,şimdi alçı çıkınca yine mi şişicem!!!!!

benim doktorum 2 hafta istirahat etmen gerek demişti. 2 ay da ağır sporlar yasak, hafif sporlar 4 hafta yasak. ama benim 6 hafta oldu normalde pilates yapıyorum ama hala daha başlamadım nolur nolmaz diye. çünkü yorulunca filan burun şişiyor (tabi şişlikten kastım kişinin anca kendisinin hissedebileceği kadar şişlikler. aynayla bütünleşik yaşadığım için ben sürekli bi değişim hissediyorum). beslenme konusunda da şişliklerden tamamen kurtulana kadar çok tuzlu yememeye dikkat etmeliyiz. ayrıca eğilmeniz gereken işlerde eğilmek yerine çömelebilirsiniz mesela. bu şekilde dikkatli olmanızda fayda var. yoksa elbet iyileşeceksiniz bunları yapsanız da yapmasanız da. bütün bu dikkatlerin amacı iyileşme ve şişlikleri atlatma sürecini olabildiğince çabuk atlatabilmek. burnun tam olarak oturması kişiden kişiye değişmekle beraber 6ay ile 1yıl arası.

alçı çıktıktan sonra daha da şişiyor öyle miii

bnde ameliyat olalı 10 gün oldu alçı çıktı bant var şuan ama şiler inmedi.dışarıya bile çıkamıyorum.ne zman geçer ya

bnde ameliyat olalı 10 gün oldu alçı çıktı bant var şuan ama şiler inmedi.dışarıya bile çıkamıyorum.ne zman geçer ya

çok geçiş olsun canım :) bende ameliyat olalı 18.günüm oldu bugün..senin şuan şişlerin inmemesi gayet normal canını hiç sıkma..bende dışarı çıkamıyordum çok şişti..ama 3,4 gündür rahatça çıkabiliyorum dışarı,şişliklerde azaldı

kimse alçısı çıkmadan gündelik hayat,spor,temizlik vs.ye girmedi mi yahu?? en azından evini temizlemek zorunda kalan bi ben varım galiba.. (

sağolsun periatis arkadaşım çok güzel bir konuya parmak basmış :)) bende ameliyattan 3,4 gün sonra iş yapmaya başlamıştım ama benimkisi biraz mecburiyetten oldu çünkü yeğenlerim gelmişti hem onlara baktım hem temizlik yapılması gerkti onları yaptım çok şükür bir tehlikesi olmadı...ama yine de çok dikkat etmek gerekiyor )))

buarada ben de şeyi soracaktım brn ameliyattan önce evde kendi kendime spor yapıyordum..yani internetten gördüğüm spor hareketlerini,basen eritme hareketlerini yapıyordum..ameliyattan sonra başlayamadım..bugün benim 18.günüm bu hareketlere başlasam bir sakıncası var mı yoksa biraz daha mı beklemeliyim sizce? :81:

Son düzenleme:

Canim en az 3 hafta beklemek gerekiyor diye biliyorumm,...

hafif hareketlerden birsey olmamali aslinda..sadece basinc gelmemeli burun damarlarina, yoksa kilcal damarlar patliyabilir daha iyilesmeden..ve burun kanamasi olusur. o yüzden mesela karin kaslarini kesinlikle calistirma..

tecrübeyle sabit rahatlıkla söyleyebilirim ki, yüzünüzü zorlamayan,tehlikeli olmayan herşey yapılabiliyor..
ben temizlik de yaptım,spor da yaptım,öne de eğildim-zorunda kaldım.. hiç bir şikayetim de yok walla nazar değmesin pek bi memnunum burnumdan.. derler ya,olacağı varsa oluyor,yoksa ne yaparsan yap olmuyor:))

önümüzdeki hafta ameliyat olucam ve 6. gün işe gitmek zorundayımmmm yazdıklarınızı okuyorumda
gidemiycekmiyim ben şimdi ağlamak istiyorum :18:
nolur ki tamponlar alındıktan sonra gitsem çok mu vasat bi hal

6.gün vasat gercekten sadece burunucu olmuş biri olarak konusuyorum kemıgıme hiç dokunulmadı cnm en azından iki hafta bekle cunku burnunda bandaj olacak ve o bandaj 14.gunde cıkıo ama bandajlı giderim sıkıntı olmaz diosan öyle gidersin ne olsa burun görunmuyo bandajın altında ama herkess yuzune yüzüne bakıyo ınsan ister istemez rahatsız oluyo

kişiden kişiye göre değişiyor bu durum,benim için 6.günün bugünden tek farkı burnumdaki atel.. kendini hazırlarsan,ilk gün buz olayını ciddiye alırsan bence rahatlıkla gidersin işe,olmadı zaten drlar extra rapor yazıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…